Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Dufresne
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Dufresne » 22 feb 2013, 14:00

adriano_leite je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
Upravo tako samo selektor, koji ce biti i otici... I poslije kojeg ce doci novi selektor.... Ali ce reprezentacija BiH da ostane, uvijek to je poenta sto nece ljudi da shvate!!!!!

Eh kakva ce reprezentacija ostati nakon sto Pape ode? Sta ce ostati iza njega? Mnogi intelektualci ovdje rade slijedece, SAFET SUSIC=FUDBALSKA REPREZENTACIJA BIH! To je problem!
Selektora je bilo i bit ce ih. Bilo ih je 5 puta gorih, ali je Pape izgleda trn u oku mnogim intelektualcima, koji bi bolje posao od njega radili. Ko misli da je Pape = repka, taj nije normalan, jer je repke bilo i prije Papeta, bit ce je i poslije, kao sto ju je bilo prije Hajrovica, a bit ce je i poslije ;) .
Normalno da ce ih biti, ali u kakvom stanju? O tome ja govorim....

Ja sam rekao i ponovicu opet, Pape ima priliku da svoje ime upise zlatnim slovima u historiju bh. reprezentativnog fudbala, na njemu ja hoce li tu priliku iskoristiti....

Moze postati legenda, a moze postati i selektor na nivou Fuada Muzurovica... Samo treba imati na umu, da u odnosu na "Dajdzu", ima puno bolje startno mjesto...
Pravda za Papeta!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 feb 2013, 14:05

I kad Pape ode opet ce se naci pacenici da pemetuju ko treba a ko ne treba da igra, ko sta treba da radi, gdje sta treba da se radi, koga treba zvati ...itd I tom novom selektoru cete naci nadimak, i njega cete drvljem i kamenjem i sve tako u krug.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 22 feb 2013, 14:07

Jagodic prakticki rece da je sve do Susica.Sad me bas zanima da li ce nastaviti zvati svog pulena Avdiju,ili ce pozvati perspektivnog Kolasinca.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 feb 2013, 14:08

Elegant je napisao/la:I kad Pape ode opet ce se naci pacenici da pemetuju ko treba a ko ne treba da igra, ko sta treba da radi, gdje sta treba da se radi, koga treba zvati ...itd I tom novom selektoru cete naci nadimak, i njega cete drvljem i kamenjem i sve tako u krug.
Pa nije Sjeverna Koreja da prihvatamo svaku odluku i sutimo. Naravno da ce uvijek bit diskusije oko novih igraca, pogotovo u BiH kad ima dosta potencijalnih reprezentativaca u svakom trenutku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 feb 2013, 14:09

Dufresne je napisao/la: Normalno da ce ih biti, ali u kakvom stanju? O tome ja govorim....

Ja sam rekao i ponovicu opet, Pape ima priliku da svoje ime upise zlatnim slovima u historiju bh. reprezentativnog fudbala, na njemu ja hoce li tu priliku iskoristiti....
Bit ce kako bude. Bojali smo se sta ce biti nakon Bolica, Baljica, Hasana, Barbareza, Konjica, Hibica, Musica itd. pa eto vidi se da smo mozda cak i bolji sada. Sve ide svojim tokom, ne mozes nista preskociti. Izgubili smo Jakupovica, dosao jos bolji Begovic. Izgubili smo Kucukovica, dosao Vedo koji je 9 klasa bolji, izgubili smo mnogo stvari i izgubili smo mnogo igraca, pa eto i dalje postojimo i jos smo i bolji. Ne treba biti toliki pesimista i bojati se za to sta ce biti sutra, kada odu neki igraci, jbg. uvijek ima bolje od boljeg, a neko ko je danas talenat, ne mora znaciti da ce opravdati ocekivanja. Ko je mogao reci da bi Dzeko mogao biti bolji od Bole? Niko, a plakalo se za Kucukovicem, kao sto se sada place za Seferovicem i pojedincima. Samo sabur ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 feb 2013, 14:16

Cartman je napisao/la:
Elegant je napisao/la:I kad Pape ode opet ce se naci pacenici da pemetuju ko treba a ko ne treba da igra, ko sta treba da radi, gdje sta treba da se radi, koga treba zvati ...itd I tom novom selektoru cete naci nadimak, i njega cete drvljem i kamenjem i sve tako u krug.
Pa nije Sjeverna Koreja da prihvatamo svaku odluku i sutimo. Naravno da ce uvijek bit diskusije oko novih igraca, pogotovo u BiH kad ima dosta potencijalnih reprezentativaca u svakom trenutku.
Samo sto rijec "diskutovati" (diskusija) nema veze sa vezom kad su u pitanju neki ovdje.

Kada pocnu price o "menadžerskim-talovima" , pa do toga "da Uske iz zatvora diktira sta da se radi i kako", a onda ovi sto prate sve lige svijeta, pogotovo Izrealsku, Belgijsku, trecu divizju Austrije ... itd. Sve zanaju, doktori fudbala uz fudbalske video igre, monitor i internet.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 feb 2013, 14:18

Samo da napomenem drage kolege, da je javni poziv za organizovanje kafe forumasa sa foruma ss.ba zavrsen...

Komisija je konstatovala slijedece;

Da se na poziv niko nije javio (sto komisiju i nije toliko iznenadili), te da ce se poziv ponoviti, nekad u opet u skorijoj buducnosti...

Komisija je takodjer, konstatovala neke tehnicke probleme, koji su bili glavni kocnicari koji su onemogucili potencijalne kandidate da se prijave na javni paziv, a to su:

Da od svih forumasa koji pisu na forumu, samo njih 1,23% zivi u Sarajevu
Da ostalih 98,77% forumasa koji pisu na forumu zive uglavnom van Sarajeva ili BiH...

Od ovih 1,23% koji zive u Sarajevu, su uglavnom izvrsni direktori medjunarodnih korporacija koji imaju svoja predstavnistva u Sarajevu ili su ljudi koji imaju obaveze prema svom porodicnom zivotu, zene, djeca, ljubavnice i slicno...

Komisija je dobila jedan komentar, a to je da su bile vece sanse da se predmetna kafa organizuje, samo da je lokacija organizovanja bio bilo koji grad u BiH, osim Sarajeva, te Bec ili Ljubljana...

Komisija je se obavezala da ce javni poziv da raspise ponovo, sredinom ili krajem mjeseca jula mjeseca tekuce godine, kad vecina forumasa budu na godisnjem u BiH ili budu na vikendu u Sarajevu....
Pravda za Papeta!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 feb 2013, 14:20

Po meni je logicno da Kolasinac nastupa za Njemacku jer je nastupao za sve njihove mlade selekcije :lol:.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 feb 2013, 14:22

adriano_leite je napisao/la:
Dufresne je napisao/la: Normalno da ce ih biti, ali u kakvom stanju? O tome ja govorim....

Bit ce kako bude. Bojali smo se sta ce biti nakon Bolica, Baljica, Hasana, Barbareza, Konjica, Hibica, Musica itd. pa eto vidi se da smo mozda cak i bolji sada. Sve ide svojim tokom, ne mozes nista preskociti. Izgubili smo Jakupovica, dosao jos bolji Begovic. Izgubili smo Kucukovica, dosao Vedo koji je 9 klasa bolji, izgubili smo mnogo stvari i izgubili smo mnogo igraca, pa eto i dalje postojimo i jos smo i bolji. Ne treba biti toliki pesimista i bojati se za to sta ce biti sutra, kada odu neki igraci, jbg. uvijek ima bolje od boljeg, a neko ko je danas talenat, ne mora znaciti da ce opravdati ocekivanja. Ko je mogao reci da bi Dzeko mogao biti bolji od Bole? Niko, a plakalo se za Kucukovicem, kao sto se sada place za Seferovicem i pojedincima. Samo sabur ;) .
Ovo je jedini problem!

Bice kako bude, ako Bog da, insAllaha, da ce Bog... Svi mi imamo svoju sudbinu...
Pravda za Papeta!

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 22 feb 2013, 14:23

Adi_Zepce je napisao/la:Jagodic prakticki rece da je sve do Susica.Sad me bas zanima da li ce nastaviti zvati svog pulena Avdiju,ili ce pozvati perspektivnog Kolasinca.
Mogu razumjeti da se Safetu Susicu traze konkretne pogreske i da se iste kritikuju,KO RADI TAJ I GRIJESI,ali da se kritikuju a da se ne poznaju osnovne elementarne stvari...eh to se vec zove GLUPOST :!: :!: :!: :!:
Evo ja cu ti dati odgovor KOLASINAC NECE DOBITI POZIV IZ JEDNOG JEDNOSTAVNOG RAZLOGA:NE MOZE IGRATI ZA NASU REPREZENTACIJU JER NEMA PAPIRE SREDJENE NITI CE IH MOCI SREDITI DO 22. MARTA.
p.s.Ako vam nije jasna poruka procitajte je dva ili vise puta..........

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 feb 2013, 14:26

neznalica je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Jagodic prakticki rece da je sve do Susica.Sad me bas zanima da li ce nastaviti zvati svog pulena Avdiju,ili ce pozvati perspektivnog Kolasinca.
Mogu razumjeti da se Safetu Susicu traze konkretne pogreske i da se iste kritikuju,KO RADI TAJ I GRIJESI,ali da se kritikuju a da se ne poznaju osnovne elementarne stvari...eh to se vec zove GLUPOST :!: :!: :!: :!:
Evo ja cu ti dati odgovor KOLASINAC NECE DOBITI POZIV IZ JEDNOG JEDNOSTAVNOG RAZLOGA:NE MOZE IGRATI ZA NASU REPREZENTACIJU JER NEMA PAPIRE SREDJENE NITI CE IH MOCI SREDITI DO 22. MARTA.
Niko ovdje ne trazi, da Kolasinac igra za nas protiv Grcke... Sto se mene tice, ne mora zaigrati za nas i za dvije godine, ali treba da se obezbjedi zaigra za nas, kad-tad, a da ga u medjuvremenu ne uzme neka druga zemlja... ;)
Pravda za Papeta!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 feb 2013, 14:31

Elegant je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Samo sto rijec "diskutovati" (diskusija) nema veze sa vezom kad su u pitanju neki ovdje.

Kada pocnu price o "menadžerskim-talovima" , pa do toga "da Uske iz zatvora diktira sta da se radi i kako", a onda ovi sto prate sve lige svijeta, pogotovo Izrealsku, Belgijsku, trecu divizju Austrije ... itd. Sve zanaju, doktori fudbala uz fudbalske video igre, monitor i internet.
Pa niko ti nije kriv što ne pratiš ni klub što ti je na avataru.

Pape u sportu izjavi kako nije gledao Kolašinca, nego je gledao Milan - Barca.Nadam se da će naći snimak utakmice, pa ga malo pogledati.
DRUG NEBI TI PUNCA

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 feb 2013, 14:32

neznalica je napisao/la:
On sa pozivom krece u promjenu sp. drzavljanstva a ne bez njega.
Inace ce se napromjenjivati drzavljanstava sto dok ne zaigra za jednu selekciju.

Sta ako on promjeni drzavljanstvo a ne dobije poziv selektora majstore? Sta onda, jeli opet mjenja drzavljanstvo unazad?

Poziv u A selekciju je Kolasincu signal za pokretanje procedure oko mjenjanja drz. i nista drugo, ni teferic u Sloveniji ni ostale gluposti, nego samo poziv u A selekciju! A to sto mu je klub savjetovao da primi samo poziv A selekcije je sasvim logicno, ne moze on rizikovati mjesto u A timu Schalkea za igranje za nasu mladu repku, jedino poziv A selekcije se pika i nista drugo a za taj poziv su prvo odgovorni selektor a na drugom mjestu savez, stim sto selektor izgleda ceka da Kolasinac odpjeva koju ilahiju da se izjasni kao clan Patriotske Lige BiH (PLBIH) pa ce onda valjda i dobiti taj famozni poziv.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 22 feb 2013, 14:34

Dufresne je napisao/la:
neznalica je napisao/la:
Niko ovdje ne trazi, da Kolasinac igra za nas protiv Grcke... Sto se mene tice, ne mora zaigrati za nas i za dvije godine, ali treba da se obezbjedi zaigra za nas, kad-tad, a da ga u medjuvremenu ne uzme neka druga zemlja... ;)
Gospodine,ja sam odgovarao na post iznad,odnosno pojasnio zasto Kolasinac nece dobiti poziv....
Mladi g-dine Vi citirate i dajete odgovor koji nema veze sa mojim postom....to izgleda imate naviku da replicirate svemu i svacemu.....a fino sam vam napisao : Ako vam poruka nije jasna da je procitate dva i vise puta
To znaci (DA POJASNIM) da nisam protiv lobiranja biko kojeg nogometasa koji bi mogao biti eventualno pojacanje za nasu repku......Ako i nakon ovoga budete imali potrebu za repliciranjem smatram cu vas BEZNADEZNIM SLUCAJEM

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 feb 2013, 14:35

DonCorleone je napisao/la:
neznalica je napisao/la:
Inace ce se napromjenjivati drzavljanstava sto dok nezaigra za jednu selekciju.

Sta ako on promjeni drzavljanstvo a ne dobije poziv selektora majstore? Sta onda, jeli opet mjenja drzavljanstvo unazad?

Poziv u A selekciju je Kolasincu signal za pokretanja procedure oko mjenjanja drz. i nista drugo, ni teferic u Sloveniji ni ostale gluposti, nego samo poziv u A selekciju! A to sto mu je klub savjetovao da primi samo poziv A selekcije je sasvim logicno, ne moze on rizikovati mjesto u A timu Schalkea za igranje za nasu mladu repku, jedino poziv A selekcije se pika i nista drugo a za taj poziv su prvo odgovorni selektor a na drugom mjestu savez, stim sto selektor izgleda ceka da Kolasinac odpjeva koju ilahiju da se izjasni kao clan Patriotske Lige BiH (PLBIH) pa ce onda valjda i dobiti taj famozni poziv.
E moj prijatelju, ne ide to tako... Kad Kolasinac zavrsi svu potrebnu papirologiju, onda ide patriotsko-psiholoski test (PPT), kad polozi taj test, onda ide poziv... :D
Pravda za Papeta!

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 22 feb 2013, 14:37

neznalica je napisao/la:
Inace ce se napromjenjivati drzavljanstava sto dok ne zaigra za jednu selekciju.

Poziv u A selekciju je Kolasincu signal za pokretanje procedure oko mjenjanja drz. i nista drugo, ni teferic u Sloveniji ni ostale gluposti, nego samo poziv u A selekciju! A to sto mu je klub savjetovao da primi samo poziv A selekcije je sasvim logicno, ne moze on rizikovati mjesto u A timu Schalkea za igranje za nasu mladu repku, jedino poziv A selekcije se pika i nista drugo a za taj poziv su prvo odgovorni selektor a na drugom mjestu savez, stim sto selektor izgleda ceka da Kolasinac odpjeva koju ilahiju da se izjasni kao clan Patriotske Lige BiH (PLBIH) pa ce onda valjda i dobiti taj famozni poziv.
nAVEDITE MI JEDAN PRIMJER IGRACA KOJI JE DOBIO POZIV ZA A SELEKCIJU A DA NEMA PRAVO NASTUPA ZA ISTU...
S POSTOVANJEM

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 feb 2013, 14:41

neznalica je napisao/la: nAVEDITE MI JEDAN PRIMJER IGRACA KOJI JE DOBIO POZIV ZA A SELEKCIJU A DA NEMA PRAVO NASTUPA ZA ISTU...
S POSTOVANJEM
Kolasinac, nakon sto je zauzeo parlament Republike Srbije.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 22 feb 2013, 14:43

Jasno je da Kolasincu treba uputiti poziv sto prije,ako nista telefonski poziv,kako bi mu se reklo da se na njega ozbiljno racuna i da sto prije pokrene proceduru promjene sportskog drzavljanstva,a i civiljnog,jer on jos uvijek nema bh pasos,ali ga lako moze dobiti obzirom da su njegovi sa ovih prostora.... cak da on nema nikakve veze sa bivsom Yugoslavijom,njemu Vijece Ministara u veoma kratkoj proceduri moze dati bh drzavljanstvo ukoliko taj zahtjev stigne iz BH Saveza,kao sto je Wright dobio drzavljanstvo BIH kako bi igrao za BIH u kosarci.... ovaj igrac je zaista nama jako potreban,a sama cinjenica da on zeli igrati za BIH,tu ne bi smjelo biti zavlacenja nikakvog!

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 22 feb 2013, 14:44

neznalica je napisao/la: nAVEDITE MI JEDAN PRIMJER IGRACA KOJI JE DOBIO POZIV ZA A SELEKCIJU A DA NEMA PRAVO NASTUPA ZA ISTU...
S POSTOVANJEM
Kolasinac, nakon sto je zauzeo parlament Republike Srbije.
Kada ponestane argumenata pisu se gluposti....
Druze forum nije za djecu,nego za ozbiljnu i argumentovanu raspravu(naravno ako postoje dva ili vise lica koji ce istu voditi).....

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 22 feb 2013, 14:53

Njega nista ne sprecava da pokrene proces dobijanja drzavljanstva BiH, a potom i sportskog drzavljanstva, to sto on trenutno sjedi na dvije stolice to je druga stvar, i sto jos ni sam ne zna za koga ce igrat. Dakle stvar je jasna, sa sredjenim papirima konkurises za mjesto u reprezentaciji, a ako je kvalitetan fudbaler (sto je poprilicno jasno) onda ce poziv sigurno doc.

A to rizikovanje okacite macku o rep, ako moze Wilshear iz Arsenala, Jones, De Gea iz Uniteda i masa drugih igraca koji imaju bolji i status i ime od Kolosinca igrat za mlade reprezentacije, onda ne vidim zasto bi on bio izuzetak.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, dedo26, greenwood i 27 gostiju.