AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 15 sep 2019, 22:52

Pa u fudbalu se nerijetko sviraju ofsajdi, čak i ako defanzivac prvi izbije loptu. A ona dvojica su bili debelo u ofsajdu i što je možda ključno za odluku, uticali su na igru.

Mada nisam siguran, možda i griješim.

Yebo i ekipu gdje protiv mrtve Verone sa igračem više imaš Musaku i Romagnolija kao najbolje ocjenjene igrače večeras. :lolno:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 15 sep 2019, 22:53

Ma goni ih u qrac ne želim da se zamaram debilima.

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 15 sep 2019, 22:57

rope11 je napisao/la:Što je najgore Calabria je po prvi put odigrao dobru utakmicu, a nije vala bi da ćemo se proslaviti sa Contijem. Ima da puše na sve strane.

Trebali bi biti sretni jer se kupe bodovi, ali ova igra je zabrinjavajuća, nikakvog napretka već skoro mjesec dana. :?
Ma i Conti je brate isti otpad, znaš da sam ljetos pričao kako nam ga Atalanta uvali lijepo i njega i ovog panja što ne zna prvom do sebe dodati, a naplatiše nam masno...

De Sciglio prva postava u Funjari, a radovali se "navijači" kad smo ga za kikiriki prodali...

Svako ko bar malo konta fudbal, zna da je danas zadnja linija, računajući i bekove, najteža za pronaći kvalitetnog igrača.

Na prste imaš top kvalitet bekova i tu mnogim ekipama škripi, preko tih pozicija se kreira većina šansi protiv 80% ekipa.

Mislim čak defanzivno da bi levat Borini i bolji bio na klasičnom beku od Contija, jer je Conti kao balerina, duel igra mu je qrac!

EDIT: Crveni regularan 100 %, direktno spriječio lika za gol šansu, nešto kao zadnji igrač, znači nema dileme ni sekunde oko crvenog, bezze lupetate...
Zadnja izmjena: shevchet, dana/u 15 sep 2019, 23:05, ukupno mijenjano 2 puta.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 15 sep 2019, 22:59

prvo ofsajd, pa penal za veronu, ovaj sudija je navijac milana 100 posto ili je u rodbinskoj vezi sa maldinijem, ja bi iskreno volio da nam cesce sudi hahhah....
a ovaj calabrija da Bog da nikad ne zaigrao vise, da dobije suspenzije min.5 utakmica, milan nikad goreg desnog beka u historiji nije imao od calabrije, abate i de sciljo su izmislili fudbal za ovog maloumnog idiota...

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 15 sep 2019, 23:04

Ovog Mister-a otjerati dok je vrijeme i probati dovesti Spaleti-a dok ima vremena. Lekciju ti čitaju Udinese, Verona i slični kandidati za opstanak. Sa ovom igrom i ovim filozofom na klupi nam se smiješi slično društvo, tj. borba za opstanak
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 sep 2019, 23:07

Pa onda bi se za svaki start oko šesnaeterca trebao davati crveni jer je zaustavljen napad. Ono jest faul, ali ni prema jednom osnovu ne može biti crveni, niti je bio zadnji igrač niti je start bio opasan i maliciozan. Obični faul za žutog kartona.

Mada možemo biti sretni što smo dobili crveni, a ne penal. Ili oboje. :mrgreen:

Mada jake i sreće u pi.čku materinu. :problem:

FORZA MILAN !

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 15 sep 2019, 23:11

Nismo zasluzili vcrs pobijedit. I ko ono rece ne bi nam dobro dosao Sensi?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 15 sep 2019, 23:14

Čuj onog gore, FAUL SE SVIRA GDJE PREKRŠAJ ZAVRŠAVA( TJ. GDJE IGRAČ PADA) :crazy: :crazy:

Gdje li si ti to pravilo pročitao, jadan ne bio... :?:

Pa to znači na 20+ m. bude faul i igrač napravi jedan skok u dalj u stilu Carl Lewis-a ili Mike Powell-a i sviraju mu penal !? :lol: :lol: :lol:

E svašta će ovdje čovjek pročitati... :yawn:
Zadnja izmjena: shevchet, dana/u 15 sep 2019, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 15 sep 2019, 23:17

Kao sto smo strahovali i najavljeno od samog dolaska trenera u junu, lik pljunuta kopija Gasperinija u Interu, jedan gol iz igre smo postigli u tri meca, protiv mozda tri najslabije ekipe u ligi. Igra losa, niti jedne jedine akcije tu nema. Odbrana i fundament koji je Rhino opalio je totalno razdrman. Sijeva stativa, umalo penal u 95.min, protiv ekipe koja je jedva upala u Serie A - te igrala sa igracem manje punih 76.min (!).
Pametnom dosta.

Rebic koristan, bitno je da je Piatek prekinuo golgeterski post koji je vec evo 10 utakmica trajao. Za ostale nemam sta rec, srednja zalost, nije toliko do igraca koliko je do formacije, taktike, odnosno trenera. Nisam se puno nervirao, niti cu, nema poente vise pisati o tome koliko ovoj ekipi fali kreator u veznoj. Odavno nisam vidio ovoliku sirinu na klupi Milana, ima koga ubaciti ali trener je u samom pocetku pogubio konce, grehota bi mu bilo cestitati na ovakvoj pobjedi.

Ova prva tri kola potsjecaju na Robija i BH repku u Ligi Nacija, protivnik te nadigra a ti ga na guzove dobijes, bez ikakve igre. Svi znamo kako je sada u grupi prosla ta ista repka, sve su prilike da slican scenario slijedi Milanu u narednih 6-7 utakmica protiv kvalitetnijih protivnika :damn:
Zadnja izmjena: Zenga, dana/u 15 sep 2019, 23:21, ukupno mijenjano 1 put.

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 15 sep 2019, 23:19

rope11 je napisao/la:Pa onda bi se za svaki start oko šesnaeterca trebao davati crveni jer je zaustavljen napad. Ono jest faul, ali ni prema jednom osnovu ne može biti crveni, niti je bio zadnji igrač niti je start bio opasan i maliciozan. Obični faul za žutog kartona.

Mada možemo biti sretni što smo dobili crveni, a ne penal. Ili oboje. :mrgreen:

Mada jake i sreće u pi.čku materinu. :problem:

Rope, ponovo pogledaj snimak brate, ja evo upravo gledam, kakav žuti karton...
Zadnji igrač je bio koji je mogao spriječiti eventualnu gol šansu.
Čist crveni kao suza, bez trunke dileme!

EDIT: Ima i malo "kompenzacije", jer nije svirao penal, pa eto bar ovako je pravda zadovoljena, ali nije neopravdan crveni...

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 sep 2019, 23:33

Kako zadnji igrač kad su oba stopera bar 2 metra ispred njega?
Ono jest faul, ali za žutog, to što je spriječio igrača u šansi ne znači ništa prema fudbalskim pravilima dokle nije opasan start ili zadnji igrač u odbrani.

Doveli su trenera koji ne zna igrati ništa osim 4312 i sad je prisiljen eksperimentisati, što se ispostavlja kao promašaj. Imam dojam da je i to posljedica ovako loše igre, lik je doktorirao na jednoj formaciji i sad nema pojma kako postaviti igru u drugoj formaciji.
Na pripremama se igralo dobro sa 4312 sa čitavim rezervnim redom, a sad sa drugom formacijom dijametralno suprotna situacija iako igra sa (skoro) najjačim sastavom. Nešto tu ne štima.

Ali i sam je kriv, šutni više yebenog Susa na klupu i prestani mu se prilagođavati, neka ulazi sa klupe. Imamo koliko-toliko solidnu ekipu za 4312, bolje i to igrati gdje će se trener osjećati komotno nego forsirati neke hibridne formacije gdje su i Giampaolo i igrači pogubljeni.

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 15 sep 2019, 23:39

Diskutabilan crveni za Veronu (doduše udario ga je u glavu ali bez namjere) ali možda i jeste za crveni. Ne znam skroz tačno pravila i da li se za to daje crveni ali jeste malo prestrogo. Uostalom samo nam je i odmogao. Čisti penal za Milan. Moguće opravdano poništen gol iako se ne vidi da li je golman totalno kontrolisao loptu. A za onaj haos na kraju nemam riječi. Čisti penal za Veronu uz žuti za Calabriju. Ono crvenog nije vidjelo. Još je sudija odredio gdje da stane živi zid i označio a kad su ovi stali tačno tamo on vraća zid bar još metar nazad.

Igra užasna bez ikakve ideje ni živosti ni brzine. Imamo igrača u timu koji nas mogu ubrzati ali to ovaj trener ne zna. Ali ovako igramo već godinama i dokle god nas vode ovakvi treneri nećemo napredovati.

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 15 sep 2019, 23:43

rope11 je napisao/la:Kako zadnji igrač kad su oba stopera bar 2 metra ispred njega?
Ono jest faul, ali za žutog, to što je spriječio igrača u šansi ne znači ništa prema fudbalskim pravilima dokle nije opasan start ili zadnji igrač u odbrani.

Doveli su trenera koji ne zna igrati ništa osim 4312 i sad je prisiljen eksperimentisati, što se ispostavlja kao promašaj. Imam dojam da je i to posljedica ovako loše igre, lik je doktorirao na jednoj formaciji i sad nema pojma kako postaviti igru u drugoj formaciji.
Na pripremama se igralo dobro sa 4312 sa čitavim rezervnim redom, a sad sa drugom formacijom dijametralno suprotna situacija iako igra sa (skoro) najjačim sastavom. Nešto tu ne štima.

Ali i sam je kriv, šutni više yebenog Susa na klupu i prestani mu se prilagođavati, neka ulazi sa klupe. Imamo koliko-toliko solidnu ekipu za 4312, bolje i to igrati gdje će se trener osjećati komotno nego forsirati neke hibridne formacije gdje su i Giampaolo i igrači pogubljeni.
Zapeo za Susa, kao i za crveni :mrgreen:

Da je ovo bilo na sredini terena bio bi žuti, ali kad je u pitanju direktna izgledna šansa za postizanje gola, onda sudija može dati crveni karton!

Iako nije bio klasično zadnji igrač, iza njega nije bio niko, nego 2 igrača lijevo od njega udaljeni 3-4 metra, koji sigurno ne bi stigli reagovati da je lik prošao Calabriju, pogledaj snimak...

Imaš po netu tih uefa/fifa uputstva za sudije kad mogu pokazati crveni karton, pročitaj malo, mrsko mi sad da ti ih tražim.

Shvati brate da Suso je i ovakav njemu neka nada za neki potez, on boljeg igrača na klupi nema i da šutne njega na klupu, samo još možemo gori biti.
Suso jest loš, ali i takav za Kessie, Bennacera, Krunića i sl. je tromajstor!

Naša nesreća što bolje nemamo, usput da yebem Bobanu i Maldiniju žene, znali su laprdati kako škripi u vezi dok nisu bili tu, jer smo zbog njih i spali samo na Susa i trener je tu najmanje kriv...

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 sep 2019, 23:51

Možemo se složiti da se ne slažemo. Ono 200% nije faul za crvenog ni prema kojim osnovama.

Mada da budemo jasni, ono je za početak trebala biti lopta za Milan radi ofsajda, a samim tim i diskusija oko Calabrie bi bila suvišna. :kafa:

Nema veze što nisu došli do lopte, uticali su na igru, što je dovoljno da se okarakteriše kao ofsajd. Koliko sam uspio upratiti i mišljenje ljudi na twitteru (pa i onih neutralnih) svi kažu da bi trebao biti sviran ofsajd prema pravilima.
Ali kad već NIJE sviran, onda je morao biti penal i žuti karton, ono što se na kraju desilo je još jedna u nizu od sudijskih lakrdija. Bilo bi interesantno čuti objašnjenja. :lolno:

Svejedno, poražavajuća je činjenica da Milan nikad ne bi došao do pobjede da nije bilo kartona i penala, protiv top 3 najgore ekipe u ligi. A i tu jadnu prednost su mogli prosuti na kraju. :facepalm:

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 sep 2019, 23:59

Šta li je MG radio sa njima tri mjeseca da mi je znati jbt, pa Gatuzo kad nas je preuzo u sred sezone, nakon 3 utakmice si mogao vidjeti da će se čovjek bazirati na kvalitetnu defanzivu, veliku fizičku pripremljenost igrača i neki labavi pokušaj tranzicije koju nikada nije sproveo do kraja.

Kod Giampaola niti znaš ko je prva postava, ko će početi sljedeću utakmicu, niti znaš koju formaciju će izvesti niti kako će to u stvarnosti izgledati na terenu, niti možeš zaključiti šta je cilj njegove igre i na šta će ova ekipa ličiti, ne znam stvarno, ovo je meni jezivo loše.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 15 sep 2019, 23:59

celikmilan je napisao/la:Diskutabilan crveni za Veronu (doduše udario ga je u glavu ali bez namjere) ali možda i jeste za crveni. Ne znam skroz tačno pravila i da li se za to daje crveni ali jeste malo prestrogo. Uostalom samo nam je i odmogao. Čisti penal za Milan. Moguće opravdano poništen gol iako se ne vidi da li je golman totalno kontrolisao loptu. A za onaj haos na kraju nemam riječi. Čisti penal za Veronu uz žuti za Calabriju. Ono crvenog nije vidjelo. Još je sudija odredio gdje da stane živi zid i označio a kad su ovi stali tačno tamo on vraća zid bar još metar nazad.

Igra užasna bez ikakve ideje ni živosti ni brzine. Imamo igrača u timu koji nas mogu ubrzati ali to ovaj trener ne zna. Ali ovako igramo već godinama i dokle god nas vode ovakvi treneri nećemo napredovati.
Jel'i ti i misliš kao i ovaj Beduin, da se prekršaj svira ondje gdje završava, tj. gdje igrač pada? :mrgreen:

Druže, početak prekršaja je bio na ivici 16m i zbog toga nije pokazao na penal.
Mogao je igrač Verone i na penal direktno pasti, ali je početak prekršaja van 16m i to je to.

Crveni za Veronu je bio, ne za crvenog, nego za zatvora, bez obzira na namjeru, pregruba i neoprezna igra uz onaj high-kick a la Cro Cop je svakako za isključenje!

Penal za nas je bio, gol nam je poništen opravdano 100% jer golman je dirao loptu prije Piateka, a po pravilima golman uvijek ima prednost, pogotovo u 5m!

Penal za njih nije bio, objasnio sam zašto, crveni za Calabriu jest, znači nijedna diskutabilna odluka, iako se prosječnom gledaocu čini da ih je bilo više, sudija je dosta dobro odradio tekmu!

@rope

Kad mi ne bude mrsko, naći ću ti objašnjenje od Uefe ili primjer sličan tom crvenom, pa ćeš skontati da je bio.
Penal nije bio jer je prekršaj počeo van 16 m, objasnio sam ti to...

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 16 sep 2019, 00:16

@Rope

Evo ti osnove za pokazati crveni karton...

Law 12 of the Laws of the Game lists the categories of misconduct for which a player may be sent off. These are:

-Serious foul play
-Violent conduct
-Denying an obvious goal-scoring opportunity (handball)
-Denying an obvious goal-scoring opportunity (foul; if deliberate)
-Spitting or biting
-Using offensive, insulting or abusive language and/or gestures
-Receiving a second caution in the same match

Kad mi ne bude mrsko, naći ću ti video, gdje je dodijeljen ovakav ili sličan crveni karton!

Ovo što sam ti boldirao je napravio Calabria i nema dileme da je crveni!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 sep 2019, 00:27

Samo mi reci, kakva je to obvious goal-scoring opportunity situacija, kad je tip bio IZVAN šesnaeterca? :mrgreen:
Ne samo što je bio toliko udaljen od gola, nego što je imao i dva stopera ispred sebe. Da ga Calabria nije pokosio, dočekao bi ga bar jedan stoper, ako ne i obojica, nisu ni dva koraka bili udaljeni od njega.

To pravilo bi imalo smisla u situacijama gdje se faul desi npr. u petercu (mada ne znam ni kad sam tu zadnji put vidio crveni karton, uvijek je žuti+penal), a ne na 16-17m. I to među šumom igrača.

Onakvih faulova gdje skrše igrača u gol šansi sam vidio na stotine puta, ali nikad nisam vidio da je ikad pokazan crveni za to. Pogibeljne startove i zadnjeg igrača ne računam, to su opravdani crveni kartoni, ali Calabria se ne uklapa ni u jednu kategoriju.

Što se penala tiče, meni je djelovalo kao na liniji, što je prema pravilima penal. Ali nemoguće je ondje milimetarski precizno odrediti da li je bilo zamalo izvan 16 ili na crti, slobodno sudijsko uvjerenje... ali je na našu sreću svirano ovo prvo. Ili nesreću.

Mada nebitno, zaboli me i za Calabriom i za kartonom. :zzz:

FORZA MILAN !

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 16 sep 2019, 00:29

Raonffa je napisao/la:Šta li je MG radio sa njima tri mjeseca da mi je znati jbt, pa Gatuzo kad nas je preuzo u sred sezone, nakon 3 utakmice si mogao vidjeti da će se čovjek bazirati na kvalitetnu defanzivu, veliku fizičku pripremljenost igrača i neki labavi pokušaj tranzicije koju nikada nije sproveo do kraja.
Kod Giampaola niti znaš ko je prva postava, ko će početi sljedeću utakmicu, niti znaš koju formaciju će izvesti niti kako će to u stvarnosti izgledati na terenu, niti možeš zaključiti šta je cilj njegove igre i na šta će ova ekipa ličiti, ne znam stvarno, ovo je meni jezivo loše.
i
Gatuso je bio kao igrač tanak pred protivničkim golom, takav je i trener. Njega je zezao napad i zadnji pas. To da je sproveo bio bi odličan trener. Ovaj je da te Bog sačuva, jedino od te njegove igre je kamara besmislenih pasova, bez konkretnih rezultata i igre. Doveden trener koji zna postaviti jednu formaciju, JEDNU FORMACIJU, e qurtza i trenera. Čak je i Gatuso mijenjao formaciju dok ne ukolpe. A ovo do sada je jezivo....
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 16 sep 2019, 00:32

Lik je samo jednu izmjenu izvršio :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.