Uzecu za primjer Harisa, ako je iole bilo nekih razgovora i nekih poteza da on zaigra za nas, sta je se to u medjuvremenu desilo, da zadnja izjava Papeta u vezi njega bude da logicno da on nastavi dalje igrati za Svicarce? Tu mi nesto stvarno ne stima?!?! Jer pazi taj mali se vrti dugo oko reprezentacije, prije otprilike 2 godine, je dolazio na onu dodjelu nekih nagrada, i on je nenakav kipic dobio... I cijelo je vrijeme aktuelan, uvijek je tu negdje, i onda odjednom k'o iz vedra neba, logicno je da on igra za Svicarce? To mi stvari ne poklapaju...Nesto mi se ne poklapa u tome, da mali daje izjave za nase medije, dolazi na neke promocije i druzenja, a da pri tome nas zavlaci do te mjere, pazi mi ovdje pricamo od momcima 18-19-20 godina...Ne mogu da povjerujem, da ti tek svrseni srednjoskolci, vuku za nos citav NSBiH, vec 2-3 godine... Ako je Pape uradio sve sto je u njegovoj moci, sto jednostavno on direktno ne kaze, momak nas laze i petlja! S nase strane je sve uradjeno, a on na kraju nista! Na taj nacin, bi porastao jos vise svima nama u ocima, a sa sebe bi skinuo tu obavezu i odgovornost, i ne niko imao vise prava da ga ikad pita za njega!!!! Ali kazem ti, ja niti opravdavam Harisa, ali na osnovu izjava definitivno ne mogu opravdati ni Papeta!
Druga stvar, Izet, pa ja se sjecam prije mjesec dana, tri dana za redom u Avazu, izlazi feljton o Hajrovicima, tri dana za redom! I opet je neki nesporazum, prazna baterija, izgubio papir na kojem su bile upute kako da se promjeni drzavljanstvo i slicno...Uvijek neke nerjasnjene okolnosti... A niko nece da ustane i otvoreno kaze, sta je i kako je, sve je nesto nedoreceno, a onda to kad dodje do novinara, u kad pusti njima, onda to ispadne nesto sasvim drugo... I onda ide **** majke Izetu, i pljuvanje Papeta... A na kraju opet nista, operacija uspjela, a pacijent podlegao...
Sto se tice Izeta, on sigurno nije nikakva cvjecka, ali ako njegov brat dodje i kaze ja cu igrati samo za BiH, da budem iskren, ne mogu nesto da povjerujem, da postoji jos jedan kojeg je ista mati rodila, da radi suprotno... Znam da ce mnogi navesti primjer brace Boateng, ali ja iskreno ne vjerujem u primjeru Hajrovica se moze desiti isti scenario... Oni ce ili obojica igrati za BiH, ili obojica za Svicarsku, ili nece ni za jednu reprezentaciju....
Sto se situacija oko Papeta, kad pocinjem da sumnjam u njegove sposobnosti i njegovu iskrenu namjeru, jeste kad da izjavu kao sto je danas dao... Znaci imas TV dvije utakmice lige sampiona, cinjenica je da bilo zanimljivije gledati utakmicu Milan - Barsa, ali pazi u drugoj utakmici imas momka, koji potencijalni igrac i ti dajes izjavu, kako nisi ni na poluvremenu prebacio da vidis rezultat te utakmice, a kamoli da vidis jel taj igrac uopce igra... A momak je igrao svih 90 minuta i cuvao jednog Drogbu... Poslije ovakvih izjava, ja pocinjem sumnjati u Papeta, znaci zanemari sve, i papire i poziv....On nije pogledao 10 minuta da vidi kako Kolasinac igra i da vidi jel taj momak ista zna.... Ja se najiskrenije nadam, da je Pape zajebavao oko ove izjave i da je gledao momka, ako nije - onda imam pravo da sumnjam u njegove sposobnosti i namjere....
Takodjer, spomenuo i izjavu vezano za Misimovica... Znaci ti se pripremas za jednu od najbitnijih utakmica za kvalifikacije...Ja mislim da bi Pape trebao da zna, kad je Vrsajevic sinoc otisao da pisa, a ne u kakvoj su formi igraci.... On daje komentar da se nije cuo sa Misimovicem mjesec dana i da on ne zna uopce jel momak ziv, jel igra ili se zajebava po Kini.... Pape bi vec sad trebao da ima poslozenu vecinu stvari i da sprema plan za Grke, ali on ne zna jel covjek ziv!! Sigurna je jedna stvar, protiv Grka nam se igra nece okretati oko Misimovica, ali to je covjek koji sigurno moze odigrati 20-30 minuta kvalitetno, i da u tom periodu napravi neki potez, koji mozda i rijesi ishod utakmice...Ali poslije ovakvih izjava, ja mislim da imam pravo sumnjati!
Sto se tice papirologije, evo Bicakcic i Hadzic ih rjesavaju sto godina, ali evo haman se to privodi kraju.... I ta prica oko papira je meni totalni supljak, izjava Papeta, kad on kaze oni znaju da trebaju donijeti papire, pa ide poziv... OK i to, ali jel stvarno neko ocekuje da ce neko od potencijalnih doci licno, da hoda po ovim institucijama, da stoji redovima, da kopira i ovjerava papire neke.... Ako neko ovdje misli da to treba tako da se radi, onda nek se upuca.... Jel stvarno neko misli ovdje da je Bicakcic negdje stojao u redu da pokupi neki papir? Svi znaju, da za stjecanje civilnog i sporstkog drzavljanstva, ce svakom potencijalnom trebati velika pomoc sto iz NS BiH, sto iz nekih drugih institucija, ali ja ovdje opet nisam cuo da je se neko od nasih iz saveza oglasio, gdje je rekao, Mi smo poslali te i te formulare Izetu, njegovo je bilo samo da ih potpise i da nam ih vrati, medjutim on to nije uradio... Kad to budem cuo s nase strane, onda cu povjerovati da nas vuce za nos, do tada tesko.... Da ne bude zabune, ja ovdje ne stajem na stranu ovih potencijalnih, ali ne gledam na citavu situaciju crno-bijelo i iskljucivo.....
Ako sam pobjegao od realne situacije, bilo cim sto sam gore napisao, slobodno reci....Pozdrav
Zadnja izmjena:
Dufresne, dana/u 22 feb 2013, 19:24, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za Papeta!