FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

barca_87
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la barca_87 » 22 apr 2015, 01:02

Ibrahimović: "Barcelona je pobijedila jer su najbolja ekipa na svijetu i imaju najboljeg igrača ikada."

slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 22 apr 2015, 01:12

Ne može Zlatan očima svoje bivše saigrače. :kafa:

"Awesome Barça match today! Get ready for the semifinals!! Shak"
slika
I naša snaha uživala u tekmi. :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 apr 2015, 01:24

Neymar: "Prvi gol? Iniesta je imao fantastičan prodor. On mi je bukvalno namjestio gol, ja sam imao lakši zadatak."
"Odigrali smo sjajnu utakmicu, kao onu u Parizu. Sretan sam što sam pomogao ekipi i sretan sam zbog golova. Moramo ovako nastaviti."

Andres Iniesta: "To što smo se u posljednjih 10 godina osam puta plasirali u polufinale Lige prvaka je impresivno. To govori nešto o ovoj ekipi. Sada moramo nastaviti raditi i pokušati se plasirati u finale."
"Vratio sam se? Nikad nisam ni otišao..."

Luis Enrique: "Drago mi je zbog toga što je Bayern prošao dalje, Pep je moj prijatelj, a i mnogi su ih otpisivali već nakon prve utakmice. Vidjeti ćemo što će nam ždrijeb donijeti."
"Naš pressing je bio gotovo savršen večeras. Da to napraviš, trebaju svi igrači sudjelovati."
"Iniestu sam zamijenio jer se vratio nakon ozljede. Htjeli smo izbjeći bilo kakav rizik dok su stvari još izgledale dobro."

Laurent Blanc (trener PSG-a): "Htjeli smo igrati bolju utakmicu, ali Barcelona to nije dopustila. Zaslužili su da se kvalificiraju dalje."

Ibrahimović: "Barcelona je pobijedila jer su najbolja ekipa na svijetu i imaju najboljeg igrača ikada."

Edinson Cavani: "Čestitke Barceloni, jednostavno su bili bolji i učinili su ono što su trebali učiniti. Oni bi mogli otići daleko."

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 22 apr 2015, 02:30

Poslije Mesija najbolji napadač trenutno na svijetu
[youtube][/youtube]

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 apr 2015, 02:44

MisterGuardiola je napisao/la:Poslije Mesija najbolji napadač trenutno na svijetu
[youtube][/youtube]
:mrgreen: da ne pretjerujemo previše - još ce on morati pure pojesti u Barci da dostigne status Inieste, Xavija, Mascherana, Busquetsa, Piquea ;)

Ali i da ga pohvalimo, to jest da ga ne ureknemo - igra sjajno u LP i ima generalno vrlo dobru sezonu :thumbup: :tokralju: napredak u odnosu na prvu sezonu je ogroman :thumbup: namece se opasno kao bitan covjek u Barci, iako je još uvijek vrlo mlad....iz dana u dan pokazuje da ne želi biti samo jedan od "vodonoša" Messiju, kakvih je vec bilo - vec želi stopama svojih zemljaka koji su ranije igrali u Barci i ostavili svoj pečat u Blaugrani (Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho)
Da kucnem u drvo, samo neka nastavi :thumbup: još kad bi Lucho iz njega izbacio ona jogo bonito brazilska sranja, kad bi ga uozbiljio igracki - da bude fokusiran kao npr. Messi ili Suarez - bio bi sigurna opklada za Zlatnu Loptu u narednih par godina.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 apr 2015, 03:05

let3 je napisao/la: Bilo bi 9/10 polufinala u LP, da nismo lani naletili na Cholovu družinu....a i tada nam je falio jedan gol.
Nemoj ovih priča, nemoj bgt. Kao fol bili su blizu samo jedan gol im je falio, jest al u q.

Atletico ih je rasuo u drugoj utakmici jednakao kao i Bayern 2013. samo što su imali mnogo manje sreće od njih. Mnogo bliže je bilo 4:0 za Atletico nego taj "samo jedan gol" Barce.

I hvala im na tom razbijanju, jedan je od glavnih razloga zašto ove godine gledamo 10 puta bolju ekipu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 apr 2015, 03:09

Donnie Darko je napisao/la:
let3 je napisao/la: Bilo bi 9/10 polufinala u LP, da nismo lani naletili na Cholovu družinu....a i tada nam je falio jedan gol.
Nemoj ovih priča, nemoj bgt. Kao fol bili su blizu samo jedan gol im je falio, jest al u q.

Atletico ih je rasuo u drugoj utakmici jednakao kao i Bayern 2013. samo što su imali mnogo manje sreće od njih. Mnogo bliže je bilo 4:0 za Atletico nego taj "samo jedan gol" Barce.

I hvala im na tom razbijanju, jedan je od glavnih razloga zašto ove godine gledamo 10 puta bolju ekipu.
pa ja i ne sporim to, slažem se s tobom apsolutno u tome...ali je cinjenica da nam je u rezultatskom smislu falio jedan gol za polufinala :mrgreen: jbg, to su fakti :P
a znaš i sam koliko je odigrano utakmica u kojem je slabiji prolazio dalje, i to nezasluženo.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 22 apr 2015, 03:21

Gleaj ti te luđačke kontrole lopte u driblingu by Marco Veratti i na kraju taj pas za Mattuidija :tokralju:

" onclick="window.open(this.href);return false;

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 apr 2015, 03:36

Rajaz je napisao/la:Gleaj ti te luđačke kontrole lopte u driblingu by Marco Veratti i na kraju taj pas za Mattuidija :tokralju:

Momak je mina :thumbup: strašan igrac, to odavno govorimo
Ali ne treba više pisati o njemu ovdje, samo se bezveze sjebavamo ...nema ništa od braka između njega i Barce.
On im je zlatna koka i glavni igrac sredine, bez njega su parižani znacajno slabiji. Zato ga i ne daju....ne bi ni ja da sam na njihovom mjestu :mrgreen:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 22 apr 2015, 03:44

let3 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:Gleaj ti te luđačke kontrole lopte u driblingu by Marco Veratti i na kraju taj pas za Mattuidija :tokralju:

Momak je mina :thumbup: strašan igrac, to odavno govorimo
Ali ne treba više pisati o njemu ovdje, samo se bezveze sjebavamo ...nema ništa od braka između njega i Barce.
On im je zlatna koka i glavni igrac sredine, bez njega su parižani znacajno slabiji. Zato ga i ne daju....ne bi ni ja da sam na njihovom mjestu :mrgreen:
I na sve to igra gotovo perfektnu defanzivu, toliko dobru da pojedini stoperi izgledaju smiješno u usporedbi s njim :tokralju:
Po izjavama agenta mu i njega samog neće nigdje ovo ljeto, što bi moglo biti i dobro u neku ruku budući da Barca ima ban a ostankom otklanja bilo kakvu mogućnost prelaska u drugi klub. Ako tako ostane nadam se da će ga uprava ( bilo sadašnja ili novoizabrana ) svim silama pokušati dovesti na zimu ili sljedeće ljeto, nebitno. Idol mu je Messi :mrgreen:

Zamisli ti sam vezu: Veratti-Busquets-Iniesta :crazy:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 apr 2015, 03:57

Iniesta je veceras pokazao da može kad hoce :!: e zato sam posebno ljut na njega :x
Ona njegova genijalnost koja je na razini Zinedina ili Laudrupa je isplivala veceras u punom sjaju, ali gdje je takav Iniesta u zadnje skoro dvije godine :?:
On baš kao da bira sebi utakmice :evil: pizdim zbog toga....shvatam da je osvojio sve živo u karijeri, da ga boli q, da možda više nema motiva kao nekad kad je bio mlađi da se dokazuje nekome, pa i godine cine svoje, sve to stoji - ali majku mu može odigrati bar 10-tak ovakvih utakmica godišnje u svim takmicenjima....nema 60 godina i išijas.

Moram pohvaliti i S.Roberta :thumbup: ako je suditi po utakmici protiv Eibara i ovo veceras - Lucho mu je izgleda našao adekvatnu poziciju...odlicno je zamjenio Busa i pokazao da može biti koristan. Neka od njega napravi solidnog igraca za rotacije tipa Keita, bilo bi odlicno.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 22 apr 2015, 04:09

Naravno da bira, ali nije ni to razlog njegovih loših igara ove sezone.
Pogledaj highlight kontra Ukrajine i vidjećeš starog Iniestu
[youtube][/youtube]
Slažem se za Sergi Roberta, odličan je bio u ovo utakmica što je odigrao, mada realno on je uvijek i bio veliki talenat.
Izgleda da mu odgovara defanzivnija uloga, dinamičan je, brz, jak u duelu, na lopti, dobar passer, taktički potkovan i ima pluća.

Ali pazi sutra vijesti za Pogbu :mrgreen:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 apr 2015, 09:11

barca_87 je napisao/la:Luis Enrique: 42 pobjede u prvih 50 utakmica na klupi FC Barcelone. Najbolji učinak u klupskoj historiji!
slika
Cuj? Pa zar ne znaju bolje strucnjaci sa ss.ba, ko treba da igra i koja je taktika najbolja? Lafo LE da bude upisan kao najbolji, a veze nema, bla bla... :lolno:

Nadam se da ce se pljuvaci posuti pepelom, u vezi igraca i LE koje su omalovazavali kako je pocela sezona, iz utakmice u utakmicu!!!
Za mene je ovo vec uspjesna sezona, eventualni trofeji su samo slag na tortu.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 22 apr 2015, 09:22

Mozes ti macku o rep tu spiku. Za klub poput Barce sezona bez trofeja moze biti samo **** katastrofa, nikako uspjesna sezona.

Raketa sinoc pretrcao preko 12 kilometara. :clap:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 apr 2015, 09:25

messilla je napisao/la:Mozes ti macku o rep tu spiku. Za klub poput Barce sezona bez trofeja moze biti samo **** katastrofa, nikako uspjesna sezona.

Raketa sinoc pretrcao preko 12 kilometara. :clap:
Od svega napisanog ti si za odgovor uzeo samo moje licno misljenje o sezoni?

Nisko je to, nevjernice. Boli sto LE urinira po vama, zar ne? :lol:

UPRAVA NAPOLJE!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 22 apr 2015, 09:34

Zasto bih svrsavao na Luisa? Trenutno ovo sto radi nije nista bolje od rezultata pokojnog Tite sa slabijim timom, o Rijkaardu da ne pricamo.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 apr 2015, 09:39

messilla je napisao/la:Zasto bih svrsavao na Luisa? Trenutno ovo sto radi nije nista bolje od rezultata pokojnog Tite sa slabijim timom, o Rijkaardu da ne pricamo.
:facepalm:

I kada te cinjenice udare u glavu, ti bespotrebno tragas za argumentima koji bi mogli pomoci u tvojoj pogresnoj procjeni. U prvih 50 na klupi, najbolji trener u istoriji kluba. :wave:

UPRAVA NAPOLJE!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 apr 2015, 09:41

Iskreno ne vidim razlog zašto bi se LE tjerao na kraju sezone. Posebno ne ukoliko uhvati (barem) jedan trofej. Ok, prvi dio sezone je bio povuci-potegni, bilo je svega i svačega, nisu čak ni mediji bili naklonjeni ovoj vezi (LE - Barcelona), ali čovjek je istrajao u svemu tome, preokrenuo stvari za 180 stepeni i od neuvjerljive (recimo to tako) Barcelone napravio ekipu koja je možda i najveći favorit da uzme Klempu.

Teško je kada u svlačionici imaš toliko zvijezda. Teško je uspostaviti autoritet. Pa sama Barcelona ima tri alfe u prvih 11. A kako izgleda? Kao da dišu kao jedan. Ovdje se pisalo kako je Messi taj koji je podigao Barcelonu od januara. Istina, Messi je podigao formu i pokazao da je najbolji kojeg je fudbal ikad imao. Ali, zasluge moraju, ma kako to čudno zvučalo, pripasti i treneru. Suarez je pronašao formu, Neymar izgleda mnooooogo bolje negoli je to bio slučaj prethodne godine. Pique se probudio, Mascherano nastavio (ma možda i podigao nivo) sa svojim dobrim partijama. Jedino što nije uspio (pitanje je da l' će to ikome uspjeti, jer po meni je Iniesta gotov igrač. Pod gotov podrazumijevam da neće nikad biti onaj Iniesta koji je plijenio lakoćom igranja) razdrmati Iniestu. I, ne dijelim vaše mišljenje, Iniesta ne bira utakmice. Da bira, bio bi najbolji protiv najboljih. Letio bi terenom. Ne, Iniesta samo bljesne ponekad. Podsjeti na nekadašnjeg Iniestu. A to nema veze sa Enriqueom; pa i za Španiju je odigrao dobro samo kontra Ukrajine.

Druga stvar, ko bi zamijenio Enriquea? Zatim, kakva se poruka šalje svijetu mijenjanjem trenera kao što to radi Sarajevo ili kao što je to onomad radio Moratti sa Interovim trenerima? Mišljenja sam da svako treba ostati barem dvije godine (osim ukoliko se nešto baš loše ne desi, te ekipa izgleda kao momci s termina, a ne profesionalci) u klubu, jer je jedna godina ipak kratak vremenski period da bi se ostvarile sve trenerske zamisli.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 apr 2015, 09:48

Ne razumiju to strucnjaci sa ss.ba, cak stranicu ranije jedan govori kako bi Messi morao odmoriti, da malo razmisli. :urnebes: Da se ne vracamo sta se pisalo o njemu kada je bio bas van forme.
Svaku utakmicu bar po jedan od klasnih igraca dodje na zub, samo bi nesto rotirali i mijenjali. Kada se samo sjetim "hvalospjeva" na racun, Busketsa, Inieste, Neymara, Suareza, Messija i ostalih koji su dosli na udar kritike od pojedinaca, predvodjeni trenerom koji ce ostati upisan u istoriji po 42 pobijede u prvih 50 na klupi. Hej 42 pobijede, malo li je!
LE :bow:

UPRAVA NAPOLJE!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 apr 2015, 10:21

Haj mijenjamo bejla za neymara :pray:
naprijed rejal

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: enobarca i 5 gostiju.