ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

LenBias
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la LenBias » 12 nov 2013, 11:44

napisa lik post kao da je nadal igrao u svojoj najboljoj formi a djokovic uzasno i opet djokovic pobjedio :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 nov 2013, 11:56

Toliko komplikujete da je to za ne povjerovati. Nisam nekakav stručnjak za tenis, ali imam oči i vidim. Rafa je imao jasan cilj ove sezone, a to je da se vrati na svijetski tron. Nakon što je to uspio, njegov nivo igre je dosta pao, zadnja 2-3 ili koliko već turnira je odigrao ispod svog nivoa, vjerovatno ga je stigao umora a čisto sumnjma da je i nivo motivacije bio isti kao recimo na Američkoj turneji kad je pomeo konkurenciju.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 nov 2013, 12:02

LenBias je napisao/la:napisa lik post kao da je nadal igrao u svojoj najboljoj formi a djokovic uzasno i opet djokovic pobjedio :lol:
Pa to je opcepoznata cinjenica isto sto je poznato da Nadal nikada Rogera nije dobio svojom igrom nego zato sto Roger ima los dan ili previse grijesi.Za svaki poraz Federera se krivi Federer a ne kaze se da je Nadal dobro igrao.Svaki put komentari tipa : Yebem mu servis, joj forhenda, sve mu pokloni glupane, pa ovaj Nadal samo vraca lopte, Roger konju bolji si al gubis....

I tako u nedoyebeni nedogled gdje je Roger nepobjedivi superheroj kojeg guzi neki malisa jer ga ovaj pusta ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 nov 2013, 12:56

Cestitke Novaku! Odlicno je odigrao, diktirao tempo, Nadal se nije nista pitao. Slazem se da Nadal nije odigrao najbolje ali nije ni toliko lose koliko govorite, sinoc je Novak bio prejak, demonstrirao je silu. Za svaki poen je on odlucivao.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 12 nov 2013, 13:13

ocito se nadal nije pitao ni u onim duplim greskama i silnim loptama koje su zavrsile vani, mora da mu je i to novak diktirao brate moj, na kraju ce izgleda stvarno biti napisano kako je nadal bio odlican a djokovic na nezavidnom nivou koji nije bio vrijedan spomena ali je svejedno i taj nivo daleko bolji od nadalovog odlicnog :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 nov 2013, 14:19

LenBias je napisao/la:ocito se nadal nije pitao ni u onim duplim greskama i silnim loptama koje su zavrsile vani, mora da mu je i to novak diktirao brate moj, na kraju ce izgleda stvarno biti napisano kako je nadal bio odlican a djokovic na nezavidnom nivou koji nije bio vrijedan spomena ali je svejedno i taj nivo daleko bolji od nadalovog odlicnog :D
Upravo tako :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 nov 2013, 14:33

LenBias je napisao/la:ocito se nadal nije pitao ni u onim duplim greskama i silnim loptama koje su zavrsile vani, mora da mu je i to novak diktirao brate moj, na kraju ce izgleda stvarno biti napisano kako je nadal bio odlican a djokovic na nezavidnom nivou koji nije bio vrijedan spomena ali je svejedno i taj nivo daleko bolji od nadalovog odlicnog :D
šta ono reče za fanove Federera?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 12 nov 2013, 14:40

DANTES je napisao/la:
šta ono reče za fanove Federera?
ne asocira me pitanje na nesto, ne znam na sta se odnosi, pojasni ako ti nije problem :D

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 12 nov 2013, 17:26

2013 summary
2 Grand Slama (US,RG)
5 mastersa (IW,Rome,Madrid,Montreal,Cincinati)
2 turnira iz serije 500 (Acapulco,Barcelona)
1 turnir iz serije 250 (Sao Paolo)
Ukupno: 10 turnira
Omjer pobjeda i poraza 75:7
Povratak na br.1
Sve to za sezonu koja je pocela u Februaru, poslje 7 mjeseci pauze zbog povrede!

DAME I GOSPODO, RAFAEEEEEEEEEEEEEEEEEL NADAAAAAAAAAAAAAAAAL

slika

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 nov 2013, 17:48

Na kojim je drogama? :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 12 nov 2013, 18:00

Unofficialpage je napisao/la:Na kojim je drogama? :mrgreen:
Ima raznih, valja pogodit :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 nov 2013, 18:03

Unofficialpage je napisao/la:Na kojim je drogama? :mrgreen:
boljim nego ostatak top 10... sve je do dobavljača
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 12 nov 2013, 18:03

Nije on Amerikanac jbg,da ima nesto naslo bi se.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 nov 2013, 18:49

emir18 je napisao/la:Nije on Amerikanac jbg,da ima nesto naslo bi se.
pa znaš da su Španci još gori... sud naredi uništavanje dokaza(doduše kažu da su tu fudbaleri bili glavni)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 nov 2013, 19:11

Forsirane, neforsirane...? Zar je bitno? Novak ga je ponovo razbio na komadiće i to je jedino bitno. Zar nije zanimljivo to da Rafa redovno protiv Novaka pravi nelogične, da ne kažem amaterske greške? Novak je igrao svoj tenis i osim malog pada sredinom prvog seta, sve ostalo je odigrao poprilično dobro. Na mreži je bio veoma dobar, dubokim lopticama (posebno iz riterna) otjerao je Nadala daleko iza osnovne linije i tako je neutralizovao većinu potencijalnih opasnosti. Nadal je samo na momente pokazivao svoje pravo lice, ali ako je to dovoljno za Stana, Davida ili Rogera, za Novaka je to premalo. Protiv Đokovića uvijek moraš odigrati potez više, ali uz mnogo opreza, jer tanka je granica između ofanzive i defanzive na njihovom nivou.

Nakon Pariza, Novak se prošetao i Londonom, zasluženo je osvojio obje titule, zato jer je bio najbolji, a ne zato što protivnik(ci) nije bio na nivou.

Malo je prerano govoriti o tome da Nadal nikad neće osvojiti ovaj turnir, ima on još dovoljno vremena za to. Isto ste govorili i za Endija, da nikad neće osvojiti Grand Slam, pa je bilo suprotno - počeo ih je osvajati sa velikim stilom. Ipak Endi mnogo nedostaje, sad je to jasnije nego ikad, trenutno jedini igrač koji se može suprotstaviti ovoj dvojici. Tome bih dodao još Del Potra i na njima se priča završava. Vjerovatno je to slika koju ćemo gledati naredne sezone. Bilo bi dobro da Wawrinka i Gasquet nastave tamo gdje su stali ove sezone, uz standardne Ferrera, Berdycha i Tsongu, koji nam sigurno ne mogu ponuditi ništa više, ali neka bar ostanu na ovom nivou.

Roger je enigma i to će i ostati. Čisto sumnjam da on može bolje od onoga što je pokazao u Parizu i Londonu, ali eto, neka ga, lijepo ga je gledati na touru.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 nov 2013, 19:19

Johny je napisao/la:

I da, evidentno je da Nadal nikad neće osvojiti WTF. Dokazao je da, bez obzira na sve, ne može izdominirati konkurenciju u dvorani čak i onda kada ima fenomenalnu sezonu na brzom HC-u. Veće šanse svakako dajem Đokoviću da osvoji Cincinnati. :mrgreen:
@ Claun

:lol: :lol: :lol:

Najveci hejter Nadala na forumu je opet odgovorio u svom raspalom stilu.

Da li za Nadala postoji rijec nemoguce ili nikada ? Siguran sam da ne postoji.Ako nista uvjeren sam da ce prije Nadal uzeti WTF nego li Roger OI. ;)

Nadal kada je u formi moze izdominirati 2 tenisera zajedno na terenu tako da ta prica ti ne pije vode.Dosao je totalno van balansa i forme na ovaj turnir pa se i finale moze okarakterisati kao uspjeh jer je sinoc odigrao grozan mech, rekao bih najslabiji u ovoj sezoni.

Cuj ti njemu predikcija.Pa ti u svakom postu minimiziras Nadala pa cak i indirektno.Naravno on kao fan Rogera koji ima komplekse od Nadala ne moze se shvatati ozbiljnim jer je i sam kompleksas.
Slučajno sam kliknuo da pogledam post (pogodio sam da je upućen meni), ali da znaš da odavno ne čitam tvoje postove jer si mi na ignore listi. ;)

Ako smatraš da su @Claunovi postovi u raspalom stilu, i da sam kompleksaš (moderacija :!: :?: ) zašto ih onda čitaš :?: Učini uslugu i meni i sebi i ne davi ljude glupostima.

Dalje neću, milion puta sam pisao, a ti svakako namjerno provociraš pa nema efekta. Traži i dalje opravdanja za Nadalov neuspjeh i inferiornost zbog nedostatka motiva, to ti barem dobro ide. ;)
LenBias je napisao/la:napisa lik post kao da je nadal igrao u svojoj najboljoj formi a djokovic uzasno i opet djokovic pobjedio
Zapravo, napisao sam sljedeće (ti si to, naravno, rezonovao na sebi svojstven način)
Claus je napisao/la:Užasan meč, 'ajde da ga ne vrijeđam toliko - prosječan meč njih dvojice.
Ako je užasan meč, kojom logikom si ti zaključio da sam napisao post da je "nadal igra u svojoj najboljoj formi" :?: Još i to da je Đoković igrao užasno (užasan je bio meč :!: uoči razliku).

Ali hajde, vidim da nema razloga da trošim energiju na tebe, jer spadaš u isti koš s onim gore trollom. Tako da možeš smatrati da si od sada (pa na dalje) na ignoreu, i nemoj se truditi s jeftinim provokacijama. Na njih svakako neću odgovarati. ;)

Toliko.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 nov 2013, 21:13

@ Claun

Pa ne moras lagati.Ja nisam rekao da je Nadal u nedostatku motiva lose igrao.Losa igra je produkt dobrog Novaka i uistinu lose igre Nadala.Prije svega los forhend.Novak je odlicno servirao sto mu je i donijelo pobjedu.Izmedju njih je minimalna razlika sto se pokazalo kroz ovu sezonu.Trenutno dva najbolja tenisera i tu se prica zavrsava.

Ne moras nam pricati o tome kako glumis objektivnog forumasa a u svakom mogucem postu degradiras Nadala.Ako ja vidim pogresno onda ostatak forumasa ne vidi.Opcepoznato je da vecina Rogerovih fanova umanjuje pobjede Nadala nad njim i trazi alibi u nekim drugim stvarima , doslo se do toga da se traze razlozi van terenskih okvira pa se pisalo i o Nadalu kao dopingasu i slicno ;) Ti nama pojasni kako to nije degradiranje i pokusaj osporavanja velikog Rafe ;)

Do tada uzivaj i nastavi hejtati.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 nov 2013, 21:42

Svi smo mi ponekad subjektivni, ne treba to uzimati zdravo za gotovo. Jbg, Rafa se ovdje redovno degradira, svaki njegov uspjeh se pripisuje nekim drugim faktorima, a ne njegovom kvalitetu. Usporene podloge, vjetar, doping, prebrojavanje krvnih zrnaca i ko zna šta već. Kada je Rafa najbolji, onda drugi (čitaj Novak Đoković) nisu na svom nivou, kada Rafa počne sa lošijim rezultatima, onda su stvari na svom mjestu i to je u stvari tako. Kada se počne brojati Nadalova statistika, onda se ona rasčlanjuje na proste faktore, šljaka, spori beton, indoor hc, itd. Kad se kaže da je u međusobnim duelima prekucao svu konkurenciju, onda se taj H2H dijeli na onaj sa zemljane i onaj sa HC sezone, kada ni to nije dovoljno, onda se HC dijeli na slow HC, medium fast HC i fast HC. Nakon toga se dolazi do zaključka da on neće biti najbolji svih vremena ako ne osvoji WTF, čak i ako dođe do 20 GS titula, jbg, npr. Olimpijada se ne broji...

Onda dođe sezona 2013 i Nadal ih po ko zna koji put prekuca i rastavi na proste faktore, ali onda dobijemo informaciju da sezona ne traje do US Opena, jer nakon US Opena Nadal uvijek pokaže svoje 'slabosti', itd...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 nov 2013, 21:47

Samo što ja i dalje ne vidim u kojim dijelovima sam Nadala degradirao. :roll:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 12 nov 2013, 22:13

Virtu4l je napisao/la:Forsirane, neforsirane...? Zar je bitno? Novak ga je ponovo razbio na komadiće i to je jedino bitno. Zar nije zanimljivo to da Rafa redovno protiv Novaka pravi nelogične, da ne kažem amaterske greške? Novak je igrao svoj tenis i osim malog pada sredinom prvog seta, sve ostalo je odigrao poprilično dobro. Na mreži je bio veoma dobar, dubokim lopticama (posebno iz riterna) otjerao je Nadala daleko iza osnovne linije i tako je neutralizovao većinu potencijalnih opasnosti. Nadal je samo na momente pokazivao svoje pravo lice, ali ako je to dovoljno za Stana, Davida ili Rogera, za Novaka je to premalo. Protiv Đokovića uvijek moraš odigrati potez više, ali uz mnogo opreza, jer tanka je granica između ofanzive i defanzive na njihovom nivou.

Nakon Pariza, Novak se prošetao i Londonom, zasluženo je osvojio obje titule, zato jer je bio najbolji, a ne zato što protivnik(ci) nije bio na nivou.

Malo je prerano govoriti o tome da Nadal nikad neće osvojiti ovaj turnir, ima on još dovoljno vremena za to. Isto ste govorili i za Endija, da nikad neće osvojiti Grand Slam, pa je bilo suprotno - počeo ih je osvajati sa velikim stilom. Ipak Endi mnogo nedostaje, sad je to jasnije nego ikad, trenutno jedini igrač koji se može suprotstaviti ovoj dvojici. Tome bih dodao još Del Potra i na njima se priča završava. Vjerovatno je to slika koju ćemo gledati naredne sezone. Bilo bi dobro da Wawrinka i Gasquet nastave tamo gdje su stali ove sezone, uz standardne Ferrera, Berdycha i Tsongu, koji nam sigurno ne mogu ponuditi ništa više, ali neka bar ostanu na ovom nivou.

Roger je enigma i to će i ostati. Čisto sumnjam da on može bolje od onoga što je pokazao u Parizu i Londonu, ali eto, neka ga, lijepo ga je gledati na touru.
Redovno protiv Novaka pravi greske? Rafa je kompletan dio poslje US-a pravio nelogicne greske i igrao ispod svakog prosjeka.Samo sto je i to dovoljno da se pobjede haman pa svi ostali.To si i sam rekao :)
Rafa kad je spreman i kad igra (kao na US open seriji) on to radi protiv sviju pa i protiv Djokovica 2 puta na podlogama koje opet Djokovicu vise odgovara.
Rafa cijelu turnir, i ovaj i ovih par prije, promašuje otvorene paralele, servira ispod svakog prosjeka,duplih nikad vise, bekhend nikad plice...pa cak i Fh dijagonala bi ga cesto znala izdat...To su i Delpo i Ferrer znali iskoristiti.
Novak je naravno bio najbolji poslje US-a, zasluzeno osvojio ali je cinjenica ida je Rafa odigrao ispod svakog prosjeka i da je ako nista mogao mec uciniti zanimljivim i prije svega boljim.

I kazes Novak ga je opet rastavio na komadice? Kad ga je to poslje 2011 rastavio na komadice (ako se i ti porazi gledajuci svaki pojedinacno mogu reci rastavljanjem na komadice, u cijelini 7 zaredom jeste tako)
Prosle godine je 3:1 bilo za Rafu, ove godine je to 3:3 stim sto je Rafa uzimao mnogo bitnije mečeve :)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.