AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- OldFashioned
- Kontakt:
Re: AC Milan
Brzi, agresivni, izdržljivi igrači su IN. U tom smjeru moramo i mi ako želimo do značajnijeg uspjeha u LP.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Romagnoli13
- Kontakt:
4-5 igrača sa internacionalnim iskustvom će itekako pogurati Milan ka napretku van Italije. Sljedeće sezone inshallah, sve osim scudetta i prolaska među 16 u LPa, bit će neuspjeh.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Kako nekima malo fali, zanimljivo.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- Romagnoli13
- Kontakt:
Dvije godine zaredom si minimalno viceprvak, napredovao si bodovno kao i nekim drugim segmentima, onda je logično za očekivati da cilj u trećoj sezoni bude scudetto. Neće valjda 5-6 godina zaredom biti samo cilj LPa.
Milan mora planski napredovati, ali to ne znači da to mora ili treba trajati 5-6 godina.
Milan mora planski napredovati, ali to ne znači da to mora ili treba trajati 5-6 godina.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- OldFashioned
- Kontakt:
Yup.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Romagnoli13
- Kontakt:
A ako već ove sezone osvoje scudetto onda je to van svih očekivanja. Ali i u tom slučaju sljedeće sezone ciljevi trebaju da budu realni ali visoki. Sa par dobrih pojačanja to su znači titula u Italiji i najmanje prolazak grupe u LPa.
Od svih nabrojanih jedino Realu gledamo u ledja, ostali jos uvijek gledaju namamilanist je napisao/la: ↑10 maj 2022, 17:31Nismo mi nerealni, nego smo realni kolegaDrugo je skudeto u konkurenciji Intera koji nije toliki WOW za nas, stvarno loseg Juvea i solidnog Napolia.
A drugi par obuce je LP, gdje konkurencija obitava u vidu Real Madrida, Liverpoola, City-ja, Bayerna, PSG-a i da ne nabrajam vise.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
Ma ja, pricamo o sadasnjosti i kvalitetu tima, ne o historiji.koraj je napisao/la: ↑10 maj 2022, 21:45Od svih nabrojanih jedino Realu gledamo u ledja, ostali jos uvijek gledaju namamilanist je napisao/la: ↑10 maj 2022, 17:31Nismo mi nerealni, nego smo realni kolegaDrugo je skudeto u konkurenciji Intera koji nije toliki WOW za nas, stvarno loseg Juvea i solidnog Napolia.
A drugi par obuce je LP, gdje konkurencija obitava u vidu Real Madrida, Liverpoola, City-ja, Bayerna, PSG-a i da ne nabrajam vise.![]()
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Lično, ovu sezonu smatram odličnom, u slučaju skudeta onda pričamo o fenomenalnoj sezoni.
Niti trebamo sebi dopustiti meltdown u slučaju da ekipa ne osvoji titulu. Niti trebamo se vinuti u oblake u slučaju osvajanja. Već trebamo se nadati i iščekivati dobar upgrade za sljedeću sezonu.
Niti trebamo sebi dopustiti meltdown u slučaju da ekipa ne osvoji titulu. Niti trebamo se vinuti u oblake u slučaju osvajanja. Već trebamo se nadati i iščekivati dobar upgrade za sljedeću sezonu.
- OldFashioned
- Kontakt:
Ma ne brini, ne sjede u upravi kluba balkanci koji su magistrirali kretnje iz jedne krajnosti u drugu.
Neovisno o zadnja 2 kola, jasno je gdje se trebaju tražiti pojačanja, a o kvaliteti isti će presuditi (ne)preuzimanje novih vlasnika.
Neovisno o zadnja 2 kola, jasno je gdje se trebaju tražiti pojačanja, a o kvaliteti isti će presuditi (ne)preuzimanje novih vlasnika.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ako zaista dođe do finaliziranja tri najavljena transfera, Botman, Origi, Sanches, to je odličan početak merkata i dobar priliv kvaliteta u ekipu. Ne zaboravljam i dolazak odnosno povratak dva mlada i jako talentovana igrača u vidu Adlija i Pobege.
Talijanske ekipe kada nastupaju u europi imaju ozbiljniji problem u pristupu tekmama i izrazeniji je od problema manjeg kvaliteta. Od Carlovog Milana niti jedna ekipa nije izlazila na teren i postavljala se tako da igra svoju igru i kroz istu se nametne, maltene 90 % tekmi se prilagodjavaju protivniku. Jedino odstupanje je bilo kod Atalante koja je poakzala da se moze. I Milan i Inter su pokazali protiv Liverpoola da mogu, ali jbg talijanstina je zlo njihovog fudbala.
Isto tako Porto protiv jednog Milana igra svoju igru i gore nam je bklo s njima nego protiv Liverpola. Tako da treba malo imati muda i izaci da igras svoju igru. Ja jednostavno ne mogu shvatiti te trenere da se u startu stave u podredjeni polozaj.
Sto se tice igraca kojise non stop spominju , tu su sve realno backup igraci. Treba nam napadac, starter , vise nego desno krilo. Desetka koja zna fudbala igrati. Mislio sam da bi onaj Barak mogao nesto napraviti u karijeri..a on kostantan ko Diaz.
Isto tako Porto protiv jednog Milana igra svoju igru i gore nam je bklo s njima nego protiv Liverpola. Tako da treba malo imati muda i izaci da igras svoju igru. Ja jednostavno ne mogu shvatiti te trenere da se u startu stave u podredjeni polozaj.
Sto se tice igraca kojise non stop spominju , tu su sve realno backup igraci. Treba nam napadac, starter , vise nego desno krilo. Desetka koja zna fudbala igrati. Mislio sam da bi onaj Barak mogao nesto napraviti u karijeri..a on kostantan ko Diaz.
Bio je i Mourinhov inter koji je bio odlican. Ovo poslije je zali boze. Za poziciju ofanzivnog veznog dovesti Nkukua sto se napadaca tice Origi i mozda De Keteleare da igra neki fazon lazne 9ke. Ta dva igraca uz Renata Sancheza i mozda Botmana bi bila odlicna. Desno krilo Anthony ali helem nejse.edoox je napisao/la: ↑10 maj 2022, 23:14Talijanske ekipe kada nastupaju u europi imaju ozbiljniji problem u pristupu tekmama i izrazeniji je od problema manjeg kvaliteta. Od Carlovog Milana niti jedna ekipa nije izlazila na teren i postavljala se tako da igra svoju igru i kroz istu se nametne, maltene 90 % tekmi se prilagodjavaju protivniku. Jedino odstupanje je bilo kod Atalante koja je poakzala da se moze. I Milan i Inter su pokazali protiv Liverpoola da mogu, ali jbg talijanstina je zlo njihovog fudbala.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Renato i Botman sigurno nisu back up igrači. Origi, manje više i jeste. Ali ova prva dva su igrači za prvih 11. Pobega i Adli su isto igrači za ozbiljnu minutažu. Kao i gore navedeni Origi. Startni napadač i desno krilo su naravno prioritet.
Pioli je trener koji ne pati puno od old school Italijanskog pristupa. Zapravo, iznenađujuće fleksibilan taktičar što je pokazao u dosta mečeva tokom prethodne 2 godine.
Pioli je trener koji ne pati puno od old school Italijanskog pristupa. Zapravo, iznenađujuće fleksibilan taktičar što je pokazao u dosta mečeva tokom prethodne 2 godine.
Origi je kvalitetan igrac samo eto nije imao bas srece. Lpool je ekipa koja igra bez klasicne 9ke.
-
celikmilan
- Kontakt:
Sa dovođenjem Adlija i moguće Sanchesa i povratkom Pobege izgleda da dovode igrače koji mogu igrati na više pozicija u sredini tako da se bar meni čini da ne misle dovoditi pravo desno krilo ili pravu desetku.
Origi bi nam mogao biti dobro pojačanje ali ja bih ipak volio jednog pravog napadača za budućnost. Ibrahimović završava karijeru, Giroud je ipak star, Lazetić vjerovatno ide na posudbu tako da bi uz Origija trebao neko ko bi ipak bio prva opcija. Ja bih volio Darwina koji bi nam pravo legao. Biće preskup ali novi vlasnici (ko god to bude) bi trebali napraviti neki boom kad dođu. Volim misliti da Maldini ima dobre odnose sa Rui Costom pa bi se to moglo riješiti na više rata.
Origi bi nam mogao biti dobro pojačanje ali ja bih ipak volio jednog pravog napadača za budućnost. Ibrahimović završava karijeru, Giroud je ipak star, Lazetić vjerovatno ide na posudbu tako da bi uz Origija trebao neko ko bi ipak bio prva opcija. Ja bih volio Darwina koji bi nam pravo legao. Biće preskup ali novi vlasnici (ko god to bude) bi trebali napraviti neki boom kad dođu. Volim misliti da Maldini ima dobre odnose sa Rui Costom pa bi se to moglo riješiti na više rata.
Za 10ku mislim da si u pravu, ali desno krilo će sigurno dovesti
Il Club più titolato al mondo!
- muha milanez
- Kontakt:
Vidim pošete o scudettu. Polako, nisam još psihički spreman za naredno kolo, neka makar do petka pa ćemo onda 
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
- OldFashioned
- Kontakt:
Kakva liderčina!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.