Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

soko
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la soko » 09 mar 2025, 03:27

alemsa je napisao/la:
09 mar 2025, 02:27
soko je napisao/la:
09 mar 2025, 01:51

E to je normalan odgovor.
Mi imamo vecinom slicno razmiljanje, samo ja Trumpu ne vjerujem ni sekund. Covjek je teski lazov al vecina politicara su vagno inace nebi bili na tim pozicijama.
slika
Vidis kako mi je garaza kompletna :mrgreen:

Unistio woke, jos podrzava BiH, vec je mandat uspjesan :kafa: Hajde zivio odo sa zenom gledati film, od kad me ceka a ja govorim samo dok ispusim, a ovamo tipkam s tobom.
Skinces ti to ubrzo :D
Nisam ja jos vidio da je on igdje podrzao BiH, jedino ako mislis to sto je zaledio pomoc BiH, onda ok.
Tako je i meni zena gleda, pita skim se ti tipkas i smjeskas se.
Misli da nije kakva mala

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 09 mar 2025, 04:29

alemsa je napisao/la:
09 mar 2025, 02:27
soko je napisao/la:
09 mar 2025, 01:51

E to je normalan odgovor.
Mi imamo vecinom slicno razmiljanje, samo ja Trumpu ne vjerujem ni sekund. Covjek je teski lazov al vecina politicara su vagno inace nebi bili na tim pozicijama.
slika
Vidis kako mi je garaza kompletna :mrgreen:

Unistio woke, jos podrzava BiH, vec je mandat uspjesan :kafa: Hajde zivio odo sa zenom gledati film, od kad me ceka a ja govorim samo dok ispusim, a ovamo tipkam s tobom.
Gdje ti je motor? :yawn:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 mar 2025, 06:21

feniksptica je napisao/la:
08 mar 2025, 23:19
I sto sam ja jedini sumnjiv za sve u vezi s Vukanom...taj ce bit najgori ako bude imo priliku. Vec nas sad ko opozicija vrijedja kao narod
Svi su oni isti, jedino Stanivukovic odskace. Taj je četničina na kvadrat, plus hinja i bezobrazan. Ako on dodje na neko bitno mjesto, bojim se da cemo zaliti za Dodikom :oops:

Inače sad kad maknu Dodika, treba mu ga zabiti do kraja tako što će mu početi uzimati imovinu. I njemu i djeci mu. Treba ga raskućiti i ne ostaviti mu ni fening. Neka živi od penzije od 400 KM :salut:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 09 mar 2025, 07:17

relativizam je napisao/la:
09 mar 2025, 02:12
MaroonBjelave je napisao/la:
09 mar 2025, 01:44
relativizam je napisao/la:
09 mar 2025, 00:20
Iz RSa je najbolja opcija Ramiz Salkic, ali i tu treba oprezno
Pitaj nanu Fatu o toj opciji. Kad joj je Kvazimodo došao s ponudom da joj zemljište gdje je crkva proda, a da podijele pare :D
Zato i kažem treba biti oprezan
E moj oprezni, kako može neko takav biti opcija i to najbolja :rol:

Svašta se ovdje piše, od čovjeka sa 59 firmi i do penzije od 400 maraka. :lol:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 09 mar 2025, 08:18

E cuj ramiz salkic :urnebes: :facepalm:
....sve drugo će proći!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 09 mar 2025, 09:01

Jasno se iskristaliziralo da Bošnjaci, što se Zapada tiče, imaju sigurnu potporu u vidu SAD-a, Britanije i Njemačke, bez obzira na tamošnje političke struje.

Godinama unazad, Ameri su najveći kupci bh oružja. Američka kompanija ima udjela u Pretisu, Binasu itd.

Koliko saradnja napreduje, govori podatak kako su Igman i Ginex po prvi put učestvovali na prestižnom američkom sajmu oružja. To nam, uz kvalitetno lobiranje može donijeti tehnologiju potrebnu za moderno naoružanje.

Sve ove ključne firme namjenske industrije nalaze se u FBiH. Prema šturim info, izvoz hrvatske vojne industrije 2022. iznosio je cca 150 miliona eura. Gledajući trendove te obim tamošnjeg rasta, taj izvoz za prošlu godinu nije veći od 200 miliona eura.

Izvoz naše vojne industrije za 2024. iznosio je 400 miliona KM.

Prema podacima UNO-a, najtraženiji proizvodi iz BiH su: bombe, granate, torpeda, mine, rakete, vojno streljivo i dijelovi.

Igman Konjic proizvodi puške kalibra 7.62 mm. Onda, naša industrija proizvodi minobacače te imaju kapacitete za proizvodnju haubica. Kad kažem proizvodi mislim prema zapadnim standardima, a ne na kojekakve praćke.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 09 mar 2025, 10:16

kraljttbvb je napisao/la:
09 mar 2025, 06:21
I sto sam ja jedini sumnjiv za sve u vezi s Vukanom...taj ce bit najgori ako bude imo priliku. Vec nas sad ko opozicija vrijedja kao narod
Svi su oni isti, jedino Stanivukovic odskace. Taj je četničina na kvadrat, plus hinja i bezobrazan. Ako on dodje na neko bitno mjesto, bojim se da cemo zaliti za Dodikom :oops:

Inače sad kad maknu Dodika, treba mu ga zabiti do kraja tako što će mu početi uzimati imovinu. I njemu i djeci mu. Treba ga raskućiti i ne ostaviti mu ni fening. Neka živi od penzije od 400 KM :salut:
Nemojmo zaboraviti da je taj isti Dodik postao ovoliko jak zbog naše pomoći od strane Bakira i pogubne politike SDA , to ne smijemo nikad zaboraviti !!!

Kad Dodik ode u "penziju" , okrenuti se našim izdajnicima i sve procesuirati .
Sjesti sa Draškom , ok budi četnik tamo đe trebaš ali i vamo ćeš biti Bosanac đe treba .
Vidjeti Čovića šta i kako , on će se lako prilagoditi .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 09 mar 2025, 10:16

Srbija je najblizi format Sjevernoj Koreji. Vlada poslala statiste da glume studente na ovom nekom protuprotestu. 😅😅😅

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 mar 2025, 10:27

VensanKasel je napisao/la:
09 mar 2025, 10:16
Fino je mastati i pisati, ali ovdje ce se tesko bilo ko procesuirati - politicari pričaju da bi u EU, a sve rade da se ne udje u istu. Ako bi ušli, pa nam naredili da moramo sve lopove procesuirati, malo bi nam ljudi ostalo u politici.

Ovdje ko je god nešto mogao uzeti, uglavnom je i uzeo, pa makar to bila spajalica za papir :oops:

Čast izuzecima, ali jako je malo ljudi koji su mogli nešto uzeti I nastimati, a da to nisu uradili...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 09 mar 2025, 10:44

09 mar 2025, 10:27
Fino je mastati i pisati, ali ovdje ce se tesko bilo ko procesuirati - politicari pričaju da bi u EU, a sve rade da se ne udje u istu. Ako bi ušli, pa nam naredili da moramo sve lopove procesuirati, malo bi nam ljudi ostalo u politici.

Ovdje ko je god nešto mogao uzeti, uglavnom je i uzeo, pa makar to bila spajalica za papir :oops:

Čast izuzecima, ali jako je malo ljudi koji su mogli nešto uzeti I nastimati, a da to nisu uradili...
Haj se vrati unazad par godina , da ti je neko rekao da će se Dodiku suditi , da će jedan Novalić i Nešić biti u zatvoru , šta bi mu ti rekao ?

Naravno da ne može sve to preko noći , ali ovo iznenadno Dodikovo političko samoubistvo nam ide na ruku i trebamo iskoristiti .

Postajemo lagano zanimljiva turistička destinacija , jedan Yaranair planira bazu da otvori u Sarajevu , za neupućene to je najveća evropska kompanija sa 617 aviona .
E podatak da baze imaju samo u EU , a van EU u Maroku i da hoće da otvore bazu u Bosni i Hercegovini dovoljno govori koliki potencijal imamo .

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 09 mar 2025, 11:35

Gasenje ovih fondova i internacionalne pomoci je najveca fula Amerike u zadnjih 80 godina sto je sve ono zbog cega ih na kraju krajeva svi smatramo za good guys za razliku od nekih drugih.

Finansijski usteda je potpuno zanemariva, puno price, a nista, eto ukinuli milion dolara za neko istrazivanje ili neku nepotrebnu glupost da se vi svi malo smijete na sta se sve trosilo, da vam malo mekse padne kad udare po healtcareu i obrazovanju (vec udario) gdje se stvarne ustede prave. Jbg, odrezace trillion u zdravstvu, al nemojte se sekirat, stedi se, sve sto nije kljucno vec je odrezano, eto tri miliona su uzeli od nepotrebnog istrazivanja menstrualnog ciklusa kod transgender muskaraca - svi smo za ustede.

Davanjem u neki lbgq+ ili nesto sto zvuci glupo i nebitno amerika je jacala svoje pozicije unutar raznih opozicionih grupa plus maskirala davanje u neke stvari koje su im zaista radile posao (npr, ko placa demostracije u Srbiji? Eto digli se studenti sami, jasta su). Ukupno sva ta uloganja su zanemariva u odnosu na cijenu jednog patriot sistema ili vojne opreme koja ce morati da zamijeni taj USAID u mnogim drzavama.

Da ne kazem da se predsjednik javno pita gdje je Lesoto i cijeli kongres umire od smijeha i aplaudira, nijedan tamo nije nikad cuo za Lesoto i hvali se tim neznanjem i nedostatkom opsteg obrazovanja umjesto da gledaju u pod i crvene se sto ne znaju naci Lesoto na kartu svijeta. Samo dokaz da je doslo vrijeme kad te treba biti sramota da nesto znas i da se velica glupost. A recimo da se sutra u tom dijelu svijeta zakuha, Amerika bi jeftino mogla iskorisiti Lesoto da destabilizira Juznu Afriku koja je dole najjaci igrac. I sad za par sekundi cirkusa i par miliona dolara ustede, svoju poziciju su tu oslabili drasticno… Eto bas pametno, nema sta, genijalan potez. Moras bas okupiti dobrih glupana oko sebe da ti aplaudiraju dok vuces tako genijalne poteze.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 mar 2025, 12:31

admin je napisao/la:
09 mar 2025, 11:35
.
Ne moze on (niti bilo ko) odrezati trillion u zdrastvu :lolno: prvo ne moze proci u congress-u, gdje 72% congressman-a podrzava trenutne zdrastvene programe vlade (medicare i medicaid). Imao si zvanici izvjestaj prosle godine da su nasli 2.3T u zadnjih 20 godina da je placeno/dato nekom greskom (fraud) , znaci tipa mrtvim osobama, neko sto je izmajmuniso da prima a ne bi trebao itd. Vecina naroda i prije svega ovog (nevezano kojoj stranici pripada), smatra da vlada nemilice trosi i da se treba malo regulisati gdje se pare trose. Nalaze i da mrtvi primaju penziju itd. To je sasvim normalno da se malo to pregleda, sumnjam da bi i ti imao nesto protiv da se u Bosni pregleda gdje to hairlije trose pare iz budzeta, i kako farbanje ograde kosta 45k maraka. :rol:

Za Lesoto jebga Amerima nije geografija jaca strana, zato postave ljude kojim jeste, evo Rubio sigurno zna gdje su i Bosna i Lesoto, jer je to dio njegovog predmeta.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 09 mar 2025, 13:07

Nemojmo zaboraviti da je taj isti Dodik postao ovoliko jak zbog naše pomoći od strane Bakira i pogubne politike SDA , to ne smijemo nikad zaboraviti !!!

Sjesti sa Draškom , ok budi četnik tamo đe trebaš ali i vamo ćeš biti Bosanac đe treba .
Ovaj post je tako kontradiktoran sam sebi da smrdi na botovanje. Mozes ti bolje

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 09 mar 2025, 13:15

Ne govorim ja o prosjecnim Amerima, vec o predsjedniku drzave i clanovma kongresa… bar bi oni trebali znati pronaci neke drzave na karti, valjda na mjesto predsjednika postavis lika koji je bar cuo za sve drzave svijeta. Nije to bas neka velika nauka, nivo 6-7 razred osnovne skole.

Za healthcare, vidjecemo. Obrazovanje je vec udario, ne vidim da se mnogo ko buni.

A sto se tice kradje ‘humantiranih para’, pa logicno. To nije nikakvo iznenadjenje, nije nista posebno, i opet je ono sto je dolazilo, radilo odlican posao i u totalu je bilo najjeftiniji moguci nacin da Amerika ostvari svjetsku dominaciju.

Jesam da se pregleda, da bi doslo vise. ali Nisam da se ukine pa makar se i ne pregledalo. Eto to farbanje ograde npr u Sarajevu, 45k maraka, ukrade se 25k u putu, 10k ukrade lokalni lopov, kosta 5k da se napravi a majstor naplati duplo. Na kraju, opet imamo ogradu I ja mislim da je Amerika bolja od Rusije, u totalu je stiglo 20k u BiH i vrti se sad ovdje sto je nama korisno, a realno nikakav trosak za ameriku. Sto bi bilo bolje da nema ograde nikako? I za BiH i za Ameriku? Onda kad kazu ‘sad cete umjesto jeftinog plina iz Rusije, kupovati nas skupi LNG’ mi svi s odusevljenjem prihvatimo i aplaudiramo jer nam to Znaci da Amerika koju volimo jaca svoju poziciju ovdje. I na tom plinu onda uzmu 100.000 tih ograda, mogu ih praviti nasim parama jos 200 godina.

Pa i tih 2.3T za 20 godina… ili 100 milijardi godisnje, pa sam Musk je vec izgubio 150, sta mislis gdje ce se on namiriti?

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 09 mar 2025, 13:18

nerkolfc je napisao/la:
09 mar 2025, 13:07

Pa on i jeste očit primjer bota. Pogledaj mu postove kad piše o politici. Plaćeni bot 1/1.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 09 mar 2025, 13:41

nerkolfc je napisao/la:

Pa dobro , eto napiši kako bi ti .

Je li problem što moramo zaganjati naše izdajnike ili što moraš sjesti sa Draškom ?

Mada ima tu nešto drugo ....

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 09 mar 2025, 13:41

Ukinuo konzulat u Firenci, aplaudiraju mu, kakva maestralna usteda.

Znaci sad desetak miliona americkih baba i deda koji svake godine dodju u Firencu vise nemaju konzulat, ako im ukrade novcanik moraju do Rima po nove dokumente, nemaju lokalnu podrsku, ko je bio zna da su pored one glavne crkve uvijek parkirana 2-3 ambulantna vozila jer se na onom celopeku te babe i dede izvrcu u redu svakih par sati… a sve to skupa kostalo 5-6 plata, par miliona dolara godisnje u vrh glave.

Kome je to on uzeo i na kome je napravio ustedu, ko je te i ustedjene pare dobio i gdje ce se to sad popraviti situacija jer se to ustedilo. Zivo me zanima kako Aleme ti vidis pozitivnu stranu te ustede?

Meni to isto ko da ja uzmem jeftiniji server i hvalim se vama kako sam ustedio, a forum steka. Isto klinicki centar u Sarajevu, svojedobno… poceli postovati pozitivno, ustedili, hvale se, a nema toalet papira u wc-u.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 09 mar 2025, 13:44

09 mar 2025, 13:41
nerkolfc je napisao/la:

Pa dobro , eto napiši kako bi ti .

Je li problem što moramo zaganjati naše izdajnike ili što moraš sjesti sa Draškom ?

Mada ima tu nešto drugo ....
Krivis SDA sto su pomagali Dodiku kad je ovaj govorio da je u Srebrenici bio genocid i da je Mladic zločinac, a u istom postu govoris treba pomoci Draska koji je otvoreni cetnik. Nema smisla

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 mar 2025, 13:50

admin je napisao/la:
09 mar 2025, 13:15
Ne govorim ja o prosjecnim Amerima, vec o predsjedniku drzave i clanovma kongresa… bar bi oni trebali znati pronaci neke drzave na karti, valjda na mjesto predsjednika postavis lika koji je bar cuo za sve drzave svijeta. Nije to bas neka velika nauka, nivo 6-7 razred osnovne skole.

Za healthcare, vidjecemo. Obrazovanje je vec udario, ne vidim da se mnogo ko buni.

A sto se tice kradje ‘humantiranih para’, pa logicno. To nije nikakvo iznenadjenje, nije nista posebno, i opet je ono sto je dolazilo, radilo odlican posao i u totalu je bilo najjeftiniji moguci nacin da Amerika ostvari svjetsku dominaciju.

Jesam da se pregleda, da bi doslo vise. ali Nisam da se ukine pa makar se i ne pregledalo. Eto to farbanje ograde npr u Sarajevu, 45k maraka, ukrade se 25k u putu, 10k ukrade lokalni lopov, kosta 5k da se napravi a majstor naplati duplo. Na kraju, opet imamo ogradu I ja mislim da je Amerika bolja od Rusije, u totalu je stiglo 20k u BiH i vrti se sad ovdje sto je nama korisno, a realno nikakav trosak za ameriku. Sto bi bilo bolje da nema ograde nikako? I za BiH i za Ameriku? Onda kad kazu ‘sad cete umjesto jeftinog plina iz Rusije, kupovati nas skupi LNG’ mi svi s odusevljenjem prihvatimo i aplaudiramo jer nam to Znaci da Amerika koju volimo jaca svoju poziciju ovdje. I na tom plinu onda uzmu 100.000 tih ograda, mogu ih praviti nasim parama jos 200 godina.

Pa i tih 2.3T za 20 godina… ili 100 milijardi godisnje, pa sam Musk je vec izgubio 150, sta mislis gdje ce se on namiriti?
Nisi razumio to za ogradu, nisam rekao da ti je Amerika dala i ti pokro u svrhi ograde. Nego govorim o parama (budzetu), koje su pare gradjana BiH kroz porez itd. A ovi zavrcu u svrhi ograde, sigurno da ne bi imao nista protiv da ti se malo pregleda kako vlada BiH trosi pare gradjana. Barem se tu mozemo sloziti jer to bi svakom trebao biti no-brainer.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 09 mar 2025, 13:51

Nije on pregledao, vec je poukidao sve. Sto poistovjecujes te dvije stvari?

Sad da kazemo u Sarajevu se u Grasu krade, pozaposljavala se rodbina iz sandzaka, hajmo skroz ukinuti gradski prevoz?

Pa nisam za to iako se ja nikad ne vozim tramvajem i trolom. meni je to no brainer.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.