FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

ramiral
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ramiral » 22 apr 2015, 10:35

Jako je ono bilo sinoć. Iniesta bljeskao nebljeskao u svakoj tekmi do kraja može napraviti sličan potez i izbaciti kompletnog protivnika iz tračnica. Trojac naprijed za smrznuti se od hastra, Mascherano k'o pit bull.

Jako je teško ovu ekipu u dvije tekme izbaciti
Vi i Bayern 1/1 favoriti i bilo bi to finale za pamćenje... mada se ja nadam finalu Juve - Barca :cool:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 22 apr 2015, 12:13

Neandertalac je napisao/la:Ne razumiju to strucnjaci sa ss.ba, cak stranicu ranije jedan govori kako bi Messi morao odmoriti, da malo razmisli. :urnebes: Da se ne vracamo sta se pisalo o njemu kada je bio bas van forme.
Svaku utakmicu bar po jedan od klasnih igraca dodje na zub, samo bi nesto rotirali i mijenjali. Kada se samo sjetim "hvalospjeva" na racun, Busketsa, Inieste, Neymara, Suareza, Messija i ostalih koji su dosli na udar kritike od pojedinaca, predvodjeni trenerom koji ce ostati upisan u istoriji po 42 pobijede u prvih 50 na klupi. Hej 42 pobijede, malo li je!
LE :bow:
Sve ok, ali kada god je pokušao glumiti stratega i izmišljati toplu vodu dobio je šamar i svaka ideja mu se vratila u glavu kao bumerang. Od Bernabeua i Mathieua na beku pored zivog Albe, preko Pariza, pa do gluposti u San Sebastianu koji je i bio prekretnica i kap koja je prelila čašu. Ja protiv Luisa Enriquea nemam ništa, čovjek je legenda Barcelone, ali svi vidimo da je taktički tanak kao lizalo.

@Monolog a šta ako je on odlučio otići ?
Zamjena već postoji :mrgreen:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 apr 2015, 12:16

Rajaz je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Ne razumiju to strucnjaci sa ss.ba, cak stranicu ranije jedan govori kako bi Messi morao odmoriti, da malo razmisli. :urnebes: Da se ne vracamo sta se pisalo o njemu kada je bio bas van forme.
Svaku utakmicu bar po jedan od klasnih igraca dodje na zub, samo bi nesto rotirali i mijenjali. Kada se samo sjetim "hvalospjeva" na racun, Busketsa, Inieste, Neymara, Suareza, Messija i ostalih koji su dosli na udar kritike od pojedinaca, predvodjeni trenerom koji ce ostati upisan u istoriji po 42 pobijede u prvih 50 na klupi. Hej 42 pobijede, malo li je!
LE :bow:
Sve ok, ali kada god je pokušao glumiti stratega i izmišljati toplu vodu dobio je šamar i svaka ideja mu se vratila u glavu kao bumerang. Od Bernabeua i Mathieua na beku pored zivog Albe, preko Pariza, pa do gluposti u San Sebastianu koji je i bio prekretnica i kap koja je prelila čašu. Ja protiv Luisa Enriquea nemam ništa, čovjek je legenda Barcelone, ali svi vidimo da je taktički tanak kao lizalo.

@Monolog a šta ako je on odlučio otići ?
Zamjena već postoji :mrgreen:
Tacno. Tanak, nikakav, pokusava glumiti stratega. 50 utakmica, 42 pobijede! Sve ima svoje, ali eto kao sto rekoh, ima vas koji znate bolje!

Edit. Nije da ga sad nesto branim, i meni je par puta zasmetala za mene nelogicna rotacija i postavka, pa sam za razliku od pojedinaca sutio, ali statistika govori kako je on debelo u pravu. I ne samo statistika, kao sto rece Monolog@ iznad, a i ja sam to nekad prije pisao, valjalo je ovu ekipu uklopiti, motivisati stare igrace, zakrpiti rupe koje smo imali u proslim sezonama. Rijetki vide pozitivne pomake, al se zato greske podebljaju maximalno.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 22 apr 2015, 12:23

Pobjede su i počele nakon San Sebastiana i nakon što mu je rečeno da prestane izmišljati toplu vodu i konačno ustali prvih 11. Od tada 19 pobjeda u 20 utakmica, prije toga lutanje, traženje, izmišljanje tople vode.
I naravno da ima i pozitivnih stvari, slobodno se vrati unazad pa ćeš vidjeti da smo i o tome pisali. Fizička sprema je savršena, igrači skoro i da nemaju povreda i na tome mu svaka čast, na tome, na Piqueu i na prekidima. Čovjek je i sam bio takav i sve zna o tome, taktika je problem.
Zadnja izmjena: Rajaz, dana/u 22 apr 2015, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 apr 2015, 12:25

Rajaz je napisao/la:Pobjede su i počele nakon San Sebastiana i nakon što mu je rečeno da prestane izmišljati toplu vodu i konačno ustali prvih 11. Od tada 19 pobjeda u 20 utakmica, prije toga lutanje, traženje, izmišljanje tople vode.
Znaci njegova pamet do San sebastiana, a necija tudja nakon toga. Ma bravo care. :thumbup:
I znas ti tacno kada i sta mu je "receno" :clap:

UPRAVA NAPOLJE!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 22 apr 2015, 12:43

Neandertalac je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:Pobjede su i počele nakon San Sebastiana i nakon što mu je rečeno da prestane izmišljati toplu vodu i konačno ustali prvih 11. Od tada 19 pobjeda u 20 utakmica, prije toga lutanje, traženje, izmišljanje tople vode.
Znaci njegova pamet do San sebastiana, a necija tudja nakon toga. Ma bravo care. :thumbup:
Ne znam jesi li pratio situaciju i čitao izvore, ali nakon San Sebastiana je bila ludnica. Messi ga ja posl'o u pm, Pique isto tako, Bartomeu je bio primoran raspisati izbore i na zahtjev svlačionice otjerani su Mestre i Sabadell a vraćen je Pepe Costa, čovjek omiljen među igračima, ovaj čiko slika .. predsjednik im je zauzvrat tražio zalaganje i da ne diraju Enriquea. Ovi kažu ok, samo bez talasanja. Bartomeu odlazi kod luis Enriquea i kaže mu da će ostati trener, ali da ne izmišlja toplu vodu i da ne glumi stratega. Luis prihvata jer zna da ga ovi igrači mogu napraviti trofejnim trenerom. Progutao je svoj ponos i postigao je dogovor sa igračima.

Ovo nisam izmislio ja, samo prenosim šta se pisalo nakon famoznog San Sebastiana.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 22 apr 2015, 12:52

Rajaz je napisao/la: .. predsjednik im je zauzvrat tražio zalaganje i da ne diraju Enriquea. Ovi kažu ok, samo bez talasanja. Bartomeu odlazi kod luis Enriquea i kaže mu da će ostati trener, ali da ne izmišlja toplu vodu i da ne glumi stratega. Luis prihvata jer zna da ga ovi igrači mogu napraviti trofejnim trenerom. Progutao je svoj ponos i postigao je dogovor sa igračima.

Ovo nisam izmislio ja, samo prenosim šta se pisalo nakon famoznog San Sebastiana.
Ziva istina! Predsjednik rekao igracima da se zalazu? Da ne diraju trenera? LE rekao da ne glumi stratega?
Ziva istina!

Ne moras ni u sve vjerovati, ili vjeruj u ono sto vidis. Statistika je neumoljiva i nikakvi kuloari je nece poljuljati. Vjerovatno jeste bilo svega, kao sto rekosmo valja sve te zvijezde i ega posloziti, ali su rezultati vec sada impresivni. Ali eto nije njegova zasluga.

UPRAVA NAPOLJE!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 22 apr 2015, 12:58

Sveti je napisao/la:Haj mijenjamo bejla za neymara :pray:
Pedro za Velsku ublehu zvuci realnije :kafa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 22 apr 2015, 13:58

Rajaz je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
Ne znam jesi li pratio situaciju i čitao izvore, ali nakon San Sebastiana je bila ludnica. Messi ga ja posl'o u pm, Pique isto tako, Bartomeu je bio primoran raspisati izbore i na zahtjev svlačionice otjerani su Mestre i Sabadell a vraćen je Pepe Costa, čovjek omiljen među igračima, ovaj čiko slika .. predsjednik im je zauzvrat tražio zalaganje i da ne diraju Enriquea. Ovi kažu ok, samo bez talasanja. Bartomeu odlazi kod luis Enriquea i kaže mu da će ostati trener, ali da ne izmišlja toplu vodu i da ne glumi stratega. Luis prihvata jer zna da ga ovi igrači mogu napraviti trofejnim trenerom. Progutao je svoj ponos i postigao je dogovor sa igračima.

rajaz ovo je sve u rangu magazina svet ,tee fola insajderske vijesti.pusti to ba,bilo je carki izmedju lucha i mesiija i to je to malo,nije to kako ti to vidis,preuvelicavali su mediji previae to,ti vjerujes svemu jbt, ta utqkmica je zainatila igrace i strucni stab ,vidilo se gdje se grijesilo i ujedinjeniji au od tad. Mislim smijesno je povjerovat barto doso luchu ostaces trener al nemoj glumit stratega,mislim sta koji q barto ima sa tim. Uglsvnom sve je to preuvelicano standardno ko uvijek u spaniji.Lucho za sad odrasjuje dobbar posao ,i dalje zna nekad ofulat postavku ko protiv valencije al eto i tu glumi stratwga a barto mu reko u januaru da nw moze :mrgreen::D.i ti svemu povjerujes ,treba nekad realno pogledat stvari.lik kakkv je da mu je tako receno otkaz bi dao odma ,nije ni on siso vesla da ima svezane ruke i da radi ko trener. I on je uvidio da je dosta sa rotacijama da je vrijeme da igra prva postava vwcinu.al et ispade upravu onoliko sto je rotiro sad igraci ko nikad svjezi na kraju sezone.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 22 apr 2015, 16:22

[youtube][/youtube]
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 apr 2015, 16:34

ove price su uglavnom medijske izmisljotine i preuvelicavanja, valja popuniti stranice i prodati novine, ne treba se na to obazirati

enrike ima ulogu u svemu, u dobrom i losem, priroda trenerskog posla je i takva, imao je gresaka nekih, medjutim nadolazi covjek, uspio je naci sastav i igru i sad sve to izgleda sjajno, u trenutku kad je preuzeo klub nije bilo tako ni iz bliza, svi smo govorili kako cemo u sezonu sa mrtvim alvesom, iniestom,pedrom, nedovoljno kvalitetnim rakiticem, smijesnim korozijom, neozbiljnim pikeom i neymarom, starim xavijem, suspendovanim suarezom...

sad vidimo da se sve poslozilo, i tom slaganju i preslaganju bilo je svega, no ono sto je najvaznije, nismo ispali iz trke za ligu, kup i ligu prvaka, cak stavise, dviej titule su pred vratima, liga prvaka je vrlo blizu, evo objektivni ljudi koji ne navijaju za nas, ponovo nas proglasavaju favoritom za ligu prvaka, a ko je u to vjerovao na pocetku sezone

sjecamo se kako smo bili pesimisti sa sastavom, a sad je situacija sledeca

golmani, obojica, odlicni, i vise nego pojacanja se pokazali, ne zna se koji je bolji

alves se malo trznuo, nije ko u najboljim danima, al nije ni los ko prosle sezone, cak stavise najbitnije utakmice uglavnom odigra dobro,

pike za neprepoznati, bekenbauerski igra, vratio se iz mrtvih i uz poneku budalastinu opet je top svjetski stoper,

maskerano kao sto se i ocekivalo, beton, kako stari sve i bolji i bolji

alba standardno dobar, nema se sta prigovoriti, samo pohvale

sergio kao i pike, vratio se u zivot, zaista odlicno igra

raketa, trebalo mu je neko vrijeme, medjutim pokazao se kao odlicno pojacanje, jedan od kljucnih ljudi, sjajno se uklopio, dosta radi za ekipu, veliki radnik, uz odlicnu tehniku, sasvim zasluzeno prvotimac i ni sam nisam vjerovao da ce se ovako dobro uklopiti

iniesta, bio mrtav skoro, polakao dizao formu, sad je cini se konacno nadosao kad najvise treba, ocekujem od njega da bude jedan od lidera i da do kraja sezone bude konstantno dobar jer njegova uloga je jedna od presudnih

neymar, puno se uozbiljio i napradovao, igracina vec sad, a moze i bolje, sjajan u ovoj sezoni

suarez, nakon dugotrajne suspenzije bilo je upitno kakav ce se vratiti, jos u novom klubu gdje se mnogi veliki napadaci i nisu pokazali, i suki se brzo uklopio, odlicne igre, sve bolji i bolji, pokazuje da je pojacanje kakvo smo godinama trazili, igracina

messi, vratio se u staru opaku formu, promjena pozicije kod novog trenera ocigledno godila, najbolji igrac svih vremena ove sezone u optimalnoj formi, ne najboljoj mogucoj, moze i bolje, ocekujem da ubaci u turbo mod i da do kraja sezone bude kao onaj iz najboljih dana

prvi tim je odlican dakle, sve se to dobro uigralo i zaista djelujemo opako, rezerve su nam slabija strana, tu dolazi do izrazaja losa transfer politika, mada ima i tu solidnih rjesenja, korozija i vise nego solidan, bartra moze proci, adriano onako da popuni prazninu kad zatreba, xavi da smiri kad zatreba, pedro da trci.. enrike je uspio roticaijama odrzati ekipu svjezu, ovi koji su zamjene iako nema nekog sad velikog kvaliteta su pomogli, imali smo i srece s povredama, nadam se samo da se vise necemo uzdati u to nego da cemo prvom prilikom ojacati tim kako valja, kvalitetom i sirinom
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 apr 2015, 16:42

Kako bi dobro došao Thiago da u onih mjesec dana koliko je zdrav pravi ozbiljnu konkurenciju Iniesti. Možda bi ga i češće gledali ovakvog.

Burazer mu, još uvijek, nije taj nivo.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 apr 2015, 16:49

Donnie Darko je napisao/la:Kako bi dobro došao Thiago da u onih mjesec dana koliko je zdrav pravi ozbiljnu konkurenciju Iniesti. Možda bi ga i češće gledali ovakvog.

Burazer mu, još uvijek, nije taj nivo.
eh kad se sjetim, kako sam bio protiv dolaska cesca iz arsenala, bas zbog tiaga, tad je bio u naponu snage u periodu kad se lomilo hoce li biti igracina ili onako tek potencijal

tu je pep napravio najvecu gresku, tada je tiago trebao biti prva zamjena iniesti i xaviju i naigrao bi se, dolaskom cesca postao je tek druga zamjena i nije bilo mjesta za napredak, no imao je i on svojih musica, ne treba zaliti sto je otisao, vidjecemo sta ce biti od njega, ja nesto sumnjam da ce biti ikad igracina, propustena je prilika da mu se da prostor kad je najvise napredovao, kasnije i u bayernu se nije naigrao, ne znam, nekako sam skeptican u vezi s njim, mada volio bi da izraste u igracinu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 22 apr 2015, 16:56

Neandertalac je napisao/la: :facepalm:

I kada te cinjenice udare u glavu, ti bespotrebno tragas za argumentima koji bi mogli pomoci u tvojoj pogresnoj procjeni. U prvih 50 na klupi, najbolji trener u istoriji kluba. :wave:
Yebene li cinjenice :rol: Najbolji trener u historiji kluba u prvih 50 utakmica. Cekaj da svrsim. :urnebes:
To je ono isto kaze bio dvije sedmice najbolji student na fakultetu. :rol:

Ja te pitam kakve koristi ako sad sve zajebe i ispusi sve trofeje? Hoce li biti bitna cinjenica da je najbolji trener u historiji kluba u prvih 50 tekmi. Mani se glupe price. Covjeka se kritikovalo kad je realno srao ko grlica i drko sa postavom.

Sacekati razvoj situacije pa cemo i pohvaliti covjeka. Nije nikakav problem.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 22 apr 2015, 17:26

Messi.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 22 apr 2015, 18:44

Rutinsko odrađivanje posla u sinoćnjoj tekmi, sa nekim nonšalancijama u drugom poluvremenu. Bitno je da se nismo previše potrošili, mada mi je Messi lipsao, što se vidilo na onom prodoru kad ga Luiz stiže i poslije kada je pustio Maxvella na centaršut. Bravo za prodor Inieste i centaršut Alvesa (bolje centrira lijevom nego desnom) i bravo za Neya koji se vraća u pravom trenutku. Sad idemo "kraljevima Katalonije", gdje će biti dosta zeznuto. Ako to prođemo i Getafe odradimo kući, Madrid će već zijaniti negdje siguran sam i to bi bilo to. Što se tiče LP, kažu da sam dobar prorok pa kazaću da će nas Juve zapasti u polufinalu a bavarci u Berlinu :mrgreen:
Mes Que Un Club

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 22 apr 2015, 19:34

@barca_87 moguće, ja prenosim kako su pisali španski mediji, znaš onu gdje ima dima ima i vatre.
Kako koji q Bartomeu ima s tim ? Pa on ga je doveo, Enrique je njegov trener i od njega mu zavisi fotelja. Što je odma nakon toga raspisao vanredne izbore ?
Zašto je otpušten psiholog iz Luisovog tima ? ( imamo priznanja Piquea, Suareza, Mathieua da ovaj nema tu komunikaciju s igračima i da drži distancu ).
Zašto nikada poslije San Sebastiana nismo gledali Haddadija, Sandra i ostale ?

Sjećaš se šta je pisao Xavi Torres za tv3 ?
Xavi Torres TV3: Meeting Bartomeu-Messi yesterday after the game against Elche. The President made clear that he is on Messi's side in the war with Luis Enrique. Bartomeu is not looking for a sporting director, but a coach to replace Luis Enrique on the bench.
Eh sad ako laže Xavi Torres lažem i ja.

Dalje, otpustili su Zubizaretu s kojim je Enrique imao jaranski odnos.
I kako Luis neki dan odgovara na pitanje novinara ''kako birate koji golman će braniti'' ?
''Vrlo jednostavno, imam 2 odlična golmana koje mi je doveo Zubizareta''.

I eo za kraj naslovnica Sporta iz tog perioda, ultimatum Messija, znaš španski.
slika
Sve to se desilo nakon San Sebastiana, mnogo neodgovorenih pitanja, priča, sumnji i čega sve ne.
Ali treba ga pustiti naravno, zasad mu igre i rezultati idu u prilog, mnogo je i pozitivnih stvari donio, ali da se ne ponavljam sad, ovdje ću stat.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 22 apr 2015, 19:48

Rajaz je napisao/la:@barca_87 moguće, ja prenosim kako su pisali španski mediji, znaš onu gdje ima dima ima i vatre.
Kako koji q Bartomeu ima s tim ? Pa on ga je doveo, Enrique je njegov trener i od njega mu zavisi fotelja. Što je odma nakon toga raspisao vanredne izbore ?
Zašto je otpušten psiholog iz Luisovog tima ? ( imamo priznanja Piquea, Suareza, Mathieua da ovaj nema tu komunikaciju s igračima i da drži distancu ).
Zašto nikada poslije San Sebastiana nismo gledali Haddadija, Sandra i ostale ?

Sjećaš se šta je pisao Xavi Torres za tv3 ?
Xavi Torres TV3: Meeting Bartomeu-Messi yesterday after the game against Elche. The President made clear that he is on Messi's side in the war with Luis Enrique. Bartomeu is not looking for a sporting director, but a coach to replace Luis Enrique on the bench.
Eh sad ako laže Xavi Torres lažem i ja.

Dalje, otpustili su Zubizaretu s kojim je Enrique imao jaranski odnos.
I kako Luis neki dan odgovara na pitanje novinara ''kako birate koji golman će braniti'' ?
''Vrlo jednostavno, imam 2 odlična golmana koje mi je doveo Zubizareta''.

I eo za kraj naslovnica Sporta iz tog perioda, ultimatum Messija, znaš španski.
slika
Sve to se desilo nakon San Sebastiana, mnogo neodgovorenih pitanja, priča, sumnji i čega sve ne.
Ali treba ga pustiti naravno, zasad mu igre i rezultati idu u prilog, mnogo je i pozitivnih stvari donio, ali da se ne ponavljam sad, ovdje ću stat.
pisalo se i da je messi diktaror koji je izbacio ibrahimovica a ibra se sa njim grli i izjavljuje da je najbolji ikada ,ti isti mediji su pisali da je otjeran ibra ovo ono.spanci vole senzacionalizam jedva docekaju ovakve neke ko bure pa onda da izadju u svim svjetskim medijima (sport pise messi trazi ultimatum,znas sta to bude u svijetskim medijm i koja je to reklama za list) ,sta su sve sport i mundo pisali mogu se knjige provala pisat zato to nista ne predstavlja sta se pise ,ubodu nesto a onda kasnije preuvelicaju da ga ****
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 apr 2015, 20:38

Ja nikad necu biti za Enriquea, taman da sutra uzme titulu :!: ...ali dobro, ko sam ja, niko i ništa.
E ako uzme LP (u šta sumnjam da je sposoban), onda ga necu prozivati....bar to necu.

Svaka njemu cast, bio je odlican igrac i legenda Barce - ali kao trener :puke:
Jer ovo nije fudbal u kojem uživamo :nene: ....svaki navijac Barce prvo gleda kakav se fudbal igra, pa tek onda titule...inace bi navijao za Real Madrid.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 22 apr 2015, 20:44

sta fali Luchovoj Barci, 10x zanimljivija i bolja od Titove i Tatine
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 3 gosta.