HŠK Zrinjski jučer je odigrao odličnu utakmicu u kojoj je svladao hrvatskog prvoligaša NK Osijek 2:1. Ova utakmica bila je generalna proba osječana pred početak prvenstva, a Plemići su tek na pola priprema.

Evo što je jučer nakon utakmice za naš portal izjavio strateg Plemića:
Rezultat sugerira da smo odigrali dobru utakmicu, a Osijek je objektivno u prednosti što se tiče trenutne fizičke spreme, ali se to na terenu nije vidjelo. Zadovoljan sam pristupom i agresivnošću svojih nogometaša koji su igrali kao da je prvenstvena, a ne prijateljska utakmica. Imali smo dosta prilika za pogotke od kojih smo dvije iskoristili za konačan rezultat. Zadovoljan sam naravno i pobjedom, ali moram naglasiti da ima još nekih stvari koje moramo popraviti. U periodu koji slijedi potrudit ćemo se da uočene greške popravimo.
Uvjeti za igranje bili su danas teški?
Jesu, kako ste vidjeli bilo je nekoliko proloma oblaka, ali takvi uvjeti nas čekaju i u prvenstvu. Moram naglasiti da je teren u Tomislavgradu idealan za igru i usprkos kiši nije stvarao nikakve probleme nogometašima.
Kako ste zadovoljni sa novim nogometašima?
Novi nogometaši su pokazali da posjeduju određene kvalitete. Lazar Marjanović već pokazuje da će nam biti veliko pojačanje. Živko je pokazao neke dobre stvari, ali od njega očekujemo još više. Argentinac Maxi ima određenih kvaliteta i to je pokazao, ali pola sata nije dovoljno da bi prosudili da li je to nogometaš za Zrinjski. Najvjerojatnije ostavit ćemo ga sa momčadi da trenira, pa ćemo tek onda prosuditi što će biti sa njegovim angažmanom. Uglavnom sam zadovoljan sa onim što su pružili.
Priliku za dokazivanje nogometaši Zrinjskog imat će već sutra kada se sastaju sa NK Kupres, a u subotu po povratku sa priprema odmjerit će snage i sa NK Šibenik.