InatSilniBosanski je napisao/la: ↑23 maj 2025, 14:20
Ghuraba je napisao/la: ↑23 maj 2025, 02:47
InatSilniBosanski je napisao/la: ↑22 maj 2025, 15:39
Potpisujem sve sto si napisao, nema tu puno price ovo nisu igraci nivoa ABA 1 lige i to je to.
Ja ne bi ostavio ni Lukea a ni Delalica, iz vise razloga. Tih 4-5 poena Lukea su isto upitni, iako on zna razigrati ekipu, zna i dobro usrati. Za njegove dobre poenterske partije u finalu daleko je najzasluznija losa odbrana Ilirijinih undersize bekova.
Delalic je ima najvise kredita u dosadasnjoj karijeri, nije nikad bio pravi profesionalac i to ga je i kostalo iako je atletski sama krema Europske kosarke. Njegova uloga od 5-6 minuta u ozbiljnoj ABA 1 ekipi, zbog nekonstantnosti je sasvim realna, a vjerujem da bi u tom okruzenju samo unosio nemir u ekipu, pogotovo kao kapiten. Ono sto je Barbaric rekao za nejga i onaj dvomec sa Hrvatima dovoljno o tome svemu govori.
Da se razumijemo ja sam prvi protiv polovnjaka iz regiona i preplacenih stranaca, ali to sto si domaci igrac ti ne daje za pravo da nezasluzeno dobijas mjesto koje ne zasluzujes, cak naprotiv trebas poginuti zargonski i dati primjer cijeloj ekipi. Ja sam barem kod Delalica ove sezone to vidjao samo u momentima.
Ma slazem se. Da se ja pitam, nijednog iz trenutnog rostera ne bih ostavio. Vrabac mi dovoljno cupa zivce u reprezentaciji, ko bi ga opet gledao u Bosni svake sedmice.

Medjutim, ne mislim da je realno da otpuste svih 12 igraca, a ako vec neko 'mora' ostati, onda ce to vjerovatno biti Adin i Haris.
Volio bih da dovedu playmakera koji je poput Neala ili Jonesa, tj. da bude cisti skorer koji ce usput podijeliti i 5-6 asistencija, te da Gegic dodje i bude sekundarni kreator. Lazic bi bio idealan na tri: da grize u odbrani, da kupi skokove, da moze pogoditi s distance, a opet je neko ko ne igra puno s loptom (sto bi odgovaralo ovoj dvojici). Ovdje cu stati, da ne mastam previse.
Nekidan me uhvatila neka nostalgija, pa sam na stranici aba lige pregledao sve rostere i boxscore najzanimljivijih utakmica Bosne od 2004. do 2010....
Ma moraju oni ostati ima onoga sto si prije spominjao da Bosna mora biti baza reprezentacije, realna je prica neka Adina i Harisa.
Taj Erick Neal se ubio za Bosne, prvi igrac kojeg treba targetirati ako ambicije budu bar za sredine tabele, Gegic na dva i Lazic na tri bi bilo bolesno dobro. U takvoj petorci Vrabac itekako ima mjesta. On da je pametan da nadje sebi dobrog trenera za sut, vrtim u glavi jednog starog Bosnasa koji ima skolu kosarke, mislim da bi ga on preporodio, da popravi drasticno procente sa bacanja, i da radi na sutu iz kornera bio bi od strasne koristi i u repki.
Inace kad smo kod domacih igraca moram spomenuti jednog momka koji mora biti makar u opticaju, Bayle Steele. Komentarisali smo ga na temi reprezentacije, momak je zaludjen Bosnom, vidim igra super i u Kini. Iako sam gledao samo neke sazetke mislim da bi bio strasno pojacanje, a godilo bi mu da se makne iz Kine. Ta pozicija centra je prebitna na tom nivou, ovo sto se spominje Salic je smjesno on na tom nivou moze samo peskire nositi.
U svakom slucaju brate, ova euforija je strasna dobar rezultat repke i nastup Bosne na regionalnoj sceni moze sve promjeniti, ukoliko u narednom periodu, prije svega institucije odrade posao, kosarka moze krenuti rapidno rasti, potencijala nam ne fali, ukoliko zakazu svi ceka nas sudbina rukometa i dubioza iz koje nas niko ziv nece moci iscupati. Sve je na nama…