Hadis Zubanović, Nijaz Brković, Mustafa Duraković, Nihad Selimović, Haris Harbaš, Abdurahman Drkić i Jasmin Badžak su ljudi koji su imali plan i koji su garantirali milion KM odmah po ulasku u klub da se skinu određene tužbe, isplate zaostale plate. Odakle bi taj milion ušao, da li su ga ukrali, opljačkali, oteli, zaradili to moraš pitati njih, uglavnom nisu pozajmice u pitanju ako na to misliš. U NO su trebali ući Gežo, Drinjaković i Duvnjak.NAPADAJ je napisao/la: ↑02 nov 2021, 20:13Hajde molim te mi objasni na koji nacin bi taj milion usao u klub, i gdje je taj sponzor sad velikih zeljovaca?1921boy je napisao/la: ↑02 nov 2021, 10:55Većinski dio trenutne uprave nas je i doveo do situacije u kojoj trenutno jesmo i oni kao takvi deset minuta nakon što im je izglasano nepovjerenje dobiju novi mandat u upravnom odboru.
Hajka na Zubana je počela od onda jer je Zuban kao Amarov menadžer bio prisutan na sastanku kad je Amar rekao Senadu da se skloni jer oni znaju bolje. I zbog toga je ulazak Zubana i ekipe odbijen jer kao oni imaju cilj da prodaju pomoćni. Isto kao da je prodati pomoćni samo sjesti za stol, izbroj mi lovu i nosi zemlju to je tvoje.
Prvo skupština i NO moraju biti uključeni u sve to, procjena zemljišta i sve ostalo. Ako skupština ne izglasa prodaju, UO to ne može uraditi bez volje članova kluba. NO su trebali činiti tada Drinjaković, Gežo, Duvnjak i Nurko.
Prilikom ulaska Zubana i ekipe bilo je dogovoreno odmah u startu milion KM + generalni sponzor u vrijednosti 300 - 400 hiljada KM gdje bi kolko toliko osigurali mirnoću u poslovanju.
Cviko ili Alispahić bi bili treneri bla bla bla, nama je svejedno ko će biti trener, voljeli ga mi ili ne nama rezultati trenutno MORAJU biti ne u drugom već u trećem planu (opstanak obezbijediti na vrijeme i to je to, sklapati ekipu za narednih nekoliko godina bez velikih promjena). Ja znam da je bolna činjenica da nakon borbe za trofeje i vrha dolazi vrijeme gdje ćemo se zadovoljavati pobjedama protiv davljenika ali tako nam je kako je.
Zašto se tvrdi da su uplaćivanja prema PU redovna kad nisu?
Zašto Ivković u svakom mogućem razgovoru sa medijima hvali upravu ? Gdje su investitori ? Koji su naredni koraci ka ozdravljenju kluba? Računi blokirani već pola mjeseca, nema nikakvog komentara ? Preko kojeg računa se uplaćuju plate ili ide keš na ruke ? Zdravko Mamić ? Kad će izvještaj o radu, gdje je ta transparentnost za koju se Nazif kao predsjednik zalaže ? Zašto ni jedan novinar ne napravi novi intervju vezan za nove tužbe i blokirane račune ?
Mnogo je pitanja a još manje odgovora! Još jedan u nizu kojem je bitno da u CV piše da je bio predsjednik FK Željezničar!
Nakon nekog vremena tom timu bi se priključilo još nekoliko provjerenih privrednika i biznismena, a jedan od tih biznismena je bio spreman biti sponzor nakon što uđe u klub sa cifrom između 300 - 400 hiljada KM.
Trener bi bio Alispahić ili Cviko eventualno Nalić, a Zubanović bi bio sportski direktor i on bi se pitao za dovođenje igrača u dogovoru sa trenerom.