Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

seadreds
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la seadreds » 19 jun 2013, 22:54

[quote="hanniz"]De realno recite jeste li ikad čuli za Aspasa, Iloria, Alberta, Hena, Atsua i dr. prije nego su se s nama povezivali? :mrgreen:
I onda da se nadamo LP sa ovim pojačanjima. :( Ali možda pogodimo s nekim transferom kao što smo uradili s Coutinhom, al teško.
Al hajd, bar je ovdje raja normalna, za razliku od nekih stranica gdje se već najavljuje titula. I onda se neki pitaju što nas stalno ismijavaju.[/q

ja sam za henu cuo prije 2 godine a za ove ostale tek kad smo se poceli povezivati s njima .

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 19 jun 2013, 23:04

hanniz je napisao/la:De realno recite jeste li ikad čuli za Aspasa, Iloria, Alberta, Hena, Atsua i dr. prije nego su se s nama povezivali? :mrgreen:
I onda da se nadamo LP sa ovim pojačanjima. :( Ali možda pogodimo s nekim transferom kao što smo uradili s Coutinhom, al teško.
Al hajd, bar je ovdje raja normalna, za razliku od nekih stranica gdje se već najavljuje titula. I onda se neki pitaju što nas stalno ismijavaju.
Oduvijek sam znao da si na našoj strani. :mrgreen: Nije to ništa, Juventusovi navijači najavaljuju da ćemo biti TOP 3.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 19 jun 2013, 23:31

hanniz je napisao/la:De realno recite jeste li ikad čuli za Aspasa, Iloria, Alberta, Hena, Atsua i dr. prije nego su se s nama povezivali? :mrgreen:
Al hajd, bar je ovdje raja normalna, za razliku od nekih stranica gdje se već najavljuje titula. I onda se neki pitaju što nas stalno ismijavaju.
Imaš X primjera igrača koji dolaze kao anonimusi ali odličnim se pokažu. Igračima je bitno prepoznati talenat, prostor da napreduju. Realna situacija jeste da će se teško izdvojiti 35 miliona funti za jednog igrača, i budala vidi kako sada Liverpool posluje. Liverpool je loše počeo sa transferima ali se situacija popravlja, ne vidim zašto ne bi nastavili tamo gdje smo stali. Imamo fin i mlad tim, potrebno je još vrlo malo da se sklopi respektabilan tim.

Reina
Glen --- ? --- Agger --- Enrique
----Gerrard --- Lucas -- ?? -----
--- Sturidge -- Suarez -- Cou --

Vjerovatno je Mkhitariyan sljedeće pojačanje koje će popuniti prazninu u sredini, za štopera ćemo vidjeti.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 19 jun 2013, 23:35

Valencia je napisao/la:Paradajz

Velike rezultate donose veliki igraci. I slijepcu je jasno da Liverpul ima samo dva 'velika' igraca sto je manje u odnosu na konkurenciju. Tome treba pridodati cinjenicu da Dzerard nije mocan kao nekada. Sa takvim timom tesko mozes ocekivati velike rezultate...

Za Liverpul je apsolutni prioritet plasman u LP, tako da ne kontam o kakvim frontovima pricas. Da imaju mozga, sve bi snage usmjerili ka EPL. Da bi to ostavrili, potrebni su im igraci sa vecim napadackim potencijalom, momci koji imaju petlju i karizmu, koji znaju povuci kada je najpotrebnije.. Suarez i vec pamalo umorni Dzerard ne mogu sami.

Dovodjenje igraca sa renomeom, koji vec sada mogu donijeti prevagu su bitni iz vise razloga. Sanse za plasman u LP ce biti vece, a igraci poput Suareza ce dobiti motiv i pozeliti ostati u klubu. Ovako kako rade, sve su prilike da ce popusiti u EPL i izgubiti Suareza..

Da je Liverpul kokuzan klub, nekako bih shvatio... Ovako nikako ne mogu... Ulazu se ogromne pare u igrace koji Liverpul ne cine jacom ekipom. To je evidentno iz godine u godinu. To pokazuju i rezultati. Nema sumnje da ce i ova godina biti fula ako ne dovedu makar jednog vrijednog igraca u napadu (krilo je najpotrebnije) do kraja prelaznog roka..

Da je Staridz bio igrac za velike stvari ne bi ga **** iz dva velika kluba. S druge strane, Soldado briljira u dresu Valensije i Spanije. Hulk je igracina, ima predispozicije da igra uspjesno u EPL. Al neka, neka Liverpul nastavi dovoditi igrace za rotaciju, daleko ce dogurati...
Velike rezultate donosi hemija u timu, harmonija, taktika, sreca. A dovoljno je da u takvom timu imas par individualaca koji ce svojim individualnim kvalitetetima da iskoce kada klubu ne ide sve ovo prvo sto sam rekao, pa da oni resavaju, kao sto to Bale resava u Tottenhamu. Znas, jer po tvom razmisljanju, onda Arsenal ne bi trebao ni uci u LS, jer oni nemaju "velike" igrace sem Wilshera i Santija, plus ovaj prvi ima hronicne povrede clanka. Tottenham ima samo Balea i Moussu, Everton imao samo Marouanna i Bainesa. Dakle to "veliki" igraci nikad ne garantuje uspeh, a primera mogu do sutra da ti nabrajam.

Jeste LS prioritet, ali dubina tima je potrebna u Engleskoj kad se igraju dva kupa, sta ti tu nije jasno ili treba da se crta ??? Iako nije prioritet, neko mora da igra te utakmice, a LFC nije toliko neozbiljan klub pa da salje omladince na te meceve, ili ti mozda mislis suprotno. Plus, PL je duga i uvek gust raspored, liga gde se igra i za Bozic i za Novu, i uvek ti treba visak igraca, nesto sto LFC nije imao, pa smo jedno vreme imali samo Suareza u rotaciji kao jedinog napadaca, jer se ovi ostali povredili (zapravo samo Borini). Dakle sa dva napadaca pola sezone, jedan se povredio, dok nije dosao Sturridge.

A kada je on u pitanju, on i jeste veliki potencijal, koji nikad nije dobio pravu sansu u Chelsea, a bio bi lagano prvi napadac pored Dembe proseka i izmucenog Torresa. A City ga je doveo kao velikog potencijala, ali zar si mislio da on onako mlad mogao da dobije sansu pored Teveza, Adebayora, i Roque Santa Cruza koji je dosao kao veliko pojacanje. Momak otisao u Chelsea, i tamo bila guzva nevidjena, Drogba, Kalou, Anelka, i ulazio samo sa klupe. Pa ga sledece sezone salju u Bolton u sred sezone na pozajmicu, on izdominira i da 8 golova u 12 meceva.
Vraca se u Chelsea, dobija rolu, ALI na krilu gde je u pocetku sezone i poceo da razbija, ali se kasnije videlo da to nije njegova pozicija, plus bunker igra Chelsea tada mu nikako nije odgovarala.
Sledece sezone uopste ne dobija sansu (iako je imao pravo na to) Torres se i dalje silio, da bi on bio u januaru prodat nama za 12m, a Chelsea doveo Dembu, i ista stvar se desava. Decko dobija kod nas sansu i zabija 10 komada kao nista, dok su Torres i Demba zajedno za Chelsea dali 9.

I ti meni kazes posle ovih cinjenica "da je bio za nesto ne bi ga **** iz dva velika kluba kluba" ???

Hulk je inace moj omiljeni igrac, i znam tacno sta je u stanju, jer ga pratim od kako je clan Porta i od kako je unistio karijeru presavsi u Zenit. Abnormalne fizicke predispozicije, resava sa 30m ako treba, ali extremno sebican i ume da komplikuje kao Suarez, samo sto u odnosu na Suleta, on nema taj genijalni mozak da se izvadi iz te situacije, jednostavno plitak igrac u tom segmentu. A smejao sam se kad si ga pomenuo, s obzirom koliku on platu ima u Zenitu i da to u LFC nikad ne bi dobio, da ne pominjem potencijalni transfer koji bi isao preko 35m, a realno vredi covek max 20m u ovom trenutku, mozda i manje.
A sto se Soldada tice, solidan je to igrac, ali limitiran u mnogim pogledima, i totalno je nesavrsen fit za ovaj sistem BR-a, to sam vec milion puta rekao, ali ljudi ne slusaju, ili ne zele to da rade.

I vec sam rekao, dovodjenje igraca sa renomeom, zavisi od tradicije, velicine kluba (u danasnje vreme najmanje znaci) pozicija kluba u danasnjem fudbalu, novac i LS. Pa ti saberi sta od ovoga ima Liverpool i koga on realno moze dovesti.
Postepeno gradjenje ekipe je kljuc i najbolje za klub koji je u tranziciji i radi sa ogranicenim budzetom. Dovodjenje prvog solidnih igraca koji ce ti pomoci da dodjes do cilja, praviti dubinu, uigravati sistem i tek onda kad se dostigne prvobitni cilj (LS) onda mozemo da pricamo o vecem ulaganju u te igrace "sa renomeom" kako ti kazes...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 jun 2013, 23:47

I onda da se nadamo LP sa ovim pojačanjima
. :( Ali možda pogodimo s nekim transferom kao što smo uradili s Coutinhom, al teško.
nismo, al jesmo za endi kerola
nema potpisa

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 20 jun 2013, 00:05

zato smo culi za Carrolla, Hendersona, Adama, Downinga, Colea, Aquilania, Keanea, poulsena...pa sta nam oni dobrog donesose ?

Previse gresaka se napravilo u zadnjih 5-6 godina, i sa ovim vlasnicima ce trebati neko vrijeme da se oporavimo, jer oni nisu arapi ili rusi, da za jedan prelazni rok iskesiraju preko 100 miliona funti...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 20 jun 2013, 00:18

YNWA je napisao/la:
zato smo culi za Carrolla, Hendersona, Adama, Downinga, Colea, Aquilania, Keanea, poulsena...pa sta nam oni dobrog donesose ?

Previse gresaka se napravilo u zadnjih 5-6 godina, i sa ovim vlasnicima ce trebati neko vrijeme da se oporavimo, jer oni nisu arapi ili rusi, da za jedan prelazni rok iskesiraju preko 100 miliona funti...
Henderson nam je recimo, donio #Rizu na forum :D
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 20 jun 2013, 00:39

Kratka lekcija iz historije Liverpoola :lol:

[youtube][/youtube]

HeKen
Kontakt:

Post Postao/la HeKen » 20 jun 2013, 00:45

Wisey je napisao/la:Kratka lekcija iz historije Liverpoola :lol:

[youtube][/youtube]
:lol: :lol: :lol:

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 20 jun 2013, 02:23

Imal ba vama sta od onog Honde,frajer je masina.. znam da je bilo nesto jedno vrijeme.. momak je ovo ljeto ured djaba istice mu ugovor,umjesto da njega potpisete vi nadjete neke levatice cc

seadreds
Kontakt:

Post Postao/la seadreds » 20 jun 2013, 09:12

http://www.lfc-balkan.com/3/post/2013/0 ... ksena.html" onclick="window.open(this.href);return false;

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 20 jun 2013, 09:17

Admir_Sa je napisao/la:
I onda da se nadamo LP sa ovim pojačanjima
. :( Ali možda pogodimo s nekim transferom kao što smo uradili s Coutinhom, al teško.
nismo, al jesmo za endi kerola
Ne kažem ja da sad dadnu 20+m za neko igrača, ali mislim da su se pare uložena u Aspasa mogle bolje iskoristiti, npr. vjerovatno bismo za taj isti novac mogli dovesti Mertensa koji je dokazan i kvalitetniji igrač od Aspasa ili Tella za samo 8m a ne Alberta za isti novac... Benteke bi koštao samo par miliona više od Asapasa, a znamo o kakvom je igraču riječ, Diame 5m (klauzula), Erikssen 16m...
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 20 jun 2013, 09:30

Samo vi blatite igrače koji nam trebaju doći znači nisu još došli, prerano dajete zaključke,a ustvari to nisu zaključci to su provokacije.

Ali nema veze, sve u svoje vrijeme drugovi ;)
Ja te volim, volim Željo..

rukFa_LFC
Kontakt:

Post Postao/la rukFa_LFC » 20 jun 2013, 09:33

Ako potpiše Mkhitaryan, a popisat će aBd, ne vjerujem da će se tražiti Eriksen jer tad već imamo 2 dobra igrača njegovog tipa... :)
Oh campione the one and only, We're LIVERPOOL! They say Our days are numbered, we're not famous any more, but Scousers rule in Europe like we've always done before!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 jun 2013, 09:48

@Valencia,

Ekipa u kojoj bi igrali Hulk i Suarez je u startu osuđena na propast. Hulk je jedan od najsebičnijih igrača na svijetu (na pamet mi pada još Zarate :mrgreen: ) i mogu samo zamisliti kako bi to izgledalo sa Suarezom u vrhu napada. :lol:

Soldado bi legao skoro svakoj ekipi (tako i Liverpoolu), mada je pitanje da li bi Redsi izdvojili 20-ak miliona za njegovo dovođenje. Možda bi, ali ja sam ubijeđen da bi to značilo Suarezov odlazak (pogledati situaciju kada je Suarez dolazio i sve je jasno). :mrgreen:

Inače, "ovaj" (nekonkurentan) Liverpool se par godina jednako pojačava (možda bih i ovdje trebao staviti navodnike). Ne podmazuju tamo gdje škripi (prvenstveno odbrana + zadnji vezni), ali se gomilaju igrači na drugim pozicijama. To je, barem po meni, glavni problem. Liverpool je ekipa koja može najviše napredovati, ali oni nikako da nauče na vlastitim greškama. :?

@Arnelinho,

Kako ti vidiš Liverpool u borbi za titulu? Pored ovako jake velike četvorke (budimo iskreni, Liverpool je odavno prestao biti član iste), te ambicioznog Tottenhama, ja ne vidim kako Liverpool može uzeti titulu. Stvarno ne vidim. Istina, podmlađuje se ekipa, igra je lijepa za oko (pa i učinkovita, ako izuzmemo one standardne boljke poput nekonstantnosti koja godinama muči ekipu), dobro je pogođeno sa nekim igračima (konkretno Suarez, Sturridge, Coutinho), ali opet fali dosta toga. A, u najjačoj ligi ti ne smije ništa faliti ukoliko želiš biti prvi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 20 jun 2013, 09:57

sve ti je to do toga koliko pratis fudbal, ko prati samo liverpool i eventualno jos malo englesku ligu uz to ne moze ni znati. meni je samo ovaj luis alberto nepoznanica mada i njega sam gledao samo sto su meni u timu barce b za oko zapeli neki drugi igraci, meni je ovaj alberto nekakav cudan pravo, ako dođe kod nas vidjecete o cemu pricam, sut i centarsut mu cudno izgleda al uspijesno.
neki su prizeljkivali da dovedemo tarabta kad je qpr ispao po meni aspas je bolje rjesenje, jeftinije za nijansu normalniji :D i korisniji za ekipu.
Ilori je mlad talentovan igrac za buducnost, na sport klubu si ga mogao vidjeti bio je nekoliko puta osin pregleda i direktan prenos utakmica u kojima je igrao.
armenac je vec par godina tu na velikoj sceni i hajd za sve ove ok al ne znam kako ti je i on promakao.
sto se atsua tice njega pamtim jos iz mlade selekcije crnih zvijezda. ima tu jos igraca sa kojima se povezujemo nisu ovo svi... al u svakom slucaju ovako kad napises nesto nikako ne ide na dusu rodgersu nego tebi jer ako pratis fudbal bar bi pola ovih trebao znati.

meni smeta sto smo mi i ove godine spori. neko ce reci da nismo jer smo vec doveli tourea i aspas je blizu... al ako uzmemo u obzir da smo rano poceli raditi na pojacanjima za nas jako rano onda se vidi da je malo toga konkretnog urađeno. znaci samo smo jednog igraca potpisali, par poslova se oduzilo ili ce propasti cak i aspas koji se cinio siguran mozda ne dođe... i onda meni neko kaze da smo brzi...
You are someone else I am still right here

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 20 jun 2013, 10:01

Liverpool have opened negotiations to buy Gremio starlet Matheus Biteco.

Sambafoot can exclusively reveal that Liverpool scouts are at the Toulon U20 tournament to run the rule over Grêmio midfielder Matheus Biteco.

The 17-year-old is currently with the Brazil U20 squad in France, where the Seleção have impressed by winning their first three games in the group stage.

According to Sambafoot's ****, Liverpool have sent scouts to the tournament and defensive midfielder Matheus is one player being looked at as a possible signing.

Liverpool have a history with Matheus' parent club, Grêmio, having signed Lucas Leiva in 2007 and former Reds left-back Fabio Aurelio currently plies his trade at the Porto Alegre club.

Porto Alegre native Matheus has featured in Grêmio's Campeonato Gaucho campaign, making six appearances in midfield, three of them in the starting lineup.

The summer would be an ideal time for a swoop as Matheus turns 18 in June, paving the way for a move abroad as Brazil laws prevent the departure of footballers aged 17 and under from leaving the country.

Matheus will return to Brazil with the U20s once the Toulon tournament is over, with the final scheduled for June 8.

Liverpool are thought to be looking to bolster their defensive options this summer and with Lucas Leiva their only recognised defensive midfielder, Matheus could be a long-term solution

Zainteresovani smo jos uvijek za Ince-a...

Sto se tice pojacanja u odbrani tu smo jako tihi,bukvalno se nista ne desava ili to nasi radi u velikoj tajnosti da im neko nebi preoteo igraca :? :mrgreen:
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 20 jun 2013, 10:10, ukupno mijenjano 1 put.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 20 jun 2013, 10:02

@fera, nisam je rekao da ja nisam čuo za njih, nego pitam ostale da li su čuli za ove igrače. :D A da ja budem iskren, čuo sam samo za Hena i Atsua, možda sam i ove ostale ponekad pogledao al ih nisam ništa posebno zapazio.
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

RodgersBOSS
Kontakt:

Post Postao/la RodgersBOSS » 20 jun 2013, 10:47

Joseph Musker ‏@Musker_LFC
Liverpool are unlikely to let Andre Wisdom join Fulham on loan this season. (Echo).
Liverpool would be interested in loaning Wisdom to a club outside the Premier League, where we would have the option to recall him. (Echo).
Liverpool have interest in Athletic Bilbao’s highly-rated Unai Lopez (17), but face competition from Arsenal, Chelsea and Man City. (Echo).
Alberto should be done this week, while negotiations continue for Mignolet, Ilori and Mkhitaryan. Confirmation of Aspas is imminent. (Echo).
Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.

Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 20 jun 2013, 10:56

Carra o Suarezu sa Sky Sport:
"I do believe that Suarez is a slightly different character to Fernando Torres," said Carragher at a Sky TV event.
"The thing about keeping unhappy players is an issue because we had that experience with Torres and keeping him wasn't the right thing to do. Torres wasn't the same player for about 18 months and that's certainly what you don't want.There were times, I believe, when Torres wasn't giving his best on the pitch for Liverpool and that is why it was a mistake to keep him.
I don't think that will happen with Suarez, simply because of the player he is, but it is something you must be aware of. Obviously, it is a difficult situation if a player has had his head turned, but someone at the club would have to deal with it."
"Luis is one of the best players in the world and when Real Madrid come calling, it will obviously turn a player's head," he stated.
"He's obviously had his head turned, but which player wouldn't. They are probably the most famous club in world football, they have the record of winning all those European Cups and let's not forget, they took Cristiano Ronaldo from Manchester United and United had just been in the Champions League final.
It's not easy for any club when Real Madrid want one of your players and it's a difficult situation for the club, but if Luis went, it would be top money.
If he was to be sold, it would be up to the club to make sure that the money was spent in the right way, after maybe not doing that when Torres went.
If a player wants to go, it doesn't mean the club has to accept it. He signed a contract, so it's the club's decision more than Luis's. They either wait for a bid they think is acceptable or they decide to keep him because he is Liverpool's best player and they want to build a team around him. It's not in Luis's court, it's in Liverpool's court."
Mediji u Engleskoj pišu da je Arsenal u posljednjem trenutku poslao ponudu za Carrola i da je to razlog zbog kojeg se odužio ovaj transfer. :)
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.