Haris Medunjanin

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Adinjo
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la Adinjo » 26 okt 2009, 22:48

harishp je napisao/la:To je bilo prije vise deset godina i to vidi vraga sa Cirom.
kao sto rece Bilic u cjelim ovim kvalifikacijama nemoze preboliti i oprostiti Dervencaninu Corluki onaj crveni karton.Bez kojeg su poslije toga dozivjeli potop.
Uostalom imali smo a imamo jos naprimjer Hrgovica koji nakon poraza svoje ekipe tojest reprezentacije pita kako su mu kockasti prosli boleci ga taki za ovu repku u kojoj igra.
Zamislite Harisa nakon tekme sa Holandijom-poljupci i razmjenjivanje tel.brojeva :lol: :mrgreen:
P.S iskreno da Hrvatska ima tri presjednika i onakav savez kao mi,gora bi bila od Andore toliko o puri. ;)
Jah, sve to stoji, al cudi me kako zaboravi kad je CIroguz pratio kako mu njegova repka ( kockasti) igra, a boli ga racku za "njegove" lavove kako ih iranci pumpaju, ako cemo realno :lol:.

Mozda ti to ne odgovara pa si slucajno Ciroguzove greske zaboravio???

A koji bi poljubci od strane CIroguza pali da igramo sa kockastim, mah sreci nikad ne bi bilo kraja, dernek do zore pa ko moze. ;)

Tako da Hare nije jedini "uljez" u ovoj nasoj repki.

ZIvio jaro ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 okt 2009, 22:59

Pogledati sastav u Genku mislim na nas sastav.Ljudi su se ibretili kako cemo proci-bukvalno smo ostali bez golmana.,,Sumljivog,, Pandzu u prvu postavu.Povreda milion.Blamaza protiv rijeke Belgija kao zapeta puska i sa vrlo dobrim sansama i drugi na tabeli.
To je ona prica za Modrica i ostale.
Ono sto me najvise ljuti i kod ljudi kako ti rece rigaju vatru,pluju,podcjenjuju i jos kazu da su zakazali oni koji su svejedno krvavo izborili ovaj baraz.Na ustrb neki koji bi jednom guzicom sjeli na sto stolica a ne na jednu.
Lako zaboravljamo a tesko pamtimo i to nam je velika,velika mana.
P.S Taj isti Katanec od solidne Makedonije i skoro slicnih igraca kao i Slovenija nije amam bas nista mogao napraviti.
P.S Ebo Ciru kako rece jedan forumas dokle god su rezultati podrzavat cu ga.isti dan kad ode zaboraviti.
Najzalosnije od ovoga je da dosta takvih satro nevole Ciru a ove dvozume igracice guraju u repku iako ih pola njih nije ni pratilo par tekmi za cjelo vrjeme.
Dao gol pa ga treba umjesto Misimovica ODMAH staviti :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 26 okt 2009, 23:17

Meni je pomalo glupa prica "nije fer da neko zauzme mjesto nekom igracu koji je izborio baraz" ,to je presmijesno ,i prezalosno ..i jedino je Muratovic u tome ok ,pa ako volis ovu drzavu,normalno je da ces sam skontati da imas manjak kvalitete od pridoslice i prepustices mu tu poziciju ...recimo ,da je Ibricic ok ,uvijek bi priznao i rekao da ne moze cistit kopacke Pjanicu ,i kako bi on trebao igrati na ustrb ovoga...svaka cast Muratovicu "ja ne mogu ,ima mladjih ,boljih ,neka nam podignu kvalitet na veci nivo ,i to je to"...
Hocemo li to sada reci "eh ,odlicno je Supic branio ,pa ne bi bilo fer da ide na klupu bez obzira sto je k'o Svicarski sir",ma dajte .to je prica za malu djecu ...Uvijek treba igrati najbolji , ili u najboljoj formi ,i to je to!
Ne mozemo mi porediti Belgijsku i Njemacku ligu ,kad je Belgijska liga samo prolazna putanja za Holandsku ,a ova za Njemacku ,sto se tice igraca ..znaci neki treci razred liga ,i nema logike da Muratovic igra ,a da Bajramovic koji je jako zapazen bio protiv velikog Bayerna sjedi na klupi..naravno ako se radi o slicnom profilu igraca .
Ja ne zelim ovdje ocrniti bilo kojeg naseg igraca ,cak sta vise ,recimo Muratovic mi je jedan od postenijih ,ponosnijih ,srcanijih ,i drazih igraca ,ali ruku na srce godine su umanjile njegove motoricke sposobnosti koje se manifestuju na terenu u negativnom smislu...tj nema snage ,i pri tome gubi kvalitet ,ne moze izdrzati tempo sa 10 godina mladjim igracima koji svojom pokretljivoscu iskoristavaju njegove slabosti.
Uzmimo samo jedan primjer ,C.Ronaldo ,meni licno mrzak drama ,pravi ped.er ,picka na terenu ,prepotentni polupismeni seljacic koji je zaradio ogroman novac i ne sjeca se ko je bio ,i sta je bio ...ka.ra se u shupak,ali moramo biti svjesni da je to najkompletniji igrac na svijetu ,igra dvjema nogama ,sutira kao iz katapulta ,dribla na sve nacine ,brz je ko munja ,igra glavom odlicno ,moze igrati sve moguce pozicije u timu osim stopera (a i tu da ga je stavit snasao bi se),jak je k'o beton ,i na kraju krajeva najskuplji igrac na svijetu ,pa ko ista zna o fudbalu svjestan je da bi ga Muratovic samo pogledom mogao ispracati..tako da su nam mlade snage uvijek dobrodosle.
Nadam se da me necete bukvalno shvatiti da bi Muratovic cuvao ovog igraca ,ali s obzirom da kretnje ovog svemirca ,vrlo lako je moguce da predje na njegovu stranu ,i naravno nije tu samo on ,tu je Nani ,Simao ...Deco provlaci loptu kroz usi protivniku ,i td...moramo imati jak tim k'o beton ,pun trke ,pun ritma ,a to nam konkretno ne donose stariji ,staticni igraci!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 okt 2009, 23:24

Pa sta bi tek onda Pjanic ucinio sto se tice cuvanja.Pjanica mozes totalno zaboraviti sto se tice defanzivni obaveza.
Vladavica isto.O Medunjanninu kad vec razglabate trebali bi znati da je spor ko kornjaca i da je jedan Muratovic brzi voz za njega.
Ja dajem glavu da ce Ciro da stavi opet ove igrace u igru a ove sto se nazor guraju ili tribina ili klupa.
On je na treninzima svaki dan na pripremama a ne mi.Tako da bi to ljudima trebalo biti jasno-makar jednom u zivotu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 26 okt 2009, 23:36

harishp je napisao/la:Pa sta bi tek onda Pjanic ucinio sto se tice cuvanja.Pjanica mozes totalno zaboraviti sto se tice defanzivni obaveza.
Vladavica isto.O Medunjanninu kad vec razglabate trebali bi znati da je spor ko kornjaca i da je jedan Muratovic brzi voz za njega.
Ja dajem glavu da ce Ciro da stavi opet ove igrace u igru a ove sto se nazor guraju ili tribina ili klupa.
On je na treninzima svaki dan na pripremama a ne mi.Tako da bi to ljudima trebalo biti jasno-makar jednom u zivotu.

ti si ga sad pretjerao bas cuj muratovic brzi voz(mislis spori voz kao ovi dotrajali sto do ploca idu )
Muratovic je dobar igrac pun iskustva ali on tim iskustvom moze jednom parirati brzim portugalcima drugi put vec nece moci trcati za njima,sam je rekao da nema snage,covjek nema energije,nema kondicije(iskustvo na stranu i nemoze toliko pomoci protiv ovih gazela)zato tu treba neko mladzi igrac koji moze trcat 120 minuta a to Murat nije on nemoze ni pola sata izdrzat)
A sto se Medunjanina tice on moze trcat tih 120 min ako treba i ako nije toliko brz,u primeri igraju samo 100% pripremljeni igraci i takve uzimaju spanci u svoje klubove.
Jos za Pjanica da kazem,njega ako neko pocne nervirati i bjezati mu po terenu,on puca bezbroj puta sam gledao koliko je uporan i koliko trci i neda se preveslati tako lahko...

Jahic obecava da pored njega ronaldo nece moci mrdnuti,ali mislim da se tu tjesi Jahic previse,jer vidjelo se protiv Spanije da su sve lopte prosle po njegovoj strani covjek nije nista stigao zatvoriti...Nadam se da ce se naci neko rijesenjetu..Maybe Berberovic... :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 okt 2009, 23:38

Utakmicu sa Spanijom ako budete ozbiljno shvatili gore cete proci nego Portugal :mrgreen:
P.S Murat ako ne moze trcati onda ide sa onim lopta moze proci ali igrac ne.E zato je i bio standardan.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 27 okt 2009, 00:02

harishp je napisao/la:Utakmicu sa Spanijom ako budete ozbiljno shvatili gore cete proci nego Portugal :mrgreen:
P.S Murat ako ne moze trcati onda ide sa onim lopta moze proci ali igrac ne.E zato je i bio standardan.
Daj ba Harise sto si smijesan? Sto branis neodbranljivo? Ovde ni jedan nije reko da treba doci Medunjanin i umjesto Misketa zaigrati osim mozda neki levat koji nema pojma o fudbalu. Samo smo rekli da nam idu na zivce price da je prosjecan igrac, sin dezertera, da nece on zauzimat mjesta drugim koji su dosli prije njega, da nemoze da igra za bosnu. Ja sam licno gledo samo 2-3 puta tvog imenjaka i nemogu jos da ga procjenim ali kazem ako Ciro vidi u njemu dobru soluciju za vezni red pa nek ga stavi i u prvih 11 koji vas **** boli? Svi glumite da ste strucnjaci a nemate pojma. Treba vidjet covjeka, isprobat pa ocjenit.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 okt 2009, 00:22

noah je napisao/la:
harishp je napisao/la:Utakmicu sa Spanijom ako budete ozbiljno shvatili gore cete proci nego Portugal :mrgreen:
Daj ba Harise sto si smijesan? Sto branis neodbranljivo? Ovde ni jedan nije reko da treba doci Medunjanin i umjesto Misketa zaigrati osim mozda neki levat koji nema pojma o fudbalu. Samo smo rekli da nam idu na zivce price da je prosjecan igrac, sin dezertera, da nece on zauzimat mjesta drugim koji su dosli prije njega, da nemoze da igra za bosnu. Ja sam licno gledo samo 2-3 puta tvog imenjaka i nemogu jos da ga procjenim ali kazem ako Ciro vidi u njemu dobru soluciju za vezni red pa nek ga stavi i u prvih 11 koji vas **** boli? Svi glumite da ste strucnjaci a nemate pojma. Treba vidjet covjeka, isprobat pa ocjenit.
Isprobat protiv Zimbamvea,Togoa ili Dominikanskih Republika a ne u utakmicama koje cemo opet mozda cekati deset dvanaest godina. :ugeek:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 27 okt 2009, 13:30

Svakog kvalitetnog igraca treba pozvati u reprezentciju i dati mu priliku, ali sada u ovoj iznimnoj situaciji mislim da je bolje da racunamo na snage koje su nas dovele do baraza i da smo stvorili jednu homogenu ekipu koja dise kao jedan i bojim se da bi neki novi likovi sve to poremetili i mozda narusili atmosferu.
U slucaju da se plasiramo na SP onda trebamo odmah zvati sve sto imamo na raspolaganju i Medunjanina i Hasana i Papca i polako ih uklapati u ekipu, a do SP bi odigrali puno prijateljskih utakmica i to bi se sve uklopilo.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

ae_
Kontakt:

Post Postao/la ae_ » 27 okt 2009, 14:14

Joj koliko vi mozete pricati iz suplja u prazno, ako ga htjeli pozvati pzvat ce ga i kraj price, mislim da niko vas nist nece pitati. A da je neka klasa i nije zabio lik fin go i odmah neki majstor, sta ima majstor u valjadolidu sa 25 g. ako se nevaram, a neka ga zavnu nek momak pokusa, niko nezna sta je se desavalo u savezu tih godina i ja li on htjeo igrat il su mu trazili pare nebitno. Mislim da mi nismo neka velesila koja moze samo tako da otpisuje igrace, mozda nam trenutno netrebaju igraci njegovog kalibra, al doce vrijeme kad nam i zatreba , i ko zna kad se moze desit neka povreda. O klasi igraca mi ne trebamo cjenit, jer samo cjenimo ka je zabio go, a ostalo niko negleda :mrgreen:
Pokusao glavom kroz zid, kad osta crvena mrlja na zidu.

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 27 okt 2009, 21:37

evo i na ovoj temi cu ponoviti moj sastav protiv Portugala u gostima:

---------------Hasagic

Berberovic-Nadarevic-Spahic-Jahic

-------------Medunjanin

Pjanic------Bajramovic------Salihovic

--------------Misimovic

---------------Dzeko

Nemojte biti smijesni sa ovim izjavama da trebaju dalje igrati Muratovic i Rahimic zajedno iz razloga sto je to do sada bila vrlo pozitivna kombinacija, jer nije. Pa to je stvarno smijesno, ja neznam dali se vi uopste sjecate kako je Muratovic dosao medu prvih 11? On je krpio nas tim protiv Estonije kada smo igrali kod kuce. bio je jako borben i to se svidjelo nasoj naivnoj publici a pogotovo Ciri (naivnoj, jer borba nije sve, vec jedan dio od namanje 10-15 sposobnosti jednog igraca). Nakon toga se vratio u Graz, trcao svojih 8 km po utakmici i mirna Bosna.

Medutim igraci tipa Ronalda, Simao-a, Nani-a lete preko stadiona kao munje i predu oko 12 km u 90 minuta.

Sta ako bude prudezetak igre? Sta cemo onda? Muratovic i Rahimic zajedno nemogu izdrzati 75 minuta kako treba a kamoli 90, a o 120 da i nepricam. Rahimic dugo vremena vise nije u prvih 11 u Moskvi, ude mjenja saigrace ali nije vise standardan ima godinu dana. Mi u sredini moramo biti snazni, imati genijalnu pas igru i imati iskustvo da njihovu igru na sredini terena brkamo, kvarimo, unistimo. budeli njihova sredini jaca od nase, ice na 1:1, pogotovo po bokovima i bukvalno ce nas razmontirati. Znaci to se mora pod broj 1 zaustaviti.
Nebudemoli promjenili nas sistem igre, ojacali genijalnost na sredini terena (Misimovic sam nema efekta nikakvog protiv jacih ekipa). Treba Pjanica isprobati vec jednom svih 90 minuta i to upravo pored Misimovica, mislim da bi to bio nevjerovatan tandem. Ako moze da igra za jednu od najboljih ekipa na svijetu, sto nebi mogao da igra za BiH u prvih 11?

i prestanite vise sa tim izjavama Ciro je ovo protiv Spanije namjerno uradio da bi nas Portugalci podcjenili, hehehe, pa to kada procitam nemogu da se ne nasmijem. A kao drugo, ko je do sada igrao, nije igrao zato sto je najbolji nego zato sto smo se krpili, krpili smo se vazda u odbrani i na sredini terena, a sada sa Medunjaninom imamo igraca koji moze zamjeniti i Murata i Rahimica, tako da neznam sta se tu treba jos raspravljati...

alemao
Kontakt:

Post Postao/la alemao » 27 okt 2009, 21:55

, kostur rep. je spahic, rahimic,misimovic i džeko

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 27 okt 2009, 22:01

no comment je napisao/la:evo i na ovoj temi cu ponoviti moj sastav protiv Portugala u gostima:

---------------Hasagic

-------------Medunjanin

--------------Misimovic

---------------Dzeko

Nemojte biti smijesni sa ovim izjavama da trebaju dalje igrati Muratovic i Rahimic zajedno iz razloga sto je to do sada bila vrlo pozitivna kombinacija, jer nije. Pa to je stvarno smijesno, ja neznam dali se vi uopste sjecate kako je Muratovic dosao medu prvih 11? On je krpio nas tim protiv Estonije kada smo igrali kod kuce. bio je jako borben i to se svidjelo nasoj naivnoj publici a pogotovo Ciri (naivnoj, jer borba nije sve, vec jedan dio od namanje 10-15 sposobnosti jednog igraca). Nakon toga se vratio u Graz, trcao svojih 8 km po utakmici i mirna Bosna.

Medutim igraci tipa Ronalda, Simao-a, Nani-a lete preko stadiona kao munje i predu oko 12 km u 90 minuta.

Sta ako bude prudezetak igre? Sta cemo onda? Muratovic i Rahimic zajedno nemogu izdrzati 75 minuta kako treba a kamoli 90, a o 120 da i nepricam. Rahimic dugo vremena vise nije u prvih 11 u Moskvi, ude mjenja saigrace ali nije vise standardan ima godinu dana. Mi u sredini moramo biti snazni, imati genijalnu pas igru i imati iskustvo da njihovu igru na sredini terena brkamo, kvarimo, unistimo. budeli njihova sredini jaca od nase, ice na 1:1, pogotovo po bokovima i bukvalno ce nas razmontirati. Znaci to se mora pod broj 1 zaustaviti.
Nebudemoli promjenili nas sistem igre, ojacali genijalnost na sredini terena (Misimovic sam nema efekta nikakvog protiv jacih ekipa). Treba Pjanica isprobati vec jednom svih 90 minuta i to upravo pored Misimovica, mislim da bi to bio nevjerovatan tandem. Ako moze da igra za jednu od najboljih ekipa na svijetu, sto nebi mogao da igra za BiH u prvih 11?

i prestanite vise sa tim izjavama Ciro je ovo protiv Spanije namjerno uradio da bi nas Portugalci podcjenili, hehehe, pa to kada procitam nemogu da se ne nasmijem. A kao drugo, ko je do sada igrao, nije igrao zato sto je najbolji nego zato sto smo se krpili, krpili smo se vazda u odbrani i na sredini terena, a sada sa Medunjaninom imamo igraca koji moze zamjeniti i Murata i Rahimica, tako da neznam sta se tu treba jos raspravljati...
De sad fino nek moderator ovo fino nekako "uokviri", pa kome nije sta jasno, nek ovo procita opet.

Bravo kralju. Najjaci post ovde sto sam procita.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 27 okt 2009, 23:43

no comment je napisao/la:evo i na ovoj temi cu ponoviti moj sastav protiv Portugala u gostima:

---------------Hasagic

-------------Medunjanin

--------------Misimovic

---------------Dzeko

Dobro si ti sve to ,ni sastav nije los ,samo ti je besmislena formacija bez Rahimica ,on je igrac koji ce imati najvise zadataka u Portugalu ,moze ih obaviti na iskustvo ,i jedini je pravi zadnji vezni u nasoj ekipi ,tako da nema sanse da bez njega mozemo ista...ostalo moze proci,mada ne bi ni Berberovica pusti da se igra sa Nanijem,ili Simaom...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 okt 2009, 23:48

Nego bi Vladavica mozda :roll: Koji cestito ni minuta u Salzburgu nemoze sastaviti.
Uostalom ko imalo svojom glavom konta to za da Pjanica ni u bilo kojem slucaju nece biti ui prvoj jedanaestorki.
Pa frajer ni jedan cestiti start protiv Spanije nije imao.Ko je gledao tekmu skontace
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 27 okt 2009, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 27 okt 2009, 23:56

Gol Medunjanina najljepši u 8. kolu Primere !

slika

Sjajan gol Harisa Medunjanina - po svemu sudeći budućeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, u dresu Valladolida protiv Deportiva u 8.kolu Primere izabran je za najljepši gol kola.

Prema izboru nogometnog portala goal.com, gol koji je Medunjanin postigao u 88' minuti, nekoliko trenutaka nakon ulaska u igru, izabran je za najljepši gol u okviru 8.kola španjolske Primere. Valladolid je u toj utakmici na svom stadionu savladao momčad iz La Corune rezultatom 4:0, Medunjaninov gol je bio posljednji na utakmici, pogledajmo ga još jedanput!

[youtube][/youtube]

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 okt 2009, 23:57

no rules je napisao/la:Gol Medunjanina najljepši u 8. kolu Primere !

slika

Sjajan gol Harisa Medunjanina - po svemu sudeći budućeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, u dresu Valladolida protiv Deportiva u 8.kolu Primere izabran je za najljepši gol kola.

Prema izboru nogometnog portala goal.com, gol koji je Medunjanin postigao u 88' minuti, nekoliko trenutaka nakon ulaska u igru, izabran je za najljepši gol u okviru 8.kola španjolske Primere. Valladolid je u toj utakmici na svom stadionu savladao momčad iz La Corune rezultatom 4:0, Medunjaninov gol je bio posljednji na utakmici, pogledajmo ga još jedanput!

[youtube][/youtube]
Super budemo ga gledali iduce godine,ove neces Hibica mi :lol: :lol: :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 28 okt 2009, 00:01

nikad ne reci nikad ;) , pa dobro 64 dana nisu problem :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 okt 2009, 00:06

no rules je napisao/la:nikad ne reci nikad ;) , pa dobro 64 dana nisu problem :mrgreen:
Nije vala ni onih njegovih tri godine sto je ,,profulao,,
Jos od tog ,,KRMKA,, mi rjeci u Alkmaru pred kaficem ne mogu izaci iz glave.
...,,Sa ti je ba nisam lud zbog tih prosjaka(BIH) da zajebem karijeru,, :evil: :evil: :evil:
I budali dovoljno. :roll: :roll:
E zato cu se vazda na taj ,,SLJAM,, i posr-at i popi-sat a vi onanisite i dalje :evil:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 28 okt 2009, 00:12

harishp je napisao/la:
no rules je napisao/la:nikad ne reci nikad ;) , pa dobro 64 dana nisu problem :mrgreen:
Nije vala ni onih njegovih tri godine sto je ,,profulao,,
Jos od tog ,,KRMKA,, mi rjeci u Alkmaru pred kaficem ne mogu izaci iz glave.
...,,Sa ti je ba nisam lud zbog tih prosjaka(BIH) da zajebem karijeru,, :evil: :evil: :evil:
I budali dovoljno. :roll: :roll:
rekla - kazala slika slika slika slika

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 29 gostiju.