E to, to je glavni problem ove lige, ako se to može nazvati problemom. Kada bi stvorili jednu konstantu u vrhu, poput Engleske (United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, City, Tottenham), vjerujem da bi tada bili čak i blizu otočanima. Recimo: Bayern, Dortmund, Bayer, Werder, Schalke i Stuttgart možda, ili HSV/Wolfsburg. Uglavnom, da se stvori ta konstanta gdje bi ovi timovi dominirali tri-četiri sezone. Naravno, može ovdje i Hannover izbaciti nekoga ali sumnjam da oni mogu držati tu konstantu duži period pogotovo nakon što ih Slomka napusti a to će se vrlo vjerovatno desiti.geronimo je napisao/la: Kako volim da neko napise ono sto meni odgovara.![]()
Salim se druze, htio sam da kazam da je rijetkost "sresti" nekoga da dodje na "tudje" teme i ostavi normalan (uslovno receno) komentar.![]()
Steta sto je Mainz ispao a isto tako je steta da BuLi predstavljaju uvijek neki drugi klubovi (ne uvijek, ali se precesto rotiraju) tako da dolazi do toga da neki klubovi nastradaju zbog loseg koeficijenta (srecom po BvB, nije tako bilo). Nijemcima navise dodje glave ta nekonstantnost ili ti sto nemaju redovno 3-4 ekipe koj eigraju u najjacem takmicenju. Uz neophodno iskustvo, dolazi i bolji rejting, lakse doci do pojacanja i tako dalje i tako blize.
Spanci su zasad bezbjedni, glavna stvar je gledati Calcio sa visine.
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
Ovde ste mnogi kukali kako hannover ne može odigrat dobro u evropi, pa je bila priča šteta da oni budu četvrti, a ja sam govorio da mogu odigrat solidno i nek su sad ovo pretkolo prošli i digli još jednom reputaciju bundeslige i izbacili renomiranu sevillu. Hannover je samim tim napravio več podvig i stvorio nešto rejtinga a može ga još poboljšat ako odigra solidno grupnu fazu. Za Hannover mi je drago iz više razloga: zbog naši "prijatelja", navijača iz drugih liga koji su se radovali što je hannover u evropi, pa su se još više ponadali kad je na sevillu naletio (kao et hannover levatski klub), a isto tako i zbog meni jako dragog Mirka Slomke, fantastičan trener, koji je preporodio hannover, prvo ih spasio ispadanja u pretprošloj sezoni, a onda ih doveo do četvrtog mjesta prošle sezone, a sad šlag na tortu i plasman u evropsku ligu i prvo učešče u evropskim takmičenjima nakon 19 godina.FENOMENALNO I respekt slomka, respekt hannover!
Schalke se kao otpisani vratio i tako je ova večer za njemački fudbal bila sjajna. Prednost nad Serijom A raste.
Schalke se kao otpisani vratio i tako je ova večer za njemački fudbal bila sjajna. Prednost nad Serijom A raste.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ljudi mi konacno moramo shvatiti da je Serie A ispred nas i da oni u svojim redovima imaju extra kvalitetne zvijezde o kojima Bundesliga moze samo sanjati. Hebiga nismo mi toliko IN kao sto neki misle...Vidite da smo neinteresantni jer su igracima redovne plate, jer je prvenstvo pocelo na vrijeme, jer su stadioni ispunjeni do posljednjeg mjesta, jer se igra atraktivan fudbal za gol vise, jer nasi prosjecni klubovi izbacuju velike ekipe itd itd. No ovo nista nije interesantno jer u Bundesligi neigraju zvijezde, kvalitet fudbala je na niskom nivou i trebamo vise jednom shvatiti da je Serie A miljama ispred nas.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Trenutno stanje : [URL=http://imageshack.us/photo/my-imag ... .jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[/url] žabari down
Uploaded with ImageShack.us[/url] žabari down
1974---1975---1976---2001---2013---2020
@Dabar ti ili ne kontaš ništa ili stvarno ne vodiš ironiju i dozu sarkazma u tekstu koju je napisao @amerosm, ufatio si se ko muha na neku stvar.
- suicidesquad
- Kontakt:
Ne znam zbog čega se zamarate sa Seriom A kada je sve i više nego jasno. Prednost od 12 bodova je ogromna razlika koja govori da je kvalitet na strani Bundeslige. Oni su u totalnom kur.cu i što prije shvate ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze i prihvate neke činjenice lakše će im biti. Bundesliga će još dugo biti ispred Serie A. Kako sada stvari stoje Seria A bi za 2 godine mogla pasti na 6.mjesto: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2012.html" onclick="window.open(this.href);return false;amerosm je napisao/la:Ljudi mi konacno moramo shvatiti da je Serie A ispred nas i da oni u svojim redovima imaju extra kvalitetne zvijezde o kojima Bundesliga moze samo sanjati. Hebiga nismo mi toliko IN kao sto neki misle...Vidite da smo neinteresantni jer su igracima redovne plate, jer je prvenstvo pocelo na vrijeme, jer su stadioni ispunjeni do posljednjeg mjesta, jer se igra atraktivan fudbal za gol vise, jer nasi prosjecni klubovi izbacuju velike ekipe itd itd. No ovo nista nije interesantno jer u Bundesligi neigraju zvijezde, kvalitet fudbala je na niskom nivou i trebamo vise jednom shvatiti da je Serie A miljama ispred nas.
Francuzi i Portugalci im ozbiljno prijete i bodovna razlika je mala. Prošle sezone su Portugalci uzeli mnogo više bodova od njih, a kako stvari stoje i ove sezone bi mogli biti ispred. Francuzi su na otvaranju sezone uzeli fin broj bodova. Kada se budu brisali bodovi iz sezona 07/08 i 08/09 Seria A će biti u velikim problemima i postoji realna mogućnost da više ne budu u TOP 5. A šta drugo i očekivati kada im klubovi ispadaju od Thuna i Slovana.
Kapa dolje za briljantne nastupe Schalkea i Slomkinog ''gnoja''.
Schalke je jedan od glavnih favorita za trofej EL i dokazali su da se na njih BuLi uvijek može osloniti.
S Raulom i Farfonjom u sastavu to je jedna potpuno druga momčad.
Šta tek reći za Slomkin ''gnoj'' koji je bio predmet ismijavanja.
Mirkec je majstor svog zanata, briljantno je posložio ekipu u oba meča. Čvrsto i disciplinovano u odbrani s mnogo arbeita i trke, a brzo i jednostavno u napadu. S kojom lakoćom ljudi izvode kontre i polukontre!!!
Odavno nisam vidio ''penalskiji'' penal a da ga nijedan od sudaca nije ''primjetio''. Kriminalno suđenje i bez obzira na prolzaka Hanofe očekujem da ulože žalbu.
Hanofi će ponovo biti teško, jer i dalje imaju kriminalno loš koeficijent, ali njima uloga autsajdera apsolutno leži i siguran sam da ovo večeras nije poslijednje iznenađenje koje će napraviti u sezoni.
Schalke je jedan od glavnih favorita za trofej EL i dokazali su da se na njih BuLi uvijek može osloniti.
S Raulom i Farfonjom u sastavu to je jedna potpuno druga momčad.
Šta tek reći za Slomkin ''gnoj'' koji je bio predmet ismijavanja.
Hanofi će ponovo biti teško, jer i dalje imaju kriminalno loš koeficijent, ali njima uloga autsajdera apsolutno leži i siguran sam da ovo večeras nije poslijednje iznenađenje koje će napraviti u sezoni.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
- JetSet_Hantraga
- Kontakt:
Upravo tako kolega.harishp je napisao/la:Ma plaho ce ga pronaci,k'o sto HSV pronalazi pojacanja.U Sevilji ce puknuti k'o fosna.
Svaka cast nasim.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.
U cenifi ni jednog naseg nemaJetSet_Hantraga je napisao/la:Upravo tako kolega.harishp je napisao/la:Ma plaho ce ga pronaci,k'o sto HSV pronalazi pojacanja.U Sevilji ce puknuti k'o fosna.![]()
Svaka cast nasim.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Schalke dobio grupu u kojoj bi trebala biti šetnja.Hannover je objektivno za klasu jači i od Kopenhagena i od Standarda koji su rasprodali ekipe.Vorskla je ipak najslabija ekipa u grupi.Kako Hannover igra kući biće to tri lagane pobjede uz koji bod na strani prvo mjesto je rezervisano.Schalke sa trenutnom formom ugušiće svaku pobunu u krvi.
-Schalke
-Steaua
-Makabi Haifa
-AEK Larnaca
----------------------
-Kopenhagen
-Standard
-Hannover
-Vorskla
-Schalke
-Steaua
-Makabi Haifa
-AEK Larnaca
----------------------
-Kopenhagen
-Standard
-Hannover
-Vorskla
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Hannover 96 ima veoma izgledne sanse da prodje u naredni krug takmicenja, iako im je ovo tek prvo ucesce u EL izvukli su grupu gdje se mogu nadigravati sa svim ekipama i poznavajuci njihovu disciplinu i igru mogli bi cak zavrsiti prvi na tabeli.
1. FC Kopenhagen
2. Standard
3. Hannover 96
4. Vorskla Poltava
Takodje nam na ruku ide sto Italijani nisu imali srece pri izvlacenju i mogla bi ova prednost jos da se poveca, to se pogotovo odnosi na Udinese koji je zavrsio u grupi smrti zajedno sa Atleticom, Rennesom i Sionom.
1. FC Kopenhagen
2. Standard
3. Hannover 96
4. Vorskla Poltava
Takodje nam na ruku ide sto Italijani nisu imali srece pri izvlacenju i mogla bi ova prednost jos da se poveca, to se pogotovo odnosi na Udinese koji je zavrsio u grupi smrti zajedno sa Atleticom, Rennesom i Sionom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
nije lose imali su BL timovi srece
ocekujem prolaz i hanovera i S04
ocekujem prolaz i hanovera i S04
Thomas Müller - Fußballgott
Veoma povoljan žrijeb gdje i Schalke a i Hannover imaju realne šanse za prolaz.
Fine grupe, Schalke i Hannover apsolutni favoriti, neka Hanofe, nek' nastavi sa dobrim partijama u Bundesligi, oni to prenose i na Evropska takmičenja, treba ih podržati. A Mainz gnoj nek' se gubi što više prema dnu, ovakvima treba zabraniti ulazak u Evropu, čuj Evropsko takmičenje služi za uigravanje.
Nešto mi govori da će od Talijana jedino Milan i Lazio u drugi krug, a Inter će teško s onakvom ekipom i igrom protiv Moskovljana i Francuza. Nekako mi slabo djeluju, postoje izgledne šanse da ne nastave takmičenje u Ligi prvaka.
Uz Schalke i Hannover, očekujem prolaske Borussie i Bayerna, i to sa prvih pozicija, dok je s Leverkusenom sve moguće, ali Evropska liga je zagarantovana. Biće obrih bodova i ove godine, činjenica je da nam Talijani teško mogu parirati, a po kvaliteti je to sve bliže i Špancima...
al bi sad bilo dobro da je umjesto majnca bio werder ili pak neko drugi
Thomas Müller - Fußballgott
Ne mozes ti bez mene diHati.Klare je napisao/la:Geronimo špijun ima još jedan nickname.
To ti ugled´o Lizarazua pa ti se ja ucinio?
Slomka (ovom prilikom mu se izvinjavam sto ga nisam pretjerano gotivio
Vom Jäger zum Gejagten
-
Bundesliga
- Kontakt:
Pozdrav Geronimo, care evo nesto gledam i pitam se sto Bayer Leverkusen nema svoje teme Hofennhaim ima temu Dinamo Dresden daj neka neko otvori temu o Leverkusenu-apotekarima malo ubaci historije i to 
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- schweinsteiger
- Kontakt:
Za mene,iznenadjujuca pobjeda Hertha-e.Cekalo se da prokinu vise kod kuce,ali nisam mislio da ce to biti veceras protiv Svaba..
Stuttgart posle 4 kola,4 boda.Po onome sto su najavljivali,ovo je razocarenje sigurno..
Stuttgart posle 4 kola,4 boda.Po onome sto su najavljivali,ovo je razocarenje sigurno..
#miasanmia
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ja u potpunosti zaboravio da se vcrs igra cetvrto kolo.
Kriv je Super Cup.
Kako god, Berlinci su se dograbili tri vazna boda i to protiv ekipe koja nije nimalo lagan protivnik, a uz to jos znamo da su najavljivali uspjesnu sezonu.
Siguran sam da Hertha nece biti ta koja ce imati problema sto se tice opstanka.
Kriv je Super Cup.
Kako god, Berlinci su se dograbili tri vazna boda i to protiv ekipe koja nije nimalo lagan protivnik, a uz to jos znamo da su najavljivali uspjesnu sezonu.
Siguran sam da Hertha nece biti ta koja ce imati problema sto se tice opstanka.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.