Rekonstrukcija stadiona u BiH

7aprildomemoj

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la 7aprildomemoj » 24 mar 2016, 16:33

cikazubo je napisao/la:
Biki je napisao/la:Gdje je to na Vrbasu!? I pazi molim te, svakakvih zastava na jarbolima pored fudbalskog terena, nigdje yastave BiH!? A hoce u Premijer ligu BiH!? :puke:
Igraju ligu rs-a, zato i nema zastave BiH, nema je ni jedna ekipa u prvoj ligi rs.. Sto se tice umjetne trave, bolja je kvalitetna umjetna podloga nego pola ovih tzv. travnatih terena u nasoj ligi..
slika

Evo ekipe iz Druge lige RS Istok koja ima državnu zastavu :D :bih:
Janja najveće povratničko mjesto u BiH :tokralju:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 24 mar 2016, 20:29

avenija je napisao/la:Nemojte njemce nabrajat svaka regija u kojoj ima neki tim broji nekoliko miliona stanovnika ..
Hofenhajm se nalazi u trouglu gradova Stutgart Karsluhe Manhajm . Imas 2 ,3 miliona stanovnika u 100 km precnika ..
a pogotovo Gelsenkirchen gdje ima sigurno preko 5 miliona u regiji
Ma ja to kažem jer je riječ o seoskom klubu, skoro bez historije i tradicije, eto kažeš da se nelazi na tromeđi gradova čiji su klubovi po tradiciji za ovaj Sheffield. Imaš ti pravo, ali se meni primjer baš čini primjerenim. :mrgreen:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 24 mar 2016, 22:56

Stadion Friuli u Udinama, prelijepo. Nedavno rekonstruisan, a zadržana njihova prepoznatljiva tribina (to me posebno fasciniralo). No, zanemarimo tu tribinu, ako pogledamo tri ostale izgrađene, idealno za bh. uvjete. Neko će reći preveliko, ali za klubove poput Željezničara, Sarajeva, Zrinjskog ili evo sad Slobode odlično.

slika

A evo i kako je bilo.

slika

Ako sam dobro shvatio, kapacitet stadiona je smanjen s oko 40, na oko 25-30 hiljada. Neodoljivo me podsjeća na Koševo (naravno, mislim na "stari" stadion) :D

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 24 mar 2016, 23:08

kvalitet je napisao/la:Stadion Friuli u Udinama, prelijepo. Nedavno rekonstruisan, a zadržana njihova prepoznatljiva tribina (to me posebno fasciniralo). No, zanemarimo tu tribinu, ako pogledamo tri ostale izgrađene, idealno za bh. uvjete. Neko će reći preveliko, ali za klubove poput Željezničara, Sarajeva, Zrinjskog ili evo sad Slobode odlično.

slika

A evo i kako je bilo.

slika

Ako sam dobro shvatio, kapacitet stadiona je smanjen s oko 40, na oko 25-30 hiljada. Neodoljivo me podsjeća na Koševo (naravno, mislim na "stari" stadion) :D
A znas li koliko je ovo kostalo? :D
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 24 mar 2016, 23:11

Za divno cudo, ova rekonstrukcija stadiona Friuli nije ni kostala previse. Najcesca brojka koju sam pronasao je bila oko 25 miliona €. 25000 je vise nego sto je potrebno nama, no iznenadjen sam relativno niskom cijenom ovih radova.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 24 mar 2016, 23:13, ukupno mijenjano 1 put.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 24 mar 2016, 23:13

Govoris o tih 25 mil€ kao da je 250k km.
Nece se ovo gradit u BiH jos nekih 20 godina
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 24 mar 2016, 23:27

Pa mahalska prodavnica u mom komsiluku obrne preko pola miliona KM. Zato je meni smijesno kada neko smatra da je puno pola miliona KM za obnovu stepenista ili 30 miliona KM za stadion. Novca u BiH ima generalno dovoljno (naravno, manje nego u zapadnoj Evropi ali tako ce uvijek biti) no nas je problem pogresno prioritiziranje troskova gdje je glavna stavka odrzavanje socijalnog mira umjesto razvojni troskovi, nepostojanje vizije, oskudno dugorocno planiranje te neprovodjenje zakona i pravila upotpunosti. Pa MUP KS bi se mogao finansirati upotpunosti samo od napisanih kazni za nepropisno parkiranje 2-3 mjeseca dok ljudi ne bi shvatili da nema popustanja. Opcine bi mogle dobar novac zaradjivati od izdavanja gradjevinskih dozvola i sl. kada bi zaista sprovodili zakone tako da ne dopustaju ni metar zida da se izgradi, ni kvadrat krova bez dozvola + legalizacija. Ima tu jos mnogo stvari gdje organi vlasti propustaju priliku da naplate pa da to mogu utrositi u znacajne investicije.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 25 mar 2016, 00:54

A uzmite u obzir da su se rušile ove poprilično velike tribine... Kada je riječ o novcu, teško da se ispod 17-18 miliona eura može napraviti dobar stadion, a koji bi zadovoljavao sve UEFA-ine standarde.

Zaista mi je mrsko stavljati sve na papir, to bi vjerovatno Anel mogao, on ima živaca - ali sam siguran da se na uloženih eto nek bude 50 miliona KM kroz deset godina može vratiti duplo više. Pogotovo ako govorimo o Grbavici - prostori za iznajmljivanje, motel/hotel, ali i sadržaji koje može neki prosječan tržni centar imati kao što su, lupam, bilijar, kuglana itd itd. Da ne govorim kako bi jedan Željo, uz historiju kakvu ima, mogao zaraditi na npr. muzeju i raznim sličnim stvarima.

Inače, uvijek se govori kako su veći stadioni skuplji za održavanje. Istina, ali vjerovatno bi se i tu mogao sklopiti neki sponzorski ugovor (kao što se sad radi). Npr. firma bude zlatni sponzor, zauzvrat održava stadion, odnosno tribine (teren ipak treba biti nadležnost kluba) itd.

Pokušavam iz mojih milion misli izvući najbitnije, vjerovatno i nisam uspio u tome, ali bit ću zadovoljan ako shvatite suštinu.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 25 mar 2016, 03:06

Bilo koji stadion da se napravi u BiH i koliko god novca da ode za gradnju istog, toliko ce otici pojedincima u dzep...
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 25 mar 2016, 09:14

Zenica je izgradila Arenu za navodnih 36 miliona KM iz svog budžeta. Godišnji budžet grada je malo veći od te cifre, tako da to djeluje suludo, ali je ipak na kraju izvedeno. Dakle, može se izdvojiti 20 miliona KM, ali treba biti prisutna jaka volja i lobiranje svih nivoa vlasti.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 mar 2016, 12:27

zicer je napisao/la:Zenica je izgradila Arenu za navodnih 36 miliona KM iz svog budžeta. Godišnji budžet grada je malo veći od te cifre, tako da to djeluje suludo, ali je ipak na kraju izvedeno. Dakle, može se izdvojiti 20 miliona KM, ali treba biti prisutna jaka volja i lobiranje svih nivoa vlasti.
treba naglasiti i da arena odlicno radi i da je svaki dan popunjena i da se iznajmljuje za milion stvari sto im sigurno donosi lakse vracanje ovih 36 miliona ..sto recimo sa stadionom od preko 15 hiljada bilo kojem klubu u BIH bi bio problem , odrzavanje , popunjenost prosjecna plus iskoristivost..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 25 mar 2016, 13:07

evo stadiona za svaki naš malo jači klub
Stade de l'Épopée - kapacitet 12 432 - cijena 22 mil€ - klub Calais RUFC (5.a liga Francuske :o )
slika
slika
slika
slika
slika
:tokralju:
#Ausilio OUT

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 25 mar 2016, 13:09

Ali, kako su samo sredili ovaj Friuli... :tokralju: Koja je to rupetina bila, a gledaj sada.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 mar 2016, 15:34

Jericho je napisao/la:evo stadiona za svaki naš malo jači klub
Stade de l'Épopée - kapacitet 12 432 - cijena 22 mil€ - klub Calais RUFC (5.a liga Francuske :o )
slika
slika
slika
slika
slika
:tokralju:
Fantasticno. Nisam do sad vidio ovaj. Cijena, izgled, kapacitet, sve prihvatljivo.

I kad smo vec kod tih savrsenstava iz nizih europskih liga. Evo jednog primjera

Erdgas Sportpark, kapacitet 15,057 (stolice + stajanje), cijena 17 milijuna eura (Hallescher FC, 3.Bundesliga)
slika

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 25 mar 2016, 15:38

Perverzija nama teško dostupna :sad:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 25 mar 2016, 16:00

Eh kako se vama cijene od 50mil KM cine lahko dostupne...
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 mar 2016, 16:09

JavierBosnia je napisao/la:Eh kako se vama cijene od 50mil KM cine lahko dostupne...
Cine se da zivimo u normalnom svijetu, ali Anel je pojasnio sve nase probleme. Ipak, bar tri milijuna eura bi nam trebala biti dostupna. Toliko puta sam postavljao ovo

slika

slika

Kapacitet 4.500 sjedecih mjesta za cista tri milijuna eura. Naravno, tri milijuna iz dzepa privatnika, a ne drzave jer bi vjerojatno bilo vise. I neka me je*u svi ako za pet milijuna ne mogu napraviti dvije tribine kao na prvoj slici i jednu manju iza gola za goste. Bilo bi to finih 6-7.000 sjedecih mjesta

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 25 mar 2016, 16:17

JavierBosnia je napisao/la:Eh kako se vama cijene od 50mil KM cine lahko dostupne...
Razbacujemo se sa ciframa,ko emirati jbt. Cekaju ljudi u redu da uloze u stadione u bih da se mogu furati i sta sve ne,boze sacuvaj.

Ako se uzme da bilo koji klub u bih,gledajuci na posjetu po utakmicama,prihode od karti i rashode,bude dobar od utakmice 50000km,je na konju,sto se kaze. A imas 20 utakmica godisnje minimalno i da se sve ostavlja na stranu za stadion,godisnje je to milion maraka,a ne eura,pa sad izracunajte koliko bi trebalo ulagacu da vrati scoje pare od 25mil € koliko bi kostao neki iole ozbiljan projekat.
Smjesno,zaista,evo Grbavica,na odlicnoj lokaciji,mogucnost poslovnih prostora,cega sve ne,pa opet je pitanje,hoce li se naci neko da vidi svoj tal na istocnoj tribini,na kojoj bo imao sigurno 5-10000m2 poslovnog prostora.
Treba se spustiti na zemlju,pa mozda sta i bude od nas,organizovati akcije slicne Željinoj,ukljuciti navijace i simpatizere kluba,pa pokusati

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 25 mar 2016, 17:55

Ova gore dva stadiona izgledaju fantastično. Što se tiče cifre 20 miliona, to jest nama velika cifra, al' imamo gigara ovdje kome to i nije velik problem. Husić prvi, frajer ima 20k KM dnevnicu.. Ima ih još k'o Husić samo nek se neko prvi izdvoji da se pokaže da se može.
Wir leben dich Schalke 04!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 25 mar 2016, 18:00

Grafički prikaz planiranih i izvršenih radova na Stadionu Grbavica

slika
http://media.fkzeljeznicar.ba/2016/03/S ... jpg#slikaa
Reprezentativac SAD-a uplatio sredstva za 50 stolica

Kompanija A to Z Group iz SAD-a, na čelu sa osnivačem Emilom Lješnjaninom, uplatila je novčana sredstva za 50 stolica i podržala projekat evropske Grbavice. Nakon uplate, Lješnjanin je projekat i priču ispričao svom prijatelju, fudbaleru New York Citya, Mixu Diskerudu, koji je bez mnogo razmišljanja odlučio pomoći. Mix je potom uplatio novčana sredstva za 50 stolica. :D :D
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []