RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Mont0
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Mont0 » 12 okt 2010, 19:29

Sta nosite za uzvrat? :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 12 okt 2010, 19:30

Jedno 5000 KM za sudiju. :mrgreen:
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 12 okt 2010, 19:33

Znaci mi opet praznih ruka, e dokle vise :mrgreen:

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 13 okt 2010, 00:01

Ja sam malo naglo reagovao na izabir Đonke na mjesto direktora jer sam mislio i nadao se da ce se Tana vratit a ne da ce ga zazuzet covijek koji je policajac bio do jucer i to mi je bilo cudno ali opet,ne mislim nista o tom covijeku jer ga znam iz vidjenja i ne zelim da donosim nikakve zakljucke brzo. Vrijeme ce pokazat da li je bio pravi izbor ili nije. Sigurno je vazno da se treba izabrat i novi sef strucnog staba jer smo jedini klub koji nema covijeka skoro ni na jednom mjestu u klubu osim sekretarice. To je zalosno i vrijeme je da domace mudonje pokazu malo vise zanimanja a da neke svoje hirove stave u drugi plan jer ko nam kolo vodi u klubu nije ni cudo gdje smo. Od Pobrica i sl.seljaka pa nadalje ali tako nam je i mozemo se nadat da cemo nesto bolje dobit.
Kad sve ukupno sagledam,zao mi je imena Velez,kluba kojeg do sad pokazano ljudi koji ga vode srozavaju a najmanje je do igraca jer je vjerujem i njima dosta svega. Nemaju primanja nikakvih,nemaju se kome obratit,treniraju svaki dan i kad sagledamo stvari,i igraci su na trosku jer ko nap.ima svoje auto pa dolazi 2 puta dnevno na trening treba mu svaki dan 10 maraka benzina i to je mjesecno 300 maraka a nemaju plata i dr. Znaci,sto je trenutno ostalo od Veleza su igraci,tj.ljudi koji se pojavljuju svaki dan na stadionu njih oko 35.
Zalosno na sta nam je svetinja spala ali zakljucke o radi novog direktora cemo davat kasnije a zelim mu svu srecu

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 okt 2010, 03:09

Jedna stvar je vjerovatna.

Ako je Djonko covjek od obraza i od rijeci - i ako mu obraz nije na prodaju za pare ili bilo kakve usluge - kao bivsi policajac vrlo je vjerovatno da je mudonja - a toga u upravi Veleza vec odavno fali.

I meni je zao da ovo na neki nacin brise Tanovica - jer Tanovic je kvalitet kakvog se Velez nesmije odreci. Nije mozda on najbolja selekcija za direktora - ali Tanovic definitivno mora biti dio Veleza i mora raditi u Velezu (ako cemo sa stanovista interesa kluba). Tanovic je vrijedan radnik - i takvih nije nikad dosta.

E sad ako Djonko bude mudonja vrijedan godina rada u policiji - i ako je upola covjek kakvog dosta raje govori da jeste - onda mozda je Velezu napokon malkice pocelo da svice.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 13 okt 2010, 08:06

Ma da..ali, bojim se, ne mozes nikoga natjerati da dodje u klub, jbg....Svi oni sad vrlo dobro znaju kakav ih posao ceka kad dodju....Najgore sto prva lova koja dodje u klub ce biti vjerovatno "plasirana" u opstanak ove godine, jer svi vrlo dobro znamo kako je "skup" povratak iz druge u Premier ligu....
Ono zbog cega sam skeptican, a tice se Dzonke, je sigurno da on nije omiljen ni najmanje kod ovdasnjih vlasti a pogotovo kod lokalnih bandita....Po mom laickom misljenju, nije problem u pocetku ko ce doci od trenera, bitniji mi je tim ljudi koji ce raditi sa njim na organizaciji svega....
Naravno pored Tane, drugi covjek kojeg bi volio vidjeti u klubu je Edhem Bratic, sigurno najjaci trener mladjih uzrasta ne u BiH, nego i sire...
Ma ne znam stvarno..Znam samo da je Dzonko ozbiljan cojek koji ako se necega prihvati, uradit ce to do kraja, ali opet, dug posao ga ceka i mi to vrlo dobro znamo.....Siguran sam da ce imati komunikaciju sa RA, u to ne sumnjam ni najmanje i nadam se da ce mu izaci u susret...Pa, jbg, onda pomalo da svi upremo, pa dokle dodjemo, dodjemo...Gore od ovoga ne moze biti...

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 13 okt 2010, 09:25

Pozitivno je da u se stvari pocele pomicati sa mrtve tacke u klubu. Mislim da bi odabir mogao biti dobar. Svi mi treba da zasucemo rukave i pomognemo Velezu maksimalno sto mozemo. Najlakse je za tastaturu pa pricati praznu pricu. Prepoznace se sigurno mnogi u ovoj prethodnoj recenici.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 okt 2010, 16:00

carina je napisao/la:Ono zbog cega sam skeptican, a tice se Dzonke, je sigurno da on nije omiljen ni najmanje kod ovdasnjih vlasti a pogotovo kod lokalnih bandita....

Samo da odgovorim na ovaj dio tvog posta - ako Djonko nije omiljen kod ovdasnjih vlasti onda je upravo Djonko ono sto je Velezu odavno trebalo. Mi smo pali kurcu za usi onda kada su nam vlasti poceli odredjivati sudbinu. Velezov napredak je uvijek bio samo onda kad smo mi sami sebi odredjivali sudbinu. Tako da nama i ne treba neko ko je dobrim odnosima s vlastima. Nek taj dio posla odradjuju drugi - direktor kluba mora da odrzava klub kao svoj - a ne kao ogranak neke stranke.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 14 okt 2010, 14:41

Ma slazem se ja uglavnom sa tim, ali gdje druze ima para, a da to ne kontrolise neka stranka? Malo smo mi sami, navijaci i simpatizeri.....I sam sam debelog stava da ne bi smjeli pasti pod niciji patronat, ali bi volio da imamo neke "igrace" koji ce napraviti nekakav modus, da od svih uzmemo pomalo, jbg.....A danas su u Mostaru rijetki oni koji u isto vrijeme vole Velez i imaju para...Imaju ili jedno ili drugo...

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 14 okt 2010, 14:48

Ja cekam da Niksic bude premijer Federacije da nam malo pomogne. Veliki velezovac, vala je vrijeme da neko nakon Dzeme Bijedica dodje na vlast, a da je Rodjeni ;)

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 14 okt 2010, 16:59

black hole je napisao/la:široki dolazi po bod(ove) u vrapčiće :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

;)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

black hole
Kontakt:

Post Postao/la black hole » 14 okt 2010, 19:27

jeli red army prekinuo bojkot utakmica veleža ili još i dalje štrajkaju glađu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala ;)

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 15 okt 2010, 01:33

black hole je napisao/la:jeli red army prekinuo bojkot utakmica veleža ili još i dalje štrajkaju glađu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Na sljedecoj utakmici, bit ce isti broj nasih i vasih navijaca.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 16 okt 2010, 15:29

2:1 Okic
Anti Nakarada

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 16 okt 2010, 17:33

Eagles_OldSchool je napisao/la:2:1 Okic

2:5 wagner ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

black hole
Kontakt:

Post Postao/la black hole » 16 okt 2010, 17:43

gavran je napisao/la:
black hole je napisao/la:široki dolazi po bod(ove) u vrapčiće :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

;)
pogodih ja i to uvjerljivo :D :D
slomiti nas nisu mogli najjači na svjetu jer smo krvlju branili hrvatsku nam svetu
djed ti je bio ust.ša i ponosi se tim a sad meni kažeš da hanđ.r divizija nje postojala ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 okt 2010, 18:20

Dobro Velez u prvom poluvremenu, u drugom ipak u podredjenom polozaju. Široki problem ima sa prepustanjem inicijative nakon pogotka, bez potrebe, a i bez logike jer sa onom obranom se ne mogu braniti, a i prekvalitetan je vezni red da ne drzi loptu u svom posjedu, Velez je to mogao i iskoristio je u nekoliko navrata, no na kraju ipak zasluzena pobjeda. Eto, tako. :)
...Život za Široki...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 okt 2010, 19:27

Pa ljudi šta se dešava sa Veležom? Zar niko ne želi pomoći? Evo sad pročitah da se Obad nije htio obratiti novinarima na pressu. Bruka Adise, ali eto kakvi su ljudi u njemu nečudi i da još i postoji. Ovo je dokaz da Velež vode neškolovani ljudi. Onaj reporter na BHR 1 kaže da Velež ima snage za 60 minuta, ali to nije opravdanje za današnji debakl. Zar pobogu ti igrači neshvataju da su "profesionalci" a ne balavci. Na kraju mogu konstatovati da nam se ponavlja sezona 2008/09. nažalost. Ako se sada nešto ne učini druga liga nam negine. I još me nervira da reporter govori da je lijeva strana i ovaj putu katastrofalno odigrala, ako jest zar nije bolje ubaciti Veležove klince, a ne polovične igrače. Ali neću i ne vrijedi se nervirati za "ovaj Velež" koji plače zbog nesposobnosti ljudi u Mostaru.

Sve je rečeno, na potezu su pravi ljudi koji mogu pomoći Veležu i koji će siguran sam odmah reagovati da bi spriječili ispadanje u drugu ligu.

APEL SVIMA DA POMOGNU VELEŽU ŠTO PRIJE SOS

mostarski
Kontakt:

Post Postao/la mostarski » 16 okt 2010, 20:26

Neki dan sam maloprije "strijeljan" kad sam iznio svoje stavove, ali eto, nažalost još uvijek ovdje ima onih koji svim srcem brane demone prošlosti ili jednostavno se "pale" na svaku glupost pa u njoj vide kobajagi promjenu.
Jedini način da Velež krene prema nečemu što želimo je jednostavan. Sazivanje Skupštine, definitivni i javni odlazak svih ljudi koji do sada čine ono što se kobajagi zove Upravni odbor Veleža, a to su napominjem Samir Ćemalović, Mili Huseinagić, Adis Čevra, Adem Kada Macić, Ahmed Džubur, Eso Pobrić, Omer Pajić, te još par "sitnih" ušljivaca poput Mute Škore i njemu sličnih koji se busaju da su vazda nešto, a ustvari veliko ništa. Ako se ko pita zašto oni ili želi da pronađu razloge zašto neko od njih ne treba ići, onda živi u zabludi. Svi oni su uprava Veleža i do prije 5 dana, prije 10 dana, prije mjesec dana,.... A one gluposti da je Pika rekao odoh ja, ili neko drugi slično, ma dajteeeeeeeee. Oni su zajedno ili pojedinačno, više ili manje, doveli do ovog stanja i najdirektniji su krivci. Da se razumjemo i svi mi imamo dio krivice.
Dakle, samo Skupština treba prvo da smjeni, a zatim da imenuje drugu garnuituru ljudi. I da se razumijemo, svidjalo se to nekome ili ne, novi saziv Upravnog odbora treba da čine predstavnici SDP-a i SDA. Posebno SDP-a, jer objektivno ti ljudi, izuzev vremena kad je Zijo Žuljević vodio Velež nisu smjeli ni pristupiti klubu ili najblaže rečeno bili su ignorisani. S druge strane te dvije stranke čine vlast u Federaciji BiH, a svi znamo da ko ima vlast, ima i kompanije, ima i novac !!!! Opet kažem može se ovo nekome svidjati ili ne, a samo ljudi bliski ili dio vlasti koja će se otprilike uspostaviti nekad kad se najiskrenije nadam da ce se odrzati skupština ( a to je zima). Na toj skupštini treba formirati ili tijelo ili direktno pozvati bivše igrače kluba, a prije svega Duška Bajevića, Mehu Kodru, Envera Marića svakako, Nenada Bijedića, Halilhodžiće,.... da se uključe u rad kluba. Možete sada ovo nazvati fantazijom, ali raspitajte se, svi ti ljudi jednostavno neće da priđu nečemu gdje ima osobe koja se zove Samir Ćemalović. Ako se pitate zašto, pa samo se sjetite zadnjih 15 godina njegovog stolovanja Velezom i "istočnim Mostarom", pa će vam sve biti jasno. A oni hoće da se uključe, sigurno četvorica od nabrojanih, te još masa drugih koje nisam naveo.
I novo predsjedništvo imenuje nove direktore, struku određuje i ostalo. Opet kažem, ako je i pristupio iz najiskrenijih pobuda gospodin Đonko, iskreno mu hvala na tome. Ovo zaista najiskrenije mislim. Ako nije, haram mu bilo. Međutim, ne može čovjek koji je čitav život bio policajac biti direktor sportskog kluba. I nemojte mi sada se fatati Galeba, jer to je bilo jedno drugo vrijeme, sa Safom na čelu grada, sa Mirsom Huskovićem na čelu kluba, sa potpuno amaterskom ligom, gdje je Sabina Pehić bila najbolja rukometašica lige, dovedena na jednu sezonu, sve derala, a žena još bila aktivna u ženskoj fudbalskoj reprzentaciji. Hvala mu, ali Veležu trebaju mladi ljudi, trebaju ljudi iz svijeta fudbala sa međunarodnim iskustvom.
A do tada (pod uslovom da zaista organizujemo pravu skuptinu na zimu) nadajmo se samo da ćemo ostaviti bar minimalne šanse da na proljeće izborimo opstanak u ligi. Iako, da budem iskren, ako bi mi neko dao ponudu da cijena jednog potpunog zaokreta sa pravim dugoročnim radom bude ispadanje u Prvu ligu FBiH, onda bih odmah prihvatio takvo što. Ljudi moji ovo je agonija. Ovako više ne može i definitvno nam trebaju korjenite promjene.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 16 okt 2010, 20:41

J.ebo ja sebe ako je igdje sudjenje ovako POSTENO kao u nas, stavise, imam osjecaj kao da svaku utakmicu igramo u Kaknju one jedne godine.

Komentar iznad mene je OK i potpuno na svom mjestu, ali mene tako zabrinjava pasivnost raje, ponasamo se haman kao da ce sve samo od sebe doci na svoje mjesto. Nece brato, tonemo i propadamo, i nikoga ne boli neka stvar. Danas pored mene neki dedo place kao mala beba, nije mi toliko zao sto sam otisao na utakmicu, ali sto sam to morao vidjeti, pozelio sam da me nema,..

Play up Velez :(

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []