Postao/la velez_mostar » 26 okt 2009, 23:17
Meni je pomalo glupa prica "nije fer da neko zauzme mjesto nekom igracu koji je izborio baraz" ,to je presmijesno ,i prezalosno ..i jedino je Muratovic u tome ok ,pa ako volis ovu drzavu,normalno je da ces sam skontati da imas manjak kvalitete od pridoslice i prepustices mu tu poziciju ...recimo ,da je Ibricic ok ,uvijek bi priznao i rekao da ne moze cistit kopacke Pjanicu ,i kako bi on trebao igrati na ustrb ovoga...svaka cast Muratovicu "ja ne mogu ,ima mladjih ,boljih ,neka nam podignu kvalitet na veci nivo ,i to je to"...
Hocemo li to sada reci "eh ,odlicno je Supic branio ,pa ne bi bilo fer da ide na klupu bez obzira sto je k'o Svicarski sir",ma dajte .to je prica za malu djecu ...Uvijek treba igrati najbolji , ili u najboljoj formi ,i to je to!
Ne mozemo mi porediti Belgijsku i Njemacku ligu ,kad je Belgijska liga samo prolazna putanja za Holandsku ,a ova za Njemacku ,sto se tice igraca ..znaci neki treci razred liga ,i nema logike da Muratovic igra ,a da Bajramovic koji je jako zapazen bio protiv velikog Bayerna sjedi na klupi..naravno ako se radi o slicnom profilu igraca .
Ja ne zelim ovdje ocrniti bilo kojeg naseg igraca ,cak sta vise ,recimo Muratovic mi je jedan od postenijih ,ponosnijih ,srcanijih ,i drazih igraca ,ali ruku na srce godine su umanjile njegove motoricke sposobnosti koje se manifestuju na terenu u negativnom smislu...tj nema snage ,i pri tome gubi kvalitet ,ne moze izdrzati tempo sa 10 godina mladjim igracima koji svojom pokretljivoscu iskoristavaju njegove slabosti.
Uzmimo samo jedan primjer ,C.Ronaldo ,meni licno mrzak drama ,pravi ped.er ,picka na terenu ,prepotentni polupismeni seljacic koji je zaradio ogroman novac i ne sjeca se ko je bio ,i sta je bio ...ka.ra se u shupak,ali moramo biti svjesni da je to najkompletniji igrac na svijetu ,igra dvjema nogama ,sutira kao iz katapulta ,dribla na sve nacine ,brz je ko munja ,igra glavom odlicno ,moze igrati sve moguce pozicije u timu osim stopera (a i tu da ga je stavit snasao bi se),jak je k'o beton ,i na kraju krajeva najskuplji igrac na svijetu ,pa ko ista zna o fudbalu svjestan je da bi ga Muratovic samo pogledom mogao ispracati..tako da su nam mlade snage uvijek dobrodosle.
Nadam se da me necete bukvalno shvatiti da bi Muratovic cuvao ovog igraca ,ali s obzirom da kretnje ovog svemirca ,vrlo lako je moguce da predje na njegovu stranu ,i naravno nije tu samo on ,tu je Nani ,Simao ...Deco provlaci loptu kroz usi protivniku ,i td...moramo imati jak tim k'o beton ,pun trke ,pun ritma ,a to nam konkretno ne donose stariji ,staticni igraci!