Ako bi otisao,zamjena za njega ne bi bio igrac njegovih karakteristika nego igrac koji moze igrati osmicu i vjerovatno bi tad dosao i Tevez. Eh da li bi to znacilo napredak ili ne ostaje da vidimo ako se ovo sve ostvari...
FC Internazionale Milano
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- Interista di cuore
- Kontakt:
Re: F.C. Internazionale Milano
Ja sam i dalje siguran da ako stvarno dodje ponuda od tih 40-tak miliona eura da Wes ide...Al isto tako cisto sumnjam da United ima te pare
Ako bi otisao,zamjena za njega ne bi bio igrac njegovih karakteristika nego igrac koji moze igrati osmicu i vjerovatno bi tad dosao i Tevez. Eh da li bi to znacilo napredak ili ne ostaje da vidimo ako se ovo sve ostvari...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
Jos mjesec dana strepnje...
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Čim odem na gazzeta.it žmarci me krenu i nadam se da neću pročitati ništa vezano za Wesa, jer jedino njima vjerujem , ostalo je samo naglabanje...Puma je napisao/la:Jos mjesec dana strepnje...
Ma joj ni ne trudim se da citam bgm, samo ovako ako sta preko vas saznam
valjda nas obraduje pa ostane
valjda nas obraduje pa ostane
Call the coroner!
- Interista di cuore
- Kontakt:
Doso borac u dresu Milana medju Interove navijace : http://www.gazzetta.it/gallery/Calcio/0 ... 1563.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Otiso je pod pratnjom policije
P.S. Sto se tice Sneijdera uopste nisu ni vodjeni nikakvi pregovori.Znaci nikakve ponude nije bilo
Ovo sam sluso na SKY-u,a oni su se kolko sam ja upratio dosada pokazali kao najpouzdaniji sto se tice tih vijesti.
Otiso je pod pratnjom policije
P.S. Sto se tice Sneijdera uopste nisu ni vodjeni nikakvi pregovori.Znaci nikakve ponude nije bilo
nesto se komsije ku*ce oko kine
zna se tko je gazda na dalekom istoku

zna se tko je gazda na dalekom istoku

- Interista di cuore
- Kontakt:
Imamo u Kini bruku navijaca...
Inace blizu smo dovodjenja jos jednog mladog talenta.Ovaj put se radi o Alejandru Rodriguezu (1994 godiste) iz Las Palmasa,igra veznog (valjda). Isto tako nasi zele da uspostave saradnju sa Las Palmasom,nesto slicno sto su posljednih mjeseci uradili sa Kolnom i Hoffenheimom.
Ako neko od spanaca zna kakav je igrac nek nam javi
Inace blizu smo dovodjenja jos jednog mladog talenta.Ovaj put se radi o Alejandru Rodriguezu (1994 godiste) iz Las Palmasa,igra veznog (valjda). Isto tako nasi zele da uspostave saradnju sa Las Palmasom,nesto slicno sto su posljednih mjeseci uradili sa Kolnom i Hoffenheimom.
Ako neko od spanaca zna kakav je igrac nek nam javi
znaci jos jedan u nizu
jbt imamo tih talenata na bacanje, sta ce biti sa njima Bog sami zna, bolje da smo uzeli ovog Coulibalija iz Siene sto ga je Chelsea kapariso
jbt imamo tih talenata na bacanje, sta ce biti sa njima Bog sami zna, bolje da smo uzeli ovog Coulibalija iz Siene sto ga je Chelsea kapariso
Call the coroner!
- Interista di cuore
- Kontakt:
Uvijek si bio strucnjak
Taj iz Siene je otiso u Tottenham
Taj iz Siene je otiso u Tottenham
ja jeste
jbg znam da je u Englesku otis'o
a 16 mu godina ja mislim
Harry pedofilu 
jbg znam da je u Englesku otis'o
a 16 mu godina ja mislim
Call the coroner!
- Interista di cuore
- Kontakt:
Fura se na mrskog mu kolegu haman
Nego sto se tice formacije u Subotu postoje 2 dileme : Obi ili Santon (Santon u prednosti) na lijevoj strani i Pandev ili Alvarez (Ricky u prednosti) u napadu ?
Znaci to bi trebalo ovako izgledati :
_______Julio Cesar
_Ranocchia_Samuel_Chivu
Zanetti_Deki_Sneijder_Santon*
___Alvarez*_Pazzini_Eto'o
Milan ce sigurno bit favorit sto zbog kompletne ekipe,sto zbog nase neuigranosti ali ipak nadam se pobjedi
Nego sto se tice formacije u Subotu postoje 2 dileme : Obi ili Santon (Santon u prednosti) na lijevoj strani i Pandev ili Alvarez (Ricky u prednosti) u napadu ?
Znaci to bi trebalo ovako izgledati :
_______Julio Cesar
_Ranocchia_Samuel_Chivu
Zanetti_Deki_Sneijder_Santon*
___Alvarez*_Pazzini_Eto'o
Milan ce sigurno bit favorit sto zbog kompletne ekipe,sto zbog nase neuigranosti ali ipak nadam se pobjedi
Malo je bilo igrača poput Marca Materazzija. Toliko je bilo podjeljenih mišljenja u vezi njega, toliko mržnje s jedne strane i ljubavi s druge u istoj mjeri. Čovjek kojega su spontano nazvali „Matrix“ je osvojio sve što se moglo osvojiti u razdoblju od deset godina koliko je bio u Interu, i bio je ključni igrač talijanske reprezentacije u osvajanju svjetskog prvenstva 2006. godine.
Prve godine karijere je proveo u Seriji C (trećoj talijanskoj ligi), a debi' u najjačoj talijanskoj ligi, zvanoj Serie A, je imao 1997.g.u dresu Perugie u dobi od 24 godine, i vrlo mu je malo trebao da stvori ime od samoga sebe. Kontroverza mu nije bila strana, upravo zbog toga je imao obožavatelja, ali i mrzitelja diljem poluotoka, ali i šire.
Zbog toga, evo 10 trenutaka u njegovoj karijeri koji su nazivani svakakvim imenima, ali nikada glupim i dosadnim:
1.1.7.1998. – potpis za Everton
Nakon što je pomogao Perugiji da se nakon godine dana odsustva vrati u Serie A, Materazzi je iznenađujuće prodan u engleski Everton koji je iskoristio želju čelnika Perugije da ga ne proda u drugi klub Serie A. Everton ga je platio 2.8 milijuna eura i bio je prvi Talijan koji je zaigrao za Everton.
Iako je brzo postao kultna figura među vjernim navijačima s Goodison Parka, njegova jedna i jedina sezona u Engleskoj je bila teška, bio je isključen tri puta u 32 utakmice u sezoni kad se Everton grčevito borio za opstanak u Premier ligi.
Kao igrač koji voli česti kontakt s loptom, Materazzi je bio neprikladan za stil igre s dugim napucavanjima lopte, kakav je gajio tadašnji trener Evertona Walter Smith, pa se Marco vratio u Perugiu u Srpnju 1999.g za 3 milijuna eura.
2. Lipanj 2001.- rušitelj rekorda
Godina 2001/2001 je bila godina za pamćenje za Materazzija, za Umbrijsku ekipu je zabio kao obrambeni igrač 12 golova u prvenstvu, samim time i srušio rekord kojeg su prije njega zajedno držali Interova legenda Giacinto Fachetti i bivši Argentinski reprezentativac Daniel Passarella.
Gradio je reputaciju čovjeka koji nepogrešivo izvodi kaznene udarce i snalazi se u slobodnim udarcima, Matrixovi golovi su bili ključni u ostanku Perugije u Seriji A četvrtu godinu zaredom. Njegov gol za skidanje rekorda je stigao iz kaznenog udarca u pretposljednjem kolu u remiju s Regginom 1-1,na radost njegovih fanova na stadionu Renato Curi.
Ipak, bez obzira na to fenomenalno ostvarenje, Materazzi je nedavno otkrio magazinu FourFourTwo da je to dostignuće imalo slatko-gorak okus zbog toga što je prestigao Interovu legendu Fachettija koji je imao 11 golova . Materazzi je rekao : „Passarella je također bio pravi pobjednik, ali za njega sam bio malo zainteresiran“
3. Lipanj 2001. – debi' u natjecateljskoj utakmici za „Azzurre“
Također u 2001.g, u dobi od 27 godina, Materazzi je napokon ostvario debi u dresu „Azzurra“ nakon što je 2 mjeseca prije toga nastupio u prijateljskoj utakmici protiv Južne Afrike.
U ključnoj pobjedi u kvalifikacijama protiv Gruzije (2-1), Materazzi je sudjelovao zamijenivši Alessandra Nestu 20 minuta prije kraja.
Iako se mislilo da će trebati još par godina da se ustali u izabranoj nacionalnoj vrsti, Trappatonijevo priznanje i adekvatna nagrada je došla nakon dvije sjajne sezone, i mjesto u izabranoj talijanskoj vrsti je bio samo šlag na sjajnu Matrixovu karijeru.
4. Srpanj 2001. – potpis za Inter
Nakon dobivanja velikih pohvala u njegovom drugom boravku u Perugiji, potpis za nekog od giganata Serie A je bio neizbježan. Treba napomenuti da je u sezoni rekorda,2000/2001. u Siječnju odbio veliki minhenski Bayern i dogovorio se s Interom. Dogovor je uljučivao opciju u kojoj će ostatak sezone odigrati za klub iz Umbrije,a nakon toga otići u Inter.
Perugiji je na ime transfera pripalo 10 milijuna eura i iako se činilo da će proći nekoliko sezona da se Interu transfer isplati i počne osvajati trofeje, transfer ja na kraju ispao jeftin jer se Matrixov transfer pokazao kao jedan od najboljih u desetljeću, a Matrix kao jedan od najpouzdanijih igrača.
5. Srpanj 2006. – osvajač svjetskog prvenstva
Pitajte bilo koga tko imalo prati nogomet što je najviše odredilo Materazzijevu karijeru i reći će vam: dvoboj Zidane-Materazzi i Zidaneov udarac glavom u prsa Materazzija. Narednih dana je Matrix bio jedan od dva najpopularnija čovjeka na svijetu zbog krivih razloga. Njegov i Zidaneov duel obišao je svijet.
Mnogo se pisalo o tih par sekundi dvoboja o tome što je to Matrix mogao tako užasno reći da bi Zidane tako nasilno reagirao, ali to je također bio i meč u kojem su „Azzurri“ postali svjetski prvaci prvi put nakon 1982.godine, a Materazzijev udio je bio veliki kao i kod svih drugih igrača.
To je bio čudan turnir za obrambenog igrača.zamijenio je ozlijeđenog Alessandra Nestu u zadnjoj utakmici u skupini protiv Češke i odmah je zabio pogodak. Četiri dana kasnije, u osmici finala je bio isključen protiv Australije,ali se vratio u epskom polufinalu protiv Njemačke u kojem je Italija odnijela pobjedu u produžetku.
U finalu nakon početnog vodstva Francuske iz jedanaesterca, ubrzom sjajnim udarcem glavom Matrix donosi poravnanje. Nakon toga,kada se oporavio od udarca Zidanea, hladnokrvno je zabio jedanaesterac za pobjedu Italije na penale i veliko slavlje u domovini.
6. Travanj 2007.- osvojeno prvenstvo Italije i nagrada za obrambenog igrača godine
Iako je njegov prvi naslov prvaka Italije došao ranije u 2006. taj naslov je nadvijen sumnjama zbog slučaja Calciopoli, pogotovo zbog zadnjih nagađanja da Inter nije nevin kako se isprva mislilo.
Ipak, godina 2006./2007. je bila cijela drugačija. U sezoni velikog uspjeha za klub, Inter je uraganski osvojio titulu, 22 boda ispred najbližeg pratitelja Rome. Na osobnom planu, Materazzi je imao jednu od najboljih sezona, zabivši 10 golova na svom putu za najboljeg obrambenog igrača sezone.
Njegov najbolji trenutak je sigurno zabijanje oba pogotka u pobjedi 2-1 nad Sienom na njihovom stadionu Artemio Franchi i tako je titula osvojena prvi puta na terenu, a ne za zelenim stolom.
7. Siječanj 2010. – Berlusconijeva maska
Materazzi je bio uključen u mnoge nezaboravne trenutke u derbijima s Milanom, od zabijanja pobjedonosnog gola do isključenja u 4-3 pobjedi 2007. i legendarnim startovima na Ševčenka i Ibrahimovića.
Ipak, jedna od najzapamćenijih slika je bila tijekom njegovih mnogih duela s Rossonerima nakon utakmice u kojoj nije ni igrao.
Kad su Nerrazzuri slavili 1-0 pobjedu nad ljutim rivalima, Materazzi je plesao na San Siru s maskom talijanskog premijera i predsjednika Milana Silvija Berlusconija. Taj potez je bio trenutak čuđenja i bijesa, i nastojao ga je brzo minorizirati preko svoje web stranice.
Rekao je: „Bila je to samo psina na derbiju, ništa više, nisam namjeravao prouzročiti nikakvu nevolju niti ikoga uvrijediti i nije bilo ispolitizirano“ . Kako bilo da bilo,što god Materazzi učini izazove reakcije, iako je to bila samo maska za karneval koju je mogao kupiti bili tko.
8. Svibanj 2010. – Interovo osvajanje trostruke krune
Ako su Interovi uspjesi u 2007. godini bili impresivni, onda je uspjeh u 2010.godini bez presedana. Pod vodstvom Josea Mourinha, Inter je osvojio domaće prvenstvo, domaći kup i ligu prvaka i time ostvario učinak kao nikad prije u povijesti.
Iako su Materazzijevi nastupi bivali sve rjeđi, njegovo značenje za ekipu i za Mourinha nikad nije bilo upitno. To nikad nije bilo više izraženo nego u finalu lige prvaka protiv Bayerna kada je Inter vodio 2-0 i Matrix je ušao u igru da odigra završne minute utakmice.
Rekao je “To je bila lijepa gesta, te zadnje minute su došle kao kruna za ovih 10 god provedenih u Interu i 2 godine pod palicom gospodina Mourinha , jako cijenim to što je zadnju izmjenu sačuvao za mene i tako pokazao kako pazi na detalje“
9. Svibanj 2010 – oproštaj s Mourinhom
Jedna od najpoznatijih slika u Matrixovoj karijeri je oproštaj i zagrljaj s Jose Mourinhom na Mourinhovom rastanku prije odlaska u Real Madrid kada je na klupi zamjenio Manuela Pellegrinija.
Scene neutješnog Materazzija kako grli odlazećeg trenera pokazala je koliko je Mourinho zaradio poštovanja u klubu i usput je slika dala do znanja da se Interova dinastija bliži kraju.
Na kraju, to je bio dirljivi trenutak dvojice na koje je uspjeh Intera imao ogroman utjecaj i dao dokaz ako je dokaz uopće bio potreban da će Matrix bez problema pokazati svoje emocije.
10. Lipanj 2011. – odlazak iz Intera
Nakon 10 godina lojalnosti klubu, Matrix je odlučio prekinuti ugovor 12 mjeseci prije njegovog završetka.
Nakon što je postao sporedna uloga pod vodstvom Beniteza i Leonarda, odlučio se povući s ponosom.
U iskrenom intervju za Gazzetu dello Sport, rekao je: Na kraju prošle godine rečeno mi je da se ne uklapam u planove bivšeg trenera Leonarda, i zbog njega nisam bio prijavljen za ligu prvaka. To je bila prijetnja, iako neznam zbog čega, pričao sam s Leonardom u vezi toga jer nisam tip osobe koja priča iza leđa, osjećao sam se prevareno“
U vrijeme pisanja, Materazzijeva budućnost ostaje nesigurna, ostaje upitno hoće li odraditi još jednu godinu kao igrač ili će se pridružiti Interu kao jedan od trenera.
Ali, što god budućnost nosila za Matrixa, njegov status Interove legende, i legende talijanskog nogometa, nikad neće biti upitna.
Javier Zanetti je ponovo na terenu sa svojim Interom, sa velikim osmjehom na licu, te ne krije sreću i zadovoljstvo pred mikrofonom Inter Channela:
"Ovdje sam, vratio sam se: čim su me zvali, trkom sam krenuo."
Kako se osjećaš?
"Odradio sam prvi trening, bilo je dobro, već se osjećam odlično. Nadam se da ću odmah biti spreman, potpuno, te da će i ekipa biti spremna za ovo iznimno važno finale."
Capitano dodaje:
"Nakon ispadanja iz Copa Americe čuli smo se sa Gasperinijom i dali svoju dostupnost ukoliko Interu budemo potrebni. On nam je rekao, jednostavno, da bi bilo bolje da se odmorimo, nakon puno napora, kako bi spremni i bez rizika dočekali početak sezone. Mi smo se složili. No, s obzirom na okolnosti, programi se mogu promjeniti i mi smo ih promjenili bez problema."
Pupi je čitavo vrijeme pratio svoj Inter, makar preko tv-a:
"Pratio sam sve prijateljske utakmice, još najbolje da ne..."
Evo sad naletih da se Ferguson opasno zalijepio za Gansa
nek ga uzme vala samo nek se okani Wesleya
nek ga uzme vala samo nek se okani Wesleya
Call the coroner!
Gledam priloge iz Pekinga, velika popularnost Intera tamo, ne bi bilo loše dovesti nekog nihovog igrača kao Yuto, ako uopšte umaju dobrog fudbalera, ali kad može Rivas statirati može i jedan Kinez, čisto marketinški potez.
Kad malo bolje razmislim onolika nacija a nemaju igrača da znaš za njega.
Kad malo bolje razmislim onolika nacija a nemaju igrača da znaš za njega.
http://www.mcfc.co.uk/Video/Features/Du ... Tunnel-cam" onclick="window.open(this.href);return false;
Događaji iz Dublina, ima dio kada Sneijder malo zeza ove iz ManC, dio na holandskom kada priča sa De Jongom veze nemam..
Događaji iz Dublina, ima dio kada Sneijder malo zeza ove iz ManC, dio na holandskom kada priča sa De Jongom veze nemam..
- Interista di cuore
- Kontakt:
Negdje sam procito podatak da imamo preko 50 miliona navijaca u Kini ?
Uzmite ovo s rezervom,i meni malo djeluje nestvarno al mislim da sam to jucer negdje procito...
Sto se tice kineskih igraca,pokuso je United nesto s nekim i nista o njih,al sigurno je da su bili odlicni marketinski potezi
Sto se tice kineskih igraca,pokuso je United nesto s nekim i nista o njih,al sigurno je da su bili odlicni marketinski potezi
Nakon jučerašnjih vijesti iz Engleske kako je United blizu dogovora s Interom, stiže odgovor iz Italije u kojem se negira moguća ponuda za Sneijdera.
Luca Marchetti jedan od najvećih eksperata za transfere u Italiji koji radi na televiziji SKY oglasio se o navodnom dogovoru Intera i Manchester Uniteda oko Sneijdera:
"Mirror je bio jako detaljan oko cifri navodnog transfera,ali nama sa SKY-a se ne čini da postoji ikakva ponuda. Po našim saznanjima United i Inter se nisu čuli o eventualnom transferu holanđanina već mjesec i pol kada su Manchesterovi ljudi tražili informacije o Sneijderu od njegovog agenta Sorena Lerbya".
Marchetti je potom dodao:
"Sneijderova plata je izvan dometa Uniteda. Naime iako nije zvanično u Unitedu postoji granica do koje idu plate igrača a ta granica nije dovoljna da bi se primamio Sneijder. Jedini način bi bio da se Wesley odrekne velikog dijela plate. Na kraju, naglašavam nikakvi pregovori oko prelaska Sneijdera u Inter trenutno nisu u toku,odnosno ne postoje".![]()
![]()
i ja sam negdje procitao isto,meni se cinilo 37,ne sjecam se ni jaInterista di cuore je napisao/la:Negdje sam procito podatak da imamo preko 50 miliona navijaca u Kini ?Uzmite ovo s rezervom,i meni malo djeluje nestvarno al mislim da sam to jucer negdje procito...
evo nova vijest:Maicon u City za 15 miliona + 15 valjda mora City da da Interu za Balotellija=Tevez u Inter.
Sneijder u United za 40 miliona koje ce Inter da ulozi za nekog da igra uz Cambiassa.Ako je to Fabregas,necu da placem
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco
Bastos se spominje u poslu oko odlaska Marrige u Lyon, ne bi bio loše rješenje na lijevoj strani. mislim da smo tu deficitarni .....
Ernesto Paolillo demantovao da je postignut dogovor sa Unitedom odnosno naveo je da je Sneijder u Interu i da ima namjeru da ostane tu..
Ernesto Paolillo demantovao da je postignut dogovor sa Unitedom odnosno naveo je da je Sneijder u Interu i da ima namjeru da ostane tu..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.