'V' velikim slovom, moliću lijepo.Virtu4l je napisao/la:Na vaše opšte oduševljenje.
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Po komentarima zaključujem da je podloga u Brisbaneu ipak brza. Like it.
Ipak, ne polažem velike nade što se tiče brzine Australian Opena. Štaviše, pesimističan sam. Iz godine u godinu to izgleda dosta sporo (baš kao i US Open
), tako da ćemo gledati manje-više sličnu situaciju i 2014. Plexicushion najviše pogoduje Novaku (vidi se po titulama), a onda i Murrayju (ne vidi se po titulama, "samo" po finalima
). Za Rafu ćemo još vidjeti, stvarno ne znam kako će izgledati novi Rafa na Aussieju. Rogeru dajem četvrtfinale, maksimalno polufinale, dalje ne može ako mu se ne otvori žrijeb (a male su šanse da hoće). Navodna brža podloga bi najviše pogodovala upravo Federeru i apetiti bi mu zasigurno porasli.
Ipak, ne polažem velike nade što se tiče brzine Australian Opena. Štaviše, pesimističan sam. Iz godine u godinu to izgleda dosta sporo (baš kao i US Open
Rafa dosta skromno protiv Rosola koji je i servirao za drugi set...na kraju ipak 2-0.
Cini mi se da sam vidio i BiH zastavu na tribinama
Hvala na podsjećanju, vidio sam je i ja kada sam gledao Monfilsa i Giralda. Pored državne zastave je bila i zastava FK Sloboda.adnan24 je napisao/la:Rafa dosta skromno protiv Rosola koji je i servirao za drugi set...na kraju ipak 2-0.
Brža podloga bi mu povećala šanse, a ne apetite, jer su oni veliki kako god okreneš.Claus je napisao/la:Navodna brža podloga bi najviše pogodovala upravo Federeru i apetiti bi mu zasigurno porasli.
Pala je osveta i za poraz na Wimbledonu 2012. Teže od očekivanog, no ipak u 2 seta.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Dobro, stoji i ta teza, ali ne možeš se nečemu nadati ako si svjestan da ne možeš, nemaš pokrića, nisi u stanju protiv konkurencije pod takvim uslovima.formance je napisao/la:Brža podloga bi mu povećala šanse, a ne apetite, jer su oni veliki kako god okreneš.Claus je napisao/la:Navodna brža podloga bi najviše pogodovala upravo Federeru i apetiti bi mu zasigurno porasli.![]()
Pala je osveta i za poraz na Wimbledonu 2012. Teže od očekivanog, no ipak u 2 seta.
Možeš, ako se zoveš Roger Federer. 
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Sta mai raja? 
Ne spamaj.
Dugo ti je trebalo.
Dugo ti je trebalo.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Možda Roger Federer od prije par godina, ovaj Roger je svjestan da se od stare slave ne živi i da se za svaku pobjedu teže izboriti nego prije, kada su (slabiji) protivnici na sami pomisao na Federera skidali gaće i ovaj ih psihički lomio. Sada, kada ga se malo ko boji, svaki faktor je bitan, pogotovo tako značajan kao brzina podloge. Ako nema osnova, džaba sve ostalo. Zar stvarno misliš da bi Roger mogao do titule ako se situacija ne bude razvijala u njegovu korist u svakom smislu, od igre do uslovaformance je napisao/la:Možeš, ako se zoveš Roger Federer.
Nije važno šta ja mislim, važno je šta misli Federer.

Can you win slams next year? Federer: "the French is a different story" but everywhere else "it's more in my racquet than anybody else's"
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Mislim da bih onog Zayeda i ja dobio
, lagano Andy sa duplom nulom.
Nadal kao i obicno mucenje na pocetku turnira, ipak sa 50 % energije prolazi i osvecuje se Lukasu.
Sutra je opet zanimljiv dan, Nadal protiv Kamkea, relativno jos jedan lagan mec.
Murray protiv Floriana Mayera koji zna biti vrlo neugodan sa svojim old sql tenisom, dok Ferret protiv udaraca Brandsa.
Bice zanimljiv i duel Ive i Browna aka Bob Marley
koji je danas Dodiga bez pola muke izbacio.
Nadal kao i obicno mucenje na pocetku turnira, ipak sa 50 % energije prolazi i osvecuje se Lukasu.
Sutra je opet zanimljiv dan, Nadal protiv Kamkea, relativno jos jedan lagan mec.
Murray protiv Floriana Mayera koji zna biti vrlo neugodan sa svojim old sql tenisom, dok Ferret protiv udaraca Brandsa.
Bice zanimljiv i duel Ive i Browna aka Bob Marley
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Rosol je koristio staru dobru taktiku koja daje rezultate protiv Rafe, duboke loptice na osnovnu liniju (u Novakovom stilu) i paradoksalno je to što je izgubio meč u trenucima kad je igrao najbolje.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Čilić manje više iznenađujuće izbacio Dimitrova sa 7-5 7-5.
Četvrtfinale:
Federer - Matošević
Anderson/Groth - Mahut/Chardy
Lopez/Hewitt - Copil/Simon
Čilić - Nishikori
Četvrtfinale:
Federer - Matošević
Anderson/Groth - Mahut/Chardy
Lopez/Hewitt - Copil/Simon
Čilić - Nishikori
Zadnja izmjena: zokyy, dana/u 01 jan 2014, 11:58, ukupno mijenjano 1 put.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Federer prošao 2. kolo, 6-4/6-2.
Servis tu i tamo bolji, fh dobar a bh ništa specijalno, slab.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Polahko, imao je par dobrih pasing shotova.. prvi je mec nakon duge pauze.. ako osvoji onda je na dobrom pragu da daleko dogura na AOUnofficialpage je napisao/la:Federer prošao 2. kolo, 6-4/6-2.
Nadal jedva protiv Kamkea. Ključni detalj je bilo gubljenje servisa od strane Kamkea usljed duple servis greške. 
Meni Murray i Nadal lice na neke koji su topovsko meso za Djokovica, a ne na glavne konkurente u borbi za AO.
Mozda je to do mene, ali bih voleo da znam sta je u pitanju kod Nadala.
Za Murraya znamo, ali RN je misteriozan.
Mozda je to do mene, ali bih voleo da znam sta je u pitanju kod Nadala.
Za Murraya znamo, ali RN je misteriozan.
- legenda reala
- Kontakt:
Ma Rafa se čuva za prave izazove
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.