Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Jakobsen91
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Jakobsen91 » 12 jun 2022, 15:58

Erceg se danas fino uklopio s Pajom. Sta kaze kad je Max pretekao Pereza, Checo svjesno stedi gume dok Leclerc ne dodje do njega. :tokralju: Bas mi cudno da se bar on nije sjetio poruke Ferrarija Leclercu, gdje su rekli da Checu popustaju gume. Od Paje to svakako ne ocekujem.

Popustit ce Checo ako bude trebalo, ali i ovdje i u Barceloni je bilo jasno da nema poente zadrzavati Maxa koji je u oba slucaja u datom momentu bio daleko brzi od Checa. Pa ovom se danas gume toliko raspadale da je 4 sec izgubio za 1.5 krug.

Vidjelo se po Maxu jucer nakon kvala da nije nezadovoljan, vjerovatno je i bolid bio daleko vise prilagodjen trci, vec kvalama. Rutinski danas, mada je moglo biti opasno jer da je Charles ostao na stazi mogao je iskoristiti i drugi VSC za prakticno novo besplatno stajanje (kad je Magnussen stao).

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 12 jun 2022, 16:01

Kakav troll :mrgreen:

ZeroStyle
Kontakt:

Post Postao/la ZeroStyle » 12 jun 2022, 16:03

Al smaraju sa ovim bouncingom a ima rjesenja za to. Podignes bolis i nemas problema, jes da ti je brzina manje, al boze moj

119500
Kontakt:

Post Postao/la 119500 » 12 jun 2022, 16:07

ZeroStyle je napisao/la:
12 jun 2022, 16:03
Al smaraju sa ovim bouncingom a ima rjesenja za to. Podignes bolis i nemas problema, jes da ti je brzina manje, al boze moj
Pa sto nama pises na forumu, idi reci njima i kes uzmi :D

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 12 jun 2022, 16:09

Jakobsen91 je napisao/la:
12 jun 2022, 15:58
Erceg se danas fino uklopio s Pajom. Sta kaze kad je Max pretekao Pereza, Checo svjesno stedi gume dok Leclerc ne dodje do njega. :tokralju: Bas mi cudno da se bar on nije sjetio poruke Ferrarija Leclercu, gdje su rekli da Checu popustaju gume. Od Paje to svakako ne ocekujem.

Popustit ce Checo ako bude trebalo, ali i ovdje i u Barceloni je bilo jasno da nema poente zadrzavati Maxa koji je u oba slucaja u datom momentu bio daleko brzi od Checa. Pa ovom se danas gume toliko raspadale da je 4 sec izgubio za 1.5 krug.

Vidjelo se po Maxu jucer nakon kvala da nije nezadovoljan, vjerovatno je i bolid bio daleko vise prilagodjen trci, vec kvalama. Rutinski danas, mada je moglo biti opasno jer da je Charles ostao na stazi mogao je iskoristiti i drugi VSC za prakticno novo besplatno stajanje (kad je Magnussen stao).
kaze Erceg u sestom krugu trke "jos nista nije zavrseno", ma nemoj :rol:

cekam da i jos koji put objasni sta je DRS

previse se trosi sa onim podcastima pa dolazi i kod njega do zasicenja materijala da vise ne zna ni sta prica, mnogo toga govori automatizovano

mislim da ima mozda 2 dana tokom sedmice kada ne prica po nekoliko sati o F1, MotoGP-u i NFL-u
Don't believe the hype.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 12 jun 2022, 16:22

EBSCO je napisao/la:
12 jun 2022, 15:44
Mig_Mig je napisao/la:
12 jun 2022, 14:45
Joj glumca hahaha. Jel ovo ne može ustati :urnebes:
Obrisi sline odose ti po tastaturi dok tipkas. Covjek sa 36 godina odradio 300 kilometara (preko 200kmh) sa poskakivanjem i opet zavrsio cetvrti. Pola ovih sto seru po hamiltonu bi se raspalo nakon pola sata kartinga :roll: Ocigledno je 8 konstruktora i 7 wdc nabilo tolike komplekse da se jedva ceka neka greska. Za nadat se da nije ozbiljna povreda zivca jer ovo sto je rekao seat is cold aludira da je mozda izgubio osjecaj kako je sjedio sto nije normalno i zivci su opasna stvar.

I fascinantno mi je da kada je red bull imao iste probleme kao sad ferrari u prvih par trka niko nije govorio protiv njih i sutilo se, a svi sad odjednom skacu da seru po ferrariju nakon necega sto je bilo također van njihove kontrole. Znaci nije bila takticka pogreska kao prosli put nego nesto sto se moze svakome dogoditi. Kapa dole Russelu, ocigledno godine u Williamsu gdje je vozao kantu mu daju trenutnu prednost, a i trpiti i nositi se sa poskakivanjem nije isto za nekoga od 24 i 36 godina. Lewis uvijek bolje odradi drugi dio sezone tako da vjerujem da ce se tu preokret desiti i da ce prestici Russela do kraja sezone. A ne treba ni spominjati koliki je peh imao zadnjih par kvalifikacija i trki.

Ako se Mercedes ne ukljuci eventualno RB uzima hladno sampionat. Jednostavno nemaju pouzdanost a imas 2 chokera uz sve sitne gluposti kao sto je bila losa strategija od Monaca. Nije bezveze Helmut rekao prije par dana da ga je vise strah povratka Mercedesa nego bilo cega jer zna da imaju stabilnost i da je samo vrijeme kad ce otkljucat potencijal bolida.

Lando se poceo ponasati ko beba, umjesto da se zahvali i ne sere jer ga je Rikardo par krugova prije pustio da pokusa uzeti Alonsa (sto nije uspio), on se dere i zahtjeva neke uslove :crazy:

slika
Lewis Hamilton - 14.8%
Max Verstappen - 13.6%
Sebastian Vettel - 13.1%
Sergio Perez - 10%
Pierre Gasly - 9.3%
Obrisi suze mala moja
nek' osmeh lice ti krasi
obrisi suze, suvise si mlada
da obraz suza ti kvasi

HAHAHA
Decko ovo je 2022, o kakvom ti ukljucivanju mercedesa govoris :urnebes:
Max Allegri

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 12 jun 2022, 16:29

119500 je napisao/la:
12 jun 2022, 16:07
ZeroStyle je napisao/la:
Pa znaju oni to ...samo nece da budu spori , bolje da vozaci skakucu

ZeroStyle
Kontakt:

Post Postao/la ZeroStyle » 12 jun 2022, 16:39

119500 je napisao/la:
12 jun 2022, 16:07
ZeroStyle je napisao/la:
Logicno da i oni to znaju, al valja kmecati i praviti pritisak da se pravila oko bolida mjenjaju.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 12 jun 2022, 16:47

Bogami se po RBu sralo na početku sezone kad su imali DNF probleme, prvi ja nisam bio zadovoljan koliko je šampionski bolid u lošem stanju po pitanju pouzdanosti.

Naravno da su navijači njihovi isfrustrirani, u dijelu sezone gdje su dvije od tri trke u njihovu korist, imaju 2 DNFa i jedan masivan fail sa strategijom gdje su izgubili front lockout.

Mercedes recimo koliko god da je spor, stabilan je i zato je tu u vrhu, pitanje je vremena kad će naći to neko vrijeme koje im treba, očekujem bar da budu za 0.5 sec konkurentniji, a utrci vidimo šta se događa.

Leclerc ima u sebi ono što mu treba da bude šampion, ima i najbolji bolid na gridu, medjutim nije imao sreće zadnjih par utrka.

Čini mi se isto tako da je Ferrari požurio sa paketom nadogradnje u Miamiju, jer sa tim PU2 i dodatnih 10 kmh na pravcu dobili su ove probleme sa pouzdanošću, kao da je bilo prerano da rade takav upgrade, ali RB ih je na to natjerao pa razumijem donekle.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 12 jun 2022, 16:47

Ferrari nevjerovatno loš, i to u godini kad su izgleda napravili najbolji bolid.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 jun 2022, 16:58

BosniaBoston je napisao/la:
12 jun 2022, 14:53
KSG je napisao/la:
12 jun 2022, 14:49
Max Verstappen has more wins from Charles Leclerc's pole positions than Charles himself.

Kakva prevara je Leclerc, jadni navijaci Ferarija kad se moraju uzdati u ovog jadnika.
Pole Positions
Max-14
Charles-15

Wins
Max-25
Charles-4

:urnebes:
:rol: :rol: sprdnja :lol:

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 12 jun 2022, 17:29

akisarajevo92 je napisao/la:
12 jun 2022, 16:09
kaze Erceg u sestom krugu trke "jos nista nije zavrseno", ma nemoj :rol:

cekam da i jos koji put objasni sta je DRS

previse se trosi sa onim podcastima pa dolazi i kod njega do zasicenja materijala da vise ne zna ni sta prica, mnogo toga govori automatizovano

mislim da ima mozda 2 dana tokom sedmice kada ne prica po nekoliko sati o F1, MotoGP-u i NFL-u
Sila je Erceg kao komentator, ali bas ima svojih bubica u zadnje vrijeme. Za moto gp npr mu je postao standard da u petom, sestom krugu postavlja pitanje da li je posao zavrsen. :urnebes: A u zadnje vrijeme cini mi se jedino pogodio zadnju trku gdje je zaista rekao ako Fabio povede da ce nestat i tako je i bilo. :mrgreen: Aleix slavi prije kraja a cujes njega u daljini udara u nesto i govori Ne Aleix.

Ali je i u F1 krenuo razvijati opasne teorije. Kad je Checo ulazio u box on je bio siguran da je Max, pa se sokirao. I onda opet krece sa teorijama, kao uvodi ga RB da bi kod drugog stajanja Leclerca ovaj mu smetao. :tokralju: Eto bas bi mu u tim okolnostima Checo smetao, na jedno 25 krugova starim kugama bi bio topovsko meso za Charlesa. Iako je bilo ocito da Checo bas mnogo gubi, oni su se vise bavili teorijama zavjere vec stanjem stvari na stazi.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 jun 2022, 18:00

drago mi je sto je leclercu otkazao motor, tako je posteno, obzirom da je i verstappenu otkazao motor dva puta

zelim da sampiona dobijemo trkanjem, pa ko koga, a ne da istog odluce stvari na koje vozaci ne mogu da uticu

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 12 jun 2022, 22:43

Leclerc sam protiv svih, doslovno. Sve to stoji, sampionski materijal, odlicno vozi, ali nema ono nesto, ono ludilo u ocima koje vidis kod Maxa ili jos bolje kod Sumija, pa Sumi bi nakon onog u Monaku poskidao glave pola ljudi u garazi. A Leclerc mlakonja, nista jbg, bice bolje drugi put.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 13 jun 2022, 12:05

Hamo upitan za Kanadu
– Zaista je loše. Moraćemo da nađemo rešenje. Učešće u Kanadi je sada pod znakom pitanja. Nisam razgovarao posle trke sa njim, ali videli ste ga. Mislim da nije samo mišić u pitanju, već da je sišlo do kičme i moguće su ozbiljne posledice – rekao je Volf.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 13 jun 2022, 12:06

Finn je napisao/la:
13 jun 2022, 12:05
Hamo upitan za Kanadu
– Zaista je loše. Moraćemo da nađemo rešenje. Učešće u Kanadi je sada pod znakom pitanja. Nisam razgovarao posle trke sa njim, ali videli ste ga. Mislim da nije samo mišić u pitanju, već da je sišlo do kičme i moguće su ozbiljne posledice – rekao je Volf.
Los gubitnik.
Max Allegri

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 13 jun 2022, 12:10

Mig_Mig je napisao/la:
13 jun 2022, 12:06
Finn je napisao/la:
Hamo upitan za Kanadu
Los gubitnik.
Ček, jel ti i ovih par teoretičara fkt ne vjerujete u njegove bolove u leđima?

Pa čak se u jednom trenutku požalio da mu je sjedište hladno, očito mu je sve gore iz trke u trku.

Svi vozači osim Alonsa se žale na probleme s leđima i da se nešto mora mijenjati.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 13 jun 2022, 12:18

Trebalo bi lahko se to rješiti, digni bolid od zemlje malo i eto rješenja, ali timovi neće to da urade jer će izgubiti na performansama

Realno mecka je u najvećem problemu, kod ostalih nije toliko poskakivanje, ali Luis i George će ostati invalidi, ali opet to je greška kod dizajna bolida
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 13 jun 2022, 14:45

Pa Alonso bi kontrirao Hamiltonu i Lewisu cak i kad bi ovi podnijeli zahtjev da se Alpini osigura prvi startni red do kraja sezone. Covjek je 15 godina vec salty zbog analnog sexa 2008e. :rol:

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 13 jun 2022, 15:35

Finn je napisao/la:
13 jun 2022, 12:10
Mig_Mig je napisao/la:
13 jun 2022, 12:06
Finn je napisao/la:
Hamo upitan za Kanadu

Los gubitnik.
Ček, jel ti i ovih par teoretičara fkt ne vjerujete u njegove bolove u leđima?

Pa čak se u jednom trenutku požalio da mu je sjedište hladno, očito mu je sve gore iz trke u trku.

Svi vozači osim Alonsa se žale na probleme s leđima i da se nešto mora mijenjati.
Ja vjerujem da ima problema, i moj je savjet nek ide u penziju casno dok jos moze, da ga ne skoluju ovi mladji.

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.