Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...
Moderator/ica: rio_Ferdy88
-
rio_Ferdy88
- Moderator
-
Kontakt:
Postao/la rio_Ferdy88 » 03 maj 2015, 12:18
148 udaraca koji su prosli prema Mannyu, za razliku od Mannyevih 81, evo i mjesta gdje su zavrsili

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
Donnie Darko
-
Kontakt:
Postao/la Donnie Darko » 03 maj 2015, 12:20
Ne znam za vas, ali meni se činilo da je Pacquiao tu samo da pokupi ček. Ni u jednom trenutku mi nije ostavio drugačiji utisak.
-
ASD
-
Kontakt:
skyisthelimit je napisao/la:Znaci era Alija je era idiota. E i to da cujem.
Pogledaj Alija kako izgleda zadnjih 20 godina pa mi reci da li je idiot ili nije?
-
rio_Ferdy88
- Moderator
-
Kontakt:
Postao/la rio_Ferdy88 » 03 maj 2015, 12:23
Donnie Darko je napisao/la:Ne znam za vas, ali meni se činilo da je Pacquiao tu samo da pokupi ček.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
johnnyyK
-
Kontakt:
-
tuzlak1987
-
Kontakt:
Postao/la tuzlak1987 » 03 maj 2015, 13:30
Ljudi ovakvi isti sto blate Alija dodju na temu formule 1 i govore da je Vettel najveci ikada

-
Orton
-
Kontakt:
Boks kao sport se promijenio na uspavanku.
Kad gledas borbe Klicka,zanimljivije budu rekle izmedju rundi.Lik pruzi ruku i gotov mec.Naravno cilj opravdava sredstvo ali ja se ipak radije sjetim borbi gdje su ljudi udarali jedni po drugim ko sivonje.
Tayson kad se unese u protivnika ili Princ kad pocne da skakuce.
Amerikancima jos jednom cestitati na prodaji pijeska u pustinji.Svaka im cast.
-
ASD
-
Kontakt:
Orton je napisao/la:Boks kao sport se promijenio na uspavanku.
Kad gledas borbe Klicka,zanimljivije budu rekle izmedju rundi.Lik pruzi ruku i gotov mec.Naravno cilj opravdava sredstvo ali ja se ipak radije sjetim borbi gdje su ljudi udarali jedni po drugim ko sivonje.
Tayson kad se unese u protivnika ili Princ kad pocne da skakuce.
Amerikancima jos jednom cestitati na prodaji pijeska u pustinji.Svaka im cast.
Boks je dosta evoulirao, danasnji bokseri su pametniji nego prije pa daleko bolje igraju odbranu i manje idu na razmjene udaraca.
Teska kategorija je najvise evoulirala jer su danasnji teskasi tezi i visociji nego prije, nema vise kepeca poput Tajsona.
-
Orton
-
Kontakt:
Zbog toga sam manje vise i prestao pratiti boks.Al hajde reko mozda ce se ovi pobit momack kad kurko haveru,isto kao i ostali
-
Rajaz
-
Kontakt:
work je napisao/la:SaltCityAttack je napisao/la:
znam ja care da se on krece i da je on tehnicar i samo sto to ima da pobjedi ovu borbu?..pazi ja sam se bavio boxom od rata 1992 pa do neke 1998-99 jer ono od rata nista drugo nisi ni mogao nego da u Tuzli iz svoje mahale dole odem u Mejdan i treniram i pri tome imao i nesto borbi dok se nisam prestao baviti boxom , valjda sazrio bio pa me neke druge stvari privlacile..takodjer znam da u amaterskom boxu dobijes nagradu za najboljeg tehnicara eh tu bi Floyd dobio nagradu jer je tehnicar, ali vala nije on udario covjeka danas 5-6 puta u 12 rundi ..to sto je vjesto bjezao i kretao se po meni nema sanse da je zasluzio ovdje pobjedu..vjerovatno nije zasluzio ni poraz, ali ovakvo bodovanje je lopovluk..mislim dvorana i navijaci su sami reli sta misle na odluku sudija sta imamo vise palamuditi
Opet ponavljam, ko je gledao mec, mogao je vidjeti da je Pac maksimalno dobio 3 runde, uopce nije bilo tijesno.
Cak je i po svim statistikama Floyd bio bolji. Razumijem ja da ljudi, kad gledaju navijacki, vide stvari koje zele da vide pa im onda oni silni promasaji izgledaju kao cisti udarci, ali je to daleko od istine. Floyd je cak Mannya drzao ispod prosjeka uspjesnih udaraca koji dozvoljava svojim protivnicima.
Da sumiram, Money je bio na svom nivou, nista spektakularno, covjek je direktima drzao Paca podalje i onemogucavao da ovaj zadaje serije udaraca i kad bi Pac usao unutra, docekala bi ga kontra, kratko i jasno.
Pac je sa druge strane takticki podbacio, nije nasao nacin da pride Mayweatheru i da mu zadaje udarce u kombinacijama. Mislio je da ce mu kombinacije koje prolaze protiv Cotta i Margarita, prolaziti i ovdje. E nece, Floyd je klasa. pac zivi od power punches i tesko da moze Floyda dobit na bodove kada je ovaj umjetnik u tome. Znaci, da bi imao bilo kakvih sansi mora bacati mnogo vise udaraca, nego sto je radio u ovom mecu, tj. trebao je u nekim rundama bacati 60-70 udaraca jer tesko je protiv Floyda imati visok procenat.
Sve stoji, ali haj iskreno .. je li Pacao sinoć više uzdrmao Floyda u onih par momenata ili ovaj njega ?
-
Rooney88
-
Kontakt:
Definitivno sport koji je najvise razocarao "evolucijom" kako je neko gore nazva. Sve gore i gore, MMA daleko atraktivniji za gledati, dosta vise mozes vidjeti i s pravom iz tog svijeta ide paljba po boksu, ovo je stvarno odvratno. Ali dobro, marketing je cudna stvar i dok ima budala da placaju, a bgmi i nas levata da gledamo, bit` ce i novih borbi, novih razpcarenja i novih komparacija sa nekim proslim vremenom za kojim ocigledno svi zalimo, bar sto se ovog sporta tice.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
-
simurgh
-
Kontakt:
Borba je bila i previse napuhana da bi opravdala ocekivanja. Oba borca su na zalasku karijere. Floyd je defanzivni genije. Sve ovo je uticalo da je borba dosta nezanimljiva.
Ali to ne govori toliko o boksu. Klicko nije najatraktivniji borac, kao sto nije ni Floyd. Ali boks nisu ova dva borca.
Ko zeli vidjeti vise akcije preporucujem Golovkina, Kovaleva, Khan-a...
Meni licno MMA je totalna glupost u poredjenu sa boksom, ali razumijem da se ukusi ljudi razlikuju.
-
Orton
-
Kontakt:
Prosjecni gledaoc boksa kao sto sam i ja ce reci
**** udaracki sport gdje je najbolji onaj sto se brani

-
ASD
-
Kontakt:
MMA nece nikad biti ni blizu boksa, nema tu kulturu, a ni tradiciju kao boks, a vjerujem da je daleko teze postati uspjesan bokser nego uspjesan MMA borac.
-
Rooney88
-
Kontakt:
ASD je napisao/la:vjerujem da je daleko teze postati uspjesan bokser nego uspjesan MMA borac.
Objasni ovo? Konkrencija ili striktno mislis na ulozeni trud?
Naravno da je MMA jos prilicno daleko od boksa ali daj jos 10-15 godina ovakvog stagniranja i zvuzdanja bokserima gdje god se pojave i ovaj trend obozavanja MMA i stvari bi se mogle poceti mijenjati. Naravno iz ove perspektive je tesko govoriti jer si trenutno apsolutno imas pravo ali pricamo o kulturi i tradiciji u sportu koji obiluje nasiljem. To je ono sto ljudi vole, sto brutalnije, ostrije i jace i ako to ne mogu dobiti gledajuci boks logicno da ce se okrenuti drugim borilackim sportovima a MMA ima jako mnogo za ponuditi.
R.I.P
MIRZA RASCIC
-
stokton
-
Kontakt:
Tuga od meča. Obojica su zrela za pemzije.
Samo mi nije jasno gdje su našli 148

efektivnih udaraca od flojda, gori je od Klička po taktici, ovaj barem nekad uzdrma protivnika ako ništa, a floyd samo izbjegava razmjenu i krevelji se i onda ima obraza pametovat da je veći od Alija

-
ASD
-
Kontakt:
Rooney88 je napisao/la:ASD je napisao/la:vjerujem da je daleko teze postati uspjesan bokser nego uspjesan MMA borac.
Objasni ovo? Konkrencija ili striktno mislis na ulozeni trud?
Naravno da je MMA jos prilicno daleko od boksa ali daj jos 10-15 godina ovakvog stagniranja i zvuzdanja bokserima gdje god se pojave i ovaj trend obozavanja MMA i stvari bi se mogle poceti mijenjati. Naravno iz ove perspektive je tesko govoriti jer si trenutno apsolutno imas pravo ali pricamo o kulturi i tradiciji u sportu koji obiluje nasiljem. To je ono sto ljudi vole, sto brutalnije, ostrije i jace i ako to ne mogu dobiti gledajuci boks logicno da ce se okrenuti drugim borilackim sportovima a MMA ima jako mnogo za ponuditi.
I jedno i drugo.
Vece su pare u boksu pa vjerujem da to privlaci vece talente nego MMA ili Kickbox, a isama industrija je razvijenija.
Sto se tice ulozenog truda.
Nisam trenirao MMA pa ne znam sa sigurnoscu, ali imam nekoliko poznanika koji odradjuju meceve po inostranstvu i to nakon samo godinu treniranja(mozda i manje).
U boksu si nakon godinu treniranja i dalje jos zelen.
-
Rooney88
-
Kontakt:
Zasto da ne radis mec nakon godin dana treniranja? Ti vec imas osnove jer si prije MMA trenirao neki borilacki sport, imas neko znanje o borilackim vjestinama, MMA je miks svega i ne moras biti toliko iskusan i isklesan u MMA da bi se mogao boriti po tim pravilima, kako ces proci je vec druga stvar. Naravno, mozes ti i brze u vatru ali pitanje je koliko si kvalitetan. Kao i u boksu, mozes ti raditi borbe i ranije nego sto bi trebalo ali je pitanje koliko ce to biti kvalitetno.
Pare jesu vece ali je sve veca i veca teza da ih niko ne zasluzuje a MMA borci su placeni debelo ispod a zasluzuju vise, to je teza koja danas uziva sve vise i vise popularnosti, nije bez razloga sigurno.
R.I.P
MIRZA RASCIC
-
SaltCityAttack
-
Kontakt:
Postao/la SaltCityAttack » 03 maj 2015, 17:16
lumani je napisao/la:skyisthelimit je napisao/la:Yebes boksera koji dobija zvizduke u vlastitoj domovini. Samo cu to reci
dobije i rep bosne,kada gpstuje u S.Brijegu

Sve zavisi koliko je zutih bilo na tribinama,a poznavajuci ameriku bilo ih jako mnogo.
Jarane amerikanci navijalu za Paca nije samo zuti..zato sto je dobar covjek..ne vole ovog glavanju ovdje..jedini alem se nafuro na ove amere i crnce i on je njihov 1 kroz 1

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
-
Lillard
-
Kontakt:
Je dusa od covjeka Manny nea sta...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.