FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
40
22%
2. Borbu za Evropu
83
46%
3. Sredinu tabele
32
18%
4. Borbu za opstanak
26
14%

Ukupno glasova: 181

Stanceski
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Stanceski » 26 okt 2024, 00:10

Samo me interesuje gdje je Vukoja otišo jer mu nije odgovaralo u Želji. Mislim da je profil igrača koji bi sigurno valjo u ovakvim utakmicama i vjerovatnk bi imao dosta minuta jer ni Dangubić ni Krpić ni Hiroš ni Mirčevski nisu neka sreća, barem s ovom formom

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 26 okt 2024, 00:14

Argentina je napisao/la:
25 okt 2024, 23:10
bablaz1 je napisao/la:
25 okt 2024, 22:52
Radnik je dobra ekipa, odlično vođena. Đurić mi je bio drag i kao igrač. Nisu se valjali, pokušavaju igrati okomito. Ovaj špic im je dosta dobar. Mehinović zna lopte, ali je bez trke. Ovaj dečko što je pogriješio pas je 2004 godište i nije duela izgubio.
Što se nas tiče, još uvijek nemamo automatizme nikakve. Bolji od ostalih su po meni bili Huso i Boljević. Jaber je malo podigao formu. Radovac nešto lošiji nego inače. Marković će i otići nespreman, po svemu sudeći, prvo poluvrijeme je bio dobar, drugo slabo. Karamarko je rizikovao puno. Zaplivao par puta. Odinaka je unio neku živost. Radinović baš i ne. Horoš jedan od lošijih. Krpić slabo. Galić borben, bori se, ali treba nam bolji bek. Dangubić rastrčan, ali nema tehniku, najjače je bilo kad je nabi svijeću. Cvetanoski i dalje na mahove. Nekako je izborio penal. Bezbroj ubačaja, jako teška utakmica, ali zaslužena pobjeda. Uspore nas ova pauze reprezantativne.
Protiv Leotara:
Abdulahović
Odinaka Šukilović Šemdin Marković
Jaber Karjašević
Šabić Mirčevski Cvetanovski
Dangubić
Ako ne bude išlo, na poluvremenu uvesti Boljevića, Radovca, Krpića- imamo širinu.
VTŽ
Ovaj njihov stoper je najbolji stoper kojeg sam gledao zadnjih par godina nakon stopera Zrinjskog. Do gola je momak sve pokupio, jos ako je 2004 godisnje, ovo treba biti prioritet da ga dovedemo ako ikako mozemo!

Odinaka - mislim da nije dobio priliku, a ovo na malo sto je igrao, pokazao je da ima potencijala. Treba mu dati priliku i istrpiti ga koju tekmu, posebno ako ide na beka sto mu nije prirodna pozicija, brz je, jak je i ima finu tehniku, fin centarsut.
Sta cemo ga dovodit da nam grije klupu jer je mlad. Mozda ga probat na desno krilo jer mora bit u 21 na terenu.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 26 okt 2024, 00:37

Klasicna utakmica protiv Radnika - trening za zivce :D

Idemo dalje
Curva Sud

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 26 okt 2024, 01:02

Stvarno bi bila šteta da ovo nismo dobili!

Realno jako je teško promijeniti mentalitet ekipe. Možda najteže od svega ali itekako se vidi napredak. Po meni najzrelija utakmica koju smo odigrali ove sezone i bez previše oscilacija.

Ima tu još mnogo problema na svim stranama ali sam uvjeren da će ih biti sve manje što prvenstvo bude odmicalo i da ćemo biti kompaktniji i sigurniji.

Dva puta smo prilično naivno ispali i bilo je prilično opasno. Nek je i nas fortuna poslužila. Još uvijek ostaje to pitanje neefikasnosti, vrlo upitne fizičke spreme, prilično loših centaršuteva i prilično loše izvedenih prekida gdje moramo biti mnogo opasniji.

Iznad crte :

Muftić - Odličan, vrhunski a naš. Još jedan primjer u nizu kako igrač može izrasti uz pravilan rad i pruženu pravu priliku. Pravi komandant odbrane. Jednostavno znaš i osjećaš da će spasiti situaciju i kad odbrana ispadne.

Šabić - Sve bolji i zreliji a naš. Vidi se tu još straha i da igra pod kočnicom ali siguran sam da će samo biti bolji uz kvalitetan rad. Odlična kontrola lopte, odlični pasovi, malo grešaka, vrhunski centaršut i pregled igre. Od svih igrača u timu najbolje izvodi prekide. Nadam se da će samo dobijati sve više prilika za igru.

Karjašević - Odličan. Sve bolji i bolji. Sigurno borben, koristan, pouzdan i vrlo zahvalan igrač. Mislim da je već zaslužio da mu se ponudi produženje ugovora.

Karamarko - Nadam se da neko već razmišlja o produženju ugovora sa ovim momkom. Sve je sigurniji i bolji.

AlJaber - Sigurno se vraća i samo je pitanje kad će da se krene vrtoglavo dizati u formi. Mnogo se popravio u odnosu na neka prethodna izdanja. Pravi plejmejker.

Radovac - Ima ga posvuda. Prava radilica. Mislim da se konačno on i AlJaber počinju razumijevati. I za njega se nadam da je produženje ugovora u toku.

Boljević - Sigurno naš najkorisniji igrač. Ponekad nervira sa grananjem ali i toga je sve manje. Kad pomisliš da mu je ovo najlošija utakmica on se ušunja iza leđa i donese pobjedu. Iskreno volio bih da ostane bar još jednu sezonu ali teško da će se to desiti.

Ispod crte

Krpić - Djelovo mi je pomalo i umorno te neraspoložen za igru. Jedna od njegovih lošijih utakmica ali sigurno on može još da ponudi ekipi. Mislim da bi trebalo Dangubiću ipak dati prednost u prvih 11, bolje se kreće i mnogo je opasniji po protivnika.

Hiroš - Volio bih vidjeti da uveže dvije dobre utakmice. Sigurno jedini igrač u ekipi koji može odigrati 10tku ali jednostavno fali tu nešto u njegovoj igri. Ima tehniku i sigurno zna lopte ali fali tu taj pas u prostor, šut, ubacak i brzina u tranziciji. Ozbiljno se mora razmišljati o pojačanju upravo tu ili dati priliku Šabiću da vidimo može li on to. Ipak mu je to prirodna pozicija.

Negdje oko crte

Galić - Sigurno jedna od njegovih boljih utakmica i iako mi je drag igrač fali tu mnogo toga u njegovoj igri. Defanzivno može i proći nekako ali ofanzino mora još mnogo da se popravi mada ne znam je li to moguće. Ubacivanja prilično mlaka i onako napamet, tajming u protrčavanjima naprijed vrlo upitan, fizička sprema loša (max 60 minuta). Odinaki se definitivno mora pružiti više prostora. Djeluje mi da ima potencijal da pređe Galića, ako bude redovno igrao, u vrlo kratkom vremenu.

Marković - Solidna utakmica ali opet bez pretjeranog učinka naprijed. Ne ulijeva naročitu sigurnost i fizička sprema jako loša. Što je najgore ni Radinović ne izgleda mnogo bolje. Bekovske pozicije su prilično upitne i, ako se ništa ne promijeni, na kraju sezone definitivno pozicije o kojima treba dobro razmisliti. Mada mislim da Odinaka ima ono što treba samo mu treba dati prostora i istrpiti ga.

----‐----------------

Nije to još skroz dobro ali sam lično zadovoljan. Ima to sve nekog smisla. Dopada mi se što igramo na posjed i strpljivo. Težak i dug će put biti da se to sve posloži u ovom sistemu. Sigurno najteži sistem za igrati, trebaju ti još dobri i brzi bekovi tehnički vrlo potkovani, treba ti 10tka sa dobrim šutem i završnim pasom kao i da se ekipa dobro uigra.

Uvjeren sam da će Odinaka i Šabić moći pokriti desnu stranu zajedno vrlo brzo i nadam se da će Marković podići fizičku spremu tako da ostaje samo ta 10tka da se nađe. Još ako Šemdin pokaže to što treba pa sebi osigura mjesto u ekipi imamo okosnicu za sljedeću sezonu. Sve ostalo je upgrade.

Idemo dalje...
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 26 okt 2024, 09:53

Igra mora biti bolja protiv ekipa koje se brane. Jucer smo isli na ubacaje, oni su sve cistili. Ljudi su par puta presli centar. Zasluzena pobjeda, samo se trebala ranije rijesiti.
U Trebinje po prolaz u kupu i onda u siroki po bodove.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 26 okt 2024, 11:48

Teško izborena pobjeda, zaslužena, Radnik bio opasan iz kontri. Zbog nas starijih, ako mogu malo ranije da zabiju, da nas srčani ne opali.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 26 okt 2024, 13:02

Katastrofalna utakmica , vec koja u nizu. Bez ideje, plana , uigrane akcije bilo kakve. Sredina spora , troma uzasna , 10 igraca okrenuto prema svom golu kod prijema lopte i stoperi najaktviniji u igri. Ne postoji igrac da sutne loptu sa 25metara za 90min, imam osjecaj da ne mogu ni dobaciti.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 26 okt 2024, 13:11

Bojudaosinebu je napisao/la:
26 okt 2024, 13:02
Katastrofalna utakmica , vec koja u nizu. Bez ideje, plana , uigrane akcije bilo kakve. Sredina spora , troma uzasna , 10 igraca okrenuto prema svom golu kod prijema lopte i stoperi najaktviniji u igri. Ne postoji igrac da sutne loptu sa 25metara za 90min, imam osjecaj da ne mogu ni dobaciti.
A da probaš nekad i neki pozitivan komentar ostaviti. 😀 Čisto onakoniz zezanja. :rol: Ne može baš ništa da ne valja.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 26 okt 2024, 13:24

Levin je napisao/la:
26 okt 2024, 13:11
A da probaš nekad i neki pozitivan komentar ostaviti. 😀 Čisto onakoniz zezanja. :rol: Ne može baš ništa da ne valja.
Ma ovaj nick se javlja samo treba pljuvati, nista cudno. Zohar.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 26 okt 2024, 15:55

Koliko je utakmica bitna govori intervju Badzaka odmah poslije utakmice. Emira licno ne poznajem, nisam siguran kakva je njegova funkcija u klubu i ima li je trenutno ikako, ali sam siguran da je on prvi koji je poceo javno prozivati ljude i traziti odgovornost i ostavke pa tako nekad 2021. i Badzaka kad je pitao ko je doveo Cerica u klub.
Badzak je do prije par mjeseci bio veliki Zeljovac, a samo on zna sta se u medjuvremenu desilo. Ja se slazem s njim da je skupstina veliki problem kluba, ali ne ide ovo prozivanje bas tako.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 26 okt 2024, 22:51

Zna li neko ko je ovaj Emir kojeg Badžak proziva, čime se čovjek bavi i koliko je dosad "valjao" klubu?

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 26 okt 2024, 23:34

Levin je napisao/la:
Iz ove utakmice sem 3 boda nema apsolutno nista dobro, cak ni pojedinac. Kako sezona odmice igracii izgledaju sve neuigraniji i u padu forme, pogotov sredina terena ne moze da iskreira apsolutno nista i izgledaju presporo, jedan sablon se vrti citavu utakmicu stoperi zadnji vezni na krilo, beka i centarsut, da barem neko zna ubaciti loptu.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 26 okt 2024, 23:49

MrkiMedo je napisao/la:
26 okt 2024, 15:55
Koliko je utakmica bitna govori intervju Badzaka odmah poslije utakmice. Emira licno ne poznajem, nisam siguran kakva je njegova funkcija u klubu i ima li je trenutno ikako, ali sam siguran da je on prvi koji je poceo javno prozivati ljude i traziti odgovornost i ostavke pa tako nekad 2021. i Badzaka kad je pitao ko je doveo Cerica u klub.
Badzak je do prije par mjeseci bio veliki Zeljovac, a samo on zna sta se u medjuvremenu desilo. Ja se slazem s njim da je skupstina veliki problem kluba, ali ne ide ovo prozivanje bas tako.
Sta je tacno sve receno, imas li video/clanak da podijelis?
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 27 okt 2024, 00:11

Argentina je napisao/la:
26 okt 2024, 23:49
MrkiMedo je napisao/la:
26 okt 2024, 15:55
Sta je tacno sve receno, imas li video/clanak da podijelis?
"Najveći razlog za moj odlazak iz Želje je Skupština. Mislim da se u Skupštini dešavaju razne stvari kojima se pokušava ubaciti kost.

Ja čestitam ljudima koji su ostali, želim im sve najbolje, ali i u Skupštini prolaze neke stvari koje ljude koja ja zamolim da dođu, tjeraju iz Želje.

Emir Muhamedagić, član Skupštine, je došao zadnji put u Plavi salon i tako je loše govorio o meni, mom učešću u Želji da su ljudi koje sam zamolio da dođu iz Autocesta i drugih firmi, nebitno, da su svi ti ljudi, odlučili da izađu iz kluba", tvrdi Badžak i naglašava:

"Konkretno, Emir Muhamedagić je razlog mog odlaska iz kluba, on kaže da je on Željo i da je on tu najduže i nalazi meni zamjerke".

"Ljudi koji uđu, koje ja zovem, tjeraju se iz kluba. Vidite, u privredi, iako sam bio proglašen za privrednika godine u BiH, dobio "Večernjakov pečat", možete mi naći manu, ali u Želji ne možete!

A Muhamedagić je meni našao manu u Želji. I ljudima koji su došli na moju inicijativu, odmah isto tako mogu reći: 'Jasko, ako su tebi našli manu...'", objašnjava Badžak razloge ostavke nekoliko članova Upravnog odbora.

Dodaje "tražite u Skupštini, to je problem".

"Čestitam ljudima koji su ostali, svu ću im podršku dati, vjerujte. Međutim, u Skupštini se nalazi zlo Želje", tvrdi Badžak koji potvrđuje da se u Skupštini nalaze i ljudi koji ne žele napredak kluba.
Curva Sud

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 okt 2024, 00:38

Zadovoljan sam pocektom sezone sa gospodinom Coricem
Ostaje zal za prosutim bodovima kuci protiv Sirokog i Sloge, jer bi sad bili sigurno 2 na tabeli
Sta je, tu je
U narednih 7 dana slijede dva teska gostovanja u kupu protiv Leotara i u ligi protiv Sirokog
Ne znam je li ovo tacno pise da igramo u srijedu protiv Leotara, a vec u petak protiv Sirokog
Kako god ocekujem vise rotiranja i vise juniora u ova dva meca
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 27 okt 2024, 01:05

26 okt 2024, 23:34
Levin je napisao/la:
Iz ove utakmice sem 3 boda nema apsolutno nista dobro, cak ni pojedinac. Kako sezona odmice igracii izgledaju sve neuigraniji i u padu forme, pogotov sredina terena ne moze da iskreira apsolutno nista i izgledaju presporo, jedan sablon se vrti citavu utakmicu stoperi zadnji vezni na krilo, beka i centarsut, da barem neko zna ubaciti loptu.
jesi ti ikad ista pozitivno napisao od kako si se prijavio na forum? samo nesto kenjas i crnjacis, a pojma nemas.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 27 okt 2024, 01:56

NoDi80 je napisao/la:
27 okt 2024, 00:38
Zadovoljan sam pocektom sezone sa gospodinom Coricem
Ostaje zal za prosutim bodovima kuci protiv Sirokog i Sloge, jer bi sad bili sigurno 2 na tabeli
Sta je, tu je
U narednih 7 dana slijede dva teska gostovanja u kupu protiv Leotara i u ligi protiv Sirokog
Ne znam je li ovo tacno pise da igramo u srijedu protiv Leotara, a vec u petak protiv Sirokog
Kako god ocekujem vise rotiranja i vise juniora u ova dva meca
ma ponedjeljak siroki 100%

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 27 okt 2024, 09:17

Senad Kolić ulazi u klub sa svojom ekipom.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 27 okt 2024, 10:19

Hrasno15 je napisao/la:
26 okt 2024, 22:51
Zna li neko ko je ovaj Emir kojeg Badžak proziva, čime se čovjek bavi i koliko je dosad "valjao" klubu?
Emir Muhamedagić, dugogodišnji je član skupštine, u klubu je bio PR u doba megamagacina. Opis posla da radi sa medijima i press da organizuje.

Badžaku on smeta zbog Cerića, onih situacija nakon korone i još puno toga sa skupštine zbog ‘neugodnih’ pitanja koja baš Badžaku ne idu u prilog. Od skupštine u doba korone on je bio najglasniji o tome šta se radi u skupštini.

Badžak je tačno rekao, skupština je zlo, ali on nije čistica kako hoće da ispadne, Cerić i Zec su zasluga baš njega.

Muhamedagić je jedan od onih koji su poništili i glasali kontra kandidature Brkovića. Zajedno sa ostalom ekipom koja je bila na platnom spisku kluba, dio administracije u doba megamagacina ili čak onih koji su bili dio UO u tom periodu.

A Badžaku bi poručio da ne sere, nikog on nije okupio, nego mu je to naredba od politike konkretno od Nikšića i bio je plan da se klub zbog budžetskih para koristi u neke druge radnje.
lexluthor je napisao/la:
03 okt 2024, 09:50
Bitno je bilo odbiti politicki udar na klub, grabovica je preko dzafica mislio preuzeti klub, da mu bude kusur za poslove koje on i niksic imaju po hercegovini zajedno s Mamićima.
Dzafic, grabovica, dzevlan, gradjevinska mafija, bukvalno do prije godinu dana nisu znali gdje Grbavica a ne nesto vise. dzafic recimo ne navija za Želju uopste ali eto kao oni su rjesenje za nas klub i bili bi tu iz ljubavi a ne iz licne koristi! (Dzafic jedini covjek od kraja rata na ovamo koji je svim silama zelio da bude predsjednik obicno ljude moras moliti za tu poziciju, i to dovoljno govori o njemu). O tome kako je on licno busio ekipu, sefa strucnog staba, kako se keslao na zapadu nakon poraza od zrinskog to sve govori o njemu, njegovim namjerama. On licno je iza ledja sportskog direktora i bilo koga u klubu dogovarao igrace, transfere, htio pod svaku cijenu vargasa da potpise, iako covjek ima 20 kg viska, htio ljaljica iako bi se klub opteretio za milion km bruto, sve to je htio da bi on ispao mangup i u ocima navijaca kao neko bitan a u sustini dobili bi novi slucaj Zec odnosno dva zeca ovaj put! Njegov miljenk samir bekric bi brzinom svjetlosti bio vracen za sportskog direktora a i corica bi otjerali prvom prilikom, iako ne bi ni morali jer ovaj ne bi ni ostao da radi sa njima.

Zarad svega toga jako je dobro i vazno sto je klub uspio da izbori sa takvim izazovima a nije bilo lako.

Uglavnom svaka cast predsjedniku i clanovima uo sta su sve izdrzali od prijetnji do politickih pritisaka.

Sad podrzati ljude maksimalno i mislim da se imamo cemu nadati.

Sto se tice badzaka, covjeku je nudjeno i u ovoj novoj garnituri mjesto al on je ocigledno ucijenjen od strane ovih laznih dobrocinitelja tako da je on procijenio da se izmakne od svega, mada koliko znam i dalje ce ostati uz klub u svojim kapacitetima. Covjek je zeljovac al je preko svojih biznisa i poslova previse uvezan sa gore pomenutim ljudima i treba ga shvatiti sto zeli da se malo izmakne.
Preporučujem da pročitate post koji sam citirao. U njemu je sadržana većina toga i ono što je napisano je istina.

A još jedna što se tiče Badžaka, oni što su mu bliski rekoše da on nije dao saglasnosti da bude potpisnik onog pisma, po sad baš po medijskom nastupu, ja ne bih baš rekao da je tako.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 27 okt 2024, 10:42

Hvala za odgovor, izgleda kod nas nikad da se sve poklopi, ako ima uprave nema ekipe i rezultata.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Hrasno15, Lokomotifa, Pablo11, Tarapi, ubipara, WeekendOffender i 78 gostiju.