Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

nate
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real

Post Postao/la nate » 22 okt 2012, 18:26

azTer je napisao/la:
nate je napisao/la:Ali meni nije jasno.Znam likova s raznih foruma koji ako navijaju za nogometnu momcad,odma i za kosarkasku i rukometnu?? Totalno zbunjujuce.

Ako ste upoznati s **** forumom - tamo ima likova koji prate i hokejasku momcad.Meni je to skroz rekao bih ogavno.U redu ako navijas samo za stranu kosarkasku momcad ili samo za nogometnu,ali navijati za cijeli taj krug momcadi je meni glupo.
zašto je glupo? zar nije gluplje da u 10 različitih sportova navijaš za 10 različitih timova?

eto, ti si iz ljubuškog i sigurno navijaš za sve ili većinu timova iz svog grada i tu nema ništa glupo.
pa da ti pravo kazem neam puno klubova u mom gradu - izvidjac se jos drzi,ali ovo ostalo :cry:

evo ja navijam za barcelonu,ali nikada mi ne bi palo na pamet navijati za istu u kosarci i rukometu kad ovdje imam izvidjac ili npr.siroki brijeg.

ali sada da pratim hokejase i rukometase barcelone :lol: :lol:

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 22 okt 2012, 18:41

Pa imas i u fudbalu Siroki,ne mora to biti Barsa ;)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 22 okt 2012, 18:44

miješaš kruške i jabuke. ja navijam za gradačac, a simpatiziram barselonu. tako je u fudbalu, u rukometu, u košarci i u svemu gdje gradačac/barselona imaju predstavnike.

ne možeš sad trpat u isti koš rukometni tim barselone i izviđač. to su iz naše pozicije dva različita svijeta. ali logično, ako se bira, onda biraš "bliže", nešto s čim imaš iskustva i dodira.

ja ne pratim hokejaše, rukometaše slabije - samo zato što općenito ne pratim te sportove.

meni bi bilo daleko gluplje da u fudbalu gotivim barselonu, a u košarci bodrim madriđane da ih pobijede. zato što između ostalog volim taj kolektiv barselone i ako već pratim neki sport gdje ima ekipa barselone, bit će mi najdraže da ona pobijedi.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 22 okt 2012, 19:45

azTer je napisao/la:miješaš kruške i jabuke. ja navijam za gradačac, a simpatiziram barselonu. tako je u fudbalu, u rukometu, u košarci i u svemu gdje gradačac/barselona imaju predstavnike.

ne možeš sad trpat u isti koš rukometni tim barselone i izviđač. to su iz naše pozicije dva različita svijeta. ali logično, ako se bira, onda biraš "bliže", nešto s čim imaš iskustva i dodira.

ja ne pratim hokejaše, rukometaše slabije - samo zato što općenito ne pratim te sportove.

meni bi bilo daleko gluplje da u fudbalu gotivim barselonu, a u košarci bodrim madriđane da ih pobijede. zato što između ostalog volim taj kolektiv barselone i ako već pratim neki sport gdje ima ekipa barselone, bit će mi najdraže da ona pobijedi.
e da.takodjer da se zna,samo simpatiziram barcelonu,a ne navijam ;)

opcenito u kosarci nije isto kao u nogometu.jer nigdje nisam sreo covjeka koji kaze da navija za cska,real ili efes u kosarci - barem ja.ipak je drukcije.svatko ima svoje,ali meni je sasvim svejedno hoce li real u kosarci dobiti barcelonu hoce li kiel nadigrati istu.ali mislim da opcenito ljudi koji navijaju(simpatiziraju) barcelonu u nogometu pocinju navijati za istu u kosarci.ne znam.mozda nemam tako misljenje jer u kosarci za mene postoji samo jedan klub.nogomet je vise "razvijeniji" tako da kazem pa zato ljudi navijaju za strane klubove.

Azrail
Kontakt:

Post Postao/la Azrail » 23 okt 2012, 18:25

to mi je bezz, jedino ako si simpatizer nekog kluba, ja npr: navijam za liverpool od kako znam za sebe, al o5 kad bi igrali sarajevo:liverpool zna se za koga bi navijao, :) a ovo ono kao dosta danas omladina sve barcelona,real i to , bolje da se posvete nasem nogometu, da navijaju za neki klub, i tak je sve manje posjetilaca na utakmicama
Do zadnjeg dana zivota moga samo Sarajevo...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 24 okt 2012, 16:06

Baš bih volio znati za koga bih ja trebao navijati....

Hm, da prebrojim...peti grad u kojem živim.

Navijati za nekog je za mene vazda bila stvar lične odluke i koliko god pokušavali da stjerate navijanje u jedan kalup, kliše, ono to nije. Možeš navijati za bilo koji klub u svijetu, to nije fizička stvar, stvar pojave, to su apstraktne stvari, podrška. Gajiti simpatije je sasvim nešto drugo i one mogu ovde stjatai samo u nakaradnom poimanju navijanja.

"Ja navijam da Real pobjedi." Baš me zanima gdje ovde ima kakvog stadiona, a evo dokazao sam da navijam. ;)

Ne ide za to ko je u pravu, da li se navija ili simpatizira, stvar je u tome što je svjetina tvrdoglava i teško će odustati od onog što smatra ispravnim, iako to nije, pa se dešava da ne znamo koja nam je pradjedova vjera il' kad je ispravno mećat slovo š.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bata_Barata
Kontakt:

Post Postao/la Bata_Barata » 25 okt 2012, 15:04

Ja navijam za barcu, Lyon, Real itd, samo ako na kladionici odigram na njih. Navijati za nekoga kome nisi nikad u zivotu bio ni na jednoj utakmici mi je smijesno. Ne da samo navijaju, nego obozavaju, vole, kunu se.. Moze mi neko do sutra pricati, ali to je meni smijesno na kvadrat. Najludji su ovi satro madridisti i katalonci.. Udjem na fb za vrijeme el klasika, ma ni jedan vic im nije ravan. Od slika sa komentarima do smijesnog lesija. Bas me zanima jel jedan Spanac navija za Jedinstvo iz Bihaca.. :roll:
Slavit cemo tvoje ime
dok u nama srce bije
zivio nam Osim dragi
gospodaru familije
Amar Amar Osim Osim !

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 25 okt 2012, 15:14

Bata_Barata je napisao/la:Ja navijam za barcu, Lyon, Real itd, samo ako na kladionici odigram na njih. Navijati za nekoga kome nisi nikad u zivotu bio ni na jednoj utakmici mi je smijesno. Ne da samo navijaju, nego obozavaju, vole, kunu se.. Moze mi neko do sutra pricati, ali to je meni smijesno na kvadrat. Najludji su ovi satro madridisti i katalonci.. Udjem na fb za vrijeme el klasika, ma ni jedan vic im nije ravan. Od slika sa komentarima do smijesnog lesija. Bas me zanima jel jedan Spanac navija za Jedinstvo iz Bihaca.. :roll:
To sam im i ja rekao :)...Al vole djeca da žive u fantaziji i što je najgore ima njih i po 24-5 godina koji su i dalje u glavi djeca :)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 25 okt 2012, 17:35

ma yebo njih, haj da ima navijača naših klubova tamo k'o što @ Bata već reče, al' ku*ac :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 25 okt 2012, 17:40

pa jel bio ljetos onaj italijan što navija za želju? dolazio da obiđe sarajevo i fanshop želje šta ti je bit gigant imaš navijača i po italiji :lol:
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 25 okt 2012, 18:04

Paialunga :D

izuzetak samo potvrđuje pravilo :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 26 okt 2012, 00:28

Volim kad ovi tradicionalisti govore da smo djeca...

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 26 okt 2012, 00:46

Pa šta će ti ko reći kad živiš u virtualnom svijetu i čitav život sanjaš da ćeš otići na utakmicu nekog glupog kluba?

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 26 okt 2012, 01:32

merdanovic je napisao/la:Pa šta će ti ko reći kad živiš u virtualnom svijetu i čitav život sanjaš da ćeš otići na utakmicu nekog glupog kluba?
Preporucio bih ti da procitas par pisaca osim Mese Selimovica,al' bojim se da ne bi shvatio drugu filozofiju od :

Moja selo i moja krava su najbolji,ne postoji niko bolji.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 26 okt 2012, 09:23

PatrickBateman je napisao/la:
merdanovic je napisao/la:Pa šta će ti ko reći kad živiš u virtualnom svijetu i čitav život sanjaš da ćeš otići na utakmicu nekog glupog kluba?
Preporucio bih ti da procitas par pisaca osim Mese Selimovica,al' bojim se da ne bi shvatio drugu filozofiju od :

A šta je tvoja filozofija ??

Tuđe selo i tuđa krava su najbolji ?

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 26 okt 2012, 09:34

merdanovic je napisao/la:
PatrickBateman je napisao/la:

Postoji mogucnost da je tudje nesto bolje. Nemam iluziju da je dobro ono samo sto mi blizu.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 26 okt 2012, 10:00

Meni ne smeta da neko navija za strane klubove, da ih simpatise, to je stvar izbora ali i popularnosti.... To je naličje pojave da niko više ne govori zdravo već ćao, da kad nešto hoće da istaknu govore engleske fraze, i slično.... Žrtve globalizacije i kulturne asimilacije....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 26 okt 2012, 10:13

Postoji mogucnost da je tudje nesto bolje. Nemam iluziju da je dobro ono samo sto mi blizu.
Sigurno da postoji da je bolje al ne i da mi je draže..

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 26 okt 2012, 18:55

DANTES je napisao/la:To je naličje pojave da niko više ne govori zdravo već ćao, da kad nešto hoće da istaknu govore engleske fraze, i slično.... Žrtve globalizacije i kulturne asimilacije....
kad koristim anglizam,onda sam zrtva

kad koristim turcizam,onda sam ponos i dobar patriota? Wtf?

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 okt 2012, 19:10

DANTES je napisao/la:Meni ne smeta da neko navija za strane klubove, da ih simpatise, to je stvar izbora ali i popularnosti.... To je naličje pojave da niko više ne govori zdravo već ćao, da kad nešto hoće da istaknu govore engleske fraze, i slično.... Žrtve globalizacije i kulturne asimilacije....
Što je u svakom slučaju dobro. Ne dobro, nego odlično. Doće i taj dan kad ćemo svi jedan jezik govoriti, svi jednoj kulturi pripadati i svi...

U svakom slučaju je bolje da smo svi dio nečega istog, nego po torovima nečega gnusnog poput svega što je obimna historija čovječanstva dala. Globalizacija je odlična stvar, fenomenalna, zbog nje danas kinesku hranu mogu jesti na 15 minuta od kuće, piti Coca Colu, jesti ćevap van BiH, kupovati u IKEI, adidas,...vidjeti Kineza ili crnca na ulici, ljude koji ovde žive i još uz sve to aplicirati na sva radna mjesta širom svijeta.

Ne znam za mnoge, al' meni je globalizacija, a i virtualni svijet, simpa stvar(i). Ovo drugo svi mi koristimo, samo da toga u trenutku pisanja na ovom forumu nismo ni svjesni.

I da, zbog te iste globalizacije, ja se nadam da ću dočekat dan, a neko sigurno hoće, kad više ne bude mogao reći da je državljan te i te zemlje ili to i to po nacionalnosti, nego da ćemo svi biti stanovnici planete Zemlje ili drugim riječima kosmopoliti.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.