Navijacki izvjestaji (PL BIH)

90minut
Kontakt:

Re: Navijacki izvjestaji (PL BIH)

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 18:02

Brate nama su pale sve cerade koje su dužinom cijele ograde bile okacene i nismo se ugasili nije se ugasilo milijarda grupa kojima je ukradeno iz prostorija.

Tako da kad padne na zna se koji nacin tad se poštuje navijacki kodeks ono što su manijaci uradili se ne poštuje jer nije po kodeksu i samim tim mozes praviti novi to je cinjenica.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 25 dec 2020, 18:05

Nijedna cerada nije bila udarna zastava, niti od neke podgrupe da bi se mogla ugasiti. Pored toga cerade su doslovno poklonjene. Niti su ukradene, nit' otete.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 18:25

A dobro nebitna prica ti imaš taj rezon niko drugi nema i eto idemo dalje.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 25 dec 2020, 18:45

@ Miljacka

U to doba su vam te cerade bile udarne da se ne lazemo. Bez obzira sto je to bila agentura, ali i oni cine dio vase grupe od 1987. i ako su na derbiju te cerade bile udarne na ogradi sta onda to znaci? Koliko me sjecanje sluzi, kad su vam te cerade bile udarne, niste imali podgrupe tako da malo izvrces kako ti odgovara. Stvar je ta da je ne govorim da se vi trebate ugasiti zbog tog. Cak naprotiv, spominjem koliko bi to glupo bilo, jer sva ta prica oko tih cerada je jadna. Nasa sramota jest pad transa bez obzira na nacin sto je grupa to dopustila, ali ako hoces ugasiti neku grupu onda to moras uraditi navijacki. Tuca, pobjeda, otimanje udarnog transa i na taj nacin navijacko ponizenje... To je kodeks koji podrazumijeva vitestvo.

Medjutim, u redu. Tvoje misljenje je da smo se trebali ugasiti, sigurno ima jos takvih koji misle slicno i svako tu ima pravo na neki svoj vid navijackih vrijednosti. Misljenje nase grupe u ovom slucaju takvo nije. Ako bi se slucajno desilo takvo nesto da zasluzuje gasenje grupe, budi siguran da kod nas ima momaka da to priznaju bez ikakvog izgovora. Nemam ti sta pakovati u celofan, ali gasenje neke grupe zahtijeva prije svega muda. Hoces nekog ugasiti onda ga moras izdominirati i tad ostaje samo da ti taj neko skine kapu i da zavrsi s dotadasnjom pricom. U tom slucaju nema nedorecenosti. Medjutim, to je sad problem navijackih razmisljanja kad se vjeruje da cilj opravdava sredstvo i generalno zbog toga se mnogo toga desava kako ne bi trebalo.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 25 dec 2020, 19:01

Nije istina buraz. Uvijek je postojao udarni tranparent, cak i prije rata na kojem pise Horde Zla. Nijedan takav transprent nije pao nikad. Bas na utakmici protiv Celika si na 30. godisnjici HZ imao na ogradi sve udarne transparente HZ kroz historiju, ako si bio mogao si vidjeti, a postoje i slike i snimci.
slika
Druga stvar, pad cerada i pad vaseg udarnog se ne moze porediti jer kako sam vec napisao cerade su doslovno poklonjene i ostavljene poslije jedne tekme, a vas transparent je pao na vasu glupost i snalazljivost Manijaka, nije poklonjen, prodan ili bilo sta slicno, ne znam koliko se puta moram ponoviti. Bas kao i S. Sarajevo.

Ponavljam, to da ste se trebali ugasiti je moje misljenje, a vi cete svakako po svom i tako i treba. :thumbup:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 25 dec 2020, 19:05

Prvi bi priznao poraz i gašenje da se desi takvo nesto kroz tucu, kroz napad il nesto slično navijači.
Niko ne spori da manijaci nisu pokazali zrelost tada. Licno mi je momak iz AP ganga opisao kako su iznijeli ceradu sa stadiona i cijeli postupak je bio jajarski realno. Nasa greška sto je taj dan kisa padala, cerada je bila toliko teska da nas 12 nije moglo da je kako treba smota na terenu i unese. Mi smo u to vrijeme imali udruženje malo na istoku i sve je taj dan odnesemo tamo osim cerade. Nažalost otisla je kako je otišla al u navijačkom fazonu nije i to su sami manijaci tada priznali naša greška njihova pobjeda oko nepažnje i nema dalje.
Raspravljati se oko tih stvari je bespotrebno jer svako ima svoj način gledanja na to.
Isto sto sam ja juce rekao za široki, za ciglane i imam svoje mišljenje o tim stvarima. Uvezi širokog kroz priče ljudi, ciglane kroz dozivljaj jer sam i sam prisustvovao događaju.
Slažem se sa stelmanom ne sto je robijas kao i ja vec momak je jako školovan oko navijačkog svijeta i prošao je tribina i stvari sto je malo ko u bih i zna suštinu i srž navijačkog svijeta i kodeksa i po meni lično je uvijek realan i pošteno gleda stvari al je ponekad i tvrdoglav pa se ne razumijemo uvijek 😁 al to je nas Stelman.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 25 dec 2020, 19:17

Miljacka je napisao/la:
25 dec 2020, 19:01
Nije istina buraz. Uvijek je postojao udarni tranparent, cak i prije rata na kojem pise Horde Zla. Nijedan takav transprent nije pao nikad. Bas na utakmici protiv Celika si na 30. godisnjici HZ imao na ogradi sve udarne transparente HZ kroz historiju, ako si bio mogao si vidjeti, a postoje i slike i snimci.
slika
Druga stvar, pad cerada i pad vaseg udarnog se ne moze porediti jer kako sam vec napisao cerade su doslovno poklonjene i ostavljene poslije jedne tekme, a vas transparent je pao na vasu glupost i snalazljivost Manijaka, nije poklonjen, prodan ili bilo sta slicno, ne znam koliko se puta moram ponoviti. Bas kao i S. Sarajevo.

Ponavljam, to da ste se trebali ugasiti je moje misljenje, a vi cete svakako po svom i tako i treba. :thumbup:
Vjerujem da ste imali kroz istoriju udarni i u taj dio ne sumnjam i ne sporim. Mislim da je bio period kad vam je tadasnje vodstvo stavljalo iskljucivo cerade duz ograde. Ne da mi se traziti i ostavljam mogucnost da grijesim, jer to nije bit. Ipak, nije opravdanje ni necije poklanjanje tih transova, tek za to je neko morao biti mozak, ali na osnovu toga bi bilo iznimno glupo da vam neko tvrdi da ste ugaseni. Uzeo sam to kao vid poredjenja za kriterije. Hoces nekog konkretno ugasiti onda nema precica ili zaobilaznica, moras se suociti s protivnikom. Ukrao, kupio, poklonio, bar za mene ti termini nisu navijacki. Zaustavljam se na ovu temu, ali opet postujem argumentaciju iako se ne slazem i svakako nivo komunikacije.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 19:38

Ma da postoji neka anketa da li je navijacki pao Robijašima udarni i da li bi se trebali ugasiti 95% bi glasalo NE cijela prica nema smisla, al' eto prvi put da vidim i to da neko pripada manjini.

Jedine dvije opcije za mene su u tuci ili na stadionu kad ti neko strgne jer opet to je prava greška grupe.

A kad bi gledali te ukradene transove kroz historiju pola grupa u evropi i u juznoj americi bi se ugasilo.

ahbabb
Kontakt:

Post Postao/la ahbabb » 25 dec 2020, 19:45

I kamion se ugasi ako mu skines ceradu sa prikolice

Forumas1921

Post Postao/la Forumas1921 » 25 dec 2020, 20:09

:evil:
Miljacka je napisao/la:
25 dec 2020, 19:01
slika

Mala ispravka, cerade su postavljenje noc prije derbija, tada su i odnesene, ostavljen je samo trans vezan za malog Pintola rahmetli koji je takodjer bio postavljen.
Tan: pas koji laje, nije dobro pecen

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 25 dec 2020, 20:17

Miljacka je napisao/la:
25 dec 2020, 17:52
@bambus 15ak ljudi bilo s vase strane :thumbup:
A nas je bilo manje od 40-50. Postoji snimak, kacio sam isjecak vec jednom. "Problem" u tome je sto su upravo Robijasi trazili sukob i prvi dobacivali :mrgreen:
Pa to je to.Tako sam i napisao sto se cifri tice.Znam i ja za snimak al realno snimak je nakon nasa dva napada a da se trazio belaj i dobacivalo,jeste dok je par vasih auta bilo i kad omjer realan bio.Kad je jos vozila doslo grupisali ste se i odlucili na nesto a nama nista nije ostalo vec da drzimo crtu dokle mozemo,jer se to i trazilo,nije se pickasto pobjeglo vec se pokusalo.
!

marun90
Kontakt:

Post Postao/la marun90 » 25 dec 2020, 21:09

Bio sam u toj situaciji prisutan. Dok smo dolazili autima dobacivali ste. Mi se grupisali na parkingu i na vas zaletili. Vi popalili baklje i pobacali sto imate i onda se dali u bijeg.Ali iskren da budem puno vas je manje i bilo.

Grey5
Kontakt:

Post Postao/la Grey5 » 25 dec 2020, 21:15

Cerade su ostavljene nakon tekme sarajevo sartid

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 25 dec 2020, 22:50

Tatamata1946 je napisao/la:
25 dec 2020, 14:14
Slazem se i ja donekle s vama ali da neko ukrade transparent neke grupe zbog gluposti par pojedinaca i da odjednom nema te grupe meni ni to nema smisla. Toliko ljudi proslo kroz grupu, toliko pjesama, toliko baklji i koreografija, toliko zivota i djetinjstava... I samo odjednom da se ugasi grupa zbog ukradenog transparenta koji jedna generacija nije dobro cuvala. A sta je sa svim prije generacijama i svim tim djelima koje je grupa prije imala i radila, to se sve zaboravlja i gasi. Meni ni to nema smisla
Pa valjda su te starije eneracije odgajale te mladje generacije, znaci da snose dio odgovornosti. Pad transparenta udarnog je kraj grupe i nema tu puno filozofije. Ti mozes nastaviti ici na utakmice kao npr Crveni Djavoli, ali bez transa, dakle ti fakticki kao grupa ne postojis vise zvanicno.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

jalija
Kontakt:

Post Postao/la jalija » 25 dec 2020, 23:13

Miljacka je napisao/la:
25 dec 2020, 18:05
Nijedna cerada nije bila udarna zastava, niti od neke podgrupe da bi se mogla ugasiti. Pored toga cerade su doslovno poklonjene. Niti su ukradene, nit' otete.
Sta je sa ovim transom znas li ?

slika

slika

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 25 dec 2020, 23:25

Ne znam iz prve ruke, ali ima ovaj tekst o tome kako je izgubljena. Mozda @Grey5 zna vise.

"Poslije zavrsetka rata zastava se pojavljuje na tekmi u Travniku 1997. godine pa na derbiju na Grbavici gdje su je pojedinci iz nase grupe bukvalno ostavili na ogradi i otisli, o ovim ljudima ne treba trositi reci jer samo ovaj potez dosta govori o njima. Manijaci uzimaju zastavu i kasnije je pokazuju kao trofej, ne krivimo ih zbog toga jer bi to svako uradio. Veca je krivica ljudi koji su ostavili laku lovinu na ogradi."

Dobri u dobru
Zli u zlu

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 23:33

Taj sa slike ostavljen na grbavici i dan danas kad procitam nevjerovatno mi bude, al' to je agentura drugi gang evil pao tako što je lik išao djevojci na grbavicu koja je živjela na istoj inace oprostio se bio od tribine upravo zbog toga ovi ga kidnapovali s utokom dosli mu kuci i uzeli trans.

Par dana nakon što je pao CCB koliko se sjecam.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 25 dec 2020, 23:40

90minut je napisao/la:
25 dec 2020, 23:33
Taj sa slike ostavljen na grbavici i dan danas kad procitam nevjerovatno mi bude, al' to je agentura drugi gang evil pao tako što je lik išao djevojci na grbavicu koja je živjela na istoj inace oprostio se bio od tribine upravo zbog toga ovi ga kidnapovali s utokom dosli mu kuci i uzeli trans.

Par dana nakon što je pao CCB koliko se sjecam.
To je evil crew, ne gang evil

Dobri u dobru
Zli u zlu

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 23:42

Znao sam da sam pogrijesio cim sam napisao jedem mrsko mi bilo ispravljat odma

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.