FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 163

Harise
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Harise » 02 nov 2021, 08:52

Ja sam citao na Turski medije, da ce Hadziahmetovic sa 5 milijona prec u Galatasaray. Ja se sjecam kada je potpisao za Konyaspor da cemo zaradit 20% od naredni transfer. Sto znaci da cemo 1 miljona eura dobit i to zahvaljuce Misimovica koji je taj ugovor napravio...

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 02 nov 2021, 09:08

Ja sam iskreno očekivao poraze i od Tuzle i od Zrinjskog. Tuzla ima silinu, a Zrinjski igra najbolji fudbal posljeratni u BiH (ovo je isključivo do trenera). Što se tiče Ivkovića, ja sam ga podržavao, ali ukoliko u sljedeće 4 utakmice ne osvoji minimalno 7 bodova, treba mu se zahvaliti. Počeo je izmišljati toplu vodu. Jeste sinoć morao podebljati bokove, i to je izgledalo barem u 1.poluvremenu dosta dobro. Zrinjski je odlična ekipa, jaki u duelu, tehnika odlična, kretnje, sistem, uigrane akcije, pasovi iz prve... sve. sljedeće 4 utakmice će nam pokazati gdje smo: Da li smo u rangu Slobode i Širokog ili u rangu Radnika, Posušja, Rudara i Leotara. Biće teško bez Ace, jer drži odbranu, Crnčević manje više , svakao je pao u formi. I da dodam, sinoć po meni najveće razočarenje je Beća (stvarno ga gotivim, mislim da ima potencijala), ali bez borbenosti više trke nema od njega ništa. Poslije njega Zdunić i Vištica prema naprijed bez ikakvog smisla, nazad su i uspjeli pozatvarati dosta. Biće teško do kraja, mislim da nam slijedi borba za opstanak bez obzira ko će biti trener.
Proziv Rudara ,Radnika i Slobode vratiti formaciju u romb:

Bender
Mujezinović Drina Vrhovac Malić
Hajdarević
Mekić Subašić
Bojo
Gasal(Zec) Juričić (Zdunić)

Volim te ŽELJO!!!!!

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 02 nov 2021, 09:33

Mladost prošle godine s 33 boda matematički zborila opstanak, mi trenutno imamo 18 i slijedi nam grčevita borba što za opstanak kluba, što za opstanak u ligi.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 02 nov 2021, 09:39

Admir74 je napisao/la:
02 nov 2021, 08:29
Opet 485 stranica nakon poraza. Nisam nas ovoliko vidio na stadionu u zadnje vrijeme.
Što se tiče utakmice, LOŠE, PRELOŠE!
Klub blokiran, plate kasne, opet se aktivirali "prijatelji" kluba, ovi unutra zbunjeni, a sve Željo trpi.

Svi u Prijedor!
Zbunjeni jel Admire? Nabijem na **** i tebe i Nazifa i Sijercica jesi cuo **** vas usta lazovska
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

NAPADAJ
Kontakt:

Post Postao/la NAPADAJ » 02 nov 2021, 09:43

.
Zadnja izmjena: NAPADAJ, dana/u 30 maj 2022, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 02 nov 2021, 09:46

Ne znam ko se nadao cudu protiv Svinjskog, treba zaliti za Posusjem. Dolje se moralo vise iako je i ta utakmica pokazala da vise niko ni najmanjeg respekta nema protiv nas pa se bojim slicnog i u Prijedoru. E onda bismo vec bili blizu borbe za opstanak, za sada se jos uvijek lakse dise jer ostale su nesto lakse utakmice.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 02 nov 2021, 09:47

NAPADAJ je napisao/la:
02 nov 2021, 09:43
Cuj Sijercica hahaha kakve on ima veze?
Onako
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 02 nov 2021, 09:49

Admir74 je napisao/la:
Opet 485 stranica nakon poraza. Nisam nas ovoliko vidio na stadionu u zadnje vrijeme.
Klub blokiran, plate kasne, opet se aktivirali "prijatelji" kluba, ovi unutra zbunjeni, a sve Željo trpi.

Svi u Prijedor!
Pa sta je problem sa tim zbunjenim. Razumijem situaciju,ali ako si zbunjen,znaci da si se upustio u nesto za sta nemas kadra osim dobre volje.
Bila je prica da je skupstina sastavljena od ljudi koji vole klub i zele da rade urade stabilizaciju.
Zasto se ne odgovori javno zasto su opstruirali ulazak u klub ovih ljudi sto je @1921 boy govorio.
Koji su razlozi da se zadrzi gotovo identican upravni,a odbace se Vukotic,Gredic,Zuban....
Zasto se to javno ne kaze.
Ako su zbunjeni nek se onda maknu,jer ocito stabilizacija kod njih znaci,produzavanje agonije.
Prica se kao htijeli su ovi neki da udju i prodaju pomocni.
Pa neka ga prodaju,**** ga pomocni da ga ****.
Ako ces za te pare vratiti dug poreskoj i napravit kamp za treniranje.
Klub koji ima imovinu kao Zeljo,ne moze proglasiti bankrot,otici u kantonalnu u sve ce mu se brisati. Hoce ali u kurcu,on ima imovinu koja ce se prodati i poreska ce namiriti pare,samo sto tad pomocni nece ici za 15 miliona,nego puno manje.
Pa sta cemo onda.
Evo zasto neko ne odgovori na ova pitanja koja je 1921 boy pomenuo. Sta je sa pricom o Mamicu.
Nego su ocito i ovi ljudi egoisti. Nema niko bolji. Mi smo zbog egoizma i dosli ovdije.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 02 nov 2021, 10:05

Ono što je najgore, ostaju nam samo dvije domaće utakmice koje će što zbog vremena što zbog loše forme sigurno biti slabije posjećene i finansijski priliv od njih neće biti kao do sada. Nakon toga ide duga pauza u kojoj i prije kada smo bolje poslovali i čekali pare od Evrope pa znali i nekoga prodati smo morali preživjeti uz dodatne posudbe. Mi sada ne čekamo nikakav novac, prodati ne možemo nikoga, a u klubu nam sjede ljudi koji da se nasade na glavu ne mogu skupiti više od 50 hiljada. Prodaja imovine ili kluba je neminovnost ako mislimo izaći iz dubioze.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 02 nov 2021, 10:18

Zadnjih 5 godina mi padamo od sredine oktobra do decembra, cim pocne hladnije vrijeme nas nema nigdje.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 nov 2021, 10:55

Većinski dio trenutne uprave nas je i doveo do situacije u kojoj trenutno jesmo i oni kao takvi deset minuta nakon što im je izglasano nepovjerenje dobiju novi mandat u upravnom odboru.

Hajka na Zubana je počela od onda jer je Zuban kao Amarov menadžer bio prisutan na sastanku kad je Amar rekao Senadu da se skloni jer oni znaju bolje. I zbog toga je ulazak Zubana i ekipe odbijen jer kao oni imaju cilj da prodaju pomoćni. Isto kao da je prodati pomoćni samo sjesti za stol, izbroj mi lovu i nosi zemlju to je tvoje.

Prvo skupština i NO moraju biti uključeni u sve to, procjena zemljišta i sve ostalo. Ako skupština ne izglasa prodaju, UO to ne može uraditi bez volje članova kluba. NO su trebali činiti tada Drinjaković, Gežo, Duvnjak i Nurko.

Prilikom ulaska Zubana i ekipe bilo je dogovoreno odmah u startu milion KM + generalni sponzor u vrijednosti 300 - 400 hiljada KM gdje bi kolko toliko osigurali mirnoću u poslovanju.

Cviko ili Alispahić bi bili treneri bla bla bla, nama je svejedno ko će biti trener, voljeli ga mi ili ne nama rezultati trenutno MORAJU biti ne u drugom već u trećem planu (opstanak obezbijediti na vrijeme i to je to, sklapati ekipu za narednih nekoliko godina bez velikih promjena). Ja znam da je bolna činjenica da nakon borbe za trofeje i vrha dolazi vrijeme gdje ćemo se zadovoljavati pobjedama protiv davljenika ali tako nam je kako je.

Zašto se tvrdi da su uplaćivanja prema PU redovna kad nisu?
Zašto Ivković u svakom mogućem razgovoru sa medijima hvali upravu ? Gdje su investitori ? Koji su naredni koraci ka ozdravljenju kluba? Računi blokirani već pola mjeseca, nema nikakvog komentara ? Preko kojeg računa se uplaćuju plate ili ide keš na ruke ? Zdravko Mamić ? Kad će izvještaj o radu, gdje je ta transparentnost za koju se Nazif kao predsjednik zalaže ? Zašto ni jedan novinar ne napravi novi intervju vezan za nove tužbe i blokirane račune ?

Mnogo je pitanja a još manje odgovora! Još jedan u nizu kojem je bitno da u CV piše da je bio predsjednik FK Željezničar!
mosa lošmi stićko tit-ula!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 nov 2021, 11:27

Od pocetka 2021. ili hajmo reci u 2021. kroz sve organe Kluba proslo je vise od 100 ljudi. Veliki broj, a niko nista znacajno nije pokrenuo. Samo lazi su iznosili u javnost. Od predsjednika Skupstine, potpredsjednika, predsjednika Kluba do saziva Skupstine koji je tvrdio da ce raditi vise od prethodnog, a pustili da ih Nazif laze na Skupstini. Hajde sto mi vjerujemo nekom na rijec jer vecinom nemamo pristup dokumentima, ali oni koji imaju "zmire". Momak koji je u Skupstini na s.1. forumu je napisao da im Nazif nije spominjao problem sa poreskom znaci vrlo vjerovatno samo je mlatio ko nama bez papira, ovi naivni ispali, a on ih preveslao.

Da budem iskren mene vise ovo sve smorilo. Jednostavno vise ne vidim izlaz jer mijenjali su se i ljudi i nikad nista. Ako 100+ ljudi za 10 mjeseci nije uspjelo nesto dobro pokrenuti pa bilo sta onda ne znam cemu se nadamo. Od tih 100+ da je 10 samo nesto uradilo rekao bih da se mozemo nadati, ali ni tih 10 nema.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 02 nov 2021, 12:57

Harise je napisao/la:
02 nov 2021, 08:52
Ja sam citao na Turski medije, da ce Hadziahmetovic sa 5 milijona prec u Galatasaray. Ja se sjecam kada je potpisao za Konyaspor da cemo zaradit 20% od naredni transfer. Sto znaci da cemo 1 miljona eura dobit i to zahvaljuce Misimovica koji je taj ugovor napravio...

E cuj Misimovic :urnebes:
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 nov 2021, 13:06

U-21 reprezentacija igrat ce protiv Crne Gore 16.11. na nasem stadionu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 02 nov 2021, 13:16

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
02 nov 2021, 09:39
Admir74 je napisao/la:

Svi u Prijedor!
Zbunjeni jel Admire? Nabijem na **** i tebe i Nazifa i Sijercica jesi cuo **** vas usta lazovska
Takodjer !
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 nov 2021, 13:25

Kad se sjetim kakvo je svršavanje bilo na izjave Cernice i Sijerčića nakon imenovanja ; jedan je završio kriminalistiku, ima da strpa u zatvor sve i jednog ko se okoristio na ime FK Željezničara :tokralju:
mosa lošmi stićko tit-ula!

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 02 nov 2021, 13:28

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH.

U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da su u BiH krajem oktobra bila blokirana 100.463 računa poslovnih subjekata te da 54.174 firme imaju blokiran bar jedan račun.

Među blokiranima našao se i Fudbalski klub Željezničar, kojem je blokirano 13 računa kod različitih banaka. Ista situacija bila je i na kraju septembra. Kada je CBBiH objavila početkom oktobra objavila da su Želji blokirani računi predsjednik kluba Nazif Hasanbegović je kratko ovu situaciju prokomentarisao za ****.

– To je čitav proces, sve je još u toku. Ima više fakora koji su utjecali na to. Ono što je činjenica jeste da stručni dio kluba radi na dogovoru kako bi se sve riješilo na najpovoljniji način – rekao je Hasanbegović za Faktor 14. oktobra ove godine.

Očigledno je da na Grbavici ne funkcionišu stvari na najbolji mogući način, a iz Uprave Plavih se od tada nisu oglašavali po pitanju blokiranih računa i pitanje je kako će Željezničar u nastavku sezone funkcionisati. Problemni u Željezničaru se gomilaju godinama, a čini se kako od odlaska Senada Mismovića, u čijem mandatu su urađeni najveći infrastrukturni projekti i kada je klub postavljen na zdrave temelje, sve “Uprave” koje su dolazile u Zvorničku 27 nisu imala načina da smanje dug kluba. Naprotiv dug se samo gomilao.

/223106472/adxp_sportske_introImage
Iz Željezničara su i danas bili bez odgovora. Upravni odbor na čelu sa Nazifom Hasanbegovićem do sada javnosti, ali i navijačima nije objasnio konkretno urađene poteze od dolaska na čelo kluba. Kda su stigli na Grbavicu situacija je bila izuzetno teška, ali se sada čini još težom.

Nazife ubleho jbm te usta i tebe i te ublehase sto su ostali sa tobom. Sa ovim trenutnim ljudima mi proljeca docekati nećemo ako se nesto hitno ne poduzme. A sta poduzeti kad su svi digli ruke.Amare za ljeka ti trebalo sve vam jbm sta ste napravili od giganta doveli klub pred prosjacki stap
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 02 nov 2021, 13:57

1921boy je napisao/la:
02 nov 2021, 13:25
Kad se sjetim kakvo je svršavanje bilo na izjave Cernice i Sijerčića nakon imenovanja ; jedan je završio kriminalistiku, ima da strpa u zatvor sve i jednog ko se okoristio na ime FK Željezničara :tokralju:
Jedina njihova kvaliteta je to što su navijači Želje. Tu sva priča prestaje.

- Transparentnost u našem radu i našim aktivnostima tj. javnost rada jeste nešto što se podrazumijeva jer smo mi prvenstveno udruženje građana s jasnim ciljem i željenim rezultatom, i svi naši članovi trebaju biti informisani o stanju i bitnim dešavanjima u Klubu, a to je nešto što je propisano i u našem Statutu.

– Prioritet u radu bit će donošenje izmjena i dopuna našeg Statuta da bi se omogućio ulazak strateškog partnera, tj. investitora jer je to naša neminovnost i Klub se mora prilagođavati novim svjetskim i evropskim fudbalskim trendovima, uz našu obavezu da zaštitimo našu imovinu i stogodišnju tradiciju.

– Potrebno je uraditi detaljnu reviziju rada Kluba, po mogućnosti putem najbolje međunarodne revizorske kuće za period od zadnjih deset godina iz razloga da bi i mi i naš potencijalni partner imali jasnu sliku o stanju Kluba, istakao je Cernica, a potom govorio o Omladinskoj školi.

– Posebnu pažnju želim posvetiti našoj Omladinskoj školi u smislu da se našoj djeci naprave adekvatni uslovi za treniranje, da se vrši kvalitetna i pozitivna selekcija djece i da našu djecu treniraju najbolji treneri.

– Učinit ćemo sve da što prije u funkciju stavimo sve poslovne prostore na sjeveru i istoku stadiona jer mislim da prihodi od toga mogu da bitno utiču na tekuće poslovanje Kluba, ali i da, u mjeri koliko nam to budu mogućnosti dozvoljavale, nastavimo s daljnom modernizacijom stadiona, kazao je Edin Cernica, novi predsjednik Skupštine FK Željezničar.

Iz intervjua sa Cernicom objavljenim 26. aprila ove godine. Mjesec je novembar ni jedna stavka od ovih nije ni započeta.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 nov 2021, 14:05

Vrijeme je da manijacu opet upadnu na trening , postroje sve i održe neke lekcije, nista nasilje i agresiva :nene: a ne da im se pjeva "i da gubis 10-0, s juga bi se pjesma cula" dok i trpaju i TC i Posušje i Zrinjski, mislim ne može ta podrška vječno trajati uz ovako loše igre i rezultate....onda oni kontaju između sebe, možemo igrati kako hocemo, vidi šta nam ovi pjevaju :mrgreen:

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 02 nov 2021, 14:26

Sve dok se ne desi incident na relaciji navijaci uprava nema napretka.
Milion pitanja ima za upravu,milion problema ima za upravu,a sta oni rade,jedno veliko NISTA.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Bing [Bot], bvsic, Google Adsense [Bot], Levin, Proximic i 24 gosta.