Champions League 2015/16

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Kajzer10
Kontakt:

Re: Champions League 2015/16

Post Postao/la Kajzer10 » 28 maj 2016, 16:28

Nisam znao da se LP + Kup ne broji kao dupla kruna :think:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 maj 2016, 16:28

SiamoNoi je napisao/la:Real večeras u Interovoj svlačionici.Bit će neko detaljno kemijsko prije nove sezone.
:rol:

Cholina hrabra Družina prstena protiv Saurona i njegove zle vojske. :kafa:

Ali ipak Real rutinski. :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 28 maj 2016, 16:34

SlevinKelevra je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Kakva ba dupla kruna? :urnebes: Barcelona ili Bayern ih imaju toliko da su vjerovatno i njihovi navijaci pomalo izgubljeni u tim brojevima, ali osvajanja LP ce se sjetiti i u pola noci. Zbog cega se pamti N Forrest, duple u Engleskoj ili LP-a?
Real Madrid u svojih 114 godina postojanja:

10 Liga prvaka

4 Duple krune

Zadnju duplu osvojili prije 3 decenije.

Kakva ba dupla kruna, 'ta je to ? slika
Pa, upravo si potvrdio sto ti i govorim. Kad krenes porediti uspjehe velikih timova, je li ih poredis po broju LP ili po broju domacih duplih?
S tim da je LP - LP, dok je domaci uspjesi dosta relativni jer zavise i od jacine lige. Celtic je prvak Evrope bio 1967 kao prvi otocki klu, i to znam napamet... Kad vidim da su uzeli duplu, i ne otvorim clanak.. rutina.
-Da, upravo sam potvrdio da Real Madrid ima više nego duplo Liga prvaka od Dubleta u kompletnoj historiji. Time je sve rečeno.

-Prvenstveno po domaćim ligama i LP, a onda i po kupovima i svemu ostalom.

S tim da je Liga + Kup > Liga prvaka.

Baj d vej, nije ti trebalo ovo poređenje Celtica i Škotske lige s Barcelonom i Primerom.
artemis77 je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
artemis77 je napisao/la:Mislim da je navijačima svih klubova u Europi veći trofej Lige prvaka, nego dupla kruna u državi, osim jednog. :D
Dovoljan je pokazatelj da su Bayern, PSG, Juventus i Barcelona uzeli duple krune, al da to opet nije neki uspjeh za pamćenje (ko što se pamti osvojena LP) jer nisu dobro dogurali u Ligi prvaka.
Englezima je bitnija njihova liga od LP. To ce reci svaki navijac. ;)
Stvarno misliš da kad bi mogli birat da bi navijači Arsenala, Chelsea, Manchester Citya ili Manchester Uniteda izabrali prije osvajanje lige, nego osvajanje Lige Prvaka?
Hmmm, da vidimo.

Prošlo je 26 godina otkako je Liverpool zadnji put osvojio Premier ligu i samo 11 od zadnjeg osvajanja Lige prvaka.

Da, definitivno mislim da bi vi Skauzeri prije izabrali osvajanje Premiershipa.

Koliko vas uopšte poznaje taj osjećaj :?

Za duplu neću ni pitati ..

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 28 maj 2016, 16:38

Rajaz je napisao/la:
artemis77 je napisao/la:
Stvarno misliš da kad bi mogli birat da bi navijači Arsenala, Chelsea, Manchester Citya ili Manchester Uniteda izabrali prije osvajanje lige, nego osvajanje Lige Prvaka?
Hmmm, da vidimo.

Prošlo je 26 godina otkako je Liverpool zadnji put osvojio Premier ligu i samo 11 od zadnjeg osvajanja Lige prvaka.

Da, definitivno mislim da bi vi Skauzeri prije izabrali osvajanje Premiershipa.

Koliko vas uopšte poznaje taj osjećaj :?
ybg ne pratiš :D
artemis77 je napisao/la:Mislim da je navijačima svih klubova u Europi veći trofej Lige prvaka, nego dupla kruna u državi, osim jednog. :D
Walk on, with hope in your hearts.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 maj 2016, 16:39

krv ti j3bem ljudi pricaju o duplim krunama a veceras finale :rol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 maj 2016, 16:44

Rajaz je napisao/la: Baj d vej, nije ti trebalo ovo poređenje Celtica i Škotske lige s Barcelonom i Primerom.
Zasto da ne? Ti si uveo 'duplu' kao relevantnu u odredjivanju uspjeha nekog kluba. Dakle, Celtic sa 15ak duplih je uspjesniji od Reala, Barce i Atletica zajedno (ne znam tacne brojke).

Ja mislim da bi navijaci uzeli duplu jedino kad bi osvajali 3-4 LP zaredom, pa ono, ajde da se nesto promjeni... a mogucnost da neko ima toliko uspjeha u LP, a ne u domacim takmicenjima je minimalna.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 28 maj 2016, 16:56

Koliko je realno da ukoliko veceras Atletico uzme LP, Francuska dogura daleko na EP Griezmann dobije zlatnu loptu? :hmmmmm: :)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 maj 2016, 16:59

miki_92 je napisao/la:krv ti j3bem ljudi pricaju o duplim krunama a veceras finale :rol:
Al fakat je nekako ovo finale dosta nepopraceno na ovom nasem forumu. Vjerovatno zato sto nema navijaca ova dva kluba u vecem broju. Da je Bayern- Barca ja misilim da bi se krvili do sada na 50ak stranica :mrgreen:
bodi123 je napisao/la:Koliko je realno da ukoliko veceras Atletico uzme LP, Francuska dogura daleko na EP Griezmann dobije zlatnu loptu? :hmmmmm: :)
Bilo bi osvjezenje kako god. Gol veceras + titula, i recimo prvi strijelac EP-a bi mozda bilo dovoljno.... Osim ako Messi ne izdominira na CA. :think:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 28 maj 2016, 17:00

Vjerojatno onoliko koliko je realno da štakor Luka zabije pobjednički gol,skine dres,a ispod majica "Jesam,krao sam vlastiti klub.Veliko sam smeće i ispričavam se svima"

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 28 maj 2016, 17:00

bodi123 je napisao/la:Koliko je realno da ukoliko veceras Atletico uzme LP, Francuska dogura daleko na EP Griezmann dobije zlatnu loptu? :hmmmmm: :)
Tesko. Nije on marketinski isplativ za to.
I da se to desi, opet bi Ronaldo bio ispred njega :rol:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Antipatican
Kontakt:

Post Postao/la Antipatican » 28 maj 2016, 17:01

Ajmo provedite anketu na ulici i pitajte koliko Milan , Barca , Real itd itd. imaju duplih kruna , pa onda istim ljudima postavite pitanje za LP.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 28 maj 2016, 17:02

Bilo bi osvjezenje kako god. Gol veceras + titula, i recimo prvi strijelac EP-a bi mozda bilo dovoljno.... Osim ako Messi ne izdominira na CA. :think:
Kada bi taj scenario se desio siguran sam bi osvojio, mada opet me ne bi cudilo da Messi osvoji jos jednu, a nije imao neku aman zaman sezonu uopste, ima tu i Suarez koji je izdominirao.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 maj 2016, 17:02

SiamoNoi je napisao/la:Vjerojatno onoliko koliko je realno da štakor Luka zabije pobjednički gol,skine dres,a ispod majica "Jesam,krao sam vlastiti klub.Veliko sam smeće i ispričavam se svima"
Zaboravio si 'glavom'... :kafa:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 maj 2016, 17:03

kad je nisu Iniesta i Xavi dobili nece ni on
Al fakat je nekako ovo finale dosta nepopraceno na ovom nasem forumu. Vjerovatno zato sto nema navijaca ova dva kluba u vecem broju. Da je Bayern- Barca ja misilim da bi se krvili do sada na 50ak stranica :mrgreen:
i bolje sto nisu :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 28 maj 2016, 17:05

Rajaz je napisao/la: Baj d vej, nije ti trebalo ovo poređenje Celtica i Škotske lige s Barcelonom i Primerom.
Zasto da ne?
Čekaj, ti si stvarno ozbiljan kada pitaš ovako nešto ? :mrgreen:

Možda zato što Škotska liga nije u ligama petice, pitanje je da li je u top 20 uopšte ?

Dok je Primera u zadnjih 5 godina najjača liga u historiji fudbala.
SlevinKelevra je napisao/la:Ti si uveo 'duplu' kao relevantnu u odredjivanju uspjeha nekog kluba.
Netačno.

Sve je započelo s Cristianom i njegovim minimiziranjem Dublete.
SlevinKelevra je napisao/la:Dakle, Celtic sa 15ak duplih je uspjesniji od Reala, Barce i Atletica zajedno (ne znam tacne brojke).
Kao što rekoh, poređenje Škotske lige s Primerom ti nije trebalo.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 maj 2016, 17:05

SiamoNoi je napisao/la:Vjerojatno onoliko koliko je realno da štakor Luka zabije pobjednički gol,skine dres,a ispod majica "Jesam,krao sam vlastiti klub.Veliko sam smeće i ispričavam se svima"
Moram te ispraviti, Lukica je pustinjski skočimiš. :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 28 maj 2016, 17:08

Uvažene su sve primjedbe i usvojeni svi prijedlozi :kafa:
SiamoNoi je napisao/la:Vjerojatno onoliko koliko je realno da pustinjski skočimiš Lukica zabije pobjednički gol glavom,skine dres,a ispod majica "Jesam,krao sam vlastiti klub.Veliko sam smeće i ispričavam se svima"

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 28 maj 2016, 17:14

Dubletom pokoris jednu zemlju, CL titulom citavu Evropu i sve evropske sampione. Meni draze ovo drugo.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 28 maj 2016, 17:17

Signore je napisao/la:
zlatan1982 je napisao/la:u ligi prvaka se često dešavalo da ekipe koje na nesretan način izgube finale LP, kroz godinu, dvije, tri, opet dobiju priliku da to osvoje i obično to i urade...neću ići daleko u istoriju, zadnjih 20-ak godina...

1999 bayern ima 1: 0 protiv uniteda, ima par zicera, prečke i stative jankera, šola..jednostavno su bili puno bolja ekipa to večer, ali svi znamo kako je united sa 2 gola u nadoknadi uzeo titulu... dvije godine kasnije je bayern uzeo tilulu...

2005, milan ima 3 : 0 na poluvremenu protiv liverpola, međutim, liverpool okreće rezultat i uzima na kraju...dvije godine kasnije milan isto kao bayern uzima titula, i to protiv istog protivnika od kojeg je i izgubio prije 2 godine...

čelzi je malo više trebao čekati da se njemu vrati titula...2008 je u finalu kod penala terri trebao zabiti za pobjedu ali se okliznuo i pogodio stativu, i united uzeo...2009, doduše u polufinalu, iniesta antologijskim golom izbacuje čelzi koji je imao i igrača više...2012 im se to sve vratilo i oni dočekali da uzmu titulu...

2014 atletiko ima 1:0 i sudačka nadoknada i real u zadnjem napadu izjednačuje i kasnije u produžecima uzima titulu...
dvije godine kasnije atletiko je u finalu...
Cesto se desavalo i da ne osvoje. Isto tako da ne idem tako daleko. Onaj poraz Arsenala od Barcelone i Arsenal kasnije nikad vise nije ni do finala dosao, a i mene je taj poraz zabolio iako mi je Arsenal bitan kao crno ispod nokta. Takodjer i Valencia na penale protiv Bayerna u finalu koje si ti spomenuo vec. Njima je najveca tragedija sto su izgubili dva zaredom i to drugo na penale.

Ja imam neki osjecaj da ce Atletico uzet, cisto zbog cinjenice da mi djeluju kao jaca ekipa i ekipa koja zna pobjedit Reala. Tko ce osvojit, svedno mi, samo nek je dobra utakmica i da piva bude 'ladna :mrgreen:

ja sam govorio o timovima koji bi opet došli u finale nakon što bi dramatično izgubili godinu - dvije prije...

arsenal jeste dugo vodio i na kraju dramatično izgubio od barse 2006, ali nakon toga nikad nije došao u finale pa samim tim nije ni mogao osvojiti...valensija jeste dva zaredom izgubila, ali ono prvo ni po čemu nije bilo dramatično jer je real bez nekih većih problema dobio 3:0... bayern 1999, milan 2005,čelzi 2008 i atletiko 2014 su bili jako, jako blizu osvajanja, i dijelili su ih bukvalno sekunde, milimetri....i kao što rekoh, sva tri su koju godinu poslije opet igrali finale i osvojili ih...hoće li i atletiko večeras?? volio bih to...

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 28 maj 2016, 17:18

Clutch je napisao/la:Dubletom pokoris jednu zemlju, CL titulom citavu Evropu i sve evropske sampione. Meni draze ovo drugo.
Pa kako kome draze. Da navijam za Real, definitivno bi mi bila draza Dubleta jer je plod dominiranja u najjacoj ligi svijeta koju je naravno najteze osvojiti. + kup kojeg moras osvojiti preko Barca i/ili Atletica koji su top3 ekipe.
A da navijam za Bayern, definitivno bi mi draze bilo osvojiti CL ili da navijam za Juventus.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.