Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

BIHfan
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la BIHfan » 22 jul 2012, 22:24

Da si se bavio sportom bio bi masina, bas se vidi da nisi nista trenirao. Samo druze vjezbaj i hrani se pravilno, kad tad ces biti bucko. Do 22 godine se kosti razvijaju (25 klavikula), tako da ako ne budes dobio mase uskoro, budi siguran da poslje 22 hoces, jer vise neces rasti. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 22 jul 2012, 22:52

BIHfan je napisao/la:Da si se bavio sportom bio bi masina, bas se vidi da nisi nista trenirao. Samo druze vjezbaj i hrani se pravilno, kad tad ces biti bucko. Do 22 godine se kosti razvijaju (25 klavikula), tako da ako ne budes dobio mase uskoro, budi siguran da poslje 22 hoces, jer vise neces rasti. :)
Trenirao sam fudbal dvije i pol godine. :D
Hvala ti puno,poslušaću te,valjda budee kakvog napretka u narednih pola godine.
You'll never walk alone.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 jul 2012, 23:49

VolimLiverpool je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Da si se bavio sportom bio bi masina, bas se vidi da nisi nista trenirao. Samo druze vjezbaj i hrani se pravilno, kad tad ces biti bucko. Do 22 godine se kosti razvijaju (25 klavikula), tako da ako ne budes dobio mase uskoro, budi siguran da poslje 22 hoces, jer vise neces rasti. :)
Trenirao sam fudbal dvije i pol godine. :D
Hvala ti puno,poslušaću te,valjda budee kakvog napretka u narednih pola godine.
Onda su ti mozda noge sportske, da si trenirao kosarku imao bi ramena i ruke. Inace fudbaleri imaju tanke ruke. Eto sretno.

btw:

slika
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 jul 2012, 01:11

Amoxicillin je napisao/la::D iste su nam ruke u zglobu :D a ja imam 90 kg :D evo ti Bosniacuma živog svjedoka :D zato ti fino kakvog fizičkog zdravog posla pa da vidiš :D
lopata i krampa, da vidis kako se razvijas. Ja radio cijelo proslo ljeto na baustelu, Amox. kad me vidio pitao me "jesi to cijelo ljeto spav'o u teretani?" :D Ni Amox. ne ide u teretanu a ima ga mašala. Samo jedi i radi :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 23 jul 2012, 01:29

Visok 183 cm,77 kg.
Interesuje me kako još mase da nabacim (kakvi treninzi,kakva ishrana,sa čim početi) :?:

bavarac95
Kontakt:

Post Postao/la bavarac95 » 23 jul 2012, 01:40

ma i ja sam imao 59 kila na 181 cm, visine i onda smo se dogovorili ja i ekipa da idemo u teretanu . isli 4 dana i zatvorila se u nasem kraju a da idemo u ovu drugu il trecu daleko brate nama :D
i nista onda nismo vjezbali mjesec al sam tokom tih mjesec dana stalno jeo i to dobro puno vise nego prije .
nabavili smo bučice i radimo vjezbe za sve mišiče s bučicama samo i sklekovi i trbušnjaci to kod kuče radimo .
i nakon malo vremena se vidi napredak mišići se zatezu , rastu pomalo i tako . i ja sam mršav brate iako sad imam 65 kg al je to nista na nasu visinu .

Da je tu nekih 75 kilograma i da je sve fino raspoređeno u mišiče to bi bilo dobro .

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 23 jul 2012, 13:05

Dok traje Ramazan ne mogu trenutno u teretanu (a nedostaje mi mora se priznati).

Malo pauze nije na odmet, taman mjesec dana da se ''odmori'' 8-)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 23 jul 2012, 14:57

ramiral je napisao/la:Dok traje Ramazan ne mogu trenutno u teretanu (a nedostaje mi mora se priznati).

Malo pauze nije na odmet, taman mjesec dana da se ''odmori'' 8-)

dobro i dodje cak odmorit malo. JA vec 2 mjeseca odmaram, dok je ljeto samo trcim i pravo sam skino "salo" sa stomaka, dobio sam vise na definiciji ruku, ramena itd.. i nisam nest puno ofalio,,,
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 23 jul 2012, 14:58

tetrahidrokanabinol je napisao/la:Visok 183 cm,77 kg.
Interesuje me kako još mase da nabacim (kakvi treninzi,kakva ishrana,sa čim početi) :?:
:?:

bavarac95
Kontakt:

Post Postao/la bavarac95 » 23 jul 2012, 21:58

Momci evo ja sam kao tek krenuo i s dva prijatelja radim kod kuče s onim tegovima što se moze dodati po 2.5 kg 5 kg i tako s njima radimo po body.ba programu sve misice . Da li je to dobro i da li če biti napredak ja več osjetim mali više mi se jede i tako to .
Pored toga radimo svaki dan sklekove i trbušnjake i sad kontamo da krenemo raditi propadanja, zgibove i takve vjezbe jer sam cuo da su za početnike najbolje ?

I za jedno mjesec treniranja do škole onda smo kontali uzeti nešto za masu i da dobijemo više snage od proteina i tako pa ako neko zna šta je najbolje a da neče štetiti puno kao što ostali pričaju nek preporuči .

Visina 181 cm - Kilaža - 64 kilograma . Koliko još treba da dobijem na ovu visinu ? imam 17 godina .

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 23 jul 2012, 22:15

mor'o sam se javit' malo na ovaj zadnji post da odgovorim ovom drugu :)

Drug prije svega ubijaj se sklekovima i ostalim vježbama koje ne zahtjevaju tegove da stekneš neku rutinu, ..ti lagani tegovi dobro, al ne forsiraj se odma teretanom i tim, što se tiče ishrane, nemoj odradit' trening pa odma na kakvu klopu što je pomasna i tako :) ganjaj ribu, piletinu, povrće a ništa ćevapi, burek i to :)..jačaj tricepse.

Za tu masu i proteine? Hajd nemoj ništa koristit za masu, poslušaj me, nisam iskusan s tim stvarima, ali čitam mnogo...te proteine..đaba ti ih uzimat ako ne regulišeš prehranu kako treba...neće ti se "primit" fino i đaba bacio repa...Nego ti fino te vježbe kući dok ruke ne ojačaju pofino, trči polako..i biciklo vozaj..a kući fino graha ( ne zaj3bavam se boga mi, ganjaj ovu prirodnu hranu punu proteina) i biće mase. Možeš ti i hljeba puno jest' al trči da ne ode u stomak msm okolo stomaka u pojas/salo.

Visina 181, 64 kg? ganjaj do 80 kg :) al radi i radi, da većina ovih kila bude mišićna masa :) a ne salo drug
PS: radi ove piramida sklekove:
1 ponavljanje
Pauza 5 sec
2 ponavljanja
Pauza 5 sec
3 ponavljanja
Pauza 5 sec...

Ganjaj dokle možeš i svaki dan po dvaput, dosta ti :) evo su mi ruke nadošle ko da radim s tegovima :)

Sve dok ne postigneš to da s lakoćom odižeš svoje tijelo ne nadaj se daljem napretku. Ja sam to sebi stavio za prvi cilj. ODIZANJE TIJELA PREKO 40 PUTA I VIŠE BEZ PRETJERANOG UMORA.(sklekovi)
I prilikom treniranja, kada radiš sklekove i trbušnjake reguliši disanje, ona pravilna tehnika imaš na yt..ugl ne poginji glavu jer ti raste pritisak (nezz kako drugacije to da nazovem, al ugl. ono srce ti počne trpit veliki napor, osjetiš kao da će ti lice puknut) znači samo glavu u ravni sa tijelom, možda za 10° prema gore.

Uživaj.
Bosniacum Lilium je napisao/la:
Amoxicillin je napisao/la::D iste su nam ruke u zglobu :D a ja imam 90 kg :D evo ti Bosniacuma živog svjedoka :D zato ti fino kakvog fizičkog zdravog posla pa da vidiš :D
lopata i krampa, da vidis kako se razvijas. Ja radio cijelo proslo ljeto na baustelu, Amox. kad me vidio pitao me "jesi to cijelo ljeto spav'o u teretani?" :D Ni Amox. ne ide u teretanu a ima ga mašala. Samo jedi i radi :D

:D takva mi japija hahahaha :D a biće aBd teretana, poslije ramazana..da vidiš sad ručke :D puca od ovih piramida :D plus naštelih na vrata onu šipku pa radim stalno propadanja. :D auh
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

bavarac95
Kontakt:

Post Postao/la bavarac95 » 23 jul 2012, 23:16

hvala ti prijatelju jos cu vidjeti s rajom . ma mi smo ti bili kao krenuli u teretanu al zatvorila se u nasem kraju pa onda nismo nista radili nekih 2 mjeseca i evo sad se opet sjetili .
radimo samo vjezbe s ovim laganim bučicima ili tegovima ništa pretjerano i sklekove , trbušne i krenut čemo s ovim propadanjima jer sam čuo da su to najbolje vjezbe za početak .

i samo za ova ponavljanja misliš samo 1 sklek da uradim pa da odmorim ili šta več ? valja nabiti 80 kg :D
i onaj za pločice ne vide mi se brate nikako jel to što imam malo više mase na stomaku osjeti se to i čitao sam da je do koze ako je deblja pa zbog toga . i kako da se skine to :D trčanje ili * ?

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 23 jul 2012, 23:23

Ja bi ti preporučio,iz onog što sam čitao,da se baziraš na ruke,ramena i prsa a da pločice ostaviš po strani.
You'll never walk alone.

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 24 jul 2012, 17:39

bavarac95 je napisao/la:hvala ti prijatelju jos cu vidjeti s rajom . ma mi smo ti bili kao krenuli u teretanu al zatvorila se u nasem kraju pa onda nismo nista radili nekih 2 mjeseca i evo sad se opet sjetili .
radimo samo vjezbe s ovim laganim bučicima ili tegovima ništa pretjerano i sklekove , trbušne i krenut čemo s ovim propadanjima jer sam čuo da su to najbolje vjezbe za početak .

i samo za ova ponavljanja misliš samo 1 sklek da uradim pa da odmorim ili šta več ? valja nabiti 80 kg :D
i onaj za pločice ne vide mi se brate nikako jel to što imam malo više mase na stomaku osjeti se to i čitao sam da je do koze ako je deblja pa zbog toga . i kako da se skine to :D trčanje ili * ?
ovo drug:

[youtube][/youtube]

:D samo trči xD :D jbg da imaš 3000 km kol'ko karabeg traži mog'o bi to nožem sredit :D al vako ganjaj se :mrgreen:
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Freddy Krueger
Kontakt:

Post Postao/la Freddy Krueger » 30 jul 2012, 17:51

Treniram već dvije godine ali bez značajnijih rezultata pa sam odlučio da uvedem neke promjene u svoju trening rutinu.Interesuje me nekoliko stvari:
1.Koji su preparati(tablete) najbolji za izgradnju mišične mase tj najbrže djeluju?
2.Gdje se mogu kupiti?
3.Kako razviti trbušne mišiće tj.koje su najdjelotvornije vježbe?
Zadnja izmjena: Freddy Krueger, dana/u 30 jul 2012, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.
"Welcome to prime time, bitch!"

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 30 jul 2012, 18:04

1. Zaboravi tablete, osnovno pravilo ako želiš zdravlje!!!!
2. već sam ti rek'o
3. Sve vrste trbušnjaka, čučnjevi, ležanje na leđima i dizanje nogu, jedne pa druge ili obje, biciklo na leđima...

Što se tiče mišiće mase, ako si tinejdžer, a sigurno jesi, ništa drugo ti se ne preporučuje osim Proteina i to WHEY PROTEINA (dobijenih iz surutke)..nikakav kreatin, glutamin i pipice majčine..
Ganjaj proteinske šejkove (NARAVNO NE DJELUJU SAMI, NEĆE MIŠIĆ NARAST SAM OD SEBE), umjesto 2-3 obroka dnevno ubaci šejkove ( treb'o bi imat 6 obroka, domaće zdrave hrane, al izbaci ova 2-3 i ubaci šejkove i to je to), zatim puno vježbaj, isforsiraj da možeš uraditi 60 minuta vježbe za samo jednu grupu mišića, i jačaj podlaktice podizanjem.

Šejk napitak:

Proteinski prah (WHEY) / Ako nema WHEY ide sirutka u prahu i 3 bjelanceta
Banana
Susam, izmljeveni
Lanene sjemenke, izmljevene
i po želji neko voće tipa kivija ili slično

Izmiksaš to i ako hoćeš dodaj vode ili nemasnog mlijeka i super!

PS: za postizanje napretka putem sklekova, povećavajte i težinu srazmjerno sa brojem ponavljanja, znači stavljajte neku težinu na dio leđa odma poslije vrata, nikako dole..jer je tu najveće opterećenje, i obavezno poslije vježbanja ove proteine ili šejkove jer se vježbanjem mišić oštećuje i treba ga obnovit' i onda će bit zdrav i rast će i vidjećeš napredak za 60 dana itekakav, dobro nećeš bit' odma rambo ali :D vjezbanje je majka!
Pozdrav

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 jul 2012, 18:35

uzmi ampule, ali se prije toga dobro informisi o blokadama
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 30 jul 2012, 18:45

De nek mi neko predlozi neku dobru teretanu(da ima vise od 1 sprave :P ) a da nije previse skupa na relaciji Otoka-Stup :D
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 30 jul 2012, 18:46

Amoxicillin je napisao/la: i jačaj podlaktice podizanjem.

v
ovo mi "zape" za oko :D

znaš li neke najdjelotvornije vježbe za podlaktice i kada se uopšte one rade, uz koju grupu mišića ? :roll:
FORZA MARŠAL !!!

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 30 jul 2012, 19:46

hodža je napisao/la:
Amoxicillin je napisao/la: i jačaj podlaktice podizanjem.

v
ovo mi "zape" za oko :D

znaš li neke najdjelotvornije vježbe za podlaktice i kada se uopšte one rade, uz koju grupu mišića ? :roll:
:D sve što zahtjeva stiskanje i pomicanje zgloba istezanje ti automatski povlači rad i podlaktica za sobom, a najdjelotvornija vježba ti je podizanje na onoj šipki :D jel se kaže vratilo? xD samo što moraš varirat' vidjet jel ti više odg da zglobovi budu okrenuti vani ili unutra :D

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.