Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la lumani » 30 jan 2020, 12:28

Federer17 je napisao/la:
30 jan 2020, 11:29
lumani je napisao/la:
30 jan 2020, 09:53
Ma ide on na obe Strane,jedino se nekad zabije ili izgubi kontrolu u zraku.Vecina igraca koji vodi loptu desnom radije ide na lijevu stranu to je poznato,jer tada mogu izvuci skok shut ...Ne smijemo njega porediti sa igracima koji imaju Crossovere ...Njegov najveci je Problem Sto je u Playoff ekipi i Niko ga nece trpiti 5 tekmi da igra lose.
Kad ide na obje strane, sjecam se hrpe izgubljenih lopti iz pokusaja prodora DESNOM rukom na desnu stranu ili dodavanja saigracima odmah nakon dva koraka? S druge strane, sjecam se milion prodora na lijevu stranu (lijevom rukom), cak i forsiranja istog kada je imao desnu otvorenu.

On u 95% slucajeva vodi lijevom rukom i ide na lijevi prodor. Po tebi i toj tvojoj 'vecini', trebao bi svaki drugi prodor (u najmanju ruku) ici na desnu stranu.

Garantujem da je glavni razlog vecine njegovih zabijanja i nesigurnosti, izgubljenih lopti, pada samopouzdanja, losijih pocetaka utakmice, taj sto gotovo ne smije da pogleda i krene u prodor na desnu stranu - jer u desnu ruku nije siguran kao u lijevu (vjerovatno s razlogom).

Da ne idemo duboko evo ti primjer.Kao Sto rekoh Dzanan nema jos Cross gdje je konstantat.Po meni je njegov najveci Problem,shut iz driblinga ,Kada krene napadi obruc,on sa poludistance ne postoji a realno mu je lakse Kada napadne lijevo ,Pa se digne na shut

Zadnja izmjena: lumani, dana/u 30 jan 2020, 12:33, ukupno mijenjano 1 put.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 30 jan 2020, 12:32

lumani je napisao/la:
30 jan 2020, 12:28
Da ne idemo duboko evo ti primjer.Kao Sto rekoh Dzanan nema jos Cross gdje je konstantat.
Ne mora ni imati cross, neka ide pravolinijski kao sto radi u slucaju lijevog prodora.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 30 jan 2020, 12:32

Nek on prvo nauci sutati 35% otvorene suteve za 3,pa onda to ostalo.Jbg trenutno nije kvalitet ni za role playera,prvo nek osnove dovede na solidan nivo pa onda prodore i slicne poteze
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jan 2020, 12:39

Federer17 je napisao/la:
30 jan 2020, 12:32
lumani je napisao/la:
30 jan 2020, 12:28
Da ne idemo duboko evo ti primjer.Kao Sto rekoh Dzanan nema jos Cross gdje je konstantat.
Ne mora ni imati cross, neka ide pravolinijski kao sto radi u slucaju lijevog prodora.

Eto ti Gore Durant Pa procijeni..Svaki desnjak ide radije lijevo,jer imas 2 opcije shut ili prodor a naravno postoje oni poput M.J Koji su Mogli gdje su htjeli.Dznan Mora uciti mid range shut,i floater da desne Strane.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 jan 2020, 16:54

Donnie Darko je napisao/la:
30 jan 2020, 12:23
Federer17 je napisao/la:
30 jan 2020, 12:09

Neka cijelo ljeto provede radeci na tome i sutu, jer ce mu samo poeni donijeti minute u igri. Odbrana - ok, ali bez poena se nece naigrati sigurno.
Čekam komentar tipa Draymond Green u karijeru daje samo 9 poena u prosjeku pa je opet all star i bio je centralna figura jedne od najjačih ekipa u historiji.
Al nevjerovatno je kako za primjer poredjenja jednog igraca koji jedva ikako ima koji minut uzimate elitne igrace , tj igrace koji neke stvari rade najbolje u ligi..

Isto ko da kazes pa suta i harden trice 2od17..

Eo vidim poredite i izgubljene lopte doncica
=\_1921_/=

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 30 jan 2020, 17:32

Donnie Darko je napisao/la:
30 jan 2020, 12:23
Federer17 je napisao/la:
30 jan 2020, 12:09

Neka cijelo ljeto provede radeci na tome i sutu, jer ce mu samo poeni donijeti minute u igri. Odbrana - ok, ali bez poena se nece naigrati sigurno.
Čekam komentar tipa Draymond Green u karijeru daje samo 9 poena u prosjeku pa je opet all star i bio je centralna figura jedne od najjačih ekipa u historiji.
Neko sa promil kontanja takav koment nikada nece napisati. Green je drzao GSW u pet aspekata igre, svega pomalo, al korisnije i u oba pravca. Igrac kojem bi dao dva maxa, za razliku od Hardena, Westbrooka i slicnih ...

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 30 jan 2020, 17:42

lumani je napisao/la:
26 jan 2020, 10:15
Admir_Sa je napisao/la:
25 jan 2020, 01:47
Edviin je napisao/la:
24 jan 2020, 15:08
Musa je u minusu od 3 godine razvoja... to se nemoze nikako stici za godinu dana sjedenja na klupi...
Ovde raja pisala da su mu samo treninzi u nba bolji za razvijanje u igrača od igranja u evropi
Pa napravili su od njega igraca u NBA ,dosao je kao stapic.Previse se negativno ovdje na sve gleda ,nije on toliko los igrac koliko se ovdje pise.
Moj post je bio vise za vrijeme provedeno u cedeviti, u kojoj je izgubio 3 godine zivota a napredak je bio minimalan. Dok su se drugi razvijali on je sjedio i gledao a to vazi i za nas isto, kako se jedna cedevita sprda sa, kako su mnogi govorili jednim od najvecih talenata u evropi posle osvajanja EP. Najvise je tu kriv manager i otac sto su to dopustili, ali sta je tu je.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 30 jan 2020, 18:39

Najjace mi je ovako kada se izmisljaju krivci, Cedevita, Zdovc itd a najveci krivac sto nije napredovao tamo je sam Musa...Aba nije losa liga, to je liga u kojoj su se razvijali mnogi sadasnji NBA igraci, tacnije to je liga koja je najvise takvih i dala, izmedju ostalog nas drugi NBA igrac je upravo iz iste ekipe kao Musa otisao u NBA i koliko se sjecam u toj istoj Cedeviti je fino napredovao i razvijao se prije NBA. Tako da ostavite se tih providnih izgovora, igrac kada ima klasu moze napredovati i u mnogo gorim klubovima od Cedevite i ligama od ABAe.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 30 jan 2020, 18:47

Ja znam sta sam gledao u cedeviti, ko je igrao i sta se je desavalo sa Musom. Reci da je on od cedevite dobio potrebno za razvoj je cisto neznanje, zdovc i nije bio toliko los koliko su bili ostali. Sjecam se utakmica neznam koji trener, dere se na njega sto je zajebao akciju a na drugoj strani igrali igraci kojim bi ja bio jordan, dosta nebuloza, u cedeviti je vise izgubio nego dobio. Nikad on u cedeviti nije bio prioritet da se nesto napravi.

I da napredujes moras da igras.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 30 jan 2020, 19:24

Edviin je napisao/la:
30 jan 2020, 18:47
Ja znam sta sam gledao u cedeviti, ko je igrao i sta se je desavalo sa Musom. Reci da je on od cedevite dobio potrebno za razvoj je cisto neznanje, zdovc i nije bio toliko los koliko su bili ostali. Sjecam se utakmica neznam koji trener, dere se na njega sto je zajebao akciju a na drugoj strani igrali igraci kojim bi ja bio jordan, dosta nebuloza, u cedeviti je vise izgubio nego dobio. Nikad on u cedeviti nije bio prioritet da se nesto napravi.

Nije se ni Nurkic naigrao u Cedeviti, onda možemo reći da bi Nurkić sada bio najbolji centar ikada u NBA da je igrao 30 minuta po utakmici. To su bajke za djecu.
Postoje dva rješenja:
Prvo rješenje, Musa ne trenira individualno i ne ispravlja svoje nedostatke.
Drugo rješenje, Musa trenira individualno ali nema taj talenat da brzo napreduje i treba mu puno vremena da unaprijedi svoje vještine.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 30 jan 2020, 19:24

„You will see“

Dzanis Musa na IG accountu Dzanana Muse 30.01.2020.

Opet pocelo bahato.
dobre guzove ima Belma

nobodyD
Kontakt:

Post Postao/la nobodyD » 30 jan 2020, 19:27

Dajte sta spominjete Cedevitu, realno otisao je tamo zato sto mu je najblize bilo kuci i roditeljima.. Igraci koji su bili sa njim, ameri cisti klocevi, koji su igrali samo za sebe, ali opet svako ima svoj nacin gledanja. Bilo kako bilo, jedno su obecavali, drugo ispunjavali.. Sto se mene tice, vrijeme u Cedeviti nije adekvatno potroseno ni 30% nit je dobio sto je trebao dobiti, a to je sve ono bez cega je otisao u Nba.

A sto se tice ovog malog guzobrana, 99% to nije njegov buraz. Koliko sam mogao procitati na prozivkama, neki momak sto je htio nesto napraviti od fanpage-a, cak je i nekom pisao da mu se javi da mu kaze ko je, pa svojim zalaganjem za fp, zeli ujedno i ovdje da bude odbrambena verzija fana. :)

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 30 jan 2020, 21:58

Vrijeme je još uvijek pred njim, i da sutra potpiše za Ostende opet ima šansu da nekad se vrati u NBA :mrgreen:

cavendish
Kontakt:

Post Postao/la cavendish » 31 jan 2020, 16:33

i meni nije jasno to pljuvanje po cedeviti i trenerima koji su tu radili sa Musom. On da je htjeo mogao je nakon prve sezone kada je vidio da "to nije to" da trazi drugi klub. Svakome je jasno da je Cedevita instant klub kojem je prioritet rezultat a ne razvoj mladih igraca. Glupo je o ovome cak i pisati kad se zna ko je Musin menadzer.
Izuzmemo li centre nijedan igrac, barem zadnjih nekoliko godina, sa ovih prostora nije otisao u NBA direktno iz ABA lige. Niko osim Muse a valjda i to nesto govori.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 31 jan 2020, 17:57

The Brooklyn Nets have assigned Dzanan Musa and Theo Pinson to the Long Island Nets
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 31 jan 2020, 19:08

Edviin je napisao/la:
30 jan 2020, 18:47

Jesi ti normalan? Pa Cedeviti je prioritet rezultat kao i vecini ekipa u evropi, ti ako mislis da bi se neka druga ekipa u Evropi podredila razvijanju Muse za NBA ti zivis u nekom svijetu bajki i takva osoba poput tebe bi isto ovo pricala da je Musa otisao u neki klub u Euroligi cak tu bi mu bilo i tri puta gore jer ne bi dobio ni blizu minute kao u Cedeviti. Uostalom sta vi konkretno zamjerate Cedeviti? Je li imao dobre uslove? Jeste...Je li dobijao minutazu? Itekako, cak je i kao balavac dobijao neke minutice u Euroligi onu jednus ezonu sto su igrali..

Ti si sebi stvorio neki dojam po nekakvom deranju trenera na Musu sto nema veze sa mozgom, nisi bio tamo pa da ti znas da je imao los tretman.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 31 jan 2020, 19:22

nije mu cedevita kriva sto ne moze zabiti tricu. uvijek se moze angazovat privatni trener, ima pare pa nek plati...bez suta nijedan bijelac nema sta trazit u nba na pozicijama dva tri i cetri...ovo ljeto je posljednja sansa da ga navjezba....ako ne zavrsi prekobrojan. ..netsima nije frka platit dva milijoncica za zagarantovanu narednu godinu ako vide da nema nista od njega i da samo zauzima mjesto

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 jan 2020, 21:16

Ma kakva cedevita, dok je doncic zario i palio u realu on nije bio prevaga u cedeviti..nema mi sta ko pricat. Bio je dobar ABA igrac al takvih ima bar 30..

Sta je tr3balo da on glumi hardena, nabija stats, a ceda da tavori na dnu.

Optrilke preslikane tekme bile. Kad ga prose.re trica ubaci dvocifreno, kad ga nece nema ga na mapi.

Neko ko se predstavlja za generacijskog talenta morao je vise pa taman igro u kk alhosu...niko mu nike kriv, a najmanje cedevita i zdovc
=\_1921_/=

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 02 feb 2020, 01:19

https://m.twitch.tv/nbagleague

Live stream za Long Island.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 02 feb 2020, 01:58

Federer17 je napisao/la:
02 feb 2020, 01:19
https://m.twitch.tv/nbagleague

Live stream za Long Island.
jao indijanaca hihi
musa se uklopio:-)
nemere se ovo gledati.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.