Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

neznalica
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la neznalica » 22 feb 2013, 18:10

Dufresne je napisao/la:
neznalica je napisao/la:
tk@b3 je napisao/la:nAVEDITE MI JEDAN PRIMJER IGRACA KOJI JE DOBIO POZIV ZA A SELEKCIJU A DA NEMA PRAVO NASTUPA ZA ISTU...
S POSTOVANJEM
navedi ti nama jedan primjer gdje igrac sam sebe poziva i na svoju ruku mijenja papire i td ..
Kad trazis evo:Miralem Pjanic...nije doduse sam sebe pozvao ali je prvo promjenio papire pa onda dobio poziv ;) ;)
A koliko je puta je pricao sa Cirom u medjuvremenu? Poenta je sto Pape nece ni da cuje ni za jednog igraca, dok on ne dodje sa koferom papira!

Sam rjesavao papirilogiju, daj molim te. Ja cu te podsjetiti, da je to vrijeme citava drzava brujala o Pjanicu, samo sto nije iz pastete iskakao, a svima nam je poznato da je se u rjesavanje civilnog drzavljanstva ukljucio i Zeljko Komsic da se to zavrsi - znaci clan Predsjednistva BiH![/quote]
Zadnji put diskutujem sa Vama,nadjite mi dio recenice u kojoj sam napisao da je sam sebi rjesavao papirologiju...napisao sam da je prvo rjesio papirologiju pa onda dobio poziv,jer drugacije i ne moze...i molim Vas da sljedeci put bolje citate...ja niti koga branim niti napadam ,samo cinjenice pisem...selektor je taj koji odlucuje ko ce biti a ko nece biti,sve dok smo prvi u grupi ja ga podrzavam .A sve ostalo (pretpostavke da cemo ili necemo otici na SP)je prognoza .....
P.S.ne diskutujte kada nemate o cemu,ja sam napisao cinjenice, a Vi blago receno okrecete smisao zeleci raspravu.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 feb 2013, 18:11

justice80 je napisao/la:To se zavrsava tako sto se potencijalnom reprezentativcu ,,gurne,, nekoliko stotina hiljada eura ili evntualno,kao sto rade Hrvati,pokloni im se kuca ili plac na moru.
Da budem iskren, razumijem i to sto kazes, samo ja mislim da ovi potencijalni ako traze pare od nasih, ja mislim da se u pogresnoj crkvi Bogu mole...

Ako su Hajrovic i Seferovic trazili nesto od naseg saveza i Papeta, ja mislim da je to bila neka potvrda da ce igrati u ekipi...
Pravda za Papeta!

justice80
Kontakt:

Post Postao/la justice80 » 22 feb 2013, 18:20

Dufresne je napisao/la:
justice80 je napisao/la:To se zavrsava tako sto se potencijalnom reprezentativcu ,,gurne,, nekoliko stotina hiljada eura ili evntualno,kao sto rade Hrvati,pokloni im se kuca ili plac na moru.
Da budem iskren, razumijem i to sto kazes, samo ja mislim da ovi potencijalni ako traze pare od nasih, ja mislim da se u pogresnoj crkvi Bogu mole...

Ako su Hajrovic i Seferovic trazili nesto od naseg saveza i Papeta, ja mislim da je to bila neka potvrda da ce igrati u ekipi...
Ma traze malo paznje.Ne moze se ocekivati da oni kopaju svim silama da bi zaigrali za BiH.Ipak su oni otisli odavde trbuhom za kruhom,zbog nemastine,rata itd. Bosna ih je odbacila kao prljave carape.A sada ista ta Bosna hoce da oni igraju za reprezentaciju i zove ih.E pa ne moze,neka se isprse malo,bar nekoliko stotki.Takav je rezon fudbalera o kojima govorite.

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 22 feb 2013, 18:20

Dufresne je napisao/la:

Cuj da imaju potvrdu da ce igrati u ekipi... :roll: Ako zatreba tokom 90 minuta onda ce uci, ako ne, onda nece.

Sada da mi je znati, poslije svih ovih postova i rasprava, od raznoraznih forumasa, je li iko nesta konkretno uradio? Je li ko kontaktirao Papeta i iznio ove "zalbe", je li ko kontaktirao Seada, Izeta, Harisa? Sve neke teorije zavjere i neke price a niko nista konkretno ne radi.

Sve "Pape nema pojma, Pape radi protiv buducnosti ekipe, Papetova bahatost i neodgovornost" i onda se iznenada pojavi izjava Anela Hadzica kako je selektor isao u Austriju da ga gleda uzivo, vise puta, pa onda Izet kaze kako je Pape bio u kontaktu sa njim i kako je dolazio u Svicarsku da ga gleda.

Cini mi se da je mnogima bitno da se nesta prica, pa makar to i izmisljotine i gluposti bile.

justice80
Kontakt:

Post Postao/la justice80 » 22 feb 2013, 18:27

S druge strane,ne moze se ocekivati od Susica koji je bio proslavljeni reprezentativac ondasnje Jugoslavije,megazvijezda,da moli nekog Seferovica ili Kolasinca. Mozda ih je pitao jednom i to je sve...

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 feb 2013, 18:31

Medo10 je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

Cuj da imaju potvrdu da ce igrati u ekipi... :roll: Ako zatreba tokom 90 minuta onda ce uci, ako ne, onda nece.

Sada da mi je znati, poslije svih ovih postova i rasprava, od raznoraznih forumasa, je li iko nesta konkretno uradio? Je li ko kontaktirao Papeta i iznio ove "zalbe", je li ko kontaktirao Seada, Izeta, Harisa? Sve neke teorije zavjere i neke price a niko nista konkretno ne radi.

Sve "Pape nema pojma, Pape radi protiv buducnosti ekipe, Papetova bahatost i neodgovornost" i onda se iznenada pojavi izjava Anela Hadzica kako je selektor isao u Austriju da ga gleda uzivo, vise puta, pa onda Izet kaze kako je Pape bio u kontaktu sa njim i kako je dolazio u Svicarsku da ga gleda.

Cini mi se da je mnogima bitno da se nesta prica, pa makar to i izmisljotine i gluposti bile.
Ako u ekipi ima mjesta za Vrsajevica, Sesara i Svraku, ja mislim barem sto se tice fudbalskog umijeca da bi bilo i za Harisa i Izeta...

Sto se tice, Hadzica daleko od toga je on odjednom iskocio, on zavrsava isto papire ima dvije godine...Takodjer, ko je pratio malo vise medije, sjetice da je poznata bila informacija da je gledao Hadzica, ali ako je gledao Hadzica mogao je ako ista barem, obaviti konkretne i detaljne razgovore i sa ostalim potencijalnim, te to iznijeti u javnost i da se on licno od toga ogradi...a ne prepucavati se preko medija....

S druge strane, ja cu opet ponoviti Papeta niti pljujem, niti gazim, niti okljivljujem za stvari sto nije kriv, ali za ono sto ima odgovornost po mom misljenju, uvijek cu reci...

Jedna od velikih boljki su mu izjave za medije, iz kojih se moze zakljuciti da se po pitanju odredjenih stvari, ponasa non-salantno i neprofesionalno... Ako vec ne zna bude fakin i diplomata, nek makar suti, a nek delegira Sredojevica ili nekog desetog da ta prica o tim stvarima...
Pravda za Papeta!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 22 feb 2013, 18:39

Rekoh ja neki dan šta ce biti, evo one klasicne papetove izjave... Dakle boli ga ona stvar za mlade igrace u Evropi, nije mu ni na kraj pameti da ode u njemacku i vrbuje ovog igraca.... hrvati Rakiticu 3 puta isli......uglavnom jako bahato ponasanje da ne kazem bezobrazno......

Sead Kolašinac

"On ne može biti u mojim planovima dok ne promijeni državljanstvo. Prema tome, ako hoće da igra za našu reprezentaciju, zna šta treba uraditi."
:evil:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 feb 2013, 18:42

justice80 je napisao/la:S druge strane,ne moze se ocekivati od Susica koji je bio proslavljeni reprezentativac ondasnje Jugoslavije,megazvijezda,da moli nekog Seferovica ili Kolasinca. Mozda ih je pitao jednom i to je sve...
Ne znam zasto stalno ponavljate tu rijec "moli". Pa nece kleknut ispred njih. Treba imat razgovor s njima, i jednostavno probat ih ubjedit da je BiH prava opcija i da se racuna na njih. Kao da je se neka sramota borit za igrace. :roll:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 22 feb 2013, 18:43

Dufresne je napisao/la:
Medo10 je napisao/la:
Dufresne je napisao/la: Cuj da imaju potvrdu da ce igrati u ekipi... :roll: Ako zatreba tokom 90 minuta onda ce uci, ako ne, onda nece.

Ako u ekipi ima mjesta za Vrsajevica, Sesara i Svraku, ja mislim barem sto se tice fudbalskog umijeca da bi bilo i za Harisa i Izeta...

Sto se tice, Hadzica daleko od toga je on odjednom iskocio, on zavrsava isto papire ima dvije godine...Takodjer, ko je pratio malo vise medije, sjetice da je poznata bila informacija da je gledao Hadzica, ali ako je gledao Hadzica mogao je ako ista barem, obaviti konkretne i detaljne razgovore i sa ostalim potencijalnim, a ne prepucavati se preko medija....

S druge strane, ja cu opet ponoviti Papeta niti pljujem, niti gazim, niti okljivljujem za stvari sto nije kriv, ali za ono sto ima odgovornost po mom misljenju, uvijek cu reci...

Jedna od velikih boljki su mu izjave za medije, iz kojih se moze zakljuciti da se po pitanju odredjenih stvari, ponasa non-salantno i neprofesionalno... Ako vec ne zna bude fakin i diplomata, nek makar suti, a nek delegira Sredojevica ili nekog desetog da ta prica o tim stvarima...
Kako znas da nisu konkretni razgovori obavljeni sa Harisom? Nemam potrebe spominjati Izeta i Anela kada su obijica potvrdili da je Pape u kontaktu sa njima(sa prvim bio) i da im je dolazio na utakmicu. Ne moze mi niko reci da Pape je otisao na utakmice tih igraca, pricao sa njima a da nije konkretno pricao o njihovoj buducnosti u nasoj reprezentaciji! Cim se kontaktira znaci da se prica konkretno i izbiljno. Fazon je u tome sto ovdje mnogi pricaju kako Pape nema sposobnosti za komunikaciju i da je neodgovoran prema tim "potencijalnim igracima" a ustvari je totalno suprotno od toga. Anel i Izet kazu da je Pape u kontaktu sa njima i da im je isao na utakmice, a ovdje forumasi, mala grupa, tvrde da Pape sjedi u kancelariji i igra se pikada sa Slavicom Pecikozom... :roll:

U Papetovom ugovoru nigdje ne pise da on mora iznijeti sve detalje o radovima medijama i navijacima. To bi bilo, u najmanju ruku, apsurdno. Gospodin Ivica Osim je davno rekao da ga boli "ona stvar" za medije i da medije cuju i pisu samo ono sto njima godi. Vi misli te da bi gospodin Ivica Osim, u slucaju da je selektor, davao svakodnevno izjave za medije i pricao konkretno o tome s kojim igracima je u kontaktu, kojima je bio na utakmici, itd? Ne bi pa da mu je zivot u pitanju.

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 22 feb 2013, 18:50

Ko bi se od vas sa 19 godina odrekao njemackog ili svicarskog drzavljanstva, bez ikakve garancije, samo zato sto je procitao na nekoj tamo internet stranici da je Pape rekao " Promjeni drzavljanstvo i zvat cemo te " . ??

Jel vi vidite samo koliku su frku Hrvati digli oko Halilovica jer je tamo neko spomenuo da bi on mogao igrati za BiH ?

Nas savez je nesposoban zajedno sa Telecim pogledom i tu nema raspravljanja vise. Njima da je u interesu da odvedu ovu reprezentaciju negdje borili bi se za svakog igraca. Ako treba, 5 glavnih ljudi treba rezervisati karte, hotel i otici ganjati Kolasinca i pricati sa covjekom. Vijece treba da sazove hitni sastanak da se momcima odobre papiri ako je to potrebno za sledecu utakmicu i ako smo ugrozeni na pozicijama, a jesmo.

Cisto iz razloga jer na poziciji lijevog beka nemamo igraca uopste, a ekipa koja nema pokrivenu svaku poziciju ne treba i ne moze da bude na SP i medju najboljima u svijetu.

Salihovica i Lulica ne racunam u lijeve bekove jer oni to nisu.
Zadnja izmjena: MrShadow, dana/u 22 feb 2013, 18:51, ukupno mijenjano 1 put.

Majstor10
Kontakt:

Post Postao/la Majstor10 » 22 feb 2013, 18:50

Cuj, gledao utakmicu Milana i Barcelone a nije Seada. Stvarno je kloc od trenera..

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 feb 2013, 18:53

Lulić jeste lijevi bek ;) Podjednako dobro igra i lijevog beka i lijevog veznog.
DRUG NEBI TI PUNCA

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 22 feb 2013, 18:54

Medo10 je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

Mozes li mi onda reci cemu dvostruki arsini???Ako je isao Hadzicu da ga gleda dva puta koji takodjer nije imao nas pasos,zasto onda isto tako nije mogao obici i Kolasinca,Seferovica?Sa Hajrovicem je 1 razgovarao usput kada smo igrali sa Brazilom i to je to.Dok sa ovom 2 komunicira samo preko medija.Eh to je ono sto mene ljuti.Ne kazem ja da treba ici svakom na noge,ali barem ovima koji su nam prije potrebni i koji vec sada imaju kvalitet da uskoce u prvih 11 ( Kolasinac) ili kvalitetna zamjena ( stariji Hajrovic i Seferovic)
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 22 feb 2013, 18:55

bagrcavi je napisao/la:Lulić jeste lijevi bek ;) Podjednako dobro igra i lijevog beka i lijevog veznog.
To sto ga drugi guraju na beka ne znaci da je bek. Lulic je krilo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 feb 2013, 18:59

TMovac je napisao/la: Mozes li mi onda reci cemu dvostruki arsini???Ako je isao Hadzicu da ga gleda dva puta koji takodjer nije imao nas pasos,zasto onda isto tako nije mogao obici i Kolasinca,Seferovica?
Pa kontakt sa Hadzicem je lakse drzati preko brace. Zato dupli arsini.

Evo ovako: http://www.germania-sportagentur.com/pl ... idfielders" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. Samo da me postede bukvalci: Smatram da Hadzica trebamo probati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 22 feb 2013, 19:01

Principatus je napisao/la:
TMovac je napisao/la: Mozes li mi onda reci cemu dvostruki arsini???Ako je isao Hadzicu da ga gleda dva puta koji takodjer nije imao nas pasos,zasto onda isto tako nije mogao obici i Kolasinca,Seferovica?

Evo ovako: http://www.germania-sportagentur.com/pl ... idfielders" onclick="window.open(this.href);return false;

Da mi je samo znati je li Izetu Hajrovicu takodjer Sead Susic menadzer... :roll:

Mislim, kako je mogao Pape otici da Izeta gleda ako mu Sead nije menadzer. :|

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 feb 2013, 19:04

MrShadow je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Lulić jeste lijevi bek ;) Podjednako dobro igra i lijevog beka i lijevog veznog.
To sto ga drugi guraju na beka ne znaci da je bek. Lulic je krilo.
Kod Petkovica je igrao i krilo i beka, pa i kao napadac, tako da se to zove polivalentan igrac, te na vise pozicija moze odigrati podjednako dobro. Kod nas je neke najbolje tekme odigrao kao bek, tako isto i u Laziju. Hajd sto znas bolje od "teleceg pogleda", ali eto i od Petkovica bolje znas. Svaka cast bistri pogledu ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 22 feb 2013, 19:06

Medo10 je napisao/la:

Da mi je samo znati je li Izetu Hajrovicu takodjer Sead Susic menadzer... :roll:

Mislim, kako je mogao Pape otici da Izeta gleda ako mu Sead nije menadzer. :|
Nisi mi odgovorio na pitanje.A sa Izetom je razgovarao onako usput kada je BiH igrala sa Brazilom u Svicarskoj.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 feb 2013, 19:06

Medo10 je napisao/la: Mislim, kako je mogao Pape otici da Izeta gleda ako mu Sead nije menadzer. :|
Pri utakmici sa Brazilom. Tu su se sreli ako se ne varam.
Inace je jedanput pricao sa njim preko telefona, Februar 2012 godine.

Sa Seferovicem nije bilo ni telefonskog kontakta.
Sa Kolasincem nije bilo telefonskog kontakta, niti ga prati.
Tesko mu je gledati jedinog Bosanca u CL preko TV, jer scoutira Messija.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 22 feb 2013, 19:10

Medo10 je napisao/la: Mislim, kako je mogao Pape otici da Izeta gleda ako mu Sead nije menadzer. :|
Pri utakmici sa Brazilom. Tu su se sreli ako se ne varam.
Inace je jedanput pricao sa njim preko telefona, Februar 2012 godine.

Sa Seferovicem nije bilo ni telefonskog kontakta.
Sa Kolasincem nije bilo telefonskog kontakta, niti ga prati.
Tesko mu je gledati jedinog Bosanca u CL preko TV, jer scoutira Messija.
A isto mu ga dodje, ha skautirao Messija ha Njemca :lol: .

Budi miran, salio sam se ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.