Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

napoleon72
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la napoleon72 » 08 mar 2025, 14:23

relativizam je napisao/la:
08 mar 2025, 14:06

Preživio sam jedan rat znam šta je glad ,šuma i borba mada sam tad bio veoma mlad.

Dug si odgovor napisao a samo si potvrdio sve što ja govorim.
Ne postoje institucije kod nas za ovakve slučajeve a 30 godina postoje primaju plate i uživaju u blagodatima "neka nas možda zatrebamo" i kad zatrebaju, sabura neka rijese stranci
Za ovakve slucajeve je jako osjetljivo ista pokusat, jer se moze bas zakotrljat i daleko otic. Jbg, samim potpisivanjem Daytona si pristao bit neciji protektorat. Ja smatram da su nasi uradili tacno ono sto se od njih ocekivalo, da je famozna poruka OHRa "vjerujemo u domace institucije" upravo ovo - politika, lobiranje, diplomatija. Sve drugo bi dovelo do katastrofe. Jbg, ni meni se to ne svidja uvijek, narod ode iz drzave jer im je muka gledat globalnu situaciju i cekat da postanes nova Ukrajina, al mislim da se svi trebamo pomirit s tim da postoji RS, postojat ce uvijek, i treba naucit zivjet s njima/pored njih. A to je u mnogo cemu uslovljeno stanjem u Srbiji, a vidimo da i s te strane pusu neki novi vjetrovi. Trenutno u RSu i Srbiji ima jedno 10% ljudi spremnih na neke ratove i progone, vecini se zivi u miru. Mislim krecem od sebe i 100 ljudi koje poznajem, svi radimo, vozimo aute, putujemo, uzivamo u zivotu. Dosta mi je sto moram gledat sta jedem i pijem da me bolescina neka ne pokosi, jos trebam gledat da mi meci zvizde oko glave.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 mar 2025, 14:25

Pametno ovo do sada rade naši, ne nasjedaju na Dodikove provokacije, to mu je realno i jedina opcija. Nakon ovoga je bitno da on i ljudi oko njega koji su sve ovo pokrenuli završe političku karijeru da ne dobiju ruku spasa jer ona se nije ništa postiglo. Imamo podršku cijelog svijeta i ovo se mora do kraja odraditi.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 08 mar 2025, 14:33

napoleon72 je napisao/la:
08 mar 2025, 14:14
Bukvalno im je zadnja sansa ovo sto Miletic sinoc rece, da neko iz Srbije dodje da iscenira nesta. Mada, s obzirom u cijoj emisiji je to rekao... ne bi me iznenadilo da mu je Senad prije emisije sugerisao da malo baci kosku da se raja upeca, jer mu izmice njegova kultna recenica ponovo, a bio je tako blizu. :mrgreen:

Al i ne kontam tu taktiku. Izazovu belaj, Vucic proglasi vanredno stanje... i sta onda? Studenti ce stat sa protestima, doci da kolju zle muslimane? Kao da ce ih vanredno stanje sprijecit, oni su namjerili da ga sruse i mislim da bi Vucku neko izazivanje belaja samo ubrzalo pad. Iste noci bi mu uletjeli u skupstinu.
Pa realno ima smisla. Onaj **** smrad je napao Gazu kad su mu gradjani bili pred palatom. Sad, niko ne prica o njegovoj smjeni. Svi su fokusirani na Palestince.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 08 mar 2025, 14:39

- Kada progovori državni sekretar SAD to je uvijek ozbiljno i ja to tako prihvatam. Ali, u onome što je on rekao vidim recidive Bajdenove administracije. Znamo da Trampovi ljudi nisu ušli u sve pore. Drago mi je da Rubio zna za nas, čak iako negativno piše.
:rol:

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 08 mar 2025, 14:42

Joj jest ih Rubio otresao, tačno svi daju neke izjave kao u bunilu. Neka našoj predsjednici neko javi da je Rubio položio zakletvu prije mjesec i po i da on nema nikakve veze da Bidenom.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 mar 2025, 14:46

Ono malo govance Stanivuković se ukakio, kao htjeli smo, ali nismo smjeli jer su nam slagali da su imali podršku velikih sila :urnebes:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 mar 2025, 14:47

MarcoBorriello je napisao/la:
08 mar 2025, 14:42

Joj jest ih Rubio otresao, tačno svi daju neke izjave kao u bunilu. Neka našoj predsjednici neko javi da je Rubio položio zakletvu prije mjesec i po i da on nema nikakve veze da Bidenom.
Ovo je ogromno da se on licno izjasnio jer je Rubio glavni savjetnik Trumpa za vanjsku politiku (secretary of state).

Ako narodu nije jasna moc Amerike, nek pogledaju Izrael, ako oni kazu da ce postojati, postojat ce. Saka jada a ne moze im niko nista.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 mar 2025, 14:48

evo i na YouTube one emisije sto spomenuh da je bila na radiju
Don't believe the hype.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 08 mar 2025, 14:52

slika

Never forget.
Zadnja izmjena: Tekashi, dana/u 08 mar 2025, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 08 mar 2025, 14:53

alemsa je napisao/la:
08 mar 2025, 14:47

Ovo je ogromno da se on licno izjasnio jer je Rubio glavni savjetnik Trumpa za vanjsku politiku (secretary of state).

Ako narodu nije jasna moc Amerike, nek pogledaju Izrael, ako oni kazu da ce postojati, postojat ce. Saka jada a ne moze im niko nista.
Dodik nakon kritike Rubija: On nije u pravu, može da bude božanstvo, a ne državni sekretar
Ne zna Mile đe goni više. :urnebes:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 mar 2025, 14:56

Kod Mileta niko nije upravu, osim njega. Kakav komad budale.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 08 mar 2025, 15:00

DamirT je napisao/la:
08 mar 2025, 14:56
Lik totalno odvojen od realnosti.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 mar 2025, 15:00

08 mar 2025, 14:53
alemsa je napisao/la:

Dodik nakon kritike Rubija: On nije u pravu, može da bude božanstvo, a ne državni sekretar
Ne zna Mile đe goni više. :urnebes:
Ma prc-grc, sta je konto da ce mu Trump dati drzavu :rol: sad se sj.ebo. Pa ne glasa RS na Americkim izborima Mile, pa da su nesto bitni :rol:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 mar 2025, 15:03

alemsa je napisao/la:

Mislim da u našem medijskom i javnom prostoru se nije dala tolika bitnost ovoj poruci sekretara Rubia, jest sve obislo medije ali ne u mjeri koliko je to zaista istinski ogromno i važno.

Da se pored svih problema u svijetu i ratova i globalne histerije oglasi direktno porukom rusiteljima BIH za mene je to šok i nisam to očekivao. Provjeravao sam 5-6 puta jutros jel fake news.

Ima jos neka republikanka koja se oglasila isto da je Dodik kriminalac i da skuplja tim oko sebe koji će u Americi stati čvrsto protiv zločinca Dodika i Trumpu i svima odgovornim predočiti pravu sliku. I to je velika vijest.

Isto tako mi moramo jačati državu/vojsku/ mupove/ institucije sve da mozemo reagovati bez obzira na sveopštu PODRSKU cijelog zapadnog svijeta.

Na kraju Dodik i co su izvršili državni udar i sa njima dijaloga. Treba ga privesti legalno i po propisima države na sudove/institucije BiH da odgovara za zločine.

Ima drugih ljudi medju Srbima za dijalog.

Čovjek teroriše 3 miliona ljudi 20 godina i sada ako mu se ne stane u kraj neće nikada.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 08 mar 2025, 15:11

Tekashi je napisao/la:
08 mar 2025, 15:00
DamirT je napisao/la:
08 mar 2025, 14:56
Lik totalno odvojen od realnosti.
Navukli smo ga ko mladog majmuna. Iza svake nove izjave se vidi poraz.

A konto je da ce ga Amerika podrzati. Konto rusija trump, tu sam i ja. Al qrc. Nit ga je narod podrzo nit iko. Samo onaj blesnik iz srbije.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 mar 2025, 15:13

avenija je napisao/la:
08 mar 2025, 15:03
alemsa je napisao/la:

Mislim da u našem medijskom i javnom prostoru se nije dala tolika bitnost ovoj poruci sekretara Rubia, jest sve obislo medije ali ne u mjeri koliko je to zaista istinski ogromno i važno.

Da se pored svih problema u svijetu i ratova i globalne histerije oglasi direktno porukom rusiteljima BIH za mene je to šok i nisam to očekivao. Provjeravao sam 5-6 puta jutros jel fake news.

Ima jos neka republikanka koja se oglasila isto da je Dodik kriminalac i da skuplja tim oko sebe koji će u Americi stati čvrsto protiv zločinca Dodika i Trumpu i svima odgovornim predočiti pravu sliku. I to je velika vijest.

Isto tako mi moramo jačati državu/vojsku/ mupove/ institucije sve da mozemo reagovati bez obzira na sveopštu PODRSKU cijelog zapadnog svijeta.

Na kraju Dodik i co su izvršili državni udar i sa njima dijaloga. Treba ga privesti legalno i po propisima države na sudove/institucije BiH da odgovara za zločine.

Ima drugih ljudi medju Srbima za dijalog.

Čovjek teroriše 3 miliona ljudi 20 godina i sada ako mu se ne stane u kraj neće nikada.
https://www.facebook.com/share/v/166KSbhg3e/

Premotaj na 3 minute, mozes izvuci iz konteksta da su nasi znali da imaju podrsku Amerike tj. ove administracije. :kafa: Pametna politika Bosnjaka u ovom slucaju :wave:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 08 mar 2025, 15:19

Ovaj lik sto nije dozvolio da se povuce nacionalni interes je uradio pravu stvar. Ne znam ko ga je nasavjetovo ali je pravu stvar uradio, navuko je medjeda u rupu.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 08 mar 2025, 15:22

feniksptica je napisao/la:
08 mar 2025, 13:15
denimen99 je napisao/la:
08 mar 2025, 09:52
Amerika će da nas spasi, ali ćemo morati da im dadnemo sve ovo rudnih bogatstava kojih nemamo :p
Imamo vodu :bih:
Nemamo vodu. To je isto fake news. Mi smo imali vodu do 2002, nako toga smo skoro sve zagadili.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 08 mar 2025, 15:26

Eh koliko je samo bilo važno što je izabran Marco Rubio na poziciju sekretara, a ne Richard Grenell.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 mar 2025, 15:34

alemsa je napisao/la:https://www.facebook.com/share/v/166KSbhg3e/

Premotaj na 3 minute, mozes izvuci iz konteksta da su nasi znali da imaju podrsku Amerike tj. ove administracije. :kafa: Pametna politika Bosnjaka u ovom slucaju :wave:
Ovu srpsku mitomaniju više niko ne puši. Bacanje srpske nejači lavovima, kako su svi protiv njih, a jedini oni u pravu. Ovaj čkousti vidi se da je škola Ćosića. Lik je uspio da sve same laži i nijednu istinu ne izgovori u čitavom tom videu :urnebes:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: lol89 i 4 gosta.