Opel vectra c gts
1.9JTD 2006g
6000km
Ja uzeo i brutalan mi je auto.
Pogotovo izgled i prednji farovi.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Koji motor tacno? Lijepa Mecka pravo, nek ti je sa srecom i puno predjenih kilometara.
Jel to facelift il ? posto su nakon facelifta jos ljepsi farovi, al sumnjam da jest posto bi bio malo skuplji
3.5 CGI od 293 ps. A hvala, nadam se da će slušat, inače sam se dobro zahebo
Za taj motor od 1.500 KM pa prema gore...
Problem pogonskog lanaca kod motora EA111 (1.2 i 1.4 TSI) zbog cega je na motorima EA211 od 2012. (1.4 TSI) uradjen zupcasti remen. Jedan od vecih skandala gdje su cak iz VW-a obecali dobar dio troskova popravke preuzeti na svoju kapu, ali masa toga nije regulisana.Tesnjak1991 je napisao/la: ↑02 feb 2020, 10:12Jel' ima ko nekog iskustva sa VW TSI motorima, konkretno 1.4 TSI? Po netu sam pregledao, koliko sam uspio pročitati dosta pouzdani, relativno mala potrošnja, solidno ubrzanje, al' me zanima ako neko ima ličnih iskustava sa istim?![]()
Čitao sam o ovome, al' sam se nadao da neko ima lična iskustva. Znači praktično auta do 2012-e sa tim motorima treba izbjegavati?Asteriks je napisao/la: ↑02 feb 2020, 10:51Problem pogonskog lanaca kod motora EA111 (1.2 i 1.4 TSI) zbog cega je na motorima EA211 od 2012. (1.4 TSI) uradjen zupcasti remen. Jedan od vecih skandala gdje su cak iz VW-a obecali dobar dio troskova popravke preuzeti na svoju kapu, ali masa toga nije regulisana.Tesnjak1991 je napisao/la: ↑02 feb 2020, 10:12Jel' ima ko nekog iskustva sa VW TSI motorima, konkretno 1.4 TSI? Po netu sam pregledao, koliko sam uspio pročitati dosta pouzdani, relativno mala potrošnja, solidno ubrzanje, al' me zanima ako neko ima ličnih iskustava sa istim?![]()
Vidio sam da ima i taj 1.4 atmosferac, imam "običnog" 1.6 benzinca u Astri, i savršeno sluša, odlično i vuče kad zatreba, a auto 96' godište, samo me brine da ne bi bilo pretromo auto sa tim motorom. Volio bih benzinca, odgovara mi jer ne prelazim neke velike razdaljine, a i navikao sam na benzince već, al' eto vidjet ću opet.Asteriks je napisao/la: ↑02 feb 2020, 11:25Ne sve, imas 1.4 atmosferac ali je slabiji (do 90 konja) i nije oznake TSI plus nema lanac vec remen.
Naravno uvijek ces naletit na iskustava cak sa pomenutim 1.4 TSI gdje korisnici kazu nisam imao nikakvih problema al nije ni vozio auto iznad 80k ili jednostavno laze.
Imas Corsu 1.4 (90 konja), pa Skodu 1.4 (bilo bi dobro da naletis na 16V), Astru G 1.6, Golfa IV 1.6 (8V), itd.Vidio sam da ima i taj 1.4 atmosferac, imam "običnog" 1.6 benzinca u Astri, i savršeno sluša, odlično i vuče kad zatreba, a auto 96' godište, samo me brine da ne bi bilo pretromo auto sa tim motorom. Volio bih benzinca, odgovara mi jer ne prelazim neke velike razdaljine, a i navikao sam na benzince već, al' eto vidjet ću opet.
Sad gledam Golfa 6 da uzmem, 99% će biti on na kraju, tako da sam ispitivao za taj benzinski motor baš kod njega. Al' ako ništa uzet ću dizelaša, 2.0 vjerovatno onda.Asteriks je napisao/la: ↑02 feb 2020, 14:36Imas Corsu 1.4 (90 konja), pa Skodu 1.4 (bilo bi dobro da naletis na 16V), Astru G 1.6, Golfa IV 1.6 (8V), itd.Vidio sam da ima i taj 1.4 atmosferac, imam "običnog" 1.6 benzinca u Astri, i savršeno sluša, odlično i vuče kad zatreba, a auto 96' godište, samo me brine da ne bi bilo pretromo auto sa tim motorom. Volio bih benzinca, odgovara mi jer ne prelazim neke velike razdaljine, a i navikao sam na benzince već, al' eto vidjet ću opet.
Gdine, sta pusite?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑02 feb 2020, 11:28Pozdrav raja!Kontao kupiti novo auto u njemackoj..
Do 5k eura da je,obavezno benzinac..
Fakat nisam pametan,jer ima bruku auta..
Volio bi da je SUV
Jedini problem je sto je za ovaj novac teze naci euro5
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl i 7 gostiju.