Ljudi morate shvatiti da su ovo druga vremena, ovaj Juventus mora krenuti iz početka i krenuo je 2006, ali činilo se da to ide dobro sve do prošle sezone kada su neke stvari ispluvale, kada se najmanje očekivalo. E sad tek slijedi problem, jer svi su mislili da imamo ekipu za nešto više, ali sad smo shvatili, da je mnogo para u zadnjih nekoliko godina bačeno uzalud i za te kojemo smo davali velike para sada ne vrijede ni siću.
Znači poenta priče je da se nije moglo odmah ni očekivati da se ulaže u klub poslije ispdanja iz lige, a samim tim jer su dogovanja bila velika, a Juventus nije klub koji je trpio velike gubitke, uvijek se radilo tako da gubitci budu što manji, a to dokazuje izvježtaj koji jeskoro iozbačen u kojem Juventus uz još neke rijetke posluje fino, iako su proživljavali najgore sezone od osnivanja.
Slažem se da treba ulagati, ali planski i polako, a ne ovo moram napisati po 100000 NISMO MI CITY, REAL ITD., pratite Juventus i znate da tako ide i nemožete očekivati da se od jednom promjeni politika kluba. Nebi ni ovo bilo toliko loše da nismo ima li ovoliko pehova ove i prošle sezone. Bilo je grešaka kod transfera, to stoji, da se malo ramišljalo o bekovskim pozicijama, sad bi sigurno bili bolje plasirani.
Ovaj prošli prelazni rok nam je donio: Bonnucia, Aquilania, Quagliarellu i Matria (ja vjerujem u ove momke i volim da su i oni tu nego neki sminkeri koji neće svaku utakmicu završiti mokrim dresom), Krasić, De Ceglie (do povrede, nije došao ali je proigrao). Uz još neke stare igrače nije ovo loše, ali kad krenu loši rezultati onda smo svi previše pljuvački nastrojeni (ja sam, pa na kraju kad bolje pogledam i nije tako sve crno ).
Moj mišljenje da je najveći problem Juventusa ove sezone pogrešna procjena na bekovskiom pozicijama, jer kad vidis kako se Chiellini i Bonucci gube zbog ispada bekova, meni ih tačno žao

.
Izvinite na dužem postu i ako ima pravopisni grešaka ovo je moje mišljenje kad ste već počeli da se bezveze raspravljati u ovim postovima iznad.