FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 okt 2013, 18:34

@OdStruke - Mislim da te covjek nije pitao za komentar u vezi Zeljinog grba. Ali sta ces, glupko ostaje glupko. ;)

Uskoro cemo gledati nesto slicno ovome... :lol: :lol:

slika

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 okt 2013, 18:48

Southboy je napisao/la:BEZ IKAKVE PROVOKACIJE,SAMO ME ZANIMA MISLJENJE OVIH NORMALNIH NAVIJACA KAKO BI ONI REAGOVALI AKO BI SE OVAKO NESTO DESILO... :shock:
Ja iskreno ne bi mogao zamisliti svoj klub s nekim drugim grbom...

slika

http://identitet.ba/2013/07/16/vlasnik- ... s=og.likes
kume, jesi ti sta ti je?

Gosp. Tan je promijenio boju i grb Cardiffa jer ne voli plavu, kontas ?

Vincent Tan obožava crvenu boju i ne voli kad ga zbog toga kritiziraju. Posebno ne kad ulaže novac. ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

OdStruke
Kontakt:

Post Postao/la OdStruke » 23 okt 2013, 18:50

DzoleZeljo je napisao/la:@OdStruke - Mislim da te covjek nije pitao za komentar u vezi Zeljinog grba. Ali sta ces, glupko ostaje glupko. ;)

Uskoro cemo gledati nesto slicno ovome... :lol: :lol:

slika
Glupko ti je onaj što te napravio ;). S obzirom da čovjek postavlja hipotetičko pitanje u vezi grba NAŠEG kluba, i to hinjski crta zmaja da nam doćara kako bi nam grb mogao izgledati, a znamo svi da je to pokušaj šuka. Ja mu fino skrećem pažnju na "football club", pa neka se s tim pozabavi.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 23 okt 2013, 18:52

U statutu kluba jasno su definisane boje kluba, a ovo sto je sa Cardifom uradio (grb donekle jer je ova lastavica i prije bila tu) je stvarno lose ali to je njegov stav i sumnjam da bi kod nas tako lahko promjenio nijansu bordo boje a kamoli da stavi neku drugu poganiju boju, ali et Malezijci vole tu crvenu boju....
Nemojte vi brinuti za Vincenta moze vam sta biti, neka bolesta nedo Bog i tako to.....
Sreca pa je Ojler mlad umro...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 okt 2013, 18:59

Tan je kreten. Ljudima mijenjati boju moze samo kreten. Cijeli svijet mu se smije ali kretena boli briga.
Tako nesto moze uraditi samo tvrdoglavi kreten koji ne razmislja koliko ljudi je unesrecio.
Napravio je cirkus od kluba. Na tribinama ima navijaca u novim dresovima ali jos uvijek ima i onih u plavim, mozda i vise. Ni na sta nalik.
Kreten ne konta da klub ne postoji zbog njega nego zbog navijaca. Mogao im je i golu zenu staviti na grb, valjda i to voli. Idiot.

Ne znam sta se pojedinci vezu za crvenu boju? Vi ste bordo boje a ne crvene. Znaci, i vama bi mogao promijeniti boju. ;) (bordo i crveno nije isto, dvije razlicite boje)

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 23 okt 2013, 19:06

SamoZeljo je napisao/la:Tan je kreten. Ljudima mijenjati boju moze samo kreten. Cijeli svijet mu se smije ali kretena boli briga.
Tako nesto moze uraditi samo tvrdoglavi kreten koji ne razmislja koliko ljudi je unesrecio.
Napravio je cirkus od kluba. Na tribinama ima navijaca u novim dresovima ali jos uvijek ima i onih u plavim, mozda i vise. Ni na sta nalik.
Kreten ne konta da klub ne postoji zbog njega nego zbog navijaca. Mogao im je i golu zenu staviti na grb, valjda i to voli. Idiot.

Ne znam sta se pojedinci vezu za crvenu boju? Vi ste bordo boje a ne crvene. Znaci, i vama bi mogao promijeniti boju. ;) (bordo i crveno nije isto, dvije razlicite boje)
:lol:

Nogometni klubovi su vec odavno postale kompanije/firme. Vecinu(nebitno koja drzava je u pitanju) vlasnika klubova samo zanima poslovanje kluba. Taj kreten ima pravo radit' sa svojom kompanijom(u ovom slucaju je to klub) sta hoce. Navijaci nisu dio kluba i oni su potrosaci i gdje god je dovoljno novca od sponzora, marketinga navijaci su manje vise nebitni. Svakako mu je trziste u aziji 100x vrijednije od onog u engleskog, tako da njega zaboli qrac sto je pola stadiona crveno, pola plavo ako to znaci da ce prodat' 30% vise dresova u aziji.

Prvi ja bi volio da je drugacije, ali nije..klubovi su nekada bili "gradjanski" - simboli grada i nesto su znacili, dok su danas obicne kompanije ala prevent, ovako ili globalno apple, microsoft i sl.

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 23 okt 2013, 19:13

OdStruke je napisao/la: Dečko, uporedi svoj avatar (to je zapravo grb tvok kluba) sa zvaničnim i aktuelnim grbom tvog kluba. Izmeđuostalog na grbu vam piše "football club", a to ne da je smiješno... nego komedija nad komedijama. Čuj football club :lol: .
mozda da znas engleski razumio bi sta to znaci....a ne lupao gluposti...
a kako bi komentirao sto zrinjskom pise "hrvatski športski klub" ,ili celiku ako stoji NK...
Nije to tema bila al nema veze,vidim da nisi neki normalan navijac nego neko djete...
Zavrsavamo raspravu
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 23 okt 2013, 19:20

Southboy je napisao/la:BEZ IKAKVE PROVOKACIJE,SAMO ME ZANIMA MISLJENJE OVIH NORMALNIH NAVIJACA KAKO BI ONI REAGOVALI AKO BI SE OVAKO NESTO DESILO... :shock:
Ja iskreno ne bi mogao zamisliti svoj klub s nekim drugim grbom...

slika

http://identitet.ba/2013/07/16/vlasnik- ... s=og.likes

Jednostavan odgovor : OVDE GA MJENJAT NECE ,ako mu je stalo da ulaze u klub bujrum pasa a ako ce raditi neke gluposti kao sto su unistavanje jedne tradicije kao sto su mjenjanje boja dresa i grba i ubacivanje nekih zmajeva i labudova hvala i dovidzenja.
Ti si opet šampion !

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 23 okt 2013, 19:20

Poenta je rebrendiranje, a ne ljubav prema necemu pogotovo ne prema boji, maloumnici, da se da bi se ostavilo iza sebe ono sto je bilo, i kako bi se u buducnost islo sa drugim vizijama i vrijednostima...
to su radile mnoge velike kompanije. kako bi bile blize sto vecoj potrosackoj populaciji...
sa~x u klix. u svijetu
Uniqa osiguranje
Chevrolet
Apple
BP
skoro svi su dosli u rebranding samim nacinom poslovanj pa Porshe poceo praviti dizele itd.
kompanije koje vrijede nekoliko. milijardi dolara.
dakle nije stvar u tome sta ko voli, vec sta vlasnik zeli i misli da je bolje.
A s obzirom da Tan nije vlasnik on ne moze nista mijenjati.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 okt 2013, 19:20

fanatic je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Tan je kreten. Ljudima mijenjati boju moze samo kreten. Cijeli svijet mu se smije ali kretena boli briga.

Nogometni klubovi su vec odavno postale kompanije/firme. Vecinu(nebitno koja drzava je u pitanju) vlasnika klubova samo zanima poslovanje kluba. Taj kreten ima pravo radit' sa svojom kompanijom(u ovom slucaju je to klub) sta hoce. Navijaci nisu dio kluba i oni su potrosaci i gdje god je dovoljno novca od sponzora, marketinga navijaci su manje vise nebitni. Svakako mu je trziste u aziji 100x vrijednije od onog u engleskog, tako da njega zaboli qrac sto je pola stadiona crveno, pola plavo ako to znaci da ce prodat' 30% vise dresova u aziji.

Prvi ja bi volio da je drugacije, ali nije..klubovi su nekada bili "gradjanski" - simboli grada i nesto su znacili, dok su danas obicne kompanije ala prevent, ovako ili globalno apple, microsoft i sl.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ko ovdje prica o tome ima li on pravo ili nema?? Jesam li ja rekao da nema?
Smijesan si mali.

Takve stvari se jednostavno ne rade. Ovo nema nikakve veze sa poslovanjem nego samo sa zeljom jednog klasicnog idiota kojem se cijeli svijet smije a protiv je svih ljudi koji su vezani za taj klub od kako je osnovan.

Koliko si pametan, ovaj idiotluk si povezao sa poslovanjem i opravdavas ga? :lol:
Da li bi danas sutra opravdao da ti Sarajevo promijeni u plavo? Hajde da te cujem ekonomisto? :lol:
(ako navijas za Sarajevo, ako ne, onda uzmi za prmjer klub za koji navijas)
Zadnja izmjena: SamoZeljo, dana/u 23 okt 2013, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 23 okt 2013, 19:22

Ma boli **** Tana...Sto je njegovo,njegovo je i moze raditi sta hoce sa tim...svi prizivamo tu privatizaciju al je to jako zajebana stvar...u engleskoj ima mnogo takvih primjera a i sirom svijeta,raja se buni al mogu pjevati kurcu...da je Tan kakva **** mogao je Kardifu staviti karinu na grb...i nikom nista
Amare hvala ti...

OdStruke
Kontakt:

Post Postao/la OdStruke » 23 okt 2013, 19:25

Southboy je napisao/la:
OdStruke je napisao/la: Dečko, uporedi svoj avatar (to je zapravo grb tvok kluba) sa zvaničnim i aktuelnim grbom tvog kluba. Izmeđuostalog na grbu vam piše "football club", a to ne da je smiješno... nego komedija nad komedijama. Čuj football club :lol: .
a kako bi komentirao sto zrinjskom pise "hrvatski športski klub" ,ili celiku ako stoji NK...
Nije to tema bila al nema veze,vidim da nisi neki normalan navijac nego neko djete...
Zavrsavamo raspravu
Plitak si haveru. Spominjem "football club" BAŠ zato što je engleski. Iz prostog razloga jer mi nije jasno zašto se to nalazi na vašem grbu. Dodvoravate se nekom? Glumite Engleze? I HŠK i NK i FK je za mene u redu, jer je to naš jezik. Nađi mi bilo koji klub iz bivše Juge ili neki drugi evropski klub (a da nije engleski) da im na grbu piše "football club". Znači, da rezimiramo...

1. Vaš grb je promijenjen dodavanjem tog "football club".
2. Naš grb nije promijenjen.
3. Cijenim tvoju brigu o nama, ali se ipak pozabavi svojim/vašim problemima.
4. Imam 33 godine.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 23 okt 2013, 19:28

SamoZeljo je napisao/la:
fanatic je napisao/la:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ko ovdje prica o tome ima li on pravo ili nema?? Jesam li ja rekao da nema?
Smijesna si mali.

Takve stvari se jednostavno ne rade. Ovo nema nikakve veze sa poslovanjem nego samo sa zeljom jednog klasicnog idiota kojem se cijeli svijet smije a protiv je svih ljudi koji su vezani za taj klub od kako je osnovan.

Koliko si pametan, ovaj idiotluk si povezao sa poslovanjem i opravdavas ga? :lol:
Da li bi danas sutra opravdao da ti Sarajevo promijeni u plavo? Hajde da te cujem ekonomisto? :lol:
Nit' sam ekonomista, nit' navijac Sarajeva nego samo iznosim cinjenice. A cinjenica je da on moze i **** na grb stavit', navijaci nista ne bi mogli uraditi jer je klub njegovo vlasnistvo.

Takve stvari se itekako rade (kad se vec qrcimo s boldanjem), u americi je to normala i u zapadnoj evropi ce polako preci u "naviku".
Ali Tan nije gl.up da to uradi sa Sa jer ono nema ni priblizno marketinski potencijal kao Cardiff pa da zivi od sponzorskih ugovora, vec dobar dio sredstava upravo sami navijaci daju(kupovina karata, dresova i sl.). To nije stvar samo sa Sa, nego sa vecinom ex-yu klubova tako da je to jos uvijek na nasim prostorima nezamislivo..

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 23 okt 2013, 19:37

OdStruke je napisao/la:
Southboy je napisao/la:
Zavrsavamo raspravu
Plitak si haveru. Spominjem "football club" BAŠ zato što je engleski. Iz prostog razloga jer mi nije jasno zašto se to nalazi na vašem grbu. Dodvoravate se nekom? Glumite Engleze? I HŠK i NK i FK je za mene u redu, jer je to naš jezik. Nađi mi bilo koji klub iz bivše Juge ili neki drugi evropski klub (a da nije engleski) da im na grbu piše "football club". Znači, da rezimiramo...

1. Vaš grb je promijenjen dodavanjem tog "football club".
2. Naš grb nije promijenjen.
3. Cijenim tvoju brigu o nama, ali se ipak pozabavi svojim/vašim problemima.
4. Imam 33 godine.
1.kako nekontas da u krugu gornjem djelu pise fudbalski klub a u donjem football club..
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... znicar.png" onclick="window.open(this.href);return false;
isti fazon ko sto vi imate ovaj..
http://seeklogo.com/images/F/FK_Sarajev ... go.com.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
2.grb ste mjenjali kao i ime iz F.K.Torpedu u F.K.sarajevo...
mozda malo da se informises...
3.ok,necu vise...al eto nisam ja ko ti sto imas razmisljanje "nek komsiji crkne krava"..
4.stekao sam dojam da imas 13
:)
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 okt 2013, 19:43

fanatic je napisao/la:Nit' sam ekonomista, nit' navijac Sarajeva nego samo iznosim cinjenice. A cinjenica je da on moze i **** na grb stavit', navijaci nista ne bi mogli uraditi jer je klub njegovo vlasnistvo.

Takve stvari se itekako rade (kad se vec qrcimo s boldanjem), u americi je to normala i u zapadnoj evropi ce polako preci u "naviku".
Ali Tan nije gl.up da to uradi sa Sa jer ono nema ni priblizno marketinski potencijal kao Cardiff pa da zivi od sponzorskih ugovora, vec dobar dio sredstava upravo sami navijaci daju(kupovina karata, dresova i sl.). To nije stvar samo sa Sa, nego sa vecinom ex-yu klubova tako da je to jos uvijek na nasim prostorima nezamislivo..
Ispravio sam komentar jer mi je palo na pamet da nisi navijac Sarajeva pa sam dodao da probas zamisliti svoj klub u takvoj situaciji.
Amerikanci su fudbal poceli igratu jucer i sasvim je normalno da se jos traze.

Veliki klubovi i ozbiljni klubovi mijenjaju gostujuce dresove, svake godine i tako prodaju vise. Boju kluba ne mijenjaju. Ja ne vidim Bayern, Barcelonu, Real ili United u drugim bojama.
Ovo je klasicni idiotluk i nikakve pare ovo ne opravdavaju. Nadjes drugog sponzora ako treba ali od kluba ne pravis cirkus. Znam da su sponzori zahtjevali ali nije se moralo.
Ako drugi ljudi ovo ne rade i ne zahtjevaju, ne moraju ni oni i tacka.

IDIOTLUK, ravan onom kad je Torabi prevario desetine hiljada ljudi u Sarajevu.

OdStruke
Kontakt:

Post Postao/la OdStruke » 23 okt 2013, 19:49

1.kako nekontas da u krugu gornjem djelu pise fudbalski klub a u donjem football club..
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... znicar.png" onclick="window.open(this.href);return false;
isti fazon ko sto vi imate ovaj..
http://seeklogo.com/images/F/FK_Sarajev ... go.com.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
2.grb ste mjenjali kao i ime iz F.K.Torpedu u F.K.sarajevo...
mozda malo da se informises...
3.ok,necu vise...al eto nisam ja ko ti sto imas razmisljanje "nek komsiji crkne krava"..
4.stekao sam dojam da imas 13
:)[/quote]

1. Ne kontaš* Opet nisi objasnio zašto na grbu ima i football club. Koja je svrha toga?
2. Grb nismo mijenjali, izbačena je samo petokraka i ljiljan. Taj "manchesterovski" pokušaj grba nije nikad bio naš zvanični grb, nego pijačarski.
3. Prvi rođaci navijaju za Želju i cijenim ih, jer su pravi navijači i ne vise na forumu k'o ti.
4. Kad naučiš pravopis, možda ću ovo smatrati uvredom.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 23 okt 2013, 19:55

SamoZeljo je napisao/la:
fanatic je napisao/la:Nit' sam ekonomista, nit' navijac Sarajeva nego samo iznosim cinjenice. A cinjenica je da on moze i **** na grb stavit', navijaci nista ne bi mogli uraditi jer je klub njegovo vlasnistvo.

Ispravio sam komentar jer mi je palo na pamet da nisi navijac Sarajeva pa sam dodao da probas zamisliti svoj klub u takvoj situaciji.
Amerikanci su fudbal poceli igratu jucer i sasvim je normalno da se jos traze.

Veliki klubovi i ozbiljni klubovi mijenjaju gostujuce dresove, svake godine i tako prodaju vise. Boju kluba ne mijenjaju. Ja ne vidim Bayern, Barcelonu, Real ili United u drugim bojama.
Ovo je klasicni idiotluk i nikakve pare ovo ne opravdavaju. Nadjes drugog sponzora ako treba ali od kluba ne pravis cirkus. Znam da su sponzori zahtjevali ali nije se moralo.
Ako drugi ljudi ovo ne rade i ne zahtjevaju, ne moraju ni oni i tacka.

IDIOTLUK, ravan onom kad je Torabi prevario desetine hiljada ljudi u Sarajevu.
Kad sam spomenuo ameriku i mislio sam na njihove popularne sportove, a ne na fudbal. NBA klasican primjer gdje klubovi ne samo da mijenjaju imena i grbove nego i gradove.
To je nezamislivo kod nas i dalje(hvala Bogu), pa donekle i u evropi, ali evo sad je Tan "otvorio" sezonu s tim a ko zna sutra ce mozda bit' 15 Tanova.
U istocnoj evropi tesko da ce to u skorije vrijeme doci iz vise razloga, ali me ne bi cudilo da ovo kroz 10-15 godina postane pravilo na zapadu - kada neko kupi klub da istom i promijeni grb/boje.

Meni je licno ovo cirkusantski potez i nimalo ga neopravdavam, ali isto tako sam svjestan da je isti im'o puno pravo da to uradi.
Sta bi falilo vlasniku Man Citya da je to uradio ? Apsolutno nista, ionako ga City plaho i ne zanima - covjek bio na 2 tekme otkako ih je kupio..

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 23 okt 2013, 19:57

Navijace zeljeznicara brine kakav ce grb imati Fk Sarajevo i kakve ce boje biti isti. :(
1946

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 23 okt 2013, 20:06

Pa vi ste zreli za Jagorima kunem vam se.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 23 okt 2013, 20:07

pa klub bi se raspao jer su imali 80 mil duga koje je taj "kreten" vratio inace bi sad bakrot objavili

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, juka55, nedimmmm1337, soe i 71 gost.