Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

floyd
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la floyd » 09 sep 2012, 17:14

nerminh74 je napisao/la:a da jos jedna stvar
ako uspijemo omica kuzmicu prjeti sudbina da izvisi na obje strane jer ga za razliku od savovica ipak nesmatram toliko potrebnog srbiji
Kakva je trenutno atmosfera u Srbiji, uopste ne vjerujem da ce ovi igraci, u blizoj buducnosti, imati manju minutazu tamo, nego kod nas. Cetvorke? Savanovic se raspao, Macvan je kesa...Nad Velickovicem je veliki upitnik.

Ako imamo u vidu da ce Teletovic igrati 33-34 min. na Euru, ne vidim kako ce se Savovic usrecit da dodje i dijeli ostatak minutaze s Bavcicem. Nama bi, naravno, bilo jako korisno da on dodje i prihvati svoju ulogu. Ali ja ovo posmatram iz njegovog ugla, ugla igrackog prosperiteta. (neupitno je da im je srbija milija, sto se tice emocija)

S Kuzmicem je isti slucaj. Bio bi zamjena Krsticu, pod uslovom da se Krstic ne penzionise (ako se ne plasiraju) i da ima kakvu-takvu sezonu u Joventudu. Radi se o skakacu koji je drugaciji, potrebniji profil igraca od Ercega i Stimca. Mada je jako tesko donositi zakljucke o igracu koji jos nije igrao ozbiljnu kosarku. Helem, kod nas nema garancije da ce biti i rezervni centar.
Nadam se da ga je Aco dobro snimio na tim treninzima, i da zna isplati li se boriti za takvog igraca. Odnosno da zna njegove domete.

Jbg, nismo ni mi vise omudina da nas nekaki sutoni ucjenjuju. Volio bi da se srbijanci plasiraju, i da ih tamo otresemo ko slinu.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 09 sep 2012, 17:17

dilajla je napisao/la:moze li meni neko reci kakve pogodnosti na zrijeb donosi prvo mjesto u grupi, al ono bas u detalje :)
ima sto prica negdje da cemo biti u prvom sesiru, negdje u drugom a negdje u 4, pa eto, ako neko moze da mi objasni.
hvala unaprijed.
Ne moze.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 sep 2012, 17:24

dilajla je napisao/la:moze li meni neko reci kakve pogodnosti na zrijeb donosi prvo mjesto u grupi, al ono bas u detalje :)
ima sto prica negdje da cemo biti u prvom sesiru, negdje u drugom a negdje u 4, pa eto, ako neko moze da mi objasni.
hvala unaprijed.
Prva dva sesira su rezervisana za one koji nisu igrali kvalifikacije. Mi bi trebali vjerovatno biti u cetvrtom. Mada kod FIBA-e se nikada ne zna. Nastimat ce kako njima bude odgovaralo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 09 sep 2012, 17:29

neno#4 je napisao/la:
hvala unaprijed.
Prva dva sesira su rezervisana za one koji nisu igrali kvalifikacije. Mi bi trebali vjerovatno biti u cetvrtom. Mada kod FIBA-e se nikada ne zna. Nastimat ce kako njima bude odgovaralo.
Pa sad objektivno, jel bilo od koristi, da smo kao prvi zavrsili ?

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 09 sep 2012, 17:30

hvala unaprijed.
Bit če 4 grupe po 6 momčadi. U 1. šeširu če biti nositelji svake grupe, znači 4 države koje su bile najbolje na poslednjom EP. Neznam, dali če se sada gledati i uspjesi na OI, ali ipak, sada verovatno več znaš, da Bosne neče biti u 1. šeširu.

Ako se gleda samo EP 2011, onda če biti u 1. šeširu Španija, Francija, Rusija i Makedonija. U 2. šeširu najverovatno Litva, Grčka, Slovenija i Srbija.

Bosna bi trebala biti negdje u 5. šeširu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 sep 2012, 17:38

floyd je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:a da jos jedna stvar
ako uspijemo omica kuzmicu prjeti sudbina da izvisi na obje strane jer ga za razliku od savovica ipak nesmatram toliko potrebnog srbiji
Kakva je trenutno atmosfera u Srbiji, uopste ne vjerujem da ce ovi igraci, u blizoj buducnosti, imati manju minutazu tamo, nego kod nas. Cetvorke? Savanovic se raspao, Macvan je kesa...Nad Velickovicem je veliki upitnik.

Ako imamo u vidu da ce Teletovic igrati 33-34 min. na Euru, ne vidim kako ce se Savovic usrecit da dodje i dijeli ostatak minutaze s Bavcicem. Nama bi, naravno, bilo jako korisno da on dodje i prihvati svoju ulogu. Ali ja ovo posmatram iz njegovog ugla, ugla igrackog prosperiteta. (neupitno je da im je srbija milija, sto se tice emocija)

S Kuzmicem je isti slucaj. Bio bi zamjena Krsticu, pod uslovom da se Krstic ne penzionise (ako se ne plasiraju) i da ima kakvu-takvu sezonu u Joventudu. Radi se o skakacu koji je drugaciji, potrebniji profil igraca od Ercega i Stimca. Mada je jako tesko donositi zakljucke o igracu koji jos nije igrao ozbiljnu kosarku. Helem, kod nas nema garancije da ce biti i rezervni centar.
Nadam se da ga je Aco dobro snimio na tim treninzima, i da zna isplati li se boriti za takvog igraca. Odnosno da zna njegove domete.

Jbg, nismo ni mi vise omudina da nas nekaki sutoni ucjenjuju. Volio bi da se srbijanci plasiraju, i da ih tamo otresemo ko slinu.
ima istine u onome sta si napisao, ali isto ti igraci (macvan, savanovic i erceg) nisu losi nego se sada raspao sistem
sto se tice kuzmica treba vidjeti sljedecu sezonu kako ce igrati i da li se cimati kvaltet da zamjeni nekoga iz dvojca kikanovic-sinanovic on je jos potencijal ali taj potencijal treba dokazati a srbija jos tu ima i perovica i raduljicu i muslija, a ristic polako dolazi
dok savovic se vec dokazao kao igrac koji dobro igra ledzima kosu, dobro skace i ima veoma solidan sut sa distance, sa solidnom odbranom i ako dodze ocekujem da ce mjenjati mirzu nekih 10-tak minuta, ali i igrati u tandemu sa njim 10-tak minuta pogotovo sto mirza moze braniti jake i spore centre, a savovic brze igrace
+ ima jos prostora za razvoj
stvarno mu se nadam u nasoj repki
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 09 sep 2012, 17:53

slika
kako mi je jos vise porastao u ocima to nije normalno :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 sep 2012, 17:55

Joj mu malog jes sladak 8-)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Nedimko
Kontakt:

Post Postao/la Nedimko » 09 sep 2012, 17:56

legenda reala je napisao/la:Joj mu malog jes sladak 8-)
to mu nije mali to mu je sin a malog nije kulturno slikati
Bayern Munchen i FK Sarajevo.Senijad Ibričić mama i tata fudbala.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 sep 2012, 18:06

Nedimko je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Joj mu malog jes sladak 8-)
to mu nije mali to mu je sin a malog nije kulturno slikati
ako nije veliki :lol:

a sada na temu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 09 sep 2012, 18:20

Zack je veće dijete od sina mu :mrgreen: .
Vođa zna.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 09 sep 2012, 18:44

iskratel je napisao/la:
hvala unaprijed.
Bit če 4 grupe po 6 momčadi. U 1. šeširu če biti nositelji svake grupe, znači 4 države koje su bile najbolje na poslednjom EP. Neznam, dali če se sada gledati i uspjesi na OI, ali ipak, sada verovatno več znaš, da Bosne neče biti u 1. šeširu.

Ako se gleda samo EP 2011, onda če biti u 1. šeširu Španija, Francija, Rusija i Makedonija. U 2. šeširu najverovatno Litva, Grčka, Slovenija i Srbija.

Mi bi mogli izvuci Makedoniju, Sloveniju, Njemacku, Hrvate i Belgiju :)

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 09 sep 2012, 18:48

kengur je napisao/la:
iskratel je napisao/la:
hvala unaprijed.

Mi bi mogli izvuci Makedoniju, Sloveniju, Njemacku, Hrvate i Belgiju :)
Zar nije 6. sesir za ove najbolje treceplasirane,onda logicno ekipa koja je bila prva u grupi ne moze u 5. , znaci minimalno 4.
ZELJEZNICAR 1921!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 sep 2012, 18:52

Zar mi nismo proslo europsko otisli zahvaljuci onom prosirenju ? Znam da sto posto nismo bili medju prve 2 , a bili smo 5 ti sesir na europskom , nekom logikom mozda cak 3 ci ili 4 u najgorem slucaju

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 sep 2012, 19:57

Vratio sam se sa odmora i da prvo cestitam Aci i reprezentaciji na velikom rezultatu. Uspio sam pratiti tekme zahvaljujuci forumu i linkovima koji su bili tu.
Iako sam nakon Latvije bio ljut i iskritikovao cijelu repku (zbog te tekme) kasnije su odigrali maestralno i pokazali sto znaju.
Detaljnije cu sutra, pozdrav svim vjernim navijacima koji su pratili repku od pocetka.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 09 sep 2012, 19:58

Za mene je ironija da Srbi koji su bili najvise protiv prosirenja mogu samo zahvaljujuci prosirenju da se plasiraju na EP ako pobijede Izrael. Ako izgube, nista im nece pomoci.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 09 sep 2012, 20:04

kengur je napisao/la:Za mene je ironija da Srbi koji su bili najvise protiv prosirenja mogu samo zahvaljujuci prosirenju da se plasiraju na EP ako pobijede Izrael. Ako izgube, nista im nece pomoci.
Ne znam zašto toliko spominjete reprezentaciju Srbiju oni imaju svoju brigu, i ako budu složni neupitno je da mogu Izrael dobiti i 50 razlike ako treba a ne 14..Krstić sam može dati 30tak poena jer je mnogo viši od centara Izraela...Više bih volio na Euru gledati svoje komšije nego ove Izraelce...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 09 sep 2012, 20:33

merdanovic je napisao/la:
kengur je napisao/la:Za mene je ironija da Srbi koji su bili najvise protiv prosirenja mogu samo zahvaljujuci prosirenju da se plasiraju na EP ako pobijede Izrael. Ako izgube, nista im nece pomoci.
Ne znam zašto toliko spominjete reprezentaciju Srbiju oni imaju svoju brigu, i ako budu složni neupitno je da mogu Izrael dobiti i 50 razlike ako treba a ne 14..Krstić sam može dati 30tak poena jer je mnogo viši od centara Izraela...Više bih volio na Euru gledati svoje komšije nego ove Izraelce...
Ma ne, čovjek govori o ironiji. Jer kada se prošle godine dogodilo proširenje EP na 24 reprezentacije Ivković i KS Srbije su bili najveći protivnici, a vidi sada, da nema tog proširenja izvisili bi. Karma is a bitch. :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 sep 2012, 20:55

merdanovic je napisao/la:
Ako je moguce ikako ni jedne ne gledati.
BTW nek se zabavljaju o svojoj muci,ha ja.
Sto se tice sesira manje vise,valja nam igrati na najvisem nivou i roster pojacati kako god.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 09 sep 2012, 21:37

Pustite Srbe nek vode svoje bitke, mi svoje Hvala Bogu završili fino, maestralno. Odigrali utakmicu za oči raje.
Wright svojim zakucavanjima od nas napravi atraktivnu reprezentaciju :P .
i siguran sam da će Petrović posložit koce do eura, pokazao je koji je majstor 8|.

nego jel ovdje spominjan diego kapelan?
Vođa zna.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.