Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Medo10
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Medo10 » 22 feb 2013, 19:13

Principatus je napisao/la:
Medo10 je napisao/la: Mislim, kako je mogao Pape otici da Izeta gleda ako mu Sead nije menadzer. :|
Pri utakmici sa Brazilom. Tu su se sreli ako se ne varam.
Inace je jedanput pricao sa njim preko telefona, Februar 2012 godine.

Sa Seferovicem nije bilo ni telefonskog kontakta.
Sa Kolasincem nije bilo telefonskog kontakta, niti ga prati.

Tesko mu je gledati jedinog Bosanca u CL preko TV, jer scoutira Messija.
Prvo, varas se. Da to razjasnimo.

Ahhh, cekaj, to je trebao da gleda utakmicu momka koji mu nece da se javi i koji je izradio savez, selektora i igrace(na celu sa Dzekom, Spahicem)?

Ne, sine, igraj ti za Njemacku, sretno tebi bilo. Takvi nam ne trebaju. Isti takvi supci su pobjegli pocetkom '92 da bi danas se vracali svi sretni i pricali kako im je Bosna majka i kako vole Bosnu, cast izuzecima. Ako se njemu igra on ce se truditi i predat ce papire.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 feb 2013, 19:15

Medo10 je napisao/la: Prvo, varas se. Da to razjasnimo.
Nope.
Medo10 je napisao/la: Ahhh, cekaj, to je trebao da gleda utakmicu momka koji mu nece da se javi i koji je izradio savez, selektora i igrace(na celu sa Dzekom, Spahicem)?
Brkas vrijeme, znas bitno je staviti stvari u vremenski kontekst. Time me ne interesuje ova diskusija sa tobom, ne da mi se objasnjavati sve jos jedanput.
Medo10 je napisao/la: Ne, sine, igraj ti za Njemacku, sretno tebi bilo.
Dobro druze predsjednice, samo ce patriote igrati, koji su se 92 borili. S. Vranjes naprimjer.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 22 feb 2013, 19:17, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 feb 2013, 19:16

Ako tako razmišljaš sa djevojkama ti nikad cure imat nećeš :mrgreen:

Kad ti neko treba, a nama Kolašinac treba, onda ćeš ti učiniti sve da on dođe u tvoj tim.
DRUG NEBI TI PUNCA

justice80
Kontakt:

Post Postao/la justice80 » 22 feb 2013, 19:17

Cartman je napisao/la:
justice80 je napisao/la:S druge strane,ne moze se ocekivati od Susica koji je bio proslavljeni reprezentativac ondasnje Jugoslavije,megazvijezda,da moli nekog Seferovica ili Kolasinca. Mozda ih je pitao jednom i to je sve...
Ne znam zasto stalno ponavljate tu rijec "moli". Pa nece kleknut ispred njih. Treba imat razgovor s njima, i jednostavno probat ih ubjedit da je BiH prava opcija i da se racuna na njih. Kao da je se neka sramota borit za igrace. :roll:
Hoce bas Pape Susic,proslavljena 10-ka Jugoslavije,ubjedjivati Kolasinca da igra za BiH.Uostalom,obavio je razgovor,zna sta treba uciniti.Neka podnese zahtjev za drzavljanstvo.Nece ga valjda Pape vodati po salterima?

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 22 feb 2013, 19:18

Cuj nije bilo kontakta sa Kolasincem, pa s kim je pricao Jagodic?
Nije bilo kontakta sa Seferovicem, pa ko ga je pozvao u Sloveniju?

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 feb 2013, 19:18

justice80 je napisao/la:Nece ga valjda Pape vodati po salterima?
Kako ocjenjujete igru Seada Kolašinca u Ligi prvaka?

Susic: - Nisam gledao tu utakmicu, već Milan - Barcelona (2:0). Međutim, čuo sam da je odigrao dobro.
Znas ti dobro Calcio. Pricamo o Susicu. Kontakt sa Seferovicem SA STRANE SAVEZA je uslijedio 5 do 12.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 feb 2013, 19:20

Uzecu za primjer Harisa, ako je iole bilo nekih razgovora i nekih poteza da on zaigra za nas, sta je se to u medjuvremenu desilo, da zadnja izjava Papeta u vezi njega bude da logicno da on nastavi dalje igrati za Svicarce? Tu mi nesto stvarno ne stima?!?! Jer pazi taj mali se vrti dugo oko reprezentacije, prije otprilike 2 godine, je dolazio na onu dodjelu nekih nagrada, i on je nenakav kipic dobio... I cijelo je vrijeme aktuelan, uvijek je tu negdje, i onda odjednom k'o iz vedra neba, logicno je da on igra za Svicarce? To mi stvari ne poklapaju...Nesto mi se ne poklapa u tome, da mali daje izjave za nase medije, dolazi na neke promocije i druzenja, a da pri tome nas zavlaci do te mjere, pazi mi ovdje pricamo od momcima 18-19-20 godina...Ne mogu da povjerujem, da ti tek svrseni srednjoskolci, vuku za nos citav NSBiH, vec 2-3 godine... Ako je Pape uradio sve sto je u njegovoj moci, sto jednostavno on direktno ne kaze, momak nas laze i petlja! S nase strane je sve uradjeno, a on na kraju nista! Na taj nacin, bi porastao jos vise svima nama u ocima, a sa sebe bi skinuo tu obavezu i odgovornost, i ne niko imao vise prava da ga ikad pita za njega!!!! Ali kazem ti, ja niti opravdavam Harisa, ali na osnovu izjava definitivno ne mogu opravdati ni Papeta!

Druga stvar, Izet, pa ja se sjecam prije mjesec dana, tri dana za redom u Avazu, izlazi feljton o Hajrovicima, tri dana za redom! I opet je neki nesporazum, prazna baterija, izgubio papir na kojem su bile upute kako da se promjeni drzavljanstvo i slicno...Uvijek neke nerjasnjene okolnosti... A niko nece da ustane i otvoreno kaze, sta je i kako je, sve je nesto nedoreceno, a onda to kad dodje do novinara, u kad pusti njima, onda to ispadne nesto sasvim drugo... I onda ide **** majke Izetu, i pljuvanje Papeta... A na kraju opet nista, operacija uspjela, a pacijent podlegao...

Sto se tice Izeta, on sigurno nije nikakva cvjecka, ali ako njegov brat dodje i kaze ja cu igrati samo za BiH, da budem iskren, ne mogu nesto da povjerujem, da postoji jos jedan kojeg je ista mati rodila, da radi suprotno... Znam da ce mnogi navesti primjer brace Boateng, ali ja iskreno ne vjerujem u primjeru Hajrovica se moze desiti isti scenario... Oni ce ili obojica igrati za BiH, ili obojica za Svicarsku, ili nece ni za jednu reprezentaciju....

Sto se situacija oko Papeta, kad pocinjem da sumnjam u njegove sposobnosti i njegovu iskrenu namjeru, jeste kad da izjavu kao sto je danas dao... Znaci imas TV dvije utakmice lige sampiona, cinjenica je da bilo zanimljivije gledati utakmicu Milan - Barsa, ali pazi u drugoj utakmici imas momka, koji potencijalni igrac i ti dajes izjavu, kako nisi ni na poluvremenu prebacio da vidis rezultat te utakmice, a kamoli da vidis jel taj igrac uopce igra... A momak je igrao svih 90 minuta i cuvao jednog Drogbu... Poslije ovakvih izjava, ja pocinjem sumnjati u Papeta, znaci zanemari sve, i papire i poziv....On nije pogledao 10 minuta da vidi kako Kolasinac igra i da vidi jel taj momak ista zna.... Ja se najiskrenije nadam, da je Pape zajebavao oko ove izjave i da je gledao momka, ako nije - onda imam pravo da sumnjam u njegove sposobnosti i namjere....

Takodjer, spomenuo i izjavu vezano za Misimovica... Znaci ti se pripremas za jednu od najbitnijih utakmica za kvalifikacije...Ja mislim da bi Pape trebao da zna, kad je Vrsajevic sinoc otisao da pisa, a ne u kakvoj su formi igraci.... On daje komentar da se nije cuo sa Misimovicem mjesec dana i da on ne zna uopce jel momak ziv, jel igra ili se zajebava po Kini.... Pape bi vec sad trebao da ima poslozenu vecinu stvari i da sprema plan za Grke, ali on ne zna jel covjek ziv!! Sigurna je jedna stvar, protiv Grka nam se igra nece okretati oko Misimovica, ali to je covjek koji sigurno moze odigrati 20-30 minuta kvalitetno, i da u tom periodu napravi neki potez, koji mozda i rijesi ishod utakmice...Ali poslije ovakvih izjava, ja mislim da imam pravo sumnjati!

Sto se tice papirologije, evo Bicakcic i Hadzic ih rjesavaju sto godina, ali evo haman se to privodi kraju.... I ta prica oko papira je meni totalni supljak, izjava Papeta, kad on kaze oni znaju da trebaju donijeti papire, pa ide poziv... OK i to, ali jel stvarno neko ocekuje da ce neko od potencijalnih doci licno, da hoda po ovim institucijama, da stoji redovima, da kopira i ovjerava papire neke.... Ako neko ovdje misli da to treba tako da se radi, onda nek se upuca.... Jel stvarno neko misli ovdje da je Bicakcic negdje stojao u redu da pokupi neki papir? Svi znaju, da za stjecanje civilnog i sporstkog drzavljanstva, ce svakom potencijalnom trebati velika pomoc sto iz NS BiH, sto iz nekih drugih institucija, ali ja ovdje opet nisam cuo da je se neko od nasih iz saveza oglasio, gdje je rekao, Mi smo poslali te i te formulare Izetu, njegovo je bilo samo da ih potpise i da nam ih vrati, medjutim on to nije uradio... Kad to budem cuo s nase strane, onda cu povjerovati da nas vuce za nos, do tada tesko.... Da ne bude zabune, ja ovdje ne stajem na stranu ovih potencijalnih, ali ne gledam na citavu situaciju crno-bijelo i iskljucivo.....

Ako sam pobjegao od realne situacije, bilo cim sto sam gore napisao, slobodno reci....Pozdrav
Zadnja izmjena: Dufresne, dana/u 22 feb 2013, 19:24, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za Papeta!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 22 feb 2013, 19:22

justice80 je napisao/la:Nece ga valjda Pape vodati po salterima?

Susic: - Nisam gledao tu utakmicu, već Milan - Barcelona (2:0). Međutim, čuo sam da je odigrao dobro.
Znas ti dobro Calcio. Pricamo o Susicu. Kontakt sa Seferovicem SA STRANE SAVEZA je uslijedio 5 do 12.
Pa da, to i jest posao saveza a ne selektora. Njegovo je da bire igrace iz postojeceg kadra, nije njegov posao da ganja neke igrace bez drzavljanstva. Uozbilji se malo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 feb 2013, 19:24

calcio je napisao/la:Uozbilji se malo.
Ti to meni? Ili ovome:

calcio je napisao/la: Njegovo je da bire igrace iz postojeceg kadra
Glupost.

justice80
Kontakt:

Post Postao/la justice80 » 22 feb 2013, 19:25

Mada,Kolasinac je kolosalno pojacanje. Njega kada vide protivnicki igraci,odmah se prepadnu.Trebalo bi upariti Kolasinca i Lescotta. :D

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 22 feb 2013, 19:28

Nope.
Medo10 je napisao/la: Ahhh, cekaj, to je trebao da gleda utakmicu momka koji mu nece da se javi i koji je izradio savez, selektora i igrace(na celu sa Dzekom, Spahicem)?
Brkas vrijeme, znas bitno je staviti stvari u vremenski kontekst. Time me ne interesuje ova diskusija sa tobom, ne da mi se objasnjavati sve jos jedanput.
Dobro druze predsjednice, samo ce patriote igrati, koji su se 92 borili. S. Vranjes naprimjer.
Ili naprimjer Sead Kolasinac koji ima Njemacko drzavljanstvo. Koji zaradjuje 200.000 eura godisnje i nema vremena da iskoristi jedan slobodan dan da doleti do Bosne da sredi papire ili da barem pokrene proceduru. On toliko voli Bosnu i gaji tolike simpatije prema lijepoj nasoj da on ne moze naci jedan dan, od 365, da mrdne stvar sa mrtve tacke. Da Bog da on bio najbolji lijevi bek na svijetu, al' sve dok je on Svabo, sto i jeste, od njega nema koristi. A, kao drugo, znam ga licno. Momka su otjerali iz Karlsruhea, Hoffenheima i iz VFB-a jer je zesca budala i bio pijanica sa svojih 15-16 godina. Nemoj me shvatit pogresno, momak je talenat, ali to sto nece da mrdne guzicom mi nije nikakvo cudo.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 feb 2013, 19:34

Medo10 je napisao/la:
Nope.
Ili naprimjer Sead Kolasinac koji ima Njemacko drzavljanstvo. Koji zaradjuje 200.000 eura godisnje i nema vremena da iskoristi jedan slobodan dan da doleti do Bosne da sredi papire ili da barem pokrene proceduru. On toliko voli Bosnu i gaji tolike simpatije prema lijepoj nasoj da on ne moze naci jedan dan, od 365, da mrdne stvar sa mrtve tacke. Da Bog da on bio najbolji lijevi bek na svijetu, al' sve dok je on Svabo, sto i jeste, od njega nema koristi. A, kao drugo, znam ga licno. Momka su otjerali iz Karlsruhea, Hoffenheima i iz VFB-a jer je zesca budala i bio pijanica sa svojih 15-16 godina. Nemoj me shvatit pogresno, momak je talenat, ali to sto nece da mrdne guzicom mi nije nikakvo cudo.
Moje je misljenje da rjesavanje papira, treba prvenstveno da bude odgovornost ljudi iz saveza, naravno uz odredjene aktivnosti i angazman samih igraca...
Pravda za Papeta!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 feb 2013, 19:34

Ili ovako, da prevedem, da se lakse shvati:

Novinar: "Gospodine Susicu. Dali ste gledali utakmicu Champions League u kojoj je nastupao potencijalni BiH reprezentativac i time jedini Bosanac u CL? Momak sa 19 godina, koji je vec igrao protiv Robbena i Drogbe. Koji je imao povjerenje Huub Stevensa, pa sadasnjeg trenera Schalke, tako i selektora U19 i U20 Njemacke, koji je cak odusevio jednog Sammera potencijalnog selektora iste te seniorske reprezentacije? Taj momak se cak neki dan izjasnio da bi zelio igrati za BiH, ako ga vi zelite u A reprezentaciju. Vas kolega Jagodic je izjavio da samo ceka na vas poziv."

Susic:
Nisam. Gledo sam Barcu (boli me ku*ac).

Nemojte se ljutiti samo se malo salim. :D

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 feb 2013, 19:36

justice80 je napisao/la:Mada,Kolasinac je kolosalno pojacanje. Njega kada vide protivnicki igraci,odmah se prepadnu.Trebalo bi upariti Kolasinca i Lescotta. :D
Jeste, i trebaju da ga se plase, mali je PitBull!

PitBull Bosanskih korijena koji treba bez ikakve garancije podvuci crtu ispod svega sto je do sada stekao u Njemackoj (kapiten U20 Njemacke, Liga Sampiona, igranje u Bundesligi) i vec jednom krenuti u sredivanje papira, jer zaista, Susic je izjavio preko medija sta i kako se treba postupati da bi se dobio poziv. Susu je zapravo potvrdio upravo ono sto sam ja stranicu ispred o njemu i njegovom problemu u shvatanju pricao. Covijek jednostavno ne shvata i kraj price.

Zar je to tako tesko odreci se svega sto si postigao u Njemackoj bez ikakve garancije u buducnosti i srediti vise te papire i postati konacno Bosanac :lol: .???

Ja se ne ljutim na malog Seferovica ni trunke, dobijo momak konkretan poziv (nakon vjerovatno konkretnog razgovora u cetiri oka) selekcije Svicarske i prihvatio. Sa druge strane imao je selektora Susica, koji ne zna ni broj telefona svoje zene a kamoli nekog Seferovica. I vi se zaista ljutite na tu djecu a ne vidite propuste selektora i saveza?
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 22 feb 2013, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 feb 2013, 19:37

Principatus je napisao/la:Ili ovako, da prevedem, da se lakse shvati:

Novinar: "Gospodine Susicu. Dali ste gledali utakmicu Champions League u kojoj je nastupao potencijalni BiH reprezentativac i time jedini Bosanac u CL? Momak sa 19 godina, koji je vec igrao protiv Robbena i Drogbe. Koji je imao povjerenje Huub Stevensa, pa sadasnjeg trenera Schalke, tako i selektora U19 i U20 Njemacke, koji je cak odusevio jednog Sammera potencijalnog selektora iste te seniorske reprezentacije? Taj momak se cak neki dan izjasnio da bi zelio igrati za BiH, ako ga vi zelite u A reprezentaciju. Vas kolega Jagodic je izjavio da samo ceka na vas poziv."

Susic:
Nisam. Gledo sam Barcu (boli me ku*ac).

Nemojte se ljutiti samo se malo salim. :D
Zahvaljujuci Papetovim izjavama, moje misljenje o njegovom stavu nije previse daleko od ovoga... :?
Pravda za Papeta!

Medo10
Kontakt:

Post Postao/la Medo10 » 22 feb 2013, 19:38

Dufresne je napisao/la:
Moje je misljenje da rjesavanje papira, treba prvenstveno da bude odgovornost ljudi iz saveza, naravno uz odredjene aktivnosti i angazman samih igraca...
Apsolutno se slazem, al' za to je potrebno da igrac pokrene stvar! Molim te reci mi u kojoj je to drzavi dozvoljeno da neko, u ime punoljetne osobe, mijenja podatke, drzavljanstvo, itd?

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 feb 2013, 19:39

DonCorleone je napisao/la:
justice80 je napisao/la:Mada,Kolasinac je kolosalno pojacanje. Njega kada vide protivnicki igraci,odmah se prepadnu.Trebalo bi upariti Kolasinca i Lescotta. :D
Jeste, i trebaju da ga se plase, mali je PitBull!

PitBull Bosanskih korijena koji treba bez ikakve garancije podvuci crtu ispod svega sto je do sada stekao u Njemackoj (kapiten U20 Njemacke, Liga Sampiona, igranje u Bundesligi) i vec jednom krenuti u sredivanje papira, jer zaista, Susic je izjavio preko medija sta i kako se treba postupati da bi se dobio poziv. Susu je zapravo potvrdio upravo ono sto sam ja stranicu ispred o njemu i njegovom problemu u shvatanju pricao. Covijek jednostavno ne shvata i kraj price.

Zar je to tako tesko odreci se svega sto si postigao u Njemackoj bez ikakve garancije u buducnosti i srediti vise te papire i postati konacno Bosanac :lol: .???

Ja se ne ljutim na malog Seferovica ni trunke, dobijo momak konkretan poziv (nakon vjerovatno konkretnog razgovora u cetiri oka) selekcije Svicarske i prihvatio. Sa druge strane imao je selektora Susica, koji ne zna ni broj telefona svoje zene a kamoli nekog Seferovica. I vi se zaista ljutite na tu djecu a ne vidite propuste selektora i saveza?
To je produkt sandzacko-heregovacke veze, zamisli u koju mrcinu ce to cudo izrasti... :lol:
Pravda za Papeta!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 22 feb 2013, 19:40

Ah da, sa Misimovicem se takoder jos nije cuo...svakako je utakmica tek za mjesec dana. Cirkus ba.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 22 feb 2013, 19:42, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 feb 2013, 19:41

Medo10 je napisao/la:A, kao drugo, znam ga licno. Momka su otjerali iz Karlsruhea, Hoffenheima i iz VFB-a jer je zesca budala i bio pijanica sa svojih 15-16 godina. Nemoj me shvatit pogresno, momak je talenat, ali to sto nece da mrdne guzicom mi nije nikakvo cudo.
Sve vec objasnjeno ovo gore zbog Ljubljane. To ti kazem. Nema 10 puta jedno te isto objasnjavati.
Idi nazad pa potrazi.

Ovo sto ga ti "licno" poznajes.
"Licno" si ti malo citao po TM, gdje su se salili na njegov racun koliko je mogao popiti.

Jeste, zato sto je budala, neradnik i pijandura, je ovako mlad napredovao u svojoj karijeri, kako u klubu tako u jednoj od najacih reprezentacija svijeta. A Vrsajevic koji u Ceskoj nije uspio je vrsni radnik i talenat i ima mjesta. I patrijota S. Vranjes aka Rivaldo, aka "ruka ruci nismo Turci".

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 22 feb 2013, 19:43

Medo10 je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
Apsolutno se slazem, al' za to je potrebno da igrac pokrene stvar! Molim te reci mi u kojoj je to drzavi dozvoljeno da neko, u ime punoljetne osobe, mijenja podatke, drzavljanstvo, itd?
Slazem se i sa tim, zato kazem odgovornost imaju i sami igraci....

Ali o cemu ja treba da razmisljam, kad Pape danas govori, situacija sa Kolasincem je upotpunosti jasna tj. Kad dodjes sa stosom dokumenata, onda mozemo pricati... I kad cujem takvu izjavu, da budem iskren, ja cisto sumnjam da je momka iko nazvao iz NSBiH i rekao, hajd sine da rjesis te papire.... Mozda i grijesim, ali takav dojam imam...
Pravda za Papeta!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: greenwood, RacioEmocionalan i 22 gosta.