NHL

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji tim po vama osvaja Stanley kup:

Pittsburgh Penguins
20
83%
Nashville Predators
4
17%

Ukupno glasova: 24

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Re: NHL 2011/2012

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 22 maj 2012, 03:48

U drugom dijelu drugog perioda puno bolja igra, imali smo i par dobrih odd-man-rush situacija, ali realizacija nije bila na nivou. Sad se čini da imamo više snage, što naravno nije nikakvo čudo obzirom da smo prvu polovinu utakmice prespavali. Da je iz ove inicijative ušao jedan puck to bi još i bilo dobro, ovako jako teško da će se nešto desiti. Da smo ovako igrali od početka to bi možda i ličilo na nešto, ovako je po svemu sudeći prekasno...

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 22 maj 2012, 04:55

Treći period počeo kao i prethodna dva - grozno. Nakon što je i Hank uspio napraviti grešku kada je dopustio bespotreban rebound Pariseu onda su naši krenuli da se malo glupiraju. Show je započeo Mike Rupp, koji je u par sekundi napravio slijedeće: Prvo je trebao radi roughinga biti kažnjen ali nije, onda je radi slashinga kaženjen, a nakon sudijskog zvižduka je onako krkanski gurnuo Brodeura. Onda su svi krenuli na njega i nastala je opšta tuča u kojoj se sve završilo double minorom u korist Devilsa. Treba pomenuti i bespotrebno deranje Johna Tortorelle na Petera De Boera nakon pomenutog glupiranja Ruppa. Bolje bi mu bilo da se dere na svoje indisponirane igrače i da De Boeru čestita na zasluženoj pobjedi. Nakon što smo odbranili prvi double minor onda je Carl Hagelin imao svoj show. Prvo radi nekakvog bezveznog i nepotrebnog slashinga ostavlja nas 5 on 3, a zatim po izlasku iz penalty boxa pravi još gluplji hi-sticking i opet smo sa igračem manje. Nakon što smo sve to odbranili pred sam kraj postižemo taj gol preko Fedotenka, da bi konačnih 4:1 postavio Parise empty netterom i svojim hattrickom.

Nakon ovog "performansa" naši su obavezni da pokažu nešto konkretno u Gardenu za dva dana, po mogućnosti više hockeya a manje bespotrebnog mlataranja.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 maj 2012, 14:22

Svaka cast Kingsa na izborenom velikom finalu. Ove sezone u PO su odigrali fenomenalno, ostvarili su rekord sa najvise uzastopnih gostujucih pobjeda u PO, izbacili prva tri nositelja zapadne konferencije i iskreno se nadam da ce na kraju osvojiti Stanley Cup jer su zasluzili.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 maj 2012, 17:19

Cestitke Kingsima na izborenom finalu Stanley kupa 8-)

Sada jos ostaje otvoreno pitanje njihovog suparnika :mrgreen: iz duela Devils vs Rangers i velikog rivalstva, koje se nastavlja na onu legendarnu seriju izmedju ova dva rivala u finalu Istoka iz '94 kada su Rangersi u 7 tekmi izborili finale ;)

Rupp vs Marty(flop of the week) :o :mrgreen:

slika
slika :mrgreen:

Otrese ga Rupp ko beba zvecku :mrgreen:
slika :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 23 maj 2012, 21:45

jesu me obradovali kingsi sinoc :D doughty fantastican s jednim golom i assistencijom. jedva cekam pocetak stanley cup finale iduce srijede. biti ce pakleno, nadam se da ce kingsi obraniti cast grada posto su se obrukali vec lakersi a clippersi ispali takodje :)
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 maj 2012, 02:31

Sheldone imal te gdje, gledaš li ovu pi.zdariju...

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 24 maj 2012, 02:40

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Sheldone imal te gdje, gledaš li ovu pi.zdariju...

Gledam, zasluženo Devilsi vode i što se tiče večerašnje utakmice to je to. Pravo da ti kažem i ne gleda mi se utakmica
gledam je et onako, ne spava mi se još, tačnije više ne gledam nego gledam
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 maj 2012, 02:45

SheldonCooper je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Sheldone imal te gdje, gledaš li ovu pi.zdariju...

Gledam, zasluženo Devilsi vode i što se tiče večerašnje utakmice to je to. Pravo da ti kažem i ne gleda mi se utakmica
gledam je et onako, ne spava mi se još, tačnije više ne gledam nego gledam
Ja kao vječiti optimista nikad ne odustajem, a nakon ovog gola već trljam ruke :lol:

Sjećam se da smo protiv Blackhawksa u Gardenu gubili 4:0 nakon 9 minuta, ali sam svejedno vjerovao u pobjedu. Završilo je 4:2...

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 maj 2012, 03:52

Totalno smo ih nadigrali u ovom drugom periodu i ofanzivno i defanzivno i nisam zadovoljan što samo smanjili na 3:2, tim prije što smo gol dali na samom početku, bilo je tu elemenata i za izjednačenje. Ovako ko zna šta nam nosi taj treći period, za nadat je se da možemo do pobjede...

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 maj 2012, 04:42

Cijelu utakmicu igramo za klasu bolje, rasturili smo ih, al džaba kad primimo pet idiotskih golova.

Je.bo vas nebo kljakavo!

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 25 maj 2012, 00:21

Vidjet cemo kako će Rangersi odgovoriti na nastalu sitaciju, ja vjerujem da će se odluka rješavat u MSG u 7oj utakmici. Kingsi su svoj posao već odradili i moći će se dobro odmoriti za razliku od istočnog finaliste.

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 26 maj 2012, 02:50

Bez komentara... nada umire posljednja!

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 26 maj 2012, 04:03

Vratiše se Rangersi tko bi rekao :D Samo da ne bude kao na prošloj utakmici, vratiše se iz -3 i izgubiše. Trebaju uzeti i koji buli u PM.
McDonagh igra odlično ;)
Prva četvrtina za bacit, druga furiozna. Mislim da će Rangersi izboriti 7u utakmicu večeras.
Jao što pokušavaj Devilsi i glumom da iznude PP :lol: nema hi-stickinga :!:

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 26 maj 2012, 04:39

SheldonCooper je napisao/la:Vratiše se Rangersi tko bi rekao :D Samo da ne bude kao na prošloj utakmici, vratiše se iz -3 i izgubiše. Trebaju uzeti i koji buli u PM.
McDonagh igra odlično ;)
Prva četvrtina za bacit, druga furiozna. Mislim da će Rangersi izboriti 7u utakmicu večeras.
Jao što pokušavaj Devilsi i glumom da iznude PP :lol: nema hi-stickinga :!:
Osim što nas maloprije zamal zavali u velike probleme :mrgreen:

U face-offu smo dominirali cijelu seriju, večeras meda ne možemo, Boyle u prošloj utakmici 14-1, večeras 3-6 (u jednom momentu), i Richards maloprije izgubi ovaj zadnji. Strašno je koliko smo bolji, ali da mi je neko pričao da možemo ko zadnji levati primit 5 golova na samom početku ove zadnje dvije utakmice rek'o bi' mu da je lud. Odbrana je popustila u tim istuacijama drastično.

Hajmo jedan na ho-ruk i idemo u Garden :mrgreen:

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 26 maj 2012, 04:53

Odjavljujem se do augusta i nove sezone.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 maj 2012, 11:21

Dobismo i drugog finalistu Stanley kupa sinoc, cestitke Devilsima na izbacivanju favoriziranih Rangersa i plasmanu u finale, a takodjer i maloj osveti za onaj poraz u finalu Istoka iz legendarne '94 ;)

Sinoc rookie Henrique presudio Rangerima u OT, nakon sto je vec prije u seriji sa Panthersima zabio gol za prolaz dalje u 7 tekmi, i to u double OT 8-) Sto bi rekli: CLUTCH :mrgreen:

slikaVSslika

Raspored za finale, gdje Devilsi imaju prednost domaceg leda ;)
Game 1: Wed. May 30 -- Los Angeles at New Jersey, 8 p.m. (NBC, CBC)
Game 2: Sat. June 2 -- Los Angeles at New Jersey, 8 p.m. (NBC, CBC)
Game 3: Mon. June 4 -- New Jersey at Los Angeles, 8 p.m. (NBCSN, CBC)
Game 4: Wed. June 6 -- New Jersey at Los Angeles, 8 p.m. (NBCSN, CBC)
*Game 5: Sat. June 9 -- Los Angeles at New Jersey, 8 p.m. (NBC, CBC)
*Game 6: Mon. June 11 -- New Jersey at Los Angeles, 8 p.m. (NBC, CBC)
*Game 7: Wed. June 13 -- Los Angeles at New Jersey, 8 p.m. (NBC, CBC)
Pojavila se i vijesti da bi i Gagne mogao biti spreman za finale :roll:
LAKings‬ take the ice out for their first Stanley Cup Finals practice... with Simon Gagne
;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 26 maj 2012, 14:42

znaci protivnik u finale stanley cupa su devilsi. steta, navijao sam da ce u finale igrati rangersi posto sam uvjeren da bih protiv njih slavili kingsi. medjutim sad dajem blagu prednost devilsima. oni su iskusniji od rangersa, imaju tu nekoliko igraca koji znaju sta znaci igrati na ovom nivou(finale SC), prije svega brodeur, pa onda zubrus, zajac, elias etc. sto se tice gagnea, on ako bude slucajno spreman tokom finale nece mnogo igrati. u vrh glavu ce on biti 4. line po mom misljenju. nebi bilo fair ovim igraci sto su dogurali do finale da ih iz tima izbaci gagne koji nije igrao mjesecima..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Ivo Daneu
Kontakt:

Post Postao/la Ivo Daneu » 31 maj 2012, 13:30

Slovenac Anže Kopitar sjajnim je pogotkom u devetoj minuti produžetka donio pobjedu Los Angelesu u gostima kod New Jerseyja (2:1) u prvoj utakmici velikog finala NHL lige

Kingsi su napravili novi korak ka prvom Stanley Cupu u klupskoj povijesti. Jedini finale dosad su igrali u sezoni 1992/93, kada ih je predvodio veliki Wayne Gretzky.

Los Angeles je u srijedu poveo u desetoj minuti prve trećine pogotkom Colina Frasera. Za Devilse je u 19. minuti druge dionice izjednačio Anton Volčenkov. Rusu je to bio prvi gol u doigravanju još od 2007. kada je igrao za Ottawu. Čovjekom odluke pokazao se Kopitar koji je nakon nešto više od osam minuta igre u dodatnom vremenu najprije fingirao udarac bekhendom, a potom forhendom smjestio pak u mrežu Martina Brodeura. Slovencu je to bio drugi pogodak u produžetku u utakmicama doigravanja, prvi je zabio 2010. Vancouveru. U posljednjih je devet utakmica ubilježio čak 12 poena, odnosno šest golova i isto toliko asistencija.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.