SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Dinamitaš
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Dinamitaš » 14 jun 2010, 00:04

Isnar je napisao/la:slika

Ajmo kenguri, pometite ovu dosadnu kvaziselekciju... 8-)
Ovo bi trebalo u rubriku najsmjesniji postovi :mrgreen:

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 14 jun 2010, 00:06

Draže bi mi bilo da je Srbija dobila nego Slovenija, ali eto. Nemam ništa protiv Srba stvarno imaju moćnu repku kakvu mi nećemo imati još za koju godinu. Ipak moram reći da su se danas pokazali u prilično lošem izdanju i da su sada izgubili 75% šansi za prolaz dalje.

bayernovac
Kontakt:

Post Postao/la bayernovac » 14 jun 2010, 00:07

suntu jeu je napisao/la:
bayernovac je napisao/la:Deutschland die klase mannschaft. Die 4 stern komt

Deutschland eine klasse mannschaft. Der vierte stern kommt.

;)

BTW Kako su samo smiješni ovi likovi. :mrgreen:
Hvala na ispravci slab sam ja sa ovim njeamčkim
zwei Mullers Gerd und Thomas ein Team FC Bayern Munchen

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 14 jun 2010, 00:08

steve-o je napisao/la:katastrofalan sudac danas, Drakula je ostetio australce s onom odlukom(cahill) plus trebao je svirati cist penal za australce pocetkom drugog poluvremena. a svabe ko' svabe, silna masinerija je to ipak.. budu li igrali ovako i iducu utakmicu, srbi nemaju sta trazit!

Jest da je crveni karton prestrogo dosudjen ali penal ni govora da je bio,Mertesacker je zelio izbjeci igranje rukom okretao se prema golu,i lopta slucajno ga pogadja u ekstremitet tako da ispravna odluka sudije osim ovog 1.slucaja navedenog...Ne znam kako vi,ali ja sam poprilicno zadovoljan dosadasnjim sudjenjem....JEdino te VUvuzele :lol:
Chelsea F.C.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jun 2010, 00:10

steve-o je napisao/la:katastrofalan sudac danas, Drakula je ostetio australce s onom odlukom(cahill) plus trebao je svirati cist penal za australce pocetkom drugog poluvremena. a svabe ko' svabe, silna masinerija je to ipak.. budu li igrali ovako i iducu utakmicu, srbi nemaju sta trazit!
Crveni je opravdan. U onakvim situacijama dolazi do loma, ali sreca sto je u onoj situaciji bio Schweinsteiger. Zamisli da je na njegovom mjestu bio Eduardo, Robben ili neko treci??? S
Sto se tice penala, odluka jeste diskutabilna, ali ako se zna da su iz Fife naredili da se ne svira penal ako nije bilo namjere, onda ovo nije bio jedanaesterac....
Fanaticosi_Medakovo je napisao/la:Draže bi mi bilo da je Srbija dobila nego Slovenija, ali eto. Nemam ništa protiv Srba stvarno imaju moćnu repku kakvu mi nećemo imati još za koju godinu. Ipak moram reći da su se danas pokazali u prilično lošem izdanju i da su sada izgubili 75% šansi za prolaz dalje.
Imamo sigurno takvu repku, ako ne i bolju. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 14 jun 2010, 00:15

Blue_He4rt je napisao/la:

Jest da je crveni karton prestrogo dosudjen ali penal ni govora da je bio,Mertesacker je zelio izbjeci igranje rukom okretao se prema golu,i lopta slucajno ga pogadja u ekstremitet tako da ispravna odluka sudije osim ovog 1.slucaja navedenog...Ne znam kako vi,ali ja sam poprilicno zadovoljan dosadasnjim sudjenjem....JEdino te VUvuzele :lol:
Zeljeli su mnogi svasta nesto jbg al ispadne drugacije.To sta je on zelio i sta je ispalo su dvije razlicite stvari.Lopta ide prema golu i pogadja ga u ruku cist penal bar za mene.Ipak to ne umanjuje odlicnu igru Njemacke i ponizavanje klokana
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 14 jun 2010, 00:17

Fanaticosi_Medakovo je napisao/la:Draže bi mi bilo da je Srbija dobila nego Slovenija, ali eto. Nemam ništa protiv Srba stvarno imaju moćnu repku kakvu mi nećemo imati još za koju godinu. Ipak moram reći da su se danas pokazali u prilično lošem izdanju i da su sada izgubili 75% šansi za prolaz dalje.
:roll:

Da su Srbi imali Spaniju i Portugal vidjeli bi kako bi prosli na SP. Imali Francusku koja u svakoj tekmi pokazuje koliko je losa, te bijedne Rumune. Da su imali Belgiju i Tursku u grupi nebi ih bilo nigdje. BiH je po svemu jaca od Srbije osim u odbrani, a ofanzivni fudbal pobjedjuje to je pokazala i J.Koreja protiv Grcke.

Znaci tako dolazimo do zakljucka da je BiH jaca od srbije, i da bi iste razvalili ko beba zvecku. U malo da zaboravim, BiH je pobjedila Ganu 8-).
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 14 jun 2010, 00:19

omerbavarac je napisao/la: Crveni je opravdan. U onakvim situacijama dolazi do loma, ali sreca sto je u onoj situaciji bio Schweinsteiger. Zamisli da je na njegovom mjestu bio Eduardo, Robben ili neko treci??? S
Sto se tice penala, odluka jeste diskutabilna, ali ako se zna da su iz Fife naredili da se ne svira penal ako nije bilo namjere, onda ovo nije bio jedanaesterac....
za zuti jeste bio, al' crveni nikada! vidi se da se "povukao" :!: cahill iz starta i pogodio bastiana koljenima svojim.. valja takodje pomenuti da i vecina svijetski medija osudjiva odluku meksikanca.
Zadnja izmjena: steve-o, dana/u 14 jun 2010, 00:21, ukupno mijenjano 2 puta.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 jun 2010, 00:20

ribery je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Nije ovaj crveni karton uopste uticao na rezultat, i Njemacka bi sigurno dobila utakmicu. Ali nevjerovatno je kako uvijek dobijaju pomoc. Uvijek! Bilo da je to penal, crveni karton protivnickom timu, gol iz ofsajda, ma bilo sta sto vam moze pasti napamet, to Njemci dobiju.
Moglo bi se i Englezima pomoci da nemaju idiotske golmane. :mrgreen:
:mrgreen:
Nebi bilo lose da se Begovic sto prije odseli sa Otoka.
Inace smo u buducnosti naebali.I on je imao ''vrucih krompira'' samo se bas Gane sjetiti.
I spasavanja mu guzice od strane Salihovica.
U Engleskoj sve neki nenormalni golmani.
a i Petr Ceh je od muke ''sljem'' morao na glavu staviti
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 14 jun 2010, 00:31

KONGO je napisao/la:

Da su Srbi imali Spaniju i Portugal vidjeli bi kako bi prosli na SP. Imali Francusku koja u svakoj tekmi pokazuje koliko je losa, te bijedne Rumune. Da su imali Belgiju i Tursku u grupi nebi ih bilo nigdje. BiH je po svemu jaca od Srbije osim u odbrani, a ofanzivni fudbal pobjedjuje to je pokazala i J.Koreja protiv Grcke.

Znaci tako dolazimo do zakljucka da je BiH jaca od srbije, i da bi iste razvalili ko beba zvecku. U malo da zaboravim, BiH je pobjedila Ganu 8-).
Stvarno ne bih voli da ulazim u raspravu, ali i tebi je ovo sunce izgleda ozbiljno u glavu udarilo...Pa 'ajde molim te po cemu bi to BiH razvalila Srbiju k'o Beba zvecku :o
Po meni BiH ima daleko bolji napad ali sve ostalo kad uporedis je talaska u odnosu na Srbiju.Pa djecko dragi odbrambeni igraci Srbije kostaju k'o citav BiH tim zajedno.. :lol:
Pogledaj samo gdje igraju veznjaci BiH(Pjanic-Lyon, Muratovic-Sturm, Rahimic-CSKA) a gdje Srbije(Krasic-CSKA, Jovanovic-Liverpool, Stankovic-Inter, Milijas-Wolverhampton, Kuzmanovic-Stutgart).
Ali zato napad BiH je dosta bolji, samo sto Džeko vadi prosjek, a ostali su tu negdje sto jest jest.Ibisevic je trenutno u rangu sa Zigicem, Pantelicem i Lazovicem.
To je moje misljenje ne navijacko nego realno gledajuci.. :)
I stvarno nije lijepo sto podcjenjujes i umanjujes uspjeh Srbije u kvalifikacijama.Samim tim sto smo se plasirali dvaput zaredom na Svijetsko prvenstvo je uspjeh.Ali eto maler se uvijek desi na velikim takmicenja gdje ne ostvare nikakav rezultat..
Pozdrav

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 14 jun 2010, 00:36

dzaba srbima takvi igraci u vezi, kada to na terenu sve zajedno izgleda zalosno, jako zalosno.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jun 2010, 00:38

H1N1 je napisao/la:
KONGO je napisao/la:

Stvarno ne bih voli da ulazim u raspravu, ali i tebi je ovo sunce izgleda ozbiljno u glavu udarilo...Pa 'ajde molim te po cemu bi to BiH razvalila Srbiju k'o Beba zvecku :o
Po meni BiH ima daleko bolji napad ali sve ostalo kad uporedis je talaska u odnosu na Srbiju.Pa djecko dragi odbrambeni igraci Srbije kostaju k'o citav BiH tim zajedno.. :lol:
Pogledaj samo gdje igraju veznjaci BiH(Pjanic-Lyon, Muratovic-Sturm, Rahimic-CSKA) a gdje Srbije(Krasic-CSKA, Jovanovic-Liverpool, Stankovic-Inter, Milijas-Wolverhampton, Kuzmanovic-Stutgart).
Ali zato napad BiH je dosta bolji, samo sto Džeko vadi prosjek, a ostali su tu negdje sto jest jest.Ibisevic je trenutno u rangu sa Zigicem, Pantelicem i Lazovicem.
I stvarno nije lijepo sto podcjenjujes i umanjujes uspjeh Srbije u kvalifikacijama.Samim tim sto smo se plasirali dvaput zaredom na Svijetsko prvenstvo je uspjeh.Ali eto maler se uvijek desi na velikim takmicenja gdje ne ostvare nikakav rezultat..
Pozdrav
S tobam ce se sloziti svi Srbi, ali nece nijedan Bosanac. ;) Stoga ne vidim razlog prepucavanja koja je repka bolja.....
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 14 jun 2010, 00:42

S tobam ce se sloziti svi Srbi, ali nece nijedan Bosanac. ;) Stoga ne vidim razlog prepucavanja koja je repka bolja.....
Ma tu si sigurno upravu...Svako ce svoje hvaliti, ali ja i dalje ostajem dosljedan svom misljenju..

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 14 jun 2010, 00:46

ribery je napisao/la:Moglo bi se i Englezima pomoci da nemaju idiotske golmane. :mrgreen:
Nije tacno. I kad je Shilton branio, sudije su Maradoni priznale potpuno neregularan gol. To je najpoznatiji slucaj. Sve sto se daje Njemcima, kod Engleza je sasvim suprotno. Samo obrati paznju na suđenje kad igra Njemacka. Otkad znam za njih, nista se nije promijenilo.

Prognozirao sam 1:0 za Svabe protiv Srbije. Komsije, znaaaaaaaci nemojte da olako skidate gace kako to imate obicaj raditi na ovim turnirima. Samo cvrsto i pokusajte ih izudarati sto vise mozete. :mrgreen: Nije sramota izgubiti od Njemaca, ali bar se oprostite od takmicenja sa stilom.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Azdaha
Kontakt:

Post Postao/la Azdaha » 14 jun 2010, 00:49

Orlovi rano lete! :D

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 jun 2010, 00:50

tvarno ne bih voli da ulazim u raspravu, ali i tebi je ovo sunce izgleda ozbiljno u glavu udarilo...Pa 'ajde molim te po cemu bi to BiH razvalila Srbiju k'o Beba zvecku :o
P[youtube]ogledaj samo gdje igraju veznjaci BiH(Pjanic-Lyon, Muratovic-Sturm, Rahimic-CSKA) a gdje Srbije(Krasic-CSKA, Jovanovic-Liverpool, Stankovic-Inter, Milijas-Wolverhampton, Kuzmanovic-Stutgart).[/youtube]
sta hoces da kazes da su nekakav Wolverhamton i Stutgart u kojem kuzman grije klupu jaci od Cska i Lyona ?:lol: vidjeces gdje ce Pjanic igrati za godinu dvije o Dzeki da ne govorim 8-) imate jacu odbranu al mislim da su izjednacene ekipe totalno ;)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 jun 2010, 00:52

@HIN1 Cuj gdje igraju vasi veznjaci Pjanic- Lyon.
Djete drago taj Lyon ti je danas gigant u fudbalu.
Jovanovic tek dosao u Liverpool tako da nije jos igrao za njih, a i nece se naigrati.
CSKA spominjes a i Krasic i Rahimic igraju u istom tom timu. Znaci nidje veze.
Stankovic igra u Interu al isto ko da i ne igra.
Milijas u Wolvesima. Pa taj klub je smijesan i plus tamo Milijas redovno klupu grije.

Dok nasi veznjaci Misimovic i Pjanic su ove godine igrali Ligu Prvaka. Salihovic igra u solidnom Hoffenhaimu. Bajramovic u solidnom Frankfurtu. Vi samo imate odbranu koja je beton i koja je medju top 5 odbrana u Svijetu, znaci BIH je jaca u veznom i u napadu. Nasa odbrana moze ustopat panjeve poput Zigica i Pantelica. Tako da mi kao sto kaze Paja dominiramo u svim segmentima. Lako je proci grupu sa ekipama poput Francuske i Rumunije koje su trube zasad.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 14 jun 2010, 00:53

@ H1N1

Jarane, procitaj ponovo sta sam rekao : BiH je po svemu jaca od Srbije osim u odbrani, a ofanzivni fudbal pobjedjuje to je pokazala i J.Koreja protiv Grcke.

Ko gdje igra nije vazno, a dokaza ima mnogo. Da ne nabrajam sada, samo se sjeti dok ste vi imali jaku repku na celu sa Milosevicem koji je ujedno i vas najbolji strijelac jedna Slovenija vam na EP-u zabija tri komada. Gdje su Slovenci tad igrali, po Mariboru i sta ja znam. Al' svako ima svoje misljenje !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 jun 2010, 00:55

To Stankovic igra bitnu ulogu u Interu na klupi?
Muratovic nece igrati, mani se databases. Vezni red je inace Misimovic (jedan od najboljih ofenzivni vezni Njemacke), Pjanic ( o njemu se nema sta pricati, pitaj Casillas za njega ili jos bolje golmana Ghane :D ), Salihovic ove godine losa sezone, ali inace ubitacne slobodnjake i pasove. Rahimic u istom klubu kao Krasic. O napadu ne trebamo pricati. Golmani su nam dobri. Stoperi isto nisu losi, jedino bekovi slabi i to nam je mana. No to se upravo mijenja, desni bek do sljedece utakmice nije vise problem i ljevi ce se vec nekako rijesiti.

Naravno da Srbija ima jacu odbranu, ali vezni red sigurno ne, pa nek oni sjede gdje hoce po klupama. A kao sto se danas vidjelo sto se tice napada, da je dobro kad imas jaku odbranu, ali ako ne zabijes gol tesko je pobijediti. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ulaznica
Kontakt:

Post Postao/la ulaznica » 14 jun 2010, 00:56

Svaka cast! BIHfan dobro si mu odgovorio. Njemacka i Gana iz ove grupe idu dalje, to je danas potvrdjeno.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.