Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

messilla
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la messilla » 06 jul 2012, 16:54

Kakva partija, odavno nisam gledao boljeg Federera. 8-) Malo je reč' izdominirao. 8-) 8-)

Viškoviću malo falilo za nervnog sloma :lol: :mrgreen:
Šalu na stranu, dobar je bio kakvih sam se komentatora naslušao dok sam gledao Đokovićeve mečeve. :D ;)
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 06 jul 2012, 16:57

Za komentatora na SK se nema sta reci, covjek je krajnje korektno prenosio mec ;) Ni u jednom trenutku poraz Djokovica nije pripisivao samo njegovim greskama nego je konstantno naglasavao da mu Roger nije dozvolio da igra svoju igru. A da ce biti malkice pristrasan to je bilo i za ocekivati. Isto bi tako i komentator i BiH bio pristrasan da Damir igra ovakav mec protiv najboljeg svih vremena ;)

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 06 jul 2012, 16:59

Viskovic voli Rogera vise nego majku.Njemu je prije par godina,kada je na RTS prenosio mec Federer-Djokovic,Srle Djokovic uletio u kabinu i htio da ge prebije zato sto naivja protiv Noleta,i tada je dobio otkaz na RTS,ali strah od Srleta je i danas ocigledan..
ZELJEZNICAR 1921!

Federer
Kontakt:

Post Postao/la Federer » 06 jul 2012, 17:01

Višković je veliki navijač Federera, čak kažu veći i nego Novakov i ne krije to. :mrgreen: Ali, jbg, teniser iz njegove zemlje, sigurno mu nije toliko svejedno.

Svaka čast Rogeru, odlično je odigrao zaista i zaslužio je ovo. Ipak, malo se pribojavam finala, bilo bi šteta da ne osvoji, kad je došao tako blizu.

GO ROGER!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 jul 2012, 17:05

Idemoooooooooooooo Jooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!

Tuci danas Škota, i abd u nedjelju drvosječa ne smije uzeti sedmi WB ;)

Jo Wilfriede Tsonga pobjednik Wimbledona 2012!!
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 jul 2012, 17:06

Nadam se finalu protiv Murray-a, jer bi u tvom dvoboju bio samo dovoljan jedan set za titulu. Murray je pod ogormnim pritiskom i ukoliko bi Federer uzeo prvi set ovaj bi puko ko lubenica u nastavku.
Mislim da bi mu dosta bilo teze protiv Tsonge.

@ legenda

razocarao si me, a ja ti mislio Sarahu nabaciti. :lol: :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 06 jul 2012, 17:08

Idemo Andy,sad ili nikad :D
ZELJEZNICAR 1921!

Federer
Kontakt:

Post Postao/la Federer » 06 jul 2012, 17:08

Navijamo za Murraya, jer je Tsonga opasniji protivnik sigurno.

Fkt još ne mogu da shvatim kako je Fedex izgubio prošle godine od Muhameda Alija :mrgreen: . Igrao je strašno, Tsonga još strašnije. Napravio je 12 UE za 5 setova i zijanio, fkt nevjerovatno.

Tsonga je opasan, bolje Murray da uđe u finale.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

MrJack
Kontakt:

Post Postao/la MrJack » 06 jul 2012, 17:09

Rogeru sve čestitke,odigrao je veliki meč ali nisam baš siguran da je nova GS titula tu i broj 1.S obzirom da je Nole izletio sad sam svim silama uz Andy-a jer momak apsolutno zaslužuje da uzme bar jednu GS titulu.

C'mon Andy! :mrgreen:
1945,1927.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 jul 2012, 17:13

Ako iko od ove dvojice što sad igraju zaslužuje GS onda je to Tsonga.Škot zaslužuje metlu ili od Tsonge ili od Fedexa ;)

Jo bi bio teži protivnik Fedexu još uvijek pamtim njihov zadnji na Wimbledonu.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 06 jul 2012, 17:14

Bravo za Rogera, ali nije još ništa osvojeno. Pogotovo ako u finalu bude Tsonga. Znamo da njega nekad krene i da pogađa sve i po meni je on teži protivnik Federeru od Murraya. Dovoljno se sjetiti prošle godine i onog preokreta nakon što je Fedex vodio sa 2:0.

Danas, odličan meč. Ono što je bilo krucijalno za pobjedu (servis + što manje neforsiranih grešaka) je išlo na ruku Federeru i prije svega zahvaljujući tome je i pobjedio. Iako je bilo povuci - potegni, jer je Roger propustio par break šansi na prvi servis gem Novaka u 3. setu, kao i kod rezultata 2:3, kada je imao 2 break lopte. Sve u svemu, zaslužena pobjeda Federera, koji pobjedom u finalu ruši nove rekorde. 8-)
FK Pjetlovi

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 06 jul 2012, 17:15

Strašan meč, a Roger pokazao Đokici ko je tata. 8-) Još finale i na vrhu gdje i pripada.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 06 jul 2012, 17:33

Bravo Roger!

Danas odlicna igra Fedexa. Potpuno zasluzena pobjeda Fedexa. Duplo manje UE d Novaka sto nije karakteristika Federera u ovakvim mecevima i tu je kljuc pobjede.

Idemo do 7. titule W i do 1. pozicije na ATP listi!

C'mon Roger!!! :mrgreen:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 jul 2012, 17:34

Tek sad dođoh kući, tako da sam sve propustio. :( Aaaaaaaaaaaaa. :(
Očekivao sam Novakovu pobjedu, to moram priznati. I to u 4 seta. :mrgreen: Ali u Federerovoj kući se pita i on. :mrgreen: Štaviše, on se prvi pita.
Krivo mi je što sam propustio ovo polufinale, tako da mi ne preostaje ništa drugo negoli gledati kakav snimak, a pokušati odgledati 2. polufinale.
Nego, nadam se da će Roger osvojiti Wimbledon, da ova pobjeda ne bude uzaludna.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 jul 2012, 17:37

Djokovic je odigrao tri seta dosta dobro. Raspad je usledio nakon sto je imao BP za 5-4 u 3em setu. Cetvrti je odigrao jako lose, jer se verovatno pomirio sa tim da je ovakav Roger danas bio nedodirljiv.
Federer je dobro servirao, skoro kao nekada. Odlican drugi servis. Razliku je napravio BH, jer je Rogerov BH bio u stanju da izdrzi strasne izmene sa Noletove FH strane, uprkos svim predvidjanjima.
U stvari, Djokoviceva return igra je bila subpar i to je glavni razlog zasto je nakon 1-1 Novak stalno "visio" u mecu. Da je Roger bio precizan na BPovima u 3em setu, jos bi laganije dobio. Bolji ide dalje, to je bar jasno.

P.S. RF se jos jednom "popisao" po onima koji njegovu dominaciju objasnjavaju slabijom erom tenisa. Covek je u 31oj ravnopravan mladjima: Djokovicu, Nadalu i Murrayu, a ponekad je u stanju da ih "izuje" iz patika - kao danas Novaka, Murraya u Dubaiju ili Rafu u IWu.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 06 jul 2012, 17:39

Najveći ikad' začepio usta svim kritičarima, svima onima koju su govorili da je njegovo vrijeme prošlo, demantujući ih na jedini ispravni i relevantni način - svojom igrom protiv aktuelnog prvog igrača svijeta. Pokazao je Roger svima da još uvijek pripada samom vrhu svjetskog tenisa, da se još uvijek može nositi sa trenutno dvojicom objektivno najjačih tenisera i da još uvijek ima toga za reći i pokazati na teniskim terenima. "Razbio" je i one koji su osuđivali njegovu odluku da igra u periodu kada je već ušao u godine, one koji su smatrali da ništa vrijedno više ne može osvojiti, one koji su smatrali da je trebao napustiti "Bijeli sport" na velika vrata, u periodu kad je bio na vrhuncu karijere.

Idemo po novu GS titulu, te se tako još više udaljiti svojim pratiocima i još dublje ući u historiju tenisa;
Idemo po novi Wimbledonski trofej, po izjednačenje rekorda u broju osvojenih trofeja sa Peteom Samprasom na najvećem travnatom turniru;
Idemo ponovo na mjesto broj 1, te i tu prestići Samprasa u broju provedenih sedmica na samome tronu!!

Poetry in Motion!!
C'mooon ROGEEEEER!!
ROGER FEDERER!!!
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 06 jul 2012, 17:40, ukupno mijenjano 2 puta.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 06 jul 2012, 17:40

MaGiCa je napisao/la:
P.S. RF se jos jednom "popisao" po onima koji njegovu dominaciju objasnjavaju slabijom erom tenisa. Covek je u 31oj ravnopravan mladjima: Djokovicu, Nadalu i Murrayu, a ponekad je u stanju da ih "izuje" iz patika - kao danas Novaka, Murraya u Dubaiju ili Rafu u IWu.

:!:
FORZA MARŠAL !!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 jul 2012, 17:43

Pih nestalobim je bilo struje pa sam tako propustio završnicu trećeg i početak 4. šeta... Ono šta sam vidio jeste sasvim zaslužena i čista pobjeda boljeg igrača na terenu... O situacijama ŠBB KBB neću da mudrujem... Nisam razočaran jer sam ovo nekako i očekivao.... Volio bih da Fedex osvoji... To mu je zadnji voz.... @magica šta da ti kažem, ne vjerujem kladionicama... Ne kad je tenis u pitanju...
Ja jedva čekam sutra finale žena, polufinala su bila sjajna... Teško jadnoj Agnješki :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 jul 2012, 17:46

Trzni se Jooooooooooooooooooooo!!! :x :x
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 06 jul 2012, 17:49

legenda reala je napisao/la:Trzni se Jooooooooooooooooooooo!!! :x :x
jbo li te tvoj pulen :evil:

čim to Legenda gotivi, ne može to valjat da ga jbš :lol: :lol:

biće 3-2 za Alija, ne sikiraj se plaho ;)
FORZA MARŠAL !!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.