Registrujes igraca za nizeligaski klub,koji je finasijski cist,pa ga onda on posudi tebi. Tako su zeljezniCmarovi rijesili ove sad !MortemHz je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:33Fanimova dozvola ističe 25. augusta, što znači da bi mogao nastupiti još u narednom kolu, kada Sarajevo gostuje Slobodi u Tuzli, naredne subote.
Interesantno je da su klubovi, koji imaju puno veće dugove prema državi uspjeli da registruju igrače, pa je nejasno kako u Sarajevu nisu pronašli način da urade isto. Kao i obično, iz Titove 38b se ne oglašavaju po ovom pitanju, pa nije jasno u čemu je tačno toliki problem? Svi nekako čekaju vijesti o dolasku Mirvića i Tana u klub i njihovog dogovora sa Vijetnamcem Namom, a do tada ekipa se krpi iz sedmice u sedmicu, kako bi na nešto ličila na terenu.
Pred Bordo timom dolazi serija jako zahtjevnih utakmica i pitanje je kako će ekipa reagovati u tim duelima, sa puno jačim protivnicima od Posušja, Rudara i Radnika.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
- Kockoglavi
- Kontakt:
Ma ne moze qurac moj. Vidis da rade sta hoce. Jer nije mi jasno imamo sporazum sa PO i opet blokada nije to u reduMortemHz je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:44Ma ne može ti savez ništa tu kada si ti čist, ne ide to tako. Nemaju pravo reći da nam taj i taj ne mogu igrati osim ako nije taj dug u pitanju.Kockoglavi je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:38Mislim da ovo oko igraca veze nema sa PO svi mogu registrovati igrace i trenere a samo mi ne. Bojim se da nas je ssvez uzeo na zub i da nas ****.MortemHz je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:33Fanimova dozvola ističe 25. augusta, što znači da bi mogao nastupiti još u narednom kolu, kada Sarajevo gostuje Slobodi u Tuzli, naredne subote.
Interesantno je da su klubovi, koji imaju puno veće dugove prema državi uspjeli da registruju igrače, pa je nejasno kako u Sarajevu nisu pronašli način da urade isto. Kao i obično, iz Titove 38b se ne oglašavaju po ovom pitanju, pa nije jasno u čemu je tačno toliki problem? Svi nekako čekaju vijesti o dolasku Mirvića i Tana u klub i njihovog dogovora sa Vijetnamcem Namom, a do tada ekipa se krpi iz sedmice u sedmicu, kako bi na nešto ličila na terenu.
Pred Bordo timom dolazi serija jako zahtjevnih utakmica i pitanje je kako će ekipa reagovati u tim duelima, sa puno jačim protivnicima od Posušja, Rudara i Radnika.
-
- Kontakt:
Nisi placao po dogovoru sa PO...Kockoglavi je napisao/la: ↑17 avg 2021, 19:25Ma ne moze qurac moj. Vidis da rade sta hoce. Jer nije mi jasno imamo sporazum sa PO i opet blokada nije to u reduMortemHz je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:44Ma ne može ti savez ništa tu kada si ti čist, ne ide to tako. Nemaju pravo reći da nam taj i taj ne mogu igrati osim ako nije taj dug u pitanju.Kockoglavi je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:38
Mislim da ovo oko igraca veze nema sa PO svi mogu registrovati igrace i trenere a samo mi ne. Bojim se da nas je ssvez uzeo na zub i da nas ****.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
S takvim klošarima se i ne može drugačije. Ovo Velež ako odradi s zabranama, pun pogodak, pa ćeš jednom stisnuti damu da baciš i onda na jedno hlađenje pet godina. Ali, takvim mozgovima to ništa ne znači, jer su maloumni. Samo oštro kao Englezi, k'o pencilin za stoku.Memara je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:09"Prije svega razgovarat ćemo sa ljudima koji ispoljavaju svoju radost na taj način i morat će prestat s tim. Pojačat ćemo zaštitarsku službu i primjeniti sve mjere koje nam zakon dozvoljava. I na kraju naći ćemo unutrašnje snage u Veležu da ćemo ljudima koji budu ubacivali pirotehniku na teren zabraniti ulazak na pet godina."
Ovako se to radi! Sabrina, šta čekaš?!
Koliko ovdje ima isfrustiranih likova, smijurija. Govori momak da ima i opcija tužbe za neisplaćen novac za Vladana, eto ti ih odmah skaču i znaju da se Uprava pretgrla da sastavi tužbu. Ne dobiješ dovoljno para od države, kriva Uprava. Grob te ebo, placipicke one prave.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Objasnilo se milion puta unazad mjesec dana šta je i kako je i ti opet isto. Nisi ispoštovao dogovor, nemaš pravo registracije i vozdra. Dok ne platiš koliko duguješ, tako će i ostati. Jednostavno.Kockoglavi je napisao/la: ↑17 avg 2021, 19:25Ma ne moze qurac moj. Vidis da rade sta hoce. Jer nije mi jasno imamo sporazum sa PO i opet blokada nije to u reduMortemHz je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:44Ma ne može ti savez ništa tu kada si ti čist, ne ide to tako. Nemaju pravo reći da nam taj i taj ne mogu igrati osim ako nije taj dug u pitanju.Kockoglavi je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:38
Mislim da ovo oko igraca veze nema sa PO svi mogu registrovati igrace i trenere a samo mi ne. Bojim se da nas je ssvez uzeo na zub i da nas ****.
Oko love od federacije
Politicke linije. I tu ne treba ucestvovali vec javno preko portala i stranice kluba prozivati debile.
Fadil prvo gura velez zbog politickih veza sa upravom.
Čelik guraju da bi kasuma skinuli iz grada zenice
Td itd u te igre ni pod razno ne ulaziti vec iskljucivo traziti reciprocitet. Koliko izdvajati poreza toliko dobijete od drzave. Mi od 10 mil budzeta skoro 3 ako ne i vise izdvojimo placajuci poreze i ostale namete, dok neki plate po 400 Ooo a dobiju 5x više.
Politicke linije. I tu ne treba ucestvovali vec javno preko portala i stranice kluba prozivati debile.
Fadil prvo gura velez zbog politickih veza sa upravom.
Čelik guraju da bi kasuma skinuli iz grada zenice
Td itd u te igre ni pod razno ne ulaziti vec iskljucivo traziti reciprocitet. Koliko izdvajati poreza toliko dobijete od drzave. Mi od 10 mil budzeta skoro 3 ako ne i vise izdvojimo placajuci poreze i ostale namete, dok neki plate po 400 Ooo a dobiju 5x više.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Izvinjavam se na upadu opet na vasu temu ali vidim opet ste poceli raspravljati oko duga za poreze da vam opet pojasnim,Sarajevo vjerovatno nije placalo tekuce obaveze za poreze ili rate za reprogram i po zakonu taj se potpisani sporazum za reprogram se mora raskinuti,nema ono progledat cu kroz prste,zato vam vjerovatno ne mogu i registrovat igrace strane i nema sa tim nikakve veze NS BIH,samo mi nije jasno po zakonu vas klub moze potpisat novi sporazum sa PO ali tada su rate velike za dug i nije na 10 godina reprogram vec na 3 godine ja mislim,jedino da su vam nisu velike rate pa zato niste nemate novca dok ne rijesite ovo oko prenosa upravljackih prava na novog investitora.
- SjevernaKoreja
- Kontakt:
Mi smo smanjili dug za 60-tak k KM... Sto znaci, ako je potpisan reprogram ma tri godine znaci da smo tri rate platili i dug smanjili.almir2018 je napisao/la: ↑17 avg 2021, 19:42Izvinjavam se na upadu opet na vasu temu ali vidim opet ste poceli raspravljati oko duga za poreze da vam opet pojasnim,Sarajevo vjerovatno nije placalo tekuce obaveze za poreze ili rate za reprogram i po zakonu taj se potpisani sporazum za reprogram se mora raskinuti,nema ono progledat cu kroz prste,zato vam vjerovatno ne mogu i registrovat igrace strane i nema sa tim nikakve veze NS BIH,samo mi nije jasno po zakonu vas klub moze potpisat novi sporazum sa PO ali tada su rate velike za dug i nije na 10 godina reprogram vec na 3 godine ja mislim,jedino da su vam nisu velike rate pa zato niste nemate novca dok ne rijesite ovo oko prenosa upravljackih prava na novog investitora.
E sad, ako je u Martu potpisan reprogram, znaci kasnimo 3 rate.
Kada se reprogram prekine,zbog neplacanja recimo. Ti i dalje mozes nastaviti placati porez ali se ne racuna ,da je placeno u smislu ostvarivanja bilo kakvih pogodnosti,dok sve ne isplatis. Iz vlastitog iskustva !!SjevernaKoreja je napisao/la: ↑17 avg 2021, 20:06Mi smo smanjili dug za 60-tak k KM... Sto znaci, ako je potpisan reprogram ma tri godine znaci da smo tri rate platili i dug smanjili.almir2018 je napisao/la: ↑17 avg 2021, 19:42Izvinjavam se na upadu opet na vasu temu ali vidim opet ste poceli raspravljati oko duga za poreze da vam opet pojasnim,Sarajevo vjerovatno nije placalo tekuce obaveze za poreze ili rate za reprogram i po zakonu taj se potpisani sporazum za reprogram se mora raskinuti,nema ono progledat cu kroz prste,zato vam vjerovatno ne mogu i registrovat igrace strane i nema sa tim nikakve veze NS BIH,samo mi nije jasno po zakonu vas klub moze potpisat novi sporazum sa PO ali tada su rate velike za dug i nije na 10 godina reprogram vec na 3 godine ja mislim,jedino da su vam nisu velike rate pa zato niste nemate novca dok ne rijesite ovo oko prenosa upravljackih prava na novog investitora.
E sad, ako je u Martu potpisan reprogram, znaci kasnimo 3 rate.
Ma nek rijese na pauzi, ja zadovoljan, ne znam sta sebi srklet stvarate.. Te subota subota, ne idemo Realu u goste. Na Tusnju mozes izgubiti sa Rahmanom i Tatarom da odes, a mozes ih rutinski dobiti sa Melunovicem i Zlatkovicem, to ke tako s njima, ako su vec ovoliko usrali, moze se trpit jos jedna dvije tekme
Znaci SVI su sve placali, ili mogu barem reprogram uraditi, samo ovi iz nase uprave ne mogu/ne znaju. Bravo.
- FKS -
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Zasrali brate. Potpisali reprogram koji nije ispoštovan i sad imamo to što imamo. Jednostavno, dok se ne dođe do nule, nećeš moći registrovati igrača.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
U prevodu dok se ne rijesi ovo oko vlasnika od tog nema nista samo se ponavljamo danima oko istogMaroonBjelave je napisao/la: ↑17 avg 2021, 20:42Zasrali brate. Potpisali reprogram koji nije ispoštovan i sad imamo to što imamo. Jednostavno, dok se ne dođe do nule, nećeš moći registrovati igrača.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Baš tako.samoSA je napisao/la: ↑17 avg 2021, 20:48U prevodu dok se ne rijesi ovo oko vlasnika od tog nema nista samo se ponavljamo danima oko istogMaroonBjelave je napisao/la: ↑17 avg 2021, 20:42Zasrali brate. Potpisali reprogram koji nije ispoštovan i sad imamo to što imamo. Jednostavno, dok se ne dođe do nule, nećeš moći registrovati igrača.
Igrači će odmah na trening.
A drugi su svi placali redovno reprogram i sve.MaroonBjelave je napisao/la: ↑17 avg 2021, 20:42Zasrali brate. Potpisali reprogram koji nije ispoštovan i sad imamo to što imamo. Jednostavno, dok se ne dođe do nule, nećeš moći registrovati igrača.
Onda aferim. Sabrina je prekucala igricu u fazi retardacije i stete za klub.
- FKS -
- ElCartel11
- Kontakt:
Objasnil je sve gospon Mortem.MortemHz je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:38Lobiranje. 80% istočne tribine na Grbavici su izgradile firme, sponzori, savez i UEFA ali je zato Misimović poslao mail na 1000 adresa i zvao je ljude.MaroonBjelave je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:33Koliko god ne podnosim upravu, šta ona ima s ovim imbecilnim kriterijima po kojima su dijeljene pare?ElCartel11 je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:30
Velež 1.4mil KM. To je sve do uprave i sposobnosti njihove. Ovi nisu u stanju za 4 godine dovesti jakog sponzora, sta dalje da pričamo. Likovi cekaju, da nesto padne sa neba ili se investitor smiluje.
Velež nikada ni približno nije dobio kao ove godine i mislim jasno je odakle taj novac potiče i koliko se sami politički vrh uvukao tu ali je legalno, da nemaju ljude na nekim vodećim pozicijama i da nisu lobirali ne ni 10% od ovoga vidjeli. Naši nisu sposobni za ovo mada nisam ni vidio neku želju kod ovih političara što za nas navijaju a imamo ih najviše na papiru.
Pozivi, lobiranje, sastanci. Znaci kopaj, nesto radi da dovedes pare u klub. Ne čekaj samo investitora, jer on kad zavrne pipu vidimo kakvo sra.nje imamo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
Pa kad smo S Koreja , ova uprava je zatvorila sva vrata nigdje nemamo svojih ljudi ni u vlastima ni savezu.Pitar6785 je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:39Neznam po kojoj logici se djele ove pare ali ni jedna mi nepada napamet da mogu reci da VELEZ DOBIJE 1.4 m km da zrinjski i zeljeznicar dobiju ovi 800 ovi 500 a mi 281.
Neznam koji je osnov, ako je evropa ok velez al zrinjski i zeljo nikako nisu nastupili u evropi
Ako je tabele mi smo bolji od svih klubova nabrojani plus kup osvoili
Ako je po uplati poreza mi uplacujemo daleko najvise i jedino velez ima manji dug.
Nemam nista protiv da drzava federacija uefa fifa pomazu klubove al ovo treba neko da objasni..
Titule kupovi nastupi u euro takmicenju
Tabela zivotna europska posle prije ratna prodaja igraca
Mora neko da odgovori na ova pitanja..
-
- Kontakt:
Nemoj tako ima i Sabra svojih ljudi,npr Musija i Mandicbordobijeli je napisao/la: ↑17 avg 2021, 21:42Pa kad smo S Koreja , ova uprava je zatvorila sva vrata nigdje nemamo svojih ljudi ni u vlastima ni savezu.Pitar6785 je napisao/la: ↑17 avg 2021, 18:39Neznam po kojoj logici se djele ove pare ali ni jedna mi nepada napamet da mogu reci da VELEZ DOBIJE 1.4 m km da zrinjski i zeljeznicar dobiju ovi 800 ovi 500 a mi 281.
Neznam koji je osnov, ako je evropa ok velez al zrinjski i zeljo nikako nisu nastupili u evropi
Ako je tabele mi smo bolji od svih klubova nabrojani plus kup osvoili
Ako je po uplati poreza mi uplacujemo daleko najvise i jedino velez ima manji dug.
Nemam nista protiv da drzava federacija uefa fifa pomazu klubove al ovo treba neko da objasni..
Titule kupovi nastupi u euro takmicenju
Tabela zivotna europska posle prije ratna prodaja igraca
Mora neko da odgovori na ova pitanja..

- Kockoglavi
- Kontakt:
Ja ne znam kako objasniti nekima ovdje sporazum postoji i potpisan sa PO i njega postuju, ali kolko sam dobio info iz PO ne placaju tekuce obaveze.