FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
80
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 161

1921boy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921boy » 02 nov 2021, 20:44

NAPADAJ je napisao/la:
02 nov 2021, 20:13
1921boy je napisao/la:
02 nov 2021, 10:55
Većinski dio trenutne uprave nas je i doveo do situacije u kojoj trenutno jesmo i oni kao takvi deset minuta nakon što im je izglasano nepovjerenje dobiju novi mandat u upravnom odboru.

Hajka na Zubana je počela od onda jer je Zuban kao Amarov menadžer bio prisutan na sastanku kad je Amar rekao Senadu da se skloni jer oni znaju bolje. I zbog toga je ulazak Zubana i ekipe odbijen jer kao oni imaju cilj da prodaju pomoćni. Isto kao da je prodati pomoćni samo sjesti za stol, izbroj mi lovu i nosi zemlju to je tvoje.

Prvo skupština i NO moraju biti uključeni u sve to, procjena zemljišta i sve ostalo. Ako skupština ne izglasa prodaju, UO to ne može uraditi bez volje članova kluba. NO su trebali činiti tada Drinjaković, Gežo, Duvnjak i Nurko.

Prilikom ulaska Zubana i ekipe bilo je dogovoreno odmah u startu milion KM + generalni sponzor u vrijednosti 300 - 400 hiljada KM gdje bi kolko toliko osigurali mirnoću u poslovanju.

Cviko ili Alispahić bi bili treneri bla bla bla, nama je svejedno ko će biti trener, voljeli ga mi ili ne nama rezultati trenutno MORAJU biti ne u drugom već u trećem planu (opstanak obezbijediti na vrijeme i to je to, sklapati ekipu za narednih nekoliko godina bez velikih promjena). Ja znam da je bolna činjenica da nakon borbe za trofeje i vrha dolazi vrijeme gdje ćemo se zadovoljavati pobjedama protiv davljenika ali tako nam je kako je.

Zašto se tvrdi da su uplaćivanja prema PU redovna kad nisu?
Zašto Ivković u svakom mogućem razgovoru sa medijima hvali upravu ? Gdje su investitori ? Koji su naredni koraci ka ozdravljenju kluba? Računi blokirani već pola mjeseca, nema nikakvog komentara ? Preko kojeg računa se uplaćuju plate ili ide keš na ruke ? Zdravko Mamić ? Kad će izvještaj o radu, gdje je ta transparentnost za koju se Nazif kao predsjednik zalaže ? Zašto ni jedan novinar ne napravi novi intervju vezan za nove tužbe i blokirane račune ?

Mnogo je pitanja a još manje odgovora! Još jedan u nizu kojem je bitno da u CV piše da je bio predsjednik FK Željezničar!
Hajde molim te mi objasni na koji nacin bi taj milion usao u klub, i gdje je taj sponzor sad velikih zeljovaca?
Hadis Zubanović, Nijaz Brković, Mustafa Duraković, Nihad Selimović, Haris Harbaš, Abdurahman Drkić i Jasmin Badžak su ljudi koji su imali plan i koji su garantirali milion KM odmah po ulasku u klub da se skinu određene tužbe, isplate zaostale plate. Odakle bi taj milion ušao, da li su ga ukrali, opljačkali, oteli, zaradili to moraš pitati njih, uglavnom nisu pozajmice u pitanju ako na to misliš. U NO su trebali ući Gežo, Drinjaković i Duvnjak.

Nakon nekog vremena tom timu bi se priključilo još nekoliko provjerenih privrednika i biznismena, a jedan od tih biznismena je bio spreman biti sponzor nakon što uđe u klub sa cifrom između 300 - 400 hiljada KM.

Trener bi bio Alispahić ili Cviko eventualno Nalić, a Zubanović bi bio sportski direktor i on bi se pitao za dovođenje igrača u dogovoru sa trenerom.
mosa lošmi stićko tit-ula!

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 02 nov 2021, 20:49

I nekome je očigledno ovo sve smetalo....čuvaju pomoćni a on prvi ide pod hipoteku i na bubanj za manje keša nego što se moglo dobiti regularnom prodajom.
Od Želje sve, za Želju ništa !
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

NAPADAJ
Kontakt:

Post Postao/la NAPADAJ » 02 nov 2021, 21:02

.
Zadnja izmjena: NAPADAJ, dana/u 30 maj 2022, 12:27, ukupno mijenjano 1 put.

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 02 nov 2021, 22:21

NAPADAJ je napisao/la:
02 nov 2021, 21:02
Ja se upravo bojim toga da bi bile pozajmnice koje nas guse i dan danas. Sve to zvuci lijepo i spektakularno ali onda treba reci istinu do kraja a to je da su ovi nabrojani sami odustali iz nepoznatih razloga.
Nisu odustali sami, odustali su zbog Cernice i Sijerčiča, jer su oni tražili da tu bude 8 Nazifovih, da kokuzi i nesposobni imaju većinu i preglasavaju sve. Tako je to kad "transparenti", "pošteni", "vrijedni" kolo vode. Ovo je posljedica njihovog rada... Nazif and co. su ove dvije ublehe instalirala i drže ih i danas tu...Notorne lažove

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 02 nov 2021, 22:58

NAPADAJ je napisao/la:
02 nov 2021, 21:02
Ja se upravo bojim toga da bi bile pozajmnice koje nas guse i dan danas. Sve to zvuci lijepo i spektakularno ali onda treba reci istinu do kraja a to je da su ovi nabrojani sami odustali iz nepoznatih razloga.
Pozajmica je bilo i bit će ih dok ne dođe neko s parama ko će upravljati sam i izvlačiti dobit. Nikad niko nije blokirao klub zbog pozajmice a one su donijele preživljavanje kluba mnogo puta. Ko daje pozajmicu zna da će je vratiti tek kad bude para u klubu. Ostale banke, poresku, dobavljače manje više boli briga

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 02 nov 2021, 23:39

Kakve lazi pisete kerovi

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 nov 2021, 00:05

Nemoj vala ni da nas Zuban spasava.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Pametinikaddosta
Kontakt:

Post Postao/la Pametinikaddosta » 03 nov 2021, 00:27

delinjo je napisao/la:
03 nov 2021, 00:05
Hoćeš ti? Ili da izaberemo 10 s foruma i da nas oni spašavaju.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 nov 2021, 02:59

Necu ja ali nece ni te varalice.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 03 nov 2021, 07:23

delinjo je napisao/la:
03 nov 2021, 00:05
Razlog? Konkretno? To je čovjek koji je ubjedljivo najviše poslije rata donio Želji para, direktno i indirektno.. Stalno pomaže, odazove se na svaku akciju kad treba finansijski pomoći klubu. Ako se za ikoga može reći da je oličenje poštenja i dobronamjernosti, to je onda Hadis Zubanović. A, o tome koliki je Željovac, valjda ne treba trošiti riječi.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 03 nov 2021, 08:20

Sad nam ni Zubanovic ne valja hahahah

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 03 nov 2021, 08:30

E ovo prvi put cujem Zubanovic varalica i ne valja :urnebes: :urnebes:
Zna li zbog cega majstore ili si to samo cuo negdje pa ti kao znas :urnebes:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 03 nov 2021, 09:29

KONTRASVIH je napisao/la:
03 nov 2021, 08:30
E ovo prvi put cujem Zubanovic varalica i ne valja :urnebes: :urnebes:
Zna li zbog cega majstore ili si to samo cuo negdje pa ti kao znas :urnebes:
I ja ne vjerujem sta napisa I onda se cudimo sto niko nece .Uglavnom smuntali smo da dobijemo direktora I moram reci dobar :thumbup: ali ovo sto Dejo kaze da nismo zakasnili jer nama sto prije pare trebaju.

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 03 nov 2021, 09:31

Jel neko uzimao Avaz danasnji? Evo ima nesto predsjednik da kaze
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

NAPADAJ
Kontakt:

Post Postao/la NAPADAJ » 03 nov 2021, 09:48

.
Zadnja izmjena: NAPADAJ, dana/u 30 maj 2022, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 03 nov 2021, 10:22

Za ove malo starije generacije:

Stojanović je potom trebao preći u Željezničar, no Crvena zvezda mu to nije dozvolila.

"Na kraju sezone, kada smo osvojili titulu, ja sam imao ponudu da pređem u Želju i to je možda i bila neka priča na koju sam ja htio pristati jer sam imao želju da zaigram za Željezničar. I tamo kad smo igrali stvarno su nas navijači dočekali lijepo. Uvijek sam preferirao Želju, bio je gospodski klub i stvarno sam uživao da igram tamo. I ja kao igrač i mi kao klub smo dobijali ovacije čak i kada smo gubili tamo. Sjećam se tada da su me i sa tribina zvali: 'Dođi, čekamo te!'. Imam baš lijepe uspomene sa Grbavice. I danas pratim rezultate i nekako mi je taj klub uvijek bio pri srcu što se tiče Bosne. Poštovao sam i Osima, jako kulturan čovjek i profesionalac. Uvijek se javio pred utakmicu normalno, iako je bio ime i imao karijeru. Sada iskreno kažem i ovo: da mi nismo te godine osvojili titulu, ne bi mi bilo krivo da je osvojio Željo. Klub koji je imao neki šmek, kod navijača nikad nisam osjetio neko vrijeđanje na nacionalnoj osnovi. Ljudi su samo bodrili i navijali za svoj klub, a poštovali druge, i ja sam zbog toga sa užitkom igrao na Grbavici", rekao je Purke koji je osim Želje želio preći i u Hajduk, no i to se izjalovilo.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 03 nov 2021, 10:30

Nazif kaže da nastup u PL na proljeće nije upitan :tokralju:
mosa lošmi stićko tit-ula!

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 03 nov 2021, 10:38

1921boy je napisao/la:
03 nov 2021, 10:30
Nazif kaže da nastup u PL na proljeće nije upitan :tokralju:
Daj postavi nam tu stranicu iz Avaza
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 03 nov 2021, 10:44

UBIPITAR je napisao/la:
03 nov 2021, 10:22
Za ove malo starije generacije:

Stojanović je potom trebao preći u Željezničar, no Crvena zvezda mu to nije dozvolila.

"Na kraju sezone, kada smo osvojili titulu, ja sam imao ponudu da pređem u Želju i to je možda i bila neka priča na koju sam ja htio pristati jer sam imao želju da zaigram za Željezničar. I tamo kad smo igrali stvarno su nas navijači dočekali lijepo. Uvijek sam preferirao Želju, bio je gospodski klub i stvarno sam uživao da igram tamo. I ja kao igrač i mi kao klub smo dobijali ovacije čak i kada smo gubili tamo. Sjećam se tada da su me i sa tribina zvali: 'Dođi, čekamo te!'. Imam baš lijepe uspomene sa Grbavice. I danas pratim rezultate i nekako mi je taj klub uvijek bio pri srcu što se tiče Bosne. Poštovao sam i Osima, jako kulturan čovjek i profesionalac. Uvijek se javio pred utakmicu normalno, iako je bio ime i imao karijeru. Sada iskreno kažem i ovo: da mi nismo te godine osvojili titulu, ne bi mi bilo krivo da je osvojio Željo. Klub koji je imao neki šmek, kod navijača nikad nisam osjetio neko vrijeđanje na nacionalnoj osnovi. Ljudi su samo bodrili i navijali za svoj klub, a poštovali druge, i ja sam zbog toga sa užitkom igrao na Grbavici", rekao je Purke koji je osim Želje želio preći i u Hajduk, no i to se izjalovilo.
A jest i bio igracina, bar za ove naše uslove
moSa ljoŽe

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 03 nov 2021, 10:50

Nakon skupstine ja Nazifu vise nista ne vjerujem.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Meshko91, Sarun i 38 gostiju.