Rekonstrukcija stadiona u BiH

AnelZ
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la AnelZ » 28 mar 2016, 01:26

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 mar 2016, 03:23

Hvala majstore!

Rezime ovog svega moze se reci, "posle puno price, napokon se pocelo i raditi".
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 mar 2016, 10:08

Pa ako mene pitas, nije to ni puno price. Od zacetka price gradnje jednog stadiona pa do pocetka njegove realizacije je normalno da prodje 3, 4 ili cak 5 godina (u ovom slucaju 3 i pol godine). Nije to tako samo kod nas, nego je to slucaj diljem svijeta.

U slucaju Grbavice to izgleda kao vjecnost jer ocekujemo novi stadion vise od desetljeca iako je prije ovoga jedini iole konkretan plan bio sa kraja 2010. sa onim prijedlogom kao nekog trznog centra preko pomocnog terena (nazvan u narodu Mercedes arena), a u medjuvremenu nije se nista radilo na redovnom odrzavanju i sminkanju trenutnog stadiona sto je za osudu jer i da pocnes za dvije godine graditi novi stadion ti opet moras kontinuirano ulagati u trenutnu infrastrukturu (u periodu od 2004. do 2015. su samo postavljene sjedalice na proljece/ljeto 2004. i osposobljena rasvjeta krajem 2008.)

Ali djelim entuzijazam sada kada se krenulo i sa radovima :)
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 28 mar 2016, 10:35, ukupno mijenjano 2 puta.

Harika
Kontakt:

Re: RE: Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Harika » 28 mar 2016, 10:29

AnelZ je napisao/la:Pa ako mene pitas, nije to ni puno price. Od zacetka price gradnje jednog stadiona pa do pocetka njegove realizacije je normalno da prodje 3, 4 ili cak 5 godina (u ovom slucaju 3 i pol godine). Nije to tako samo kod nas, nego je to slucaj diljem svijeta. Ali u slucaju Grbavice to izgleda kao vjecnost jer ocekujemo novi stadion vise od desetljeca iako je prije ovoga jedini iole konkretan plan bio sa kraja 2010. sa onim prijedlogom kao nekog trznog centra preko pomocnog terena (nazvan u narodu Mercedes arena).

Javi se na onom forumu, ceka te Fanzi, ima posao za tebe.moj mustuluk:)
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 28 mar 2016, 12:08

Bravo, Ljože! :tokralju: :tokralju:

Bravo, Anele! :D
Hayley <3

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 28 mar 2016, 12:23

AnelZ je napisao/la:Pa ako mene pitas, nije to ni puno price. Od zacetka price gradnje jednog stadiona pa do pocetka njegove realizacije je normalno da prodje 3, 4 ili cak 5 godina (u ovom slucaju 3 i pol godine). Nije to tako samo kod nas, nego je to slucaj diljem svijeta.

U slucaju Grbavice to izgleda kao vjecnost jer ocekujemo novi stadion vise od desetljeca iako je prije ovoga jedini iole konkretan plan bio sa kraja 2010. sa onim prijedlogom kao nekog trznog centra preko pomocnog terena (nazvan u narodu Mercedes arena), a u medjuvremenu nije se nista radilo na redovnom odrzavanju i sminkanju trenutnog stadiona sto je za osudu jer i da pocnes za dvije godine graditi novi stadion ti opet moras kontinuirano ulagati u trenutnu infrastrukturu (u periodu od 2004. do 2015. su samo postavljene sjedalice na proljece/ljeto 2004. i osposobljena rasvjeta krajem 2008.)

Sve za deset samo cu te ovo ispraviti, mercedes arena je bila aktuelna ptije 15-tak godina.
Nesto sa podzemnim garazama i prostorijama ako me sjecanje ne vara :mrgreen:
Najbitnije da se zakotrljalo i da su bageri i radnici od jutros u pogonu.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 28 mar 2016, 13:08

Hocel kapacitet zapada biti veci ?? Dobar ce pregled biti sa istoka :)

cikazubo

Post Postao/la cikazubo » 28 mar 2016, 13:28

HeraklitMracni je napisao/la:Hocel kapacitet zapada biti veci ?? Dobar ce pregled biti sa istoka :)
Kompletna tribina ce mozda biti veća, ali kapacitet sigurno neće, jer je zapad centralna tribina, dakle tu ce biti vip loze, mjesta za novinare itd..

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 28 mar 2016, 14:05

AnelZ je napisao/la:Upravo tako, NEZALAGANJE. Ljudi trebaju da shvate da je potrebno kupovati godisnje ulaznice, to je pravi put ka razvoju jednog kluba i priblizavanja navijaca i kluba. Tako ces biti siguran da imas svoju sjedalicu na svakoj domacoj utakmici lige, dok za utakmice kupa i evrope osobe za godisnjom ulaznicom trebaju da imaju prednost pri kupovini. A protiv Standarda je bilo manje od 18000 prodatih ulaznica tako da je kapacitet od 18000 i OK. I ja bi preferirao 21000 ali necu da se zalim :)

Evo primjer za utakmicu gdje se ocekuje veliki broj gledalaca (moze to biti i finale kupa, neka prijateljska, ali i evropske utakmice):

7 i 6 dana prije utakmice - prodaja ulaznica za vlasnike godisnjih ulaznica ili dvije polugodisnje ulaznice (za obije polusezone)
5 i 4 dana prije utakmice - prodaja ulaznica za ove prve + vlasnike polugodisnjih ulaznica
3 dana prije utakmice - prodaja ulaznica za ovo prvo dvoje + vlasnike clanskih kartica
2, 1 i dan utakmice - prodaja preostalih mjesta za ostale

Moze se ovo i vremenski raspon prosiriti ukoliko se ima vremena (u kvalifikacijama za Evropu i ne, dok za finale kupa bi bilo kao i za slucaj da obezbjedimo grupnu fazu Evrope) :)
Mi smo baš slabi po pitanju članova i sezonskih (kad kažem mi mislim na PL BiH). FK Sarajevo i FK Željezničar mogu i moraju imati više članova nego sada. Sramota je da FK Sarajevo ima sada oko 7500. Ljudi misle da to nije bitno, ali jeste veoma ista stvar i sa sezonskim.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 mar 2016, 14:42

Allianz Arena u Becu, novi stadion Rapida... Da je do mene, ovo bi nam bio 'uzor' za novu Grbavicu

slika

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 28 mar 2016, 14:43

A covjece kako im nicu samo stadioni... Ko kladionice kod nas
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 28 mar 2016, 15:00

mi generalno treba da prestanemo da maštamo o nekim novim stadionima od po 50-100mil, realno nismo u mogućnosti da napravimo stadion od 5mil. vratimo se u svarnost i počnemo da rekonstruišemo stadione u nekim fazama, makar pravili svaku tribinu po 2-3 godine. da je većina klubova tako radila sada bi imali bar 10 funkcionalnih stadiona od po 7-10 000 mjesta. ovako igramo po livadama i pred svake izbore gledamo nove makete stadiona koje nam političari obećavaju.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 28 mar 2016, 15:04

Ovo sto zeljeznicar radi sa svojim stadionom treba da bude putokaz svima ostalim.

Samo, ako zeljeznicar napravi ovu tribinu, a ne naprave teren kao u bilinog, to bi bila prava steta.
Po meni teren je i vazniji.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 mar 2016, 15:32

propuh je napisao/la: Sve za deset samo cu te ovo ispraviti, mercedes arena je bila aktuelna ptije 15-tak godina.
Mercedes Arena je ono od prije par godina, eto AnelZ kaže 2010., onaj stadion što izgleda kao otvarač za pivu.

slika
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 28 mar 2016, 16:09

:twisted:
ceze je napisao/la:
propuh je napisao/la: Sve za deset samo cu te ovo ispraviti, mercedes arena je bila aktuelna ptije 15-tak godina.
Mercedes Arena je ono od prije par godina, eto AnelZ kaže 2010., onaj stadion što izgleda kao otvarač za pivu.

slika
Ne ovo je banana arena ili ti otvarac kako se u raji zvalo.
O mercedes areni se pricalo nedugo nakon reintegracije.
O ovom otvaracu se pricalo sa slovencima kada je Svabo sa delegacijom isao tamo.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 mar 2016, 16:19

E ja bih se zakleo da je ovo tzv. Mercedes Arena, može biti, nemam pojma sad.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 mar 2016, 16:48

Zeljo svima u BIH pokazuej kako se to radi.... svaka cast i kapa dole!

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 28 mar 2016, 16:53

Pocela je adaptacija i sredjivanje sjeverne tribine stadiona Tusanj,tj unutrasnjosti tribine.
Sredjuju se mokri cvorovi poslovni prostori i tako.vjerovatno ce biti i nekih slika kasnije.
Tribina bi uskoro trebala biti u potpunosti funkcionalna.
Sredjuje se sve ono sto je komisija rekla da je potrebno za evropske utakmice.
Nadam se da uskoro i zapad pocinju sredjivat.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 28 mar 2016, 17:17

što se tiče planova za grbavicu ovo je realnije da se malo po malo radi i ovome se više može vjerovati,nego da se najavi sve odjednom i na kraju nebude ništa,isto tako odmah su najavili i jug,tu su po meni trebali ipak pričekati sa najavama i ovo dosad je veliko a dogodine ko zna šta može biti i kakav priliv novca za klub može biti,jer željo može u europu ali nemora nezna se još. isto tako može ući i recimo dogura do 4.pretkola i eto love,uglavnom malo pomalo nek se radi i bez velikih najava jer to je realnije za ostvariti i više je za vjerovati...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 mar 2016, 20:15

BRAVO ZELJO :mrgreen: :mrgreen: :clap: :clap:

slika

slika

Gledajuci ove dvije slike pada mi nesto na pamet. Ovako se mozda zamislja istok, ali mi se cini da bi ga mogli napraviti bez dva sektora kod juga, barem za sada prije nego li se odluce na zavrsetak tih radova. I primjerdba na ulaze koji mi nisu simetricni.

I svidjaju mi se ove ipak skromnije najave gradnje. To mi ipak djeluje realnije i daje nam svima za pravo vjerovati da ce stvarno izgraditi ono sto je obecano. Malo po malo i bit ce to fin stadion.

I jos nesto sam zamjetio gledajuci sve ove projekte. Na svim ovim sto je Anel postavio ulazi su na vrhu, a ovo od jucer prikazuje ulaze na dnu tribine tako da je ocito doslo do nekih izmjena kojih ce vjerojatno biti jos.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.