AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 19 maj 2022, 16:08

Kalulua samo prebaciti na desnog beka, mali mora igrati :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 19 maj 2022, 16:43

James Pearce potvrdio da Origi stiže u Milan na ljeto :salut:

Čuvajte nam legendu i uživajte u kralju flegme :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 maj 2022, 17:03

Ma nije da nam ne treba novi stoper kad ode Romagnoli, ali si umjesto Botmana mogao dovesti nekog jeftinijeg igrača i preusmjeriti novac na druge pozicije.

Nema Milan baš taj luksuz da troši trećinu budžeta na igrača koji ti ni ne treba jer imaš Kalulua i Tomorija koji se fantastično nadopunjuju i igraju.
Mada imam dojam da je dogovor već davno postignut i da ne žele da ga sad u ovoj fazi poništavaju jer ne bi bilo ok.

S druge strane vjerujem Maldinijevoj procjeni po pitanju defanzivaca, a malo je i stvar prestiža da Milan ugrabi top talenta i prospekta iako su se mnogi interesovali za njega. :mrgreen: To je do prije par godina bilo nezamislivo.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 maj 2022, 11:08

Milan are close to be sold to American group RedBird. RedBird have made further progress in negotiations and would have almost struck a deal with Elliott based on a valuation of €1.3 billion that could go up to €1.8 billion

RedBird should put at least €600M of equity while Elliott would stay as a minority shareholder. The complete financial structure still to be understood as Elliott could participate with a substantial loan repayable in 5 years

If all goes as expected the sale deal to RedBird could materialize in the next few hours. A relaunched bid from Investcorp is improbable at the moment
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 maj 2022, 11:14

Katastrofa ako ovi likovi uđu u klub. :facepalm:

FORZA MILAN !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 20 maj 2022, 11:22

Ko su, sa čim raspolažu? Zašto bi bila katastrofa, nije valjda toliko loše?
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 20 maj 2022, 11:23

Meni ovi djeluju isto kao i elliott, a nadao sam se pravom boomu što se izdvojene love za pojačanja tiče.
Valjda se varam!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 maj 2022, 11:45

Ukupna vrijednost 6b, a Elliott oko 50b. Šta više reći.

Ne sviđaju mi se izjave onog glavnog lika tamo, koji tvrdi da se u fudbalu ne treba mnogo ulagati da bi bio uspješan i nešto u smislu da treba prodavati igrače dok su u svom prajmu jer im je tad vrijednost najveća. Prepisana filozofija trenutnog vlasnika, iako mi se ovi čine kao još gora verzija.

Mislim, kratkotočno je bila dobra solucija koja će nam možda čak donijeti i skudeto, ali dugoročno ne vodi ničemu jer moraš ulagati i ulagati u igrače, ako misliš biti dobar i konkurentan. Vidjeli smo u LŠ koliko smo još miljama od ostalih top klubova.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 maj 2022, 11:55

Vidiš ja mislim da dugoročno filozofija kojom se vodi Eliot može samo jos vise doprinijeti stabilnosti i konkurentnosti kluba. Tako da ja cak i nebi volio da prodaju klub jer sa njima znaš na čemu si i kakav je plan a sta ce biti sa novim vlasnikom ako dodje je veliki upitnik.
Il Club più titolato al mondo!

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 20 maj 2022, 12:04

Isto, više bi volio da Eliot ostane vlasnik, nego da imamo novu neizvjesnost. Ovo što Eliot radi u ovom trenutku je sasvim ok, podigli su sve sengmente kluba na viši nivo.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 maj 2022, 12:36

Pa ja ne mislim da možeš biti konkurentan u vrhu sa malim ulaganjem, bar ne na evropskoj sceni. Ne očekujem da lupaš ogromne cifre u igrače niti je nužno potrebno biti novi PSG, ali određena doza ulaganja je ipak potrebna i spremnost da se plati možda i 40-50 miliona za igrača ako se ukaže takva prilika. Ne možeš uvijek ubosti dobrog igrača za male pare, nekad je potrebno i platiti više ako želiš kvalitet i ako ti je potreban takav profil igrača u timu (a nemaš puno toga drugog izbora na tržištu).

Pukom srećom ćemo možda doći do skudeta, iako čitavu sezonu igramo bez desetke i krila. A zašto? Jer nisu htjeli ništa uložiti u tako bitne igrače i jer nam je bitan transfer Faivrea propao radi par miliona (i to pričamo o igraču koji vrijedi pišljivih 15m, šta bi tek bilo da vrijedi više).

Sad bih i ja radije da ostane Elliott, nego da ovim likovima daš klub u ruke koji su po svemu sudeći još gora verzija trenutnih vlasnika.

FORZA MILAN !

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 20 maj 2022, 13:57

Zaboravljate da u modernom nogometu možeš ciljati ka samom vrhu jedino ako adekvatno ulažeš.
Sad očekivati da će svake sezone Maldini i kompanija otkriti novog Leao i Thea je stvarno bezobrazno.
Da, za vrh serie a se i može sa ovim trenutnim vlasnicima, ali prave konkuretnosti u LP moramo BAŠ MNOGO uložiti i opet nije garancija za uspjeh kao i ništa u životu ali barem si mnogo bliže tom cilju.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 20 maj 2022, 14:42

Ovaj RedBird ako preuzme klub. Milan postaje novi Dortmund ili Leipzeig. Tu si u vrhu , ali nikad blizu trofeja i prodajes igrace kad im cijena dovoljno naraste.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 maj 2022, 14:49

Pa da, ne treba meni šeik koji će plaćati 200 miliona za novog Neymara, ali povremeno moraš lupiti bar četrdesetak miliona za igrača jer nećeš dovijeka moći dovoditi dobre igrače za male cifre.
I moram se dotaći plata i platne strukture jer neće ti jedan Leao ili bilo koji drugi wc igrač zadugo igrati za ovu platu kad negdje može dobiti duplo više. Ako i tu ne budu odstupali od svog zacrtanog limita za plate, to je još jedna stepenica spoticanja za budućnost.

I da se ne lažemo, itekako bih volio da Milan bude u stanju dovesti jednog Darwina za šezdesetak miliona, a ne da škrtarimo oko par miliona i rizikujemo čitavu sezonu radi toga.

Zato mi se ovi likovi nimalo ne sviđaju, prihvatio sam Eliotovu filozofiju koja je donijela rezultat, ali sam očekivao da će se klub jednog dana prodati novim vlasnicima koji će biti u stanju ulagati još više od ovoga i dići klub na još viši nivo. Nisam želio da se proda ljudima koji će biti Elliott 2 (ili čak još gori od toga) jer ovako sigurno nećeš daleko dogurati.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 20 maj 2022, 15:09

Arapi/Rusi kupuju klubove radi prestiza , a Ameri zbog profita. I ja se slazem s tobom Rope ne treba trositi mnogo da bi se postigli rezultati , ali mora se nesto potrositi da bi imao i da bi odrzao tim koji ce se boriti za trofeje. S Amerima kao sto sam napisao to ce biti top 4 i LP. Kupovat ce se igraci do max 25 miliona i prodavati cim dostignu cijenu od 70-80 miliona.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 maj 2022, 17:08

Koliko znam neki Amerikanci su vlasnici Uniteda i Liverpoola, pa i jedni i drugi krše silne pare na transfere pogotovo United, ne mora značiti da bi ova prodaja bila nužno loša.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 20 maj 2022, 17:13

Raonffa je napisao/la:
20 maj 2022, 17:08
Koliko znam neki Amerikanci su vlasnici Uniteda i Liverpoola, pa i jedni i drugi krše silne pare na transfere pogotovo United, ne mora značiti da bi ova prodaja bila nužno loša.
Da trose to stoji , ali isto ti klubovi imaju zaradu od preko 600+ miliona. Manchester je imao zaradu od 800 miliona eura prosle godine.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 maj 2022, 17:28

Pa redbird je vlasnik i liverpoola ta kompanija, u toj kompaniji Lebron James ima svoj udio

A kako znamo Liverpool je top klub svijeta trenutno

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 maj 2022, 17:41

slika

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 maj 2022, 18:23

meepo je napisao/la:
20 maj 2022, 17:13
Raonffa je napisao/la:
20 maj 2022, 17:08
Da trose to stoji , ali isto ti klubovi imaju zaradu od preko 600+ miliona. Manchester je imao zaradu od 800 miliona eura prosle godine.
Pa da, ali moramo i mi rasti jbg.

I Liverpool je bio prosječan klub prije 5-6 godina, pa su danas među par najjačih na svijetu. Milan je brend, ima historiju i tradiciju, to se svakako mora iskoristiti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.