Navijacki izvjestaji (PL BIH)
Re: Navijacki izvjestaji (PL BIH)
let3 se ne fura na huliganstvo covjek je normala.
-
- Kontakt:
Nebitno nećemo se prepirati. Ja ne citam portale i ne stajem na stranu njihovu ili vašu. Ja znam sta su vasi momci meni pričali a koji su tada bili neki faktor na tribini. Sta ste htijeli, sta ste uradili po dolasku u grad i kakav je nafur bio oko te tekme. Jebg jedino mi je zao Vedrana sto je izgubljen mlad život al skupo vas je koštalo kurcenje u neku ruku na vas rođendan al nebitno. Bilo prošlo i ne ponovilo se.90minut je napisao/la: ↑24 dec 2020, 16:38Da znaš kakve si gluposti napisao šamarao bi sam sebe, ja cu ti samo napisati jedno sto se tice tog dana imali smo planiranu koreografiju za rođendan grupe taj dan.
Ti protumaci kako hoces.
Pišeš kao ustaški mediji ljudi ti bukvalno u glavu ubacili propagandu koju su pisali.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988
Robijaši Zenica 1988
Kakve gluposti pisete to je nevjerovatno, klasicna rekla kazala okrenuta prica, onda dodje ovaj zenicki strucnjak sa teorijom kako su horde imale dogovor s policijom da im se presjece kolona, druze do neki dan ste bojkotovali ne znate ni vi koga, boli ste nozevima jedni druge iako se trudite to da sakrijete, smiri malo strasti jer kolko god vam sad mozda situacija cista bila niste ni blizu nivoa da vas se gleda toliko ozbiljno i da dajes sebi za pravo da osudjujes nekoga a pogotovo da izmisljas teorije dogovora s policijom.A ovo sto pricas o sirokom je klasicno zenicko izmisljanje ne bi li neko pomislio da si pametan ili upucen kao tzv. ozbiljan navijacki faktor.
-
- Kontakt:
Znam ja ko je momak. Iskreno nisam ni ja za Huliganizam samo sam govorio svoje mišljenje. Ako se neko fura na to i prepucava oko toga, pa nek poduzme nesto a ne samo naka galama u prazno i velika prašina a nakraju nista.
Ako želiš da budeš Huliganil budi, ako želiš da budeš normalan navijač budi.
Stvar izbora
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988
Robijaši Zenica 1988
-
- Kontakt:
Ova moja priča nema veze sa tim sto ti misliš. O nekom nafuravanju da mi nismo bitni da smo bili u bojkotu da smo se boli noževima. Kakve veze oko ovoga sto sam napisao gore ima veze sa ovim svim?Grey5 je napisao/la: ↑24 dec 2020, 16:49Kakve gluposti pisete to je nevjerovatno, klasicna rekla kazala okrenuta prica, onda dodje ovaj zenicki strucnjak sa teorijom kako su horde imale dogovor s policijom da im se presjece kolona, druze do neki dan ste bojkotovali ne znate ni vi koga, boli ste nozevima jedni druge iako se trudite to da sakrijete, smiri malo strasti jer kolko god vam sad mozda situacija cista bila niste ni blizu nivoa da vas se gleda toliko ozbiljno i da dajes sebi za pravo da osudjujes nekoga a pogotovo da izmisljas teorije dogovora s policijom.A ovo sto pricas o sirokom je klasicno zenicko izmisljanje ne bi li neko pomislio da si pametan ili upucen kao tzv. ozbiljan navijacki faktor.
Izgleda da ne znas o čemu pričaš.
Kao prvo debilu od vasih ljudi s tribine koji su nekad tu bili ovo je priča. Da civilno auto je razdvojilo kolonu, da je auto od 3 lika pratilo nas jos od Zenice. Da je neko blizak vama radi u policiji i da je jedno patrolno auto taj dan pratilo kolonu. Da je to Auto usporilo da se upali crveno na semaforu blizu podvozbjaka gdje je i izbio problem. Civilno auto je izletjelo iz suprotne sporedne ceste i poprijecilo put ostalim. Namjera vasa je bila brza akcija da uzmete transove. Itd itd sta se desilo mozda znas al čisto sumnjam,vjerovatno samo iz priča znas jer nisi bio tu.
Široki krenuli ste nafurani u istom da napravite belaj. Rođendan grupe. Velika masa i kad ste došli pred široki htjeli ste u korteu da dodajete do stadiona. Tu ste imali dvije grupe. Jednu s jedne strane grada i drugu s druge logično
Ušli ste počeli ste pjevati, odbacivati ljudima običnim. Psovati glumiti Huligane bar određena grupa. Druga grupa je htijela da prodje sve bez problema, da budete prva ekipa koja je prošla pješke kroz široki al...
Nastavak znas i sam
I opet ti kazem iskreno **** mi se za vas i općenito za scenu. Ja nisam tu vec skoro 3 godine i dovoljno sam dugo bio i vidio i cuo svašta. Proveo sam 20 godina na tribini kao navijač.
Ovo što si pričao da mi nismo nikom bitni kao grupa i sta smo kao radili itd stvari to je tvoj stav isto sto je ovo Moj stav sto pišem a ne stav grupe.
Ovdje svako za sebe pise i nema veze sa grupom i moje mišljenje je takvo. Hoces li se ti složiti il ne **** mi se iskreno.
Bili mi cakijaneri, bezubi navijaci, cernobilci, srbi, Hrvati, balije **** nam se i nemaš pravo da pljuješ po mojoj grupi i gradu jer ne pljujem ni ja vec pricam sta znam i to nisu izmisljotine vec priče vasih ljudi s vase tribine u to vrijeme.
Prijatno
Zadnja izmjena: OdmutNicaze1988, dana/u 24 dec 2020, 17:09, ukupno mijenjano 1 put.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988
Robijaši Zenica 1988
Nije to prepiranje vec ne znaš pogotovo to posipa so na ranu jer je momak izgubio zivot još 7,8 ranjeno jedan bio u bolnici još par mjeseci poslije.
Koliko je puklo glava zbog kamenja to je tek za pricu, i nije bio niko glineni golub vec da smo imali 10 kalaša cijeli gradic bi zauzeli u roku 15 minuta.
Poenta je da je taj dan bio derbi u Mostaru i da je policija iz Širokog bila u istom nas je bilo oko 500 i 50tak policajaca od kojih je tek polovina bila kornjaca i nisu mogli pokriti prostor.
Dakle nikad nas nisu trebali pustiti u grad.
Na dolasku u grad prva 2 busa gdje sam sam bio u jednom od njih 2 kamena poletila prema nama poslije toga prolazi njih 10tak provociraju i poletio odnekle i 3 nije niti jedan pogodio nikoga.
I kad su prolazili kordon se probio rastjerali škripare i tu je sav haos poceo.
Koliko je puklo glava zbog kamenja to je tek za pricu, i nije bio niko glineni golub vec da smo imali 10 kalaša cijeli gradic bi zauzeli u roku 15 minuta.
Poenta je da je taj dan bio derbi u Mostaru i da je policija iz Širokog bila u istom nas je bilo oko 500 i 50tak policajaca od kojih je tek polovina bila kornjaca i nisu mogli pokriti prostor.
Na dolasku u grad prva 2 busa gdje sam sam bio u jednom od njih 2 kamena poletila prema nama poslije toga prolazi njih 10tak provociraju i poletio odnekle i 3 nije niti jedan pogodio nikoga.
-
- Kontakt:
Mojne mi ubacivati riječi da sam ja rekao da mi nije zao Vedrana i momaka koji su povrijeđeni. Ja samo kažem da o svim tim posljedicama ste trebali prije razmisliti. Mojne me lagati da vam nije bio cilj napraviti belaj u širokom. Niko ba nije majmun, zna se sta vam je taj dan bio cilj. Ne kažem da ste htijela da nekog ubijete il slično al da ste htijeli akciju napraviti jeste.90minut je napisao/la: ↑24 dec 2020, 17:08Nije to prepiranje vec ne znaš pogotovo to posiša so na ranu jer je momak izgubio zivot još 7,8 ranjeno jedan bio u bolnici još par mjeseci poslije.
Poenta je da je taj dan bio derbi u Mostaru i da je policija iz Širokog bila u istom nas je bilo oko 500 i 50tak policajaca od kojih je tek polovina kornjaca to nije moglo pokriti.
Na dolasku u grad prva 2 busa gdje sam sam bio u jednom od njih 2 kamena poletila prema nama poslije toga prolazi njih 10tak provociraj i poletio odnekle i 3 nije niti jedan pogodio nikoga.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988
Robijaši Zenica 1988
Nicaze
Išli ljudi na navijaju za svoj klub, i to je sva prica u suštini. A dole ih docekali urođenici sa kamenjem (i pištoljima), plus policija. Nema to veze sa navijackim svijetom, fajtovima, ultrasima, huliganizmom drž nedaj. Ne ne, to je cisti nacionalizam i etnicka mržnja. Nažalost Vedran je stradao, ali na svu sreću nije više ljudi platilo glavom a moglo je vrlo lako ! bilo je i ranjenih pitara, razbijenih glava, svega, ko da je rat u PM, a ne fudbalska utakmica...a i jest bio na neki način.
Išli ljudi na navijaju za svoj klub, i to je sva prica u suštini. A dole ih docekali urođenici sa kamenjem (i pištoljima), plus policija. Nema to veze sa navijackim svijetom, fajtovima, ultrasima, huliganizmom drž nedaj. Ne ne, to je cisti nacionalizam i etnicka mržnja. Nažalost Vedran je stradao, ali na svu sreću nije više ljudi platilo glavom a moglo je vrlo lako ! bilo je i ranjenih pitara, razbijenih glava, svega, ko da je rat u PM, a ne fudbalska utakmica...a i jest bio na neki način.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 24 dec 2020, 17:20, ukupno mijenjano 1 put.
Naravno da se nije htjela napraviti akcija, 'eboga ti ne bi se nosila koreografila i zastave da se htjelo akcijati kako to ne mozes shvatiti.
I to je laž s naše strane isto da nas je neko docekao s kamenjem i pištoljima.let3 je napisao/la: ↑24 dec 2020, 17:19Nicaze
Išli ljudi na navijaju za svoj klub, i to je sva prica u suštini. A dole ih docekali urođenici sa kamenjem (i pištoljima), plus policija. Nema to veze sa navijackim svijetom, fajtovima, ultrasima, huliganizmom drž nedaj. Ne ne, to je cisti nacionalizam. Nažalost Vedran je stradao, ali na svu sreću nije više ljudi platilo glavom a moglo je vrlo lako ! bilo je i ranjenih pitara, razbijenih glava, svega, ko da je rat u PM, a ne fudbalska utakmica...a i jest bio na neki način.
Vidi jednostavno se cekalo u redu naša prva 2 busa da kupimo karte i da uđemo, da je naletilo par kamenja jeste naletilo je samo ništa previše.
Najgore u svemu tome je što smo probili kordon policije kao da ih nije bilo vjeruj mi sasrali se kao da ide rimsko carstvo na njih.
Sve poslije toga je historija policije naprosto nije bilo ostavljen si na milost i nemilost.
U jednom momentu se i kalaš cuo.
Zato i pišem taj broj povrijeđenih ljudi ranjenih + s smrtnih ishodom i koliko je vremena to sve trajalo na balkanu niko nije imao niti ce imati.
Najveci krivac - policija.
-
- Kontakt:
Od 500 ljudi uvijek može 30 ljudi odgovorno biti uz transove i koreo. Mojne. Ako iskreno pišemo onda iskreno treba i reci namjeru svu. Možda ti nisi upućen jer niti tada bio dio prve ekipe al opet vam kazem da su išli da se kurce da ne kažem drugačije. Znali ste da je skoro sva murija u Mostaru taj dan. Znali ste ko su skripari do tada bili i kakva su gostovanja dole bila. Ja do te godine sam bio svaku godinu dole i najviše u cijeloj Hercegovini sam bio upravu u širokom. Kako je prije bilo i kako je poslije tog dana sve je jasno.
Po meni ste krivi i licno snosite bar pola odgovornosti za sva dešavanja iz tog kobnog dana.
Nebih više ulazio u rasprave oko ovoga.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988
Robijaši Zenica 1988
Normalna je stvar da pola odgovornosti pada na nas niko ne kaže da nije tako.
Sve ostalo napisano je gomila nebuloze i gluposti.
Nije niko znao da je murija u Mostaru vec se to saznalo nakon svega kad su upali maricama nakon sat vremenauzimaš ono što ti pišem i izvrces pricu.
Kažem ti i 4 put ako ti do sada nije bilo dovoljno ponijeli su se transovi, zastave, koreo.
Sve ostalo je bespotrebno pisati jer je i najvecoj budali nakon te recenice sve jasno da li je neko planirao belaj ili ne.
Samo eto tako je ispalo bio rođendan 500 ljudi na gradic bilo previše i desilo se što se desilo.
Sve ostalo napisano je gomila nebuloze i gluposti.
Nije niko znao da je murija u Mostaru vec se to saznalo nakon svega kad su upali maricama nakon sat vremenauzimaš ono što ti pišem i izvrces pricu.
Kažem ti i 4 put ako ti do sada nije bilo dovoljno ponijeli su se transovi, zastave, koreo.
Sve ostalo je bespotrebno pisati jer je i najvecoj budali nakon te recenice sve jasno da li je neko planirao belaj ili ne.
Samo eto tako je ispalo bio rođendan 500 ljudi na gradic bilo previše i desilo se što se desilo.
Ja samo znam da smo dan dva pred gostovanje radili koreo za siroki. A dole sto se desilo prevazilazi navijacke belaje. Yebo te momak je poginuo i jos ih skoro 10 upucano. O cemu pricamo. Kome je glava razbijena taj je dobro prosao kad skontas da je moglo puno vise mrtvih biti. Kako god ne ponovilo se nikome.
Zalijecemo se lijevo u jednom momentu razbježali se ovi ja se okrecem nazad na momenat i kad sam se okrenuo opet vjetar mi ispred lica kao da je neko otvorio vrata predamnom.marun90 je napisao/la: ↑24 dec 2020, 17:44Ja samo znam da smo dan dva pred gostovanje radili koreo za siroki. A dole sto se desilo prevazilazi navijacke belaje. Yebo te momak je poginuo i jos ih skoro 10 upucano. O cemu pricamo. Kome je glava razbijena taj je dobro prosao kad skontas da je moglo puno vise mrtvih biti. Kako god ne ponovilo se nikome.
U tom momentu bukvalno djecak 15tak godina maksimalno vjerovatno i manje bjezi ja se okrecem da vidim šta je prohujalo kad ono kamen velicine šake koji ima debljinu.

A decko koji je radio u Ginisu u to vrijeme kojeg znamo vjerovatno obojica pogođen kamenom bog zna odakle " pukla " mu glava.
I pitanje koliko još.
-
- Kontakt:
Stvarno je glupost da smo krenuli s namjerom nekom da napravimo haos. Krenuli na tekmu ko i svaku. Ko je mogao znati sta ce se sve izdesavati.
A njihova policija nije ni pokusala rastjerati njihove "gradjane" vec ih je pustila da nas stalno provociraju i kamenjaju krijuci se iza te policije. Zato ih je raja vise puta rastjerala pri tom gazeci i tu policiju okrenutu samo prema nama.
A njihova policija nije ni pokusala rastjerati njihove "gradjane" vec ih je pustila da nas stalno provociraju i kamenjaju krijuci se iza te policije. Zato ih je raja vise puta rastjerala pri tom gazeci i tu policiju okrenutu samo prema nama.
Idi ubij se.OdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑24 dec 2020, 17:35Od 500 ljudi uvijek može 30 ljudi odgovorno biti uz transove i koreo. Mojne. Ako iskreno pišemo onda iskreno treba i reci namjeru svu. Možda ti nisi upućen jer niti tada bio dio prve ekipe al opet vam kazem da su išli da se kurce da ne kažem drugačije. Znali ste da je skoro sva murija u Mostaru taj dan. Znali ste ko su skripari do tada bili i kakva su gostovanja dole bila. Ja do te godine sam bio svaku godinu dole i najviše u cijeloj Hercegovini sam bio upravu u širokom. Kako je prije bilo i kako je poslije tog dana sve je jasno.
Po meni ste krivi i licno snosite bar pola odgovornosti za sva dešavanja iz tog kobnog dana.
Nebih više ulazio u rasprave oko ovoga.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Kakav debil ozraceni zenicki ja ne mogu da vjerujem, prvo 37 ljudi vas je slovom i brojem napalo na ciglanama i nikakvo auto nije poprijecilo put jer da je tako ne bi vam IC i saban stali sa kombijem tek kod ulaza u americku ambasadu. Ovo za siroki si bas bas mulac per ekselans cuj mi se podijelili u dvije grupe a policija nas od sarajeva pratila i tri puta pretresla, i zasto bi bio neki podvig proci pjeske kroz siroki nisu oni nikakvo navijacko mjerilo.Ovo opet zenicke bajke rade isto ko sto ste godinama govorili da imamo klip sa ciglana, o dizanju parole da ne govorim gdje nas prozivate za "zadnju" akciju a vi nemate cak ni prvu.
Ako ne trolaš u privatnim porukama kad si mi napisao ko si onda se ti i odmut znate privatno i po njegovim rijecima vrlo dobro.Grey5 je napisao/la: ↑24 dec 2020, 18:07Kakav debil ozraceni zenicki ja ne mogu da vjerujem, prvo 37 ljudi vas je slovom i brojem napalo na ciglanama i nikakvo auto nije poprijecilo put jer da je tako ne bi vam IC i saban stali sa kombijem tek kod ulaza u americku ambasadu. Ovo za siroki si bas bas mulac per ekselans cuj mi se podijelili u dvije grupe a policija nas od sarajeva pratila i tri puta pretresla, i zasto bi bio neki podvig proci pjeske kroz siroki nisu oni nikakvo navijacko mjerilo.Ovo opet zenicke bajke rade isto ko sto ste godinama govorili da imamo klip sa ciglana, o dizanju parole da ne govorim gdje nas prozivate za "zadnju" akciju a vi nemate cak ni prvu.
Ne znam nikoga od njih ko je 20 godina aktivan a sad je "vani".
Poenta tvog posta? Znaci ekipe kad dodju u tudji grad se ponasaju kao bubice,trpe uvrede i pljuvanje da bi neko rekao neko da smo fini i to treba da je poenta navijackih grupa? Ovo sve je razlog da pucas po ljudima? Jos jedna stvar svaka grupa kad bi vidjela priliku nesto bi pokusala sad druga je stvar sto postoje ljudi kao ti pa kazes da je neko kriv od nas koji je razlog da neko puca po.masi? Po tvojoj prici vidi se tvoj i vas mentalitet sto se tice navijanja i navijaca,kad ides na gostovanje budi kulturan i fin jer ides u pozoriste? Mozda smo trebali rafalima po vama na Ciglanama da se ne cimamo bezeOdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑24 dec 2020, 16:47Nebitno nećemo se prepirati. Ja ne citam portale i ne stajem na stranu njihovu ili vašu. Ja znam sta su vasi momci meni pričali a koji su tada bili neki faktor na tribini. Sta ste htijeli, sta ste uradili po dolasku u grad i kakav je nafur bio oko te tekme. Jebg jedino mi je zao Vedrana sto je izgubljen mlad život al skupo vas je koštalo kurcenje u neku ruku na vas rođendan al nebitno. Bilo prošlo i ne ponovilo se.90minut je napisao/la: ↑24 dec 2020, 16:38Da znaš kakve si gluposti napisao šamarao bi sam sebe, ja cu ti samo napisati jedno sto se tice tog dana imali smo planiranu koreografiju za rođendan grupe taj dan.
Ti protumaci kako hoces.
Pišeš kao ustaški mediji ljudi ti bukvalno u glavu ubacili propagandu koju su pisali.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.