Premijer liga 2015/16
Re: Premijer liga 2015/16
Šteta što Krajina ne uđe ranije u formu, da prošeta kroz ovo doigravanje
Podsjetnik za -apaurin- da ipak iznosim samo činjenice. Braća KonjičaninRukomet je napisao/la:Borac-Izviđač 21-23.
Nakon blijedih izdanja Borca u pripremama za play off (Derventa, Gračanica, Prijedor), nekako očekivano je večeras trijumfovao Izviđač i vjerovatno preuzeo primat. Pronašli su Ljubušaci motiva, nisu bili umorni od puta, nisu se uplašili batina i povreda, uspjeli su da pokažu zube (bilo je svega) i da večeras pobjede.
Sudili su zlatni momci iz Visokog, pošteno i časno kako to dolikuje, pravim sportistima. Čestitam braći Konjičanin!
Četa Fetaha Kadrića u 53.minuti gubi od Maglaja 22-17, samo tako do poraza!

Jos uvjek ni rjeci Rukometnog saveza na optuzbe na kraj sezone , pa cak je i Bosna S rekla da je cudan kraj sezone. Molim boga da ona djeca iz objesti ostanu U bosni da se vrate nazadd a za godinu ih niko nece moc izbacit ako ostanu u onom sastavu ne samo to , bice u poziciji da naplate nekim klubovima
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
-
- Kontakt:
ah stete sto nisi u savezu da to ispitas

Ko o cemu ti o Visokom, momci su odlične sudije , ali moram reci da ne kulturnije publike od vase nema u cijeloj BiH. Ako grijesim neka me neko ispravi. Skoro sam bio u Visokom na utakmici psuju stari, mladi, zene, djeca, skolovani , neskolovani ... svi psuju kako to opravdavateLIBERTY je napisao/la:Podsjetnik za -apaurin- da ipak iznosim samo činjenice. Braća KonjičaninRukomet je napisao/la:Borac-Izviđač 21-23.
Nakon blijedih izdanja Borca u pripremama za play off (Derventa, Gračanica, Prijedor), nekako očekivano je večeras trijumfovao Izviđač i vjerovatno preuzeo primat. Pronašli su Ljubušaci motiva, nisu bili umorni od puta, nisu se uplašili batina i povreda, uspjeli su da pokažu zube (bilo je svega) i da večeras pobjede.
Sudili su zlatni momci iz Visokog, pošteno i časno kako to dolikuje, pravim sportistima. Čestitam braći Konjičanin!
Četa Fetaha Kadrića u 53.minuti gubi od Maglaja 22-17, samo tako do poraza!

RK Gračanica - RK Bosna (S).
Mi nemamo šta kriti.
Sportski pozdrav!
Mi nemamo šta kriti.
Sportski pozdrav!
Ja Visoko nisam spomenuo, samo sam pohvalio jedine sudije u BiH koje znaju suditi i koji sude pošteno. A to sto si spomenuo, da na utakmice u Visokom, posebno u ovoj novoj dvorani, dolaze ljudi sa porodicama, penzioneri, kao na nekoj utakmici u Njemačkoj, dokazuje koliko Visoko voli rukomet. Da imamo suđenje kao u Njemačkoj, vjerovatno ne bi ni bilo psovki, ali kakve su sudije kod nas, psovke su sitnica šta te sudije zaslužuju. Opet činjenice...Apaurin je napisao/la:Ko o cemu ti o Visokom, momci su odlične sudije , ali moram reci da ne kulturnije publike od vase nema u cijeloj BiH. Ako grijesim neka me neko ispravi. Skoro sam bio u Visokom na utakmici psuju stari, mladi, zene, djeca, skolovani , neskolovani ... svi psuju kako to opravdavateLIBERTY je napisao/la:Podsjetnik za -apaurin- da ipak iznosim samo činjenice. Braća KonjičaninRukomet je napisao/la:Borac-Izviđač 21-23.
Četa Fetaha Kadrića u 53.minuti gubi od Maglaja 22-17, samo tako do poraza!![]()
Sta ima?Igrac je napisao/la:Titulu i ove sezone osvaja Borac,da se ne zavaravamo ekipe iz lige ne mogu parirati Borcu
Inače?
Zadnja izmjena: Ivan95, dana/u 15 maj 2016, 01:29, ukupno mijenjano 1 put.
Sta ima jos????Igrac je napisao/la:Pa Izviđač nije mogao dobiti Borca u Ljubuškom uz ogromnu pomoć sudija prethodne sezone. Malo si se previše zanio,ali ima kaznena ekspedicija iz Banjaluke da te prizemlji,ne briniIvan95 je napisao/la:Vidjet ćemo u 5mjesecu tko je se blamirao, borac nece ni kupa jer se neigra u banja luci a ni prvenstva. ..zivi bili pa vidjeli.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Godinu dana mandata i jos uvijek nikad nista ne zna.Enid Tahirović, predsjednik Rukometnog saveza BiH: Moramo se boriti protiv mešetara
Nakon završetka regularnog dijela rukometne Premijer lige BiH, nakon kojeg su društvo najboljih napustili Igman, Sloboda, Gradačac, Gračanica i visočka Bosna Centrotrans...
pokrenula se lavina komentara o namještanju mečeva u posljednja tri kola. U nekoliko tekstova u našem listu prognozirali smo scenarij, po kojem je jasno da Krajina iza Cazina mora opstati, a to se i desilo.
Kako treba igrati
Najglasniji u optužbama bili su iz tabora Bosne Centrotrans, koji su, između ostalog, za krivce optužili i vodeće ljude Rukometnog saveza BiH Enida Tahirovića i Smaju Karačića, jer su nijemo posmatrali šta se dešavalo.
Predsjednik krovne kuće bh. rukometa Enid Tahirović ističe da su sve optužbe prema njemu neosnovane.
- Žao mi je što ljudi misle da ja krojim sudbinu nekih ekipa. Žao mi je i što misle da sam ja krojio tabelu, a nisam, jer da jesam, to bi sigurno drugačije izgledalo.
Bole me optužbe na moj račun, jer stvarno nemam veze s tim, govori Tahirović, koji je na pitanje da li je prvenstvo regularno, istakao:
- Iz ove perspektive ne mogu ništa tvrditi. Kao i svi ljudi koji pišu o tome, čuo sam razne priče, a i neki rezultati su previše sumnjivi, to je najblaži izraz koji mogu iskoristiti. Nisam došao u Savez kako bih nekim ekipama govorio kako trebaju igrati ili s kojom postavom izaći. Da sam trener bilo koje ekipe, znao bih da kažem igračima da izađu na teren i pošteno odigraju, ali nikom ne mogu kao predsjednik Saveza reći kako mora igrati.
Sumnje o namještanju prate kraj šampionata, a Tahirović ističe da je kancelarija krovne kuće bh. rukometa nemoćna da utječe na to.
- Potpuno smo nemoćni da utječemo na regularnost takmičenja ili na “namještene utakmice”. Smeta mi što se svašta priča o namještanju, a u Savez nije došla još nijedna prijava. Najsretniji bih bio kada bi ljudi koji pričaju o namještanju donijeli dokaze o tome. Dosta je priča rekla-kazala, ako imaju dokaze, neka ih neko donese u kancelariju Saveza, a mi ćemo poduzeti potrebne mjere. Moramo se svi zajedno boriti protiv mešetara koji imaju lične interese u našem rukometu, kazao je Tahirović i dodao:
Kolateralna šteta
- U svemu ovom moram biti iskren i reći da mi je najviše žao što su ekipe poput Gračanice i Visokog napustile Premijer ligu. To je sigurno kolateralna šteta za domaće prvenstvo, jer se radi o rukometnim sredinama koje mnogo ulažu u rukomet i bore se za opstanak klubova.

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
U uvjetima u kojim se odlucuje u 10 /12 (čitaj konsenzus jer dva člana IO nikada ne prisustvuju sjednicama) a glasanje je po nacionalnom principu da je na čelu Saveza Osim ne bi se uspjelo nista. Jedino rjesenje prinudna uprava u RS BIH i formiranje saveza u skladu sa zakonom
sta reci za ovo na utakmici ZRK Gorazde - ZRK Ilidza
-pri postizanju gola za Zrk Gorazde cisto iskljucenje igracice Ilidze
-centar izveden nepravilno, igracice Ilidze duboko u prostoru Gorazda a cuje se i kad je svirano za centar
-i na kraju penal koji ne postoji za bod Ilidze i plasman u evropu
-Sudije Lipa Katanić iz Sarajeva, delegat Mladen Raić i normalno sin tate iz saveza dobio je 77 od delegata a od komesara Borisa Đoga koji je zavio RK Borac u crno dok je direktorovao stize cestitka u biltenu
http://www.rsbih.com/dokumenti/bilteni/ ... lten21.pdf
Evo ovdje se vidi sve cisto pa da vidimo sta ce savez preduzeti
-pri postizanju gola za Zrk Gorazde cisto iskljucenje igracice Ilidze
-centar izveden nepravilno, igracice Ilidze duboko u prostoru Gorazda a cuje se i kad je svirano za centar
-i na kraju penal koji ne postoji za bod Ilidze i plasman u evropu
-Sudije Lipa Katanić iz Sarajeva, delegat Mladen Raić i normalno sin tate iz saveza dobio je 77 od delegata a od komesara Borisa Đoga koji je zavio RK Borac u crno dok je direktorovao stize cestitka u biltenu
http://www.rsbih.com/dokumenti/bilteni/ ... lten21.pdf
Evo ovdje se vidi sve cisto pa da vidimo sta ce savez preduzeti
hahahahahaha pa zasta oni postoje VI STE TI KOJI TREBAJU TO ISTRAZIT I NAC DOKAZ A NE KLUBOVI I IMAJU SANKCIJE ZA NESPORTSKO PONASANJE , PUSTANJE UTAKMICA ITD.samo_lijevo je napisao/la:Godinu dana mandata i jos uvijek nikad nista ne zna.Enid Tahirović, predsjednik Rukometnog saveza BiH: Moramo se boriti protiv mešetara
Nakon završetka regularnog dijela rukometne Premijer lige BiH, nakon kojeg su društvo najboljih napustili Igman, Sloboda, Gradačac, Gračanica i visočka Bosna Centrotrans...
pokrenula se lavina komentara o namještanju mečeva u posljednja tri kola. U nekoliko tekstova u našem listu prognozirali smo scenarij, po kojem je jasno da Krajina iza Cazina mora opstati, a to se i desilo.
Kako treba igrati
Najglasniji u optužbama bili su iz tabora Bosne Centrotrans, koji su, između ostalog, za krivce optužili i vodeće ljude Rukometnog saveza BiH Enida Tahirovića i Smaju Karačića, jer su nijemo posmatrali šta se dešavalo.
Predsjednik krovne kuće bh. rukometa Enid Tahirović ističe da su sve optužbe prema njemu neosnovane.
- Žao mi je što ljudi misle da ja krojim sudbinu nekih ekipa. Žao mi je i što misle da sam ja krojio tabelu, a nisam, jer da jesam, to bi sigurno drugačije izgledalo.
Bole me optužbe na moj račun, jer stvarno nemam veze s tim, govori Tahirović, koji je na pitanje da li je prvenstvo regularno, istakao:
- Iz ove perspektive ne mogu ništa tvrditi. Kao i svi ljudi koji pišu o tome, čuo sam razne priče, a i neki rezultati su previše sumnjivi, to je najblaži izraz koji mogu iskoristiti. Nisam došao u Savez kako bih nekim ekipama govorio kako trebaju igrati ili s kojom postavom izaći. Da sam trener bilo koje ekipe, znao bih da kažem igračima da izađu na teren i pošteno odigraju, ali nikom ne mogu kao predsjednik Saveza reći kako mora igrati.
Sumnje o namještanju prate kraj šampionata, a Tahirović ističe da je kancelarija krovne kuće bh. rukometa nemoćna da utječe na to.
- Potpuno smo nemoćni da utječemo na regularnost takmičenja ili na “namještene utakmice”. Smeta mi što se svašta priča o namještanju, a u Savez nije došla još nijedna prijava. Najsretniji bih bio kada bi ljudi koji pričaju o namještanju donijeli dokaze o tome. Dosta je priča rekla-kazala, ako imaju dokaze, neka ih neko donese u kancelariju Saveza, a mi ćemo poduzeti potrebne mjere. Moramo se svi zajedno boriti protiv mešetara koji imaju lične interese u našem rukometu, kazao je Tahirović i dodao:
Kolateralna šteta
- U svemu ovom moram biti iskren i reći da mi je najviše žao što su ekipe poput Gračanice i Visokog napustile Premijer ligu. To je sigurno kolateralna šteta za domaće prvenstvo, jer se radi o rukometnim sredinama koje mnogo ulažu u rukomet i bore se za opstanak klubova.
http://sportsport.ba/rukomet/sahinovic- ... pis/194368 Sarajecske postenacinje a Tahirovicu stvarno si sramota a cjenio sam te dok si igrao
Jeli ovo moguće 

brzi je napisao/la:Jeli ovo moguće
Sve je moguće. Ako savez i poslije ovih izjava ništa ne uradi, pod hitno o ovome treba upoznati ljude u EHF-u, jer svako dalje takmičenje, pod okriljem RSBiH, postaje besmisleno.
Emir RahimicNajlakse je u zivotu sve svaljivati na druge. Samo ovo ću reći , 5000 je malo para da sebi ovo uradis , dozvolis, izmislis na kraju karijere. Sto ne napises i kako si koverte primao ispod ruke i kako si nas ucijenio sve itd. Ti znas da si naletio na Bosnu , a bogami sad si i na mene... Jer si meni sve pricao , prije nego ces i upravi reci za ucijene. Itd itd itd. Dali su ti sve , a tebi i to malo je. I kad smo uspjeli bez tebe. IZMISLJAS I LAZES. JAVNO TI TO KAZEM. TVOJE PUTOVANJE KOJE SI TRAZIO OD Samer Residat I onih 5000 sto si trazio za 3 utakmice zadnje , gdje si nas sve ucijenio nisi dobio. Ali jesu igraci na kraju koji su igrali srcem u dusom do kraja i cisto i posteno. Itd itd . Ako se ja otvorim ti vrlo dobro znas gdje je kraj. U pogresnoj se crkvi molis decko. Pokazao si lose ljudske osobine, jos je zalosnije ako te koristi Visocka Bosna da lupas gluposti i izmisljas po medijima. Ja razumijem da ti je krivo sto smo na kraju uspjeli bez tebe cisto i posteno. Pa smo dobili Derventu a ti mi pises na fb messengeru rahima nemojte misliti da cete ostati cujem se ja i sa Gracanicom i Krajinom. Necete ostati. A mi pobijedili sve bez tebe. A ovo Krajina cujes se s njima posle naseg nastupa tamo koji je sumnjiv a ti u kontaktu i posle snjima. Mozda si u Cazinu nas prodao. Najveci poraz covjeka na kraju karijere , umjesto da odes kao kralj i idol ti odes kao . . . . . Aj sad cao.
Utakmicu protiv visoćke Bosne na Mojmilu, sarajevska Bosna nikad ne bi dobila i pored onakvog suđenja, da im nije igrao Sahinović. Ja ne kazem da je Bubi cvjećka, ali ovo su ozbiljne optuzbe i sigurno ih ne bi javno iznosio, da je sve regularno. Kako sam već rekao, na potezu je savez, jer je ovo gori slucaj od proslogodisnjeg slucaja "Hurem", kada su visoćkoj Bosni oduzeli bodoveshaman7 je napisao/la:Emir RahimicNajlakse je u zivotu sve svaljivati na druge. Samo ovo ću reći , 5000 je malo para da sebi ovo uradis , dozvolis, izmislis na kraju karijere. Sto ne napises i kako si koverte primao ispod ruke i kako si nas ucijenio sve itd. Ti znas da si naletio na Bosnu , a bogami sad si i na mene... Jer si meni sve pricao , prije nego ces i upravi reci za ucijene. Itd itd itd. Dali su ti sve , a tebi i to malo je. I kad smo uspjeli bez tebe. IZMISLJAS I LAZES. JAVNO TI TO KAZEM. TVOJE PUTOVANJE KOJE SI TRAZIO OD Samer Residat I onih 5000 sto si trazio za 3 utakmice zadnje , gdje si nas sve ucijenio nisi dobio. Ali jesu igraci na kraju koji su igrali srcem u dusom do kraja i cisto i posteno. Itd itd . Ako se ja otvorim ti vrlo dobro znas gdje je kraj. U pogresnoj se crkvi molis decko. Pokazao si lose ljudske osobine, jos je zalosnije ako te koristi Visocka Bosna da lupas gluposti i izmisljas po medijima. Ja razumijem da ti je krivo sto smo na kraju uspjeli bez tebe cisto i posteno. Pa smo dobili Derventu a ti mi pises na fb messengeru rahima nemojte misliti da cete ostati cujem se ja i sa Gracanicom i Krajinom. Necete ostati. A mi pobijedili sve bez tebe. A ovo Krajina cujes se s njima posle naseg nastupa tamo koji je sumnjiv a ti u kontaktu i posle snjima. Mozda si u Cazinu nas prodao. Najveci poraz covjeka na kraju karijere , umjesto da odes kao kralj i idol ti odes kao . . . . . Aj sad cao.
Ma nista nece bit ba , ovo prvenstvo je toliko neregularno da se ne bi smjelo roznat , rebali bi pojedini klubovi letit u drugu ligu , Izvaidzac Vogosca i Prijedor bi rebali bit kaznjeni novcano znog nesporskog ponasanja , Pa ja majke mi ne vidim smisao ove lige , cuj voris se citavu sezonu i onda 4 kluva puste Krajini utakmice koja ne bi mogla dobit nikad . Sudije nove mlade ubacit , Smjenit savez i odrzat sastanak konacno nakon 7 godina. Bosna falsifikovala potpis alo ba , Visockoj Bosni su uzeli 8 bodova iako je savez registrovao Hurema u Bosnu. Al ovdje zapamti niko ni izjave nece dat , samo suti ionako nikog ne zanima nasa liga. Nekad pune dvorane bile ccccccc kakav smo **** narod
Misljenja sam da sam dobar poznavalac rukometnih prilika u BIH, pa sebi dajem za pravo da komentarisem Bubijev istup. Činjenica je da je bio odličan igrač, u ovim nasim losim rukometnim prilikama (sezona 2015/2016) nesto iznad prosjeka sadašnjih igrača. Sam je na poziv Zuhdijin dosao u Sarajevo i igrao sve dok su mu redovno plaćali po utakmici iznos ne znam . Kada uprava RKB nije mogla da zadovolji njegove apetite on se okrenuo na drugu stranu (čitaj RK Krajina) i od njih namirio ono sto mu RKB nije dao. Nakon sto je procurilo ono sto je rekao i pisao suigračima ljudi iz RKB su mu se zahvalili i dali ostalim igračima ono sto su namijenili Bubiju. Uspjeli su svojom borbenoscu da izbore opstanak. Bubi, kao uvrijedjena mlada, poceo je da lupeta po portalima. On nije ni imao ugovor da bi ga neko falsifikovao a volju za nastup u RKB je sam manifestovao nastupima za RKB. Ako nije zelio da bude registrovan za RKB zasto je igrao. Plaćali mu i to dobro!!! Kada nisu vise htjeli da plaćaju po njegovim enormnim zahtjevima i zahvalili mu se , Bubi kaze "Nisam nista potpisao. " Igrao jesi, mora da su te tukli da igraš, naplatio jesi, Bubi jesi li platio porez za silu para koju si uzeo iz RKB... Ne zaboravi da u upravi RKB ima zaposlenika Porezne uprave........??????
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.