rope11 je napisao/la: Conte je taj koji čini ogromnu razliku.
Ovo je velika istina. Kad D'Ambrosio prestane da trči čuje Contea kako ga tjera i tjera i tjera. A Kessie se lagano šetucka i niko ništa. Toliko me naživcirao par puta protiv Leccea ja sam mu govorio lično pa daj mrdni se.
Primarno i prioritetno je naći trenera koji će imati autoritet. inter je preplatio njegove usluge pa šta? Bar će ih dovesti do tog nivoa da se ne brukaju protiv raznih Sassuola(interov rekord protiv sassuola u posljednjih 10 utakmica koje su igrali jedni protiv drugih je bio razočaravajući. Kao da igraju protiv Barcelone). i inter će biti samo jači i jači.
Znači trener je prva stvar koju Milan mora da riješi. Ne može to biti Pioli zato što je ' dobar u duši' što bi rekao Klose. Ne ide. Isprobane su i druge razne opcije ali nije to to.
Drugo - Milan je trošio. Ne možete reći da nije. Milan je trošio fino. Ne može me niko ubijediti da Milan sa ovim rosterom ne može biti u top 4 ali da ima adekvatnog trenera. Treba tu pojačanja sigurno u svim linijama ali ne može se reći da su u Milanu većina panjevi.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot