Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la QUARTERBACK » 11 mar 2025, 09:28

LegendKiller je napisao/la:
11 mar 2025, 09:15
QUARTERBACK je napisao/la:
11 mar 2025, 08:40

prvi dio posta believable, al ovaj drugi dio troll teski
znaš li šta je Troll na njemačkom? E to si ti.
Trolle sind normalerweise gefährlich und dumm
ovaj drugi dio te baš opisuje, a i ovaj prvi dio jer si opasan za okolinu, naročito online okolinu.
de mi reci to na japanskom bolje cu shvatiti, ja sam uvidio da razumijem neke rijeci iz japanskog i rekao sam sebi sad ces jos vise da gledas anime i zelis da naucis japanski

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 11 mar 2025, 09:29

Virtu4l je napisao/la:
11 mar 2025, 01:48
baboedindzeko09 je napisao/la:
11 mar 2025, 00:02
Ja sam engleski jezik naučio perfektno gledajući Carton Netwoork. U školu krenuo, bolje maltene znao engleski nego bosanski.

Ovo su fascinantne stvari i najbolji pokazatelj kako funkcioniše mozak kod djeteta, odnosno kako upija kao spužva.

Imamo mi jednog rođaka i kad je bio mali po cijeli dan je gledao crtane filmove na njemačkom jeziku. Davno je to bilo, tada satelit okreneš na Astru i imaš sve njemačke kanale, pa je on gledao KIKA, Nickelodeon itd. Dolazi rodbina iz Njemačke i drugi rođak koji je govorio samo njemački jezik, za svega desetak minuta svi u šoku, ovaj hladno sa njim priča na njemačkom jeziku.
da su nas roditelji malo vise podrzali u tome ja vjerujem da bi sad 30% poopulacije znalo spanski jezik,sta se serija gledalo,znao sam ne citati prijevod a znam sve sta se prica :kafa:

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 11 mar 2025, 09:34

relativizam je napisao/la:
11 mar 2025, 09:20
U ponedjeljak je održana 2. hitna sjednica Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH na kojoj je razmatrano aktuelno stanje sigurnosti u BiH.

Na sjednici je utvrđen odgovor na poslaničko pitanje zastupnika Jasmina Emrića od 3. marta 2025. godine, a u vezi sa prisustvom rukovodilaca policijskih agencija na nivou BiH sastanku u Banjoj Luci, održanom 2. marta 2025. godine.

Jos i dalje nema odgovora na ovo pitanje ,kako je moguce da rukovodeci ljudi sigurnosnih agencija idu na sastanak sa Kriminalcima i rusiocima ove drzave.
momentalno su trebali biti svi smijenjeni ,sad ce se i to ispostaviti kao pametan potez nasih vrlih saburli politicara?

ljudi u srbiji zbog pada nadstresnice naprave ovoliku hajku a kod nas pola sela poginulo u onom odronu kamenja i poplavama,te toliko vremena niko ni prugu nije mogao zapoceti bez humanitarne ,mi ni mukatet svima dobrila jos hvalimo neki bivsu vlast neki sadasnju vlast a rinaka sve.

5 dana od drzavnog udara vepre iz laktasa ,nista sve je oke uredno
Tebi se baš nakupilo! :rol:
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 11 mar 2025, 09:37

admin je napisao/la:
10 mar 2025, 23:54

Majmun je postao čovjek kad je naučio koristiti alat (naravno, vi u to ne vjerujete, pa preskočimo). Ali to je faza koju beba mora proći da postane normalan covjek.
S naučnog gledišta, evolucija je proces koji se ne gleda na način - postao čovjek kad je naučio koristiti alat. Pa i danas imamo vrste majmuna koje koriste alate - kamenje za razbijanje oraha, štap za izvlačenje mrava, čak kopaju u potrazi za hranom.

Mutacije su ključni izvor genetske varijacije, koja je pokretač evolucije, dok faktori poput kvalitetnije ishrane, upotrebe alata itd., omogućili širenje tih promjena kroz generacije.

Ne treba proizvati ljude koji u to ne vjeruju. Primjer, Alfred R. Wallace, biolog koji je nezavisno od Darwina došao do ideje o prirodnoj selekciji kao mehanizmu evolucije. Čovjek kojeg je i sam Darwin tretirao kao suosnivača teorije evolucije, smatrao je da ljudski mozak posjeduje osobenosti koje prevazilaze mogućnosti prirodne selekcije.

Nekad sam čitao brojne knjige i studije na ovu temu i jasno kako mnogi biolozi, antropolozi i sl., pojavu ljudskog mozga označavaju kao kvantni skok u odnosu na druge vrste.

Nije dokazano koja od fosilnih vrsta hominida se nalazi u direktnoj liniji našeg porijekla.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 11 mar 2025, 09:43, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 11 mar 2025, 09:42

denimen99 je napisao/la:
11 mar 2025, 09:34
U ponedjeljak je održana 2. hitna sjednica Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH na kojoj je razmatrano aktuelno stanje sigurnosti u BiH.

Na sjednici je utvrđen odgovor na poslaničko pitanje zastupnika Jasmina Emrića od 3. marta 2025. godine, a u vezi sa prisustvom rukovodilaca policijskih agencija na nivou BiH sastanku u Banjoj Luci, održanom 2. marta 2025. godine.

Jos i dalje nema odgovora na ovo pitanje ,kako je moguce da rukovodeci ljudi sigurnosnih agencija idu na sastanak sa Kriminalcima i rusiocima ove drzave.
momentalno su trebali biti svi smijenjeni ,sad ce se i to ispostaviti kao pametan potez nasih vrlih saburli politicara?

ljudi u srbiji zbog pada nadstresnice naprave ovoliku hajku a kod nas pola sela poginulo u onom odronu kamenja i poplavama,te toliko vremena niko ni prugu nije mogao zapoceti bez humanitarne ,mi ni mukatet svima dobrila jos hvalimo neki bivsu vlast neki sadasnju vlast a rinaka sve.

pa jest :cry:
gledam kako napadaju drzavu koju je moj otac krvlju branio ,gdje sam se skolovao,radim, osnovao porodicu a sta rade nasi politicari ,idu rukuju se i sastance sa tim istim ljudima. cekaju da odgovorni pobjegnu kako bi rekli evo vidite kako smo pametno reagovali a ustvari ne smiju jer se ne zna u ovoj drzavi za sta je ko odgovoran
da smo ti ili ja sta uradili ,u 5 ujutro bi nam pokucali na vrata ne bi se cekale nikakve odluke.

sta je sa Jablanice ko je tu odgovarao,velika krpa na novoizgradjenoj pruzi jos uvijek stoji SRAMOTA VLADE FEDERaCIJE BIH a zaboli vladu ona stvar za to ni obraza ni casti.
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 11 mar 2025, 09:51, ukupno mijenjano 1 put.

MarcoBorriello
Kontakt:

Post Postao/la MarcoBorriello » 11 mar 2025, 09:47

FoSte95 je napisao/la:
11 mar 2025, 08:55
MarcoBorriello je napisao/la:
11 mar 2025, 08:51

:rol:

Gotov si keru.
Živo me interesuje u subotu koliko će ljudi biti u BGu. Samo se nadam da budala neće vojsku na ljude poslati
Ne bi se začudio. Lik je prolupao skroz, čitajući ovo što priča u zadnjih par mjeseci.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 11 mar 2025, 09:53

Sage je napisao/la:
11 mar 2025, 09:07
Svaki njegov idući potez, sem zahtjeva omladine, je novi ekser u politički kovčeg.
Sve stoji, ali šta nakon pada picoustog?

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 11 mar 2025, 09:55

11 mar 2025, 09:42
denimen99 je napisao/la:
11 mar 2025, 09:34

pa jest :cry:
gledam kako napadaju drzavu koju je moj otac krvlju branio ,gdje sam se skolovao,radim, osnovao porodicu a sta rade nasi politicari ,idu rukuju se i sastance sa tim istim ljudima. cekaju da odgovorni pobjegnu kako bi rekli evo vidite kako smo pametno reagovali a ustvari ne smiju jer se ne zna u ovoj drzavi za sta je ko odgovoran
da smo ti ili ja sta uradili ,u 5 ujutro bi nam pokucali na vrata ne bi se cekale nikakve odluke.

sta je sa Jablanice ko je tu odgovarao,velika krpa na novoizgradjenoj pruzi jos uvijek stoji SRAMOTA VLADE FEDERaCIJE BIH a zaboli vladu ona stvar za to ni obraza ni casti.
U kojem gradu živiš ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 11 mar 2025, 09:56

nerkolfc je napisao/la:
11 mar 2025, 08:45
Ja sam gledajuci One piece na japanskom jedino naucio da japanci ne znaju reci slovo L
One Piece i jos hejbet drugih Anime gledam i to traje evo vec preko 25 godina, sve i jedan na japanskom gledao, jedino sto sam ikad pofatao je kako se kaze mama, tata, brat, ostalo nema sanse. Taj jezik meni prelijepo zvuci ali brate za naucit nema sanse. Ne ovako kako se engleski i njemacki mogu nauciti jer su dosta jednostavniji.
GGMU

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 11 mar 2025, 09:57

Sinoć pred spavanje sam ispratio ovo s policajcem i blokadom RTS-a i baš mi je nelogično bilo i u apsolutnoj suprotnosti sa dosadašnjim tonom studenata kad evo sad gledam snimak, čisti pokušaj false flag operacije. Ne znam kako neko očekuje da takvo nešto uspije u vremenu kada svako od nas ima full HD kameru u džepu. Mislim da je Vučić potpuno izgubio kompas. Nadam se da 15.3. neće biti povrijeđenih ni na jednoj strani.

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 11 mar 2025, 10:00

Ma ko im hebe mater, sami su sebi krivi za ovo stanje koje imaju, isto kao i mi ovdje.

Sve i jedan velicaju zlocince, iskrivljena realnost i historija i sta sve ne i dobijes to sto dobijes tamo.
GGMU

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 mar 2025, 10:02

BaiMai je napisao/la:
11 mar 2025, 10:00
Ma ko im hebe mater, sami su sebi krivi za ovo stanje koje imaju, isto kao i mi ovdje.

Sve i jedan velicaju zlocince, iskrivljena realnost i historija i sta sve ne i dobijes to sto dobijes tamo.
Nisu svi krivi. Ima stvarno urednih i normalnih ljudi ali ne mogu doći do izražaja jer su medijski blokirani. Svi oni koji sad izlaze na ulice su takvi.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 11 mar 2025, 10:07

Rajaz je napisao/la:
11 mar 2025, 09:53
Sage je napisao/la:
11 mar 2025, 09:07
Svaki njegov idući potez, sem zahtjeva omladine, je novi ekser u politički kovčeg.
Sve stoji, ali šta nakon pada picoustog?
Vjeruj da me ne zanima. Mislim ko kod dođe makar će bit koja godina mirna.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 11 mar 2025, 10:11

sljivo je napisao/la:
11 mar 2025, 10:02
BaiMai je napisao/la:
11 mar 2025, 10:00

Nisu svi krivi. Ima stvarno urednih i normalnih ljudi ali ne mogu doći do izražaja jer su medijski blokirani. Svi oni koji sad izlaze na ulice su takvi.
Ma ima naravno, ali kao i sto sam kazes, to je manjina kad nikako ne mogu doci do izrazaja. Mislis da devedesetih isto nije bilo tih normalnih? Naravno da jeste, ali rulja predvodi tamo sve.

Ajmo sad biti realno, ko je tamo opozicija, sta nudi ta opozicija, koja su uvjerenja, razmisljanja? Pa ista kao i u Vucica, mozda i radikalnija, e u tome je problem. Nece sutra ti normalni Studenti biti politicki aktivni, vec ce samo neko ko je vec tu da preuzme i ide ista spika. Zato kazem ko im hebe mater, kad su mogli njemci da se obracunaju sa svojom proslocu, pa i italijani, pa i spanci, pa i japanci, mogu vala i hebeni srbi
GGMU

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 mar 2025, 10:18

https://www.facebook.com/share/r/15vfKM ... tid=wwXIfr

Ma samo Nek ne puca. Hvala vladi federacije.

BaiMai
Kontakt:

Post Postao/la BaiMai » 11 mar 2025, 10:23

jasmin10 je napisao/la:
11 mar 2025, 10:18

Hvala svima nama koji smo dozvolili da nam se ovo sve radi 30 hebnih godina. Nebitno ko god da je trenurno vlada isto bi ti bilo, tako da ohani malo.
GGMU

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 11 mar 2025, 10:30

BaiMai je napisao/la:
11 mar 2025, 10:23
jasmin10 je napisao/la:

Hvala svima nama koji smo dozvolili da nam se ovo sve radi 30 hebnih godina. Nebitno ko god da je trenurno vlada isto bi ti bilo, tako da ohani malo.
On nema veze sa ovom državom osim što je pobjegao iz nje pa sada nama prosipa pamet.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 mar 2025, 10:31

BaiMai je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:

Apsolutno me ne zanima ko je na vlasti. Ili zeleni kerovi ili ova trojka. Par mjeseci nakon poplava, narod mora strahovati i otežano se kretati čim padne i najmanja kiša. Nije Jablanica New York pa da se dionice puta ne mogu sanirati.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 mar 2025, 10:33

Rosicky je napisao/la:
11 mar 2025, 10:30
BaiMai je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:

On nema veze sa ovom državom osim što je pobjegao iz nje pa sada nama prosipa pamet.
Barem nisam ustaša.

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 11 mar 2025, 10:56

Chuck Grassley izreseta dodicka u US senatu. Troglava nacionalisticka kriminalisticka hobotnica zivi najgore dane, covic se ne vidi, familija (izetbegovic :puke:) pokusava vucic propagandom se spasiti :zzz:
....sve drugo će proći!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 10 gostiju.