AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

shevchet
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la shevchet » 16 sep 2019, 00:52

rope11 je napisao/la:Samo mi reci, kakva je to obvious goal-scoring opportunity situacija, kad je tip bio IZVAN šesnaeterca? :mrgreen:
Ne samo što je bio toliko udaljen od gola, nego što je imao i dva stopera ispred sebe. Da ga Calabria nije pokosio, dočekao bi ga bar jedan stoper, ako ne i obojica, nisu ni dva koraka bili udaljeni od njega.

To pravilo bi imalo smisla u situacijama gdje se faul desi npr. u petercu (mada ne znam ni kad sam tu zadnji put vidio crveni karton, uvijek je žuti+penal), a ne na 16-17m. I to među šumom igrača.

Onakvih faulova gdje skrše igrača u gol šansi sam vidio na stotine puta, ali nikad nisam vidio da je ikad pokazan crveni za to. Pogibeljne startove i zadnjeg igrača ne računam, to su opravdani crveni kartoni, ali Calabria se ne uklapa ni u jednu kategoriju.

Što se penala tiče, meni je djelovalo kao na liniji, što je prema pravilima penal. Ali nemoguće je ondje milimetarski precizno odrediti da li je bilo zamalo izvan 16 ili na crti, slobodno sudijsko uvjerenje... ali je na našu sreću svirano ovo prvo. Ili nesreću.

Mada nebitno, zaboli me i za Calabriom i za kartonom. :zzz:
Ona, u kojoj bi se frajer našao sigurno, da ga Calabria nije oborio. :mrgreen:

Nema to veze što je bio izvan 16m, ulazi u šansu za gol, zato i jest sviran faul a ne penal! Logika brate!

Pa nije bio na 66 m nego na 16 m moj Rope, a lopta je bila već na 13-14 m znači direktna situacija za gol, ne igramo ti i ja u napadu... :mrgreen:

Uklapa se u tu kategoriju koju sam ti boldirao, jer i sudija je provjerio na VAR i opet je ostao pri odluci oko crvenog.
Znači 100% se uvjerio da je ispravna odluka!

Hajde, nema veze, ne mogu ti objasniti uz svu najbolju namjeru! :mrgreen:

Uglavnom, sreća naša da se ovako završilo... :lol:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 sep 2019, 01:49

Ne slažemo se. Sorry not sorry. :kafa:

Ovo je bilo daleko od neke čiste gol šanse, pa ne može tip na rubu šesnaeterca (izvan njega), okružen šumom protivničkih igrača biti u izglednoj gol šansi. Pa da je i prošao Calabriu, oba stopera bi ga za sekundu stigli zatvoriti.
Ustvari može biti, ali to nije ta "gol šansa" za koju bi važila ta pravila. Po toj logici bi svaki faul u blizini ili unutar šesnaeterca, gdje igrač ima djelimično otvoren put prema golu, bio crveni karton, a svi znamo da nije tako. Ne pamtim da sam ikad i vidio ovakvu situaciju.

A to što su sudije potvrdile karton nije nikakav garant da su donijeli ispravnu odluku, pogotovo kad se vidi kakve debilne odluke donose. Onaj penal nad Mertensom je čist primjer toga.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 16 sep 2019, 02:14

shevchet je napisao/la:
celikmilan je napisao/la:Diskutabilan crveni za Veronu (doduše udario ga je u glavu ali bez namjere) ali možda i jeste za crveni. Ne znam skroz tačno pravila i da li se za to daje crveni ali jeste malo prestrogo. Uostalom samo nam je i odmogao. Čisti penal za Milan. Moguće opravdano poništen gol iako se ne vidi da li je golman totalno kontrolisao loptu. A za onaj haos na kraju nemam riječi. Čisti penal za Veronu uz žuti za Calabriju. Ono crvenog nije vidjelo. Još je sudija odredio gdje da stane živi zid i označio a kad su ovi stali tačno tamo on vraća zid bar još metar nazad.

Igra užasna bez ikakve ideje ni živosti ni brzine. Imamo igrača u timu koji nas mogu ubrzati ali to ovaj trener ne zna. Ali ovako igramo već godinama i dokle god nas vode ovakvi treneri nećemo napredovati.
Jel'i ti i misliš kao i ovaj Beduin, da se prekršaj svira ondje gdje završava, tj. gdje igrač pada? :mrgreen:

Druže, početak prekršaja je bio na ivici 16m i zbog toga nije pokazao na penal.
Mogao je igrač Verone i na penal direktno pasti, ali je početak prekršaja van 16m i to je to.

Crveni za Veronu je bio, ne za crvenog, nego za zatvora, bez obzira na namjeru, pregruba i neoprezna igra uz onaj high-kick a la Cro Cop je svakako za isključenje!

Penal za nas je bio, gol nam je poništen opravdano 100% jer golman je dirao loptu prije Piateka, a po pravilima golman uvijek ima prednost, pogotovo u 5m!

Penal za njih nije bio, objasnio sam zašto, crveni za Calabriu jest, znači nijedna diskutabilna odluka, iako se prosječnom gledaocu čini da ih je bilo više, sudija je dosta dobro odradio tekmu!

@rope

Kad mi ne bude mrsko, naći ću ti objašnjenje od Uefe ili primjer sličan tom crvenom, pa ćeš skontati da je bio.
Penal nije bio jer je prekršaj počeo van 16 m, objasnio sam ti to...
Prekršaj se svira tamo gdje se faul završava, naravno. Ali misli ss na to gdje kontakt završava. Npr. pocne igrac a vuci igraca b na 20m i vuče ga tako 5m. To je penal. A ako ga pusti prije 16m a ovaj završi u petercu to nije penal. Znači bitno je gdje kontakt završava.
Mi nikada odustati necemo...

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 16 sep 2019, 07:41

Moje vidjenje tekme je to je da je ovaj Giampaolo jedan obicni mulac :facepalm: , iskreno volio bih da je bio penal, jer nisu zasluziili da pobjede, da Verona nije ostala bed igraca, tesko bi oni i remi izvukli. Dok sam vidio mrtvog Bigliu sve je bilo jasno, najbolja stvar sto se jucer desila je crveni karton Calabrie, pa kakav je to mulac od igraca gori od Gary Nevilla jedno 1000 puta :thumbdown: Anttonini---Abate--- Calabria :facepalm:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 sep 2019, 08:27

10.Skoro je napisao/la: Prekršaj se svira tamo gdje se faul završava, naravno. Ali misli ss na to gdje kontakt završava. Npr. pocne igrac a vuci igraca b na 20m i vuče ga tako 5m. To je penal. A ako ga pusti prije 16m a ovaj završi u petercu to nije penal. Znači bitno je gdje kontakt završava.
Ni ne pokusavaj mu objasniti druze, sad ce te poceti ismijavati jer je on Bogom dan dunjaluku da upucuje narod.
Elem, meni je ono bio cist penal i saglasan sam sa Ropetovim misljenjem oko toga kao i oko zutog kartona. Cak mi je i zao sto nije sviran, ne bi li otjerali GP cim prije.
Izvrsiti samo jednu izmjenu, a ne ide ti timu nista od noge, to samo moze GP i Nalic dok je Slobodu vodio.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 sep 2019, 08:54

Faul je uvijek bio i bit će tamo gdje je započeo. Inače bi svi nastavili još 5 metara da penal iznude.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 sep 2019, 09:06

IlCapitano je napisao/la:Faul je uvijek bio i bit će tamo gdje je započeo. Inače bi svi nastavili još 5 metara da penal iznude.
Negdje sam citao tokom ljeta vezano za to gdje su ljudi objasnjavali da se doradjivalo to pravilo, upravo kako je objasnio i 10.skoro.
Ali moguce da je samo bilo price o tome, ali ne i konacna odluka za sudije. Kako god, meni je mirisalo na penal sinoc.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 16 sep 2019, 09:45

Ljudi ba o čemu pričate??? Ako je udarac bio van 16 to ne može biti penal pa makar ovaj letio do gol linije. Calabria je ovog udario van 16 i ne može biti penal za 100 godina. I možda mu nije dao crveni jer je ovaj kao bio u nekoj gol šansi već zbog toga što ga je nabio rukom u vrat. Pa gledate utakmice svaki vikend, ne mogu da vjerujem da je neko napisao da je faul gdje igrač padne.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 sep 2019, 09:51

Ne znam za šta samo njima služi VAR!? Prvo je trebalo prekinuti napad radi ofsajda. A volio bih čuti obrazloženje zašto je na kraju dao crveni :)
Mister me razočarao totalno, al nije sve ni do njega. Lik ima jedan sistem koji uigrava i čitav mercato se radi na tome i onda mu ne dovedeš krucijalnog igrača za tu formaciju. I naravno da se sad pogubio i on a i igrači na terenu. Pa to se ne zna ko gdje i šta igra. Totalno rasulo.
Oni pokušaji kombinatorike, koji se btw redovno završe sa izgubljenom loptom, su priča za sebe.
Il Club più titolato al mondo!

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 16 sep 2019, 09:56

Ne može prekinuti igru radi ofsajda jer igrač nije dobio loptu. Sada tako puštaju da se igra. Sinoć 2 igrača Marseja u ofsajdu i ide lopta prema njima, oni je ne diraju i ulijeće Germain koji nije bio u ofsajdu i daje gol.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 sep 2019, 10:50

Ali ovi su utjecali na igru, barem po mom mišljenju
Il Club più titolato al mondo!

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 16 sep 2019, 11:47

Još bolje što neće Calabria igrati, mislim da baš postoji problem između Paquete i Gianpaola pa ćemo vidjeti kako će se riješiti.

Najbitnije da su dobili 3 boda ova, pa ćemo vidjeti kaasnije kako će to sve izgledati, mislim da će nas Inter glat dobit sa 2:0 ali vidjet ćemo :roll:

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 16 sep 2019, 13:20

Fantasista je napisao/la:Ljudi ba o čemu pričate??? Ako je udarac bio van 16 to ne može biti penal pa makar ovaj letio do gol linije. Calabria je ovog udario van 16 i ne može biti penal za 100 godina. I možda mu nije dao crveni jer je ovaj kao bio u nekoj gol šansi već zbog toga što ga je nabio rukom u vrat. Pa gledate utakmice svaki vikend, ne mogu da vjerujem da je neko napisao da je faul gdje igrač padne.
Znas li čitati? Ne racuna se dokle je letio vec gdje je kontakt prestao. Nisu nadrealisti.
Mi nikada odustati necemo...

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 16 sep 2019, 14:09

10.Skoro je napisao/la:
Fantasista je napisao/la:Ljudi ba o čemu pričate??? Ako je udarac bio van 16 to ne može biti penal pa makar ovaj letio do gol linije. Calabria je ovog udario van 16 i ne može biti penal za 100 godina. I možda mu nije dao crveni jer je ovaj kao bio u nekoj gol šansi već zbog toga što ga je nabio rukom u vrat. Pa gledate utakmice svaki vikend, ne mogu da vjerujem da je neko napisao da je faul gdje igrač padne.
Znas li čitati? Ne racuna se dokle je letio vec gdje je kontakt prestao. Nisu nadrealisti.
Druže, na papiru bi to trebalo biti tako, u praksi nijedan sudija to ne bi dosudio penal...
Zadnja izmjena: shevchet, dana/u 16 sep 2019, 14:50, ukupno mijenjano 3 puta.

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 16 sep 2019, 14:17

3 užasne utakmice ali opet se upisale 2 pobjede. Istina da su protivnici bili najslabije ekipe u ligi.

Očekivao sam da će početak biti sličan. Da stvari neće funkcionisati, da će trebati vremena da igrači usvoje zamisli novog trenera, da pridošlice pronađu svoje mjesto ali sve to izgleda mnogo gore nego što sam mislio. Ne bih još otpisivao Giamp. ali ovo do sad nije obećavajuće. Dosta toga je zbog činjenice da nisu određene kvalitetne pripreme i da je većina prvotimaca počela sa treninzima pred sam početak prvenstva. Najviše zabrinjava to što Paq, Piatek, Kessie izgledaju izgubljeno. Ni ostali nisu mnogo bolji ali od ovih nabrojanih sam očekivao mnogo više.

Bod iz derbija bi bio ogroman s obzirom na do sad prikazanu igru. Protiv Intera vjerovatno nece imati hrabrosti da ubaci Tea i Bennacera od prve minute ali nadam se da će što prije zauzeti mjesto u startnih 11. Rebić sinoć nije imao neki poseban učinak ali se vidjelo u par navrata da je zbog svoje brzine i snage mnogo veća prijetnja za protivnika nego Samu, Hakan i sl. Calabria je sinoć imao kakav-takav utjecaj kada je ofanzivni dio u pitanju dok je RR bio beskoristan. Teo bi svojom brzinom trebao otvoriti tu lijevu stranu.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 sep 2019, 14:41

Sinoć Paqueta na instagram postavi sliku i opis "ponosan što sam brazilac". Što je direktno prozivanje Giampaola, koji je nedavno izjavio da bi ovaj trebao biti "manje brazilac" kad igra. Jedva da je polovina septembra, a već se ovakve stvari dešavaju. Ranije od očekivanog. :zzz:

Nema Giampaolo ni iskustvo rada (igranja) u velikim klubovima, a još manje autoriteta. Zamisli što bi jednom Conteu ovako smjeli replicirati.

Mada nije ni da ću kritkovati Paquetu, ništa u ekipi ne funkcioniše, a on svaki put prvi plati glavom i to ga još javno kritikuje na presici. Sinoć je čitav vezni red skupa sa Susom odigrao za zatvora, daleko gore od Paquete, pa su svi ostali na terenu i opet će početi iduću utakmicu. I ne da nećemo čuti kritike od Giampaola nego ćemo čuti mizerne pohvale za Bigliu kako je "lider", a prema Susu će se sklapati taktika, samo da bi se dotičnom izmislilo mjesto u timu.

Gledaj karijere i spiska klubova, ni za jedan klub nisam ni čuo. slika

1986–1990 Giulianova
1990–1992 Gubbio
1992–1993 Licata
1993–1995 Siracusa
1995–1996 Fidelis Andria
1996–1997 Gualdo

FORZA MILAN !

shevchet
Kontakt:

Post Postao/la shevchet » 16 sep 2019, 14:57

rope11 je napisao/la:Sinoć Paqueta na instagram postavi sliku i opis "ponosan što sam brazilac". Što je direktno prozivanje Giampaola, koji je nedavno izjavio da bi ovaj trebao biti "manje brazilac" kad igra. Jedva da je polovina septembra, a već se ovakve stvari dešavaju. Ranije od očekivanog. :zzz:

Nema Giampaolo ni iskustvo rada (igranja) u velikim klubovima, a još manje autoriteta. Zamisli što bi jednom Conteu ovako smjeli replicirati.

Mada nije ni da ću kritkovati Paquetu, ništa u ekipi ne funkcioniše, a on svaki put prvi plati glavom i to ga još javno kritikuje na presici. Sinoć je čitav vezni red skupa sa Susom odigrao za zatvora, daleko gore od Paquete, pa su svi ostali na terenu i opet će početi iduću utakmicu. I ne da nećemo čuti kritike od Giampaola nego ćemo čuti mizerne pohvale za Bigliu kako je "lider", a prema Susu će se sklapati taktika, samo da bi se dotičnom izmislilo mjesto u timu.

Gledaj karijere i spiska klubova, ni za jedan klub nisam ni čuo. slika

1986–1990 Giulianova
1990–1992 Gubbio
1992–1993 Licata
1993–1995 Siracusa
1995–1996 Fidelis Andria
1996–1997 Gualdo
Ropinho, slabo ti meni pratiš talijanski fudbal... :mrgreen:
Pa Gubbio igra Serie C godinama, to je nešto kao naša 1 liga FBiH. :D

Ma kakve veze ima gdje je čovjek igrao?
Gdje je Mourinho igrao?
Bio prevodilac Robsonu, to mu je prvi susret sa ozbiljnim fudbalom... :lol: :lol:

Jbt pljujete po treneru nakon par tekmi, a lik ima mrtvace u ekipi, da dodje don Carlo ili Arigo iz najboljih dana, shvati da je ova ekipa limitirana i da im je plafon 4-5 mjesto!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 sep 2019, 15:14

Jbg, ne pratim. Trener nam žario i palio po trećoj ligi, izvrsno. :kafa:

Mada slažem se da trenersko umijeće nije nužno povezano sa klubovima u kojima je igrao (mada stoji činjenica da nema autoriteta), ali Mourinho se relativno brzo profilisao u dobrog trenera. Giampaolo ima trenerskog staža već skoro DVADESET godina i tipu je hajlajt karijere deveto mjesto sa Sampdorijom (nakon 15 godina konačno uspio dogurati do midtable prvoligaša). Primjećuješ razliku? :yawn:

Nema bajan roster i uprava je po tom pitanju napravila određene greške, ali ko je mu je kriv što mu sva pojačanja sjede na klupi i što forsira pogrešnu postavku zarad jednog igrača?

Roster ima svojih mana i nedostataka, ali niko ne očekuje čuda i igru dostojnu skudeta, očekivanja su dosta manja. Ovo na šta trenutno ličimo je gore od onoga što smo gledali u najcrnijim momentima otprije par godina, a za to mu ne mogu naći opravdanje. Ekipa nije TOLIKO loša, imamo top 5 najbolji roster u ligi, a izgledamo kao da smo na razini upravo Serie C tima.

Nisam i neću još uvijek da prekrižim trenera, ali prema trenutačno prikazanom stanju, ne znam na osnovu čega da temeljim optimizam i da se nadam da će uspjeti preokrenuti stvari. Puno je bliži otkazu kroz dogledno vrijeme.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 sep 2019, 15:47

Rope

Trener nije nista lose rekao za Paquetu, rekao je da ga probava na novoj poziciji i da mu jos nesto nedostaje za taj njegov sistem kako je on zamislio, ali kaze da je mlad i pametan i da ce brzo nauciti to sto trazi od njega

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 sep 2019, 16:14

Ma jest ga kritikovao kad je rekao da mora biti "manje brazilac".

Mada kritika je na mjestu, samo što više volim da se to u četiri oka raspravi i da radi s njim na treninzima. Mlad je i ima samo jednu polusezonu evropskog fudbala iza sebe, treba vremena da skonta da neke brazilske fore ovdje ne prolaze.

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: ronaldo99, SHZ82 i 4 gosta.