ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

samosarajvo
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la samosarajvo » 03 jan 2014, 23:04

MaGiCa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Pošteno, zar ne?
Poshteno.
Kamo srece da su podloge ostale na nivou sa sredine 2000ih, druga bi se pesma pevala.
Kamo srece da su Turci bili crnci...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jan 2014, 23:11

samosarajvo je napisao/la:
Kamo srece da su Turci bili crnci...
Kamo srece da imas malo vise sive mase u glavi...
Mozda bi ti neke stvari bile jasnije, ne :?: :roll:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 jan 2014, 02:02

Tek sad pogledah treci set.Par strasnih forehanda Nadala.Bude li to malo konstantnije havarija ce biti :D

A sto se tice podloge, kolko god je ubrzali brza od US-a,Montreala i Cincinatia sumnjam da ce biti...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 jan 2014, 13:09

Craig Tiley, better known as the tournament director of the australian open, has been one of the biggest proponents of speeding up the courts over the past few years. "It seems the surfaces are all too similar these days and while repeat winners and big names are great for tv and tournaments we also have to think about the future of the game. These guys novak, nadal, federer, murray aren't going to be around in the next 4-5 years and I along with many on the atp feel that the game needs variety for new stars to emerge. Tiley also addresses the aussie open having a new identity going forward. "You know its gotten to the point where some have called our court "blue clay" and thats not at all what we want to be known for. We started to speed up the courts last year and even more so this year as has been evident at brisbane. The new balls have also quickened up the game and we feel this is something that will really distinguish the australian open going forward and we're excited to see new faces and future challengers emerge"
Konačno neko ko zdravo razmišlja. 8-)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jan 2014, 13:17

formance je napisao/la: Konačno neko ko zdravo razmišlja. 8-)
You know its gotten to the point where some have called our court "blue clay" and thats not at all what we want to be known for
Jos samo da oni sto se ponose emeraldclay-podlogama u IW i Miamiju to shvate, pa da se prenese i na Montreal, USO i tako redom do WTFa. ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jan 2014, 13:58

Sviđa mi se to, jer onda neće biti opravdanja za buduću Rafinu dominaciju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jan 2014, 14:10

Virtu4l je napisao/la:Sviđa mi se to, jer onda neće biti opravdanja za buduću Rafinu dominaciju.
Naravno da ih biti opravdanja, jer te dominacije ne moze da bude ako su podloge brze.
Klin se klinom izbija. ;)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 jan 2014, 14:35

Virtu4l je napisao/la:Sviđa mi se to, jer onda neće biti opravdanja za buduću Rafinu dominaciju.
Hahah koji si ti brat .. :D :D legendaran si

Ko sto rekoh, brzi od US-a sumnjam da ce biti, mozda ga izjednace za pocetak pa kasnje nekad da se i US ubrza da bi se sve opet vratilo u ravnotezu.
A vidjeli smo dominaciju u Americi ... :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jan 2014, 15:01

MaGiCa je napisao/la:
Naravno da ih biti opravdanja, jer te dominacije ne moze da bude ako su podloge brze.
Klin se klinom izbija. ;)
Ja bih već počeo pripremati plan b da sam na tvom mjestu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

KiaKaha
Kontakt:

Post Postao/la KiaKaha » 04 jan 2014, 15:55

Na ovom podforumu nista novo,degradiranje Nadalovih vrlina,dostignuca i nacina igra all the time. :roll:
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 04 jan 2014, 16:24

krenuo je nadal kako treba, na sta ce sve na kraju izaci ostaje da vidimo
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jan 2014, 16:27

Virtu4l je napisao/la:
Ja bih već počeo pripremati plan b da sam na tvom mjestu.

slika

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 04 jan 2014, 16:35

trenutno monfils ne moze meda protiv nadala i to blago receno

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 04 jan 2014, 16:35

Gdje su oni sto su najavljivali pobjedu Monfilsa,pitanje je hoceli gema uzeti :lol: :lol: :lol:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 jan 2014, 16:41

samosarajvo je napisao/la:A sto se tice podloge, kolko god je ubrzali brza od US-a,Montreala i Cincinatia sumnjam da ce biti...
samosarajvo je napisao/la:Ko sto rekoh, brzi od US-a sumnjam da ce biti
US Open brz!? Reci da se šališ. :roll:

Btw, Thumb up za Craiga Tileyja. ;) Pametan čovjek zna da usporavanje i homogenizacija podloga nije dugoročno isplativo rješenje.

Što se tiče Rafe, on igra toplo-hlado. Jedan meč odigra slabije, drugi već briljira. Uz to ostvaruje pobjede. Ništa strašno za mečeve protiv slabijih, ali protiv Djokovica, Murrayja ( :?: ), Del Potra i eventualno Federera (ako, i samo ako, podloge budu znatno ubrzane) neće ići tako glatko. Uostalom, vidjeće se o čemu govorim.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 04 jan 2014, 16:49

vraca se crni :mrgreen:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 jan 2014, 16:57

Claus je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:A sto se tice podloge, kolko god je ubrzali brza od US-a,Montreala i Cincinatia sumnjam da ce biti...

Btw, Thumb up za Craiga Tileyja. ;) Pametan čovjek zna da usporavanje i homogenizacija podloga nije dugoročno isplativo rješenje.

Što se tiče Rafe, on igra toplo-hlado. Jedan meč odigra slabije, drugi već briljira. Uz to ostvaruje pobjede. Ništa strašno za mečeve protiv slabijih, ali protiv Djokovica, Murrayja ( :?: ), Del Potra i eventualno Federera (ako, i samo ako, podloge budu znatno ubrzane) neće ići tako glatko. Uostalom, vidjeće se o čemu govorim.
ne izvrci mi rijeci, uso mozda nije kao sto je nekad bio ali je brzi od australije 100%, koju i ako ubrzaju sumnjam da ce bit brza od usa, razumjes?

bolji monf nego u prvom setu al je brejk na guze dobio, 3 greske rafe od kojih su 2 bile bas nekaakteristicne

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 jan 2014, 17:07

samosarajvo je napisao/la:
Claus je napisao/la:

ne izvrci mi rijeci, uso mozda nije kao sto je nekad bio ali je brzi od australije 100%, koju i ako ubrzaju sumnjam da ce bit brza od usa, razumjes?

bolji monf nego u prvom setu al je brejk na guze dobio, 3 greske rafe od kojih su 2 bile bas nekaakteristicne
Pa dovoljno je malo (podvlačim, "malo") ubrzati AO da bi bio brži od nikad sporijeg USO. Naravno, to se neće desiti zbog politike ATP-a i organizatora (postavljanjem sadašnje podloge su naznačili kakav turnir žele u budućnosti).

Inače, ništa ne izvrćem. Sam si stavio US Open u kontekst s Montrealom i Cincinnatijem, što je nespojivo. Jedina zajednička stvar je što se igraju na HC-u i na istom kontinentu.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 jan 2014, 17:11

a ako ga budu ubrzavali sumnjam da ce to uraditi toliko da bude brzi od usa, a pitanje je hoce li uopste

a eto te turnira sam svrstao jer su jedan za drugim,pokazao je da moze igrat na svakoj podlozi

jao kakvi udarci za rebrejk :O

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 04 jan 2014, 17:21

Uopće ne spominjem Nadala, niti sporim da je većini začepio usta i dokazao da može dominirati i na za njega najnepogodnijem tipu podloge (odnosno HC-a). Akcent je bio na brzini US Opena, i ti si to shvatio, no valjda smijem ispraviti "krivi navod" i razdvojiti nešto se, opet na žalost, ne bi smjelo razdvajati (takmičari se na brzom HC-u pripremaju za nešto između medium i slow HC-a).

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.