Valencia je napisao/la:Paradajz
Velike rezultate donose veliki igraci. I slijepcu je jasno da Liverpul ima samo dva 'velika' igraca sto je manje u odnosu na konkurenciju. Tome treba pridodati cinjenicu da Dzerard nije mocan kao nekada. Sa takvim timom tesko mozes ocekivati velike rezultate...
Za Liverpul je apsolutni prioritet plasman u LP, tako da ne kontam o kakvim frontovima pricas. Da imaju mozga, sve bi snage usmjerili ka EPL. Da bi to ostavrili, potrebni su im igraci sa vecim napadackim potencijalom, momci koji imaju petlju i karizmu, koji znaju povuci kada je najpotrebnije.. Suarez i vec pamalo umorni Dzerard ne mogu sami.
Dovodjenje igraca sa renomeom, koji vec sada mogu donijeti prevagu su bitni iz vise razloga. Sanse za plasman u LP ce biti vece, a igraci poput Suareza ce dobiti motiv i pozeliti ostati u klubu. Ovako kako rade, sve su prilike da ce popusiti u EPL i izgubiti Suareza..
Da je Liverpul kokuzan klub, nekako bih shvatio... Ovako nikako ne mogu... Ulazu se ogromne pare u igrace koji Liverpul ne cine jacom ekipom. To je evidentno iz godine u godinu. To pokazuju i rezultati. Nema sumnje da ce i ova godina biti fula ako ne dovedu makar jednog vrijednog igraca u napadu (krilo je najpotrebnije) do kraja prelaznog roka..
Da je Staridz bio igrac za velike stvari ne bi ga **** iz dva velika kluba. S druge strane, Soldado briljira u dresu Valensije i Spanije. Hulk je igracina, ima predispozicije da igra uspjesno u EPL. Al neka, neka Liverpul nastavi dovoditi igrace za rotaciju, daleko ce dogurati...
Velike rezultate donosi hemija u timu, harmonija, taktika, sreca. A dovoljno je da u takvom timu imas par individualaca koji ce svojim individualnim kvalitetetima da iskoce kada klubu ne ide sve ovo prvo sto sam rekao, pa da oni resavaju, kao sto to Bale resava u Tottenhamu. Znas, jer po tvom razmisljanju, onda Arsenal ne bi trebao ni uci u LS, jer oni nemaju "velike" igrace sem Wilshera i Santija, plus ovaj prvi ima hronicne povrede clanka. Tottenham ima samo Balea i Moussu, Everton imao samo Marouanna i Bainesa. Dakle to "veliki" igraci nikad ne garantuje uspeh, a primera mogu do sutra da ti nabrajam.
Jeste LS prioritet, ali dubina tima je potrebna u Engleskoj kad se igraju dva kupa, sta ti tu nije jasno ili treba da se crta ??? Iako nije prioritet, neko mora da igra te utakmice, a LFC nije toliko neozbiljan klub pa da salje omladince na te meceve, ili ti mozda mislis suprotno. Plus, PL je duga i uvek gust raspored, liga gde se igra i za Bozic i za Novu, i uvek ti treba visak igraca, nesto sto LFC nije imao, pa smo jedno vreme imali samo Suareza u rotaciji kao jedinog napadaca, jer se ovi ostali povredili (zapravo samo Borini). Dakle sa dva napadaca pola sezone, jedan se povredio, dok nije dosao Sturridge.
A kada je on u pitanju, on i jeste veliki potencijal, koji nikad nije dobio pravu sansu u Chelsea, a bio bi lagano prvi napadac pored Dembe proseka i izmucenog Torresa. A City ga je doveo kao velikog potencijala, ali zar si mislio da on onako mlad mogao da dobije sansu pored Teveza, Adebayora, i Roque Santa Cruza koji je dosao kao veliko pojacanje. Momak otisao u Chelsea, i tamo bila guzva nevidjena, Drogba, Kalou, Anelka, i ulazio samo sa klupe. Pa ga sledece sezone salju u Bolton u sred sezone na pozajmicu, on izdominira i da 8 golova u 12 meceva.
Vraca se u Chelsea, dobija rolu, ALI na krilu gde je u pocetku sezone i poceo da razbija, ali se kasnije videlo da to nije njegova pozicija, plus bunker igra Chelsea tada mu nikako nije odgovarala.
Sledece sezone uopste ne dobija sansu (iako je imao pravo na to) Torres se i dalje silio, da bi on bio u januaru prodat nama za 12m, a Chelsea doveo Dembu, i ista stvar se desava. Decko dobija kod nas sansu i zabija 10 komada kao nista, dok su Torres i Demba zajedno za Chelsea dali 9.
I ti meni kazes posle ovih cinjenica "da je bio za nesto ne bi ga **** iz dva velika kluba kluba" ???
Hulk je inace moj omiljeni igrac, i znam tacno sta je u stanju, jer ga pratim od kako je clan Porta i od kako je unistio karijeru presavsi u Zenit. Abnormalne fizicke predispozicije, resava sa 30m ako treba, ali extremno sebican i ume da komplikuje kao Suarez, samo sto u odnosu na Suleta, on nema taj genijalni mozak da se izvadi iz te situacije, jednostavno plitak igrac u tom segmentu. A smejao sam se kad si ga pomenuo, s obzirom koliku on platu ima u Zenitu i da to u LFC nikad ne bi dobio, da ne pominjem potencijalni transfer koji bi isao preko 35m, a realno vredi covek max 20m u ovom trenutku, mozda i manje.
A sto se Soldada tice, solidan je to igrac, ali limitiran u mnogim pogledima, i totalno je nesavrsen fit za ovaj sistem BR-a, to sam vec milion puta rekao, ali ljudi ne slusaju, ili ne zele to da rade.
I vec sam rekao, dovodjenje igraca sa renomeom, zavisi od tradicije, velicine kluba (u danasnje vreme najmanje znaci) pozicija kluba u danasnjem fudbalu, novac i LS. Pa ti saberi sta od ovoga ima Liverpool i koga on realno moze dovesti.
Postepeno gradjenje ekipe je kljuc i najbolje za klub koji je u tranziciji i radi sa ogranicenim budzetom. Dovodjenje prvog solidnih igraca koji ce ti pomoci da dodjes do cilja, praviti dubinu, uigravati sistem i tek onda kad se dostigne prvobitni cilj (LS) onda mozemo da pricamo o vecem ulaganju u te igrace "sa renomeom" kako ti kazes...