Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Idi na accessories> system tools> system information> components> display i trebalo bi ti sa strane pisati.
Mia San Mia
- alan_kardec
- Kontakt:

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- OnlyUnited
- Kontakt:
Klikni na ovo video adapter i postiraj.. CIni se da je integr, ali da vidim specifikacije..
Intel HD Graphics is a series of Intel integrated graphics...
Intel HD Graphics is a series of Intel integrated graphics...
- Ed Woodward for Prime Minister !
- alan_kardec
- Kontakt:
kad kliknem na video adapter ne dešava se ništa. 
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Sta mislite koliko mi treba love minimalno da kupim neki laptop, nemam nekih posebnih zahtjeva osim da mogu normalnu u autocadu raditi. I sta mislite da li se isplati uzeti polovan ili je bolje nov uzeti? 
- OnlyUnited
- Kontakt:
Skini program CPUID CPU-Z, to ti je par sec, sa instalacijom. Mislm da je najpouzdaniji i najlaksi.. Idi na GRPHICS i uslikaj mi tu tablu, vidit cemo sve specif.alan_kardec je napisao/la:kad kliknem na video adapter ne dešava se ništa.
- alan_kardec
- Kontakt:

RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- OnlyUnited
- Kontakt:
Mislim da je integrisana, memorije skoro 2 GB...
- alan_kardec
- Kontakt:
OnlyUnited je napisao/la:Mislim da je integrisana, memorije skoro 2 GB...
šta ti znači to skoro? Dobro ili loše?
Integrisana, znači ne može se nadograđivati?
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- OnlyUnited
- Kontakt:
Koliko sam citao, ovu grafu bas nesto i ne hvale, ali opet zavisi. Imas programa za testiranje, ili pokusaj pokrenuti neke zahtjevnije aplikaciju. To za nadogradju, ne znam, kontaktiraj servis, jer svaki proizvođač laptopa ima svoje formate ploča na koje stavljaju grafičku "karticu", a i oni se mogu razlikovati od modela do modela. Neki laptopi, naravno, imaju posebne utore u koje bi se mogla ugraditi druga grafička "kartica", tj. grafički procesor, bez obzira sto je interg. grafa na maticnoj jer ima opcija (interg + zasebna).. Količina memorije nije presudna iako igra ulogu u mogućnostima jedne grafičke karte..
- alan_kardec
- Kontakt:
ok, hvala.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- OnlyUnited
- Kontakt:
Inace, imas mnostvo programa za testiranja raznih komponenti, pa kada budes imao vremena, evo ti neki:
Cpuid HwMonitor (temperature glavnih komp.)-pokrenes recemo par programa, i onda, udji u neku igru u isto vrijeme, te ce ti ocitati maksimalne temperatura pri velikom opterecenju. Vidis specifikacije procesora, ukucas na pretrazivacu kolika bi trebala biti max temp itd..
Zatim, Everest- imas system stability test, cini mi se, gdje se automacki opterecuje procesor i graficka. Pustis nekih 5-10 min, te vidis temperature koje su po meni jedan od glavih pokazatelja stanja.
Zaboravih i alat koji daje sve info o grafickoj, ima se skinuti ovdje http://www.techpowerup.com/downloads/23 ... -8/mirrors" onclick="window.open(this.href);return false; (izaberi njemacki server za downlod)...
@OnlyUnited trebam pomoc
ono sto sam bio uradio vratilo se ponovo, zatim sam uradio to sto si ti napisao ali opet isto. Znaci yt, fb, gmail nisam dalje provjeravao, ne moze, dok ostale str, rade. Kako na laptopu tako i na mobitelu. Izbaci mi "Warning! Your Flash Player may be out of date. Please update to continue."
Dosta puta sam instalirao, svaku staru obrisao nove instalirao. Adobe flash player 14 plugin i active x. jos mi pokazuje da ima air. Sad sam isao i na restore i uspjesno vraceno ali nista.?
Dosta puta sam instalirao, svaku staru obrisao nove instalirao. Adobe flash player 14 plugin i active x. jos mi pokazuje da ima air. Sad sam isao i na restore i uspjesno vraceno ali nista.?
Mia San Mia
- OnlyUnited
- Kontakt:
Skini sljedece alate:
http://www.bleepingcomputer.com/download/tdsskiller/" onclick="window.open(this.href);return false; (nakon instalacije, skeniraj)
http://www.wisecleaner.com/wisecare365.html" onclick="window.open(this.href);return false; (popravi sistemske greske)
I mislim najbitnije skini
http://www.glarysoft.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
U ovom programu imas opciju softvare update to je ova na kojoj se nalazi kursor:

Kliknes na to i prosljedi te na stranicu, nesto ovog tipa
(to je ko mene slucaj, da imam updjet ova 4 programa)..
Potrazi medju programima kojima je potreban update tvoj flash player i uradi taj postupak..
http://www.bleepingcomputer.com/download/tdsskiller/" onclick="window.open(this.href);return false; (nakon instalacije, skeniraj)
http://www.wisecleaner.com/wisecare365.html" onclick="window.open(this.href);return false; (popravi sistemske greske)
I mislim najbitnije skini
http://www.glarysoft.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
U ovom programu imas opciju softvare update to je ova na kojoj se nalazi kursor:

Kliknes na to i prosljedi te na stranicu, nesto ovog tipa
(to je ko mene slucaj, da imam updjet ova 4 programa)..Potrazi medju programima kojima je potreban update tvoj flash player i uradi taj postupak..
Sve to uradio, i htjelo je kratko, ali.na mobu i dalje nije htjelo, udjem na drugi pretrazivac. Obrisao sam antiviruse kad dole izbacuje na onoj kao zastavici Trojan i nesto na eng,, da je veoma opasno i sl. Izgleda jedino da oborim sistem. Ali uzeo sam prije 3 god u Genelecu, i oni su kao rekli da je instaliran licenciran 7, i pise mi da je aktiviran. Jel ima sanse da se pokrene recovery ili sta vec da se " sam" obori i da mi ponovo ima isti sistem?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mia San Mia
- OnlyUnited
- Kontakt:
Imam dzojstik, davno sam ga kupio, ne znam ni koja je marka a i na njemu ne piše nista. Običan crni dzojstik ko za PS. Dok sam imao komp. radio je bez problema, onda ga nisam koristio nekoliko godina, i nedavno skinem pes, a u medjuvremenu sam komp. zamjenio laptopom. Stavim, ne radi, samo izbaci da treba drajver, skidao sam neke al nije moglo. Kada probam dzojstik od jarana, radi bez problema. Ima li taj neki drajver ili neki drugi način da se ovo napravi?
Arsenal Football Club
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kako se odjavit sa ovog messangera, primorali me da skinem i sad me nervira samo, namjerno stavili tamo na chat kad udjem da moram skinut :s
Zna li neko od vas kako se otvori facebook profil osobe (ne mislim na hakiranje profila ili neku krađu), nego na pronalzak profila, isto kao sto bi kucao u "search" ime i prezime.
Nego na osnovu slike, cuo sam da je to moguce.
Evo npr. ova profila slika od SportSport.ba na FB-U
A evo linka:https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 5336eabf98
I sad se navodno na preko ovog linka moze doci do profila, samo ne znam kako, ali sam cuo da je to moguce.
Ponavljam ne radi se o krađi ili hakiranju profila nego nacinu pronalska !
Nego na osnovu slike, cuo sam da je to moguce.
Evo npr. ova profila slika od SportSport.ba na FB-U
I sad se navodno na preko ovog linka moze doci do profila, samo ne znam kako, ali sam cuo da je to moguce.
Ponavljam ne radi se o krađi ili hakiranju profila nego nacinu pronalska !
Po ne znam koji put se to objašnjava taj link koji imaš ima te brojeve i sad' ove brojeve koje ti označim pod navodnicima samo te brojeve kopiraš i zalijepiš iza kose crte na facebook .com/687074644682188
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 9/1800396_" onclick="window.open(this.href);return false;"687074644682188"_1552326337822838979_n.png?oh=cb6adac7e03e7a3f576f634b04835f2a&oe=5438D3C2&__gda__=1414552665_2387710a69f595e180977c5336eabf98
Skontao?
Tako je sa svakog' linka možeš saznati pomoću tih brojeva ko je ko ustvari :p Možeš zezati raju i tako :'D Meni prijateljica slala tako linkove od cura ili njenih jarana većinu sam znao preko ovog'

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 9/1800396_" onclick="window.open(this.href);return false;"687074644682188"_1552326337822838979_n.png?oh=cb6adac7e03e7a3f576f634b04835f2a&oe=5438D3C2&__gda__=1414552665_2387710a69f595e180977c5336eabf98
Skontao?
Tako je sa svakog' linka možeš saznati pomoću tih brojeva ko je ko ustvari :p Možeš zezati raju i tako :'D Meni prijateljica slala tako linkove od cura ili njenih jarana većinu sam znao preko ovog'
Tako blizu, a tako daleko.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 2 gosta.