FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 04 jun 2017, 09:38

Jesu bili Švercer i Robijaš u Cardiffu,da vide kako igra Kroos :kafa:
Cijeli svijet im se smije,kakvog igraca su se odrekli :facepalm:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 jun 2017, 09:59

anelbavarac je napisao/la:Jesu bili Švercer i Robijaš u Cardiffu,da vide kako igra Kroos :kafa:
Cijeli svijet im se smije,kakvog igraca su se odrekli :facepalm:
Ljudi i dalje pisu na forumu ovdje kako ne zale za njim i da nam nije potreban :facepalm:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 04 jun 2017, 10:08

harden je napisao/la:Nema dominacije u LP i dovodjenja samo talenata u isto vrijeme.
Real ce i bez igre pobjedjivati jer su individualno strasna ekipa.

upravo to,
jos sinoc na klupi Reala Bele i Morata, a Rodrigez koji bi u 90 % ekipa bio starter, nije ni na klupi nevjerovatno kvalitetna ekipa,
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jun 2017, 10:19

Ako je Real toliko super kvalitetna ekipa i ima takve znalce na klupi poput Morate i Jamesa zašto im je trebalo 5 godina da osvoje Primeru.?

Manite me ovog svršavanja na Real kojeg je Bayern na Bernabeu sabio u 16m da nisu mogli preći centra, cigo Kassai je morao reagovati pa im je priznao 2 gola iz offsajda a kad je vidio da i to možda nije dovoljno isključio nam Vidala bez razloga.Najveća krađa u povjesti CL nakon Ovreba i Chelsea.

Da smo kojim slučajem dobili Juventus u 1/2 mi bi sinoć igrali finale.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 jun 2017, 10:25

Saurman je napisao/la:Ako je Real toliko super kvalitetna ekipa i ima takve znalce na klupi poput Morate i Jamesa zašto im je trebalo 5 godina da osvoje Primeru.?

Manite me ovog svršavanja na Real kojeg je Bayern na Bernabeu sabio u 16m da nisu mogli preći centra, cigo Kassai je morao reagovati pa im je priznao 2 gola iz offsajda a kad je vidio da i to možda nije dovoljno isključio nam Vidala bez razloga.Najveća krađa u povjesti CL nakon Ovreba i Chelsea.

3 klempe u 4 godine, yebes ligu. Bayern ovu smijesnu ligu moze uzeti sa kadetima.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jun 2017, 10:30

harden je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Ako je Real toliko super kvalitetna ekipa i ima takve znalce na klupi poput Morate i Jamesa zašto im je trebalo 5 godina da osvoje Primeru.?

3 klempe u 4 godine, yebes ligu. Bayern ovu smijesnu ligu moze uzeti sa kadetima.
Yebeš titulu na način na koji su došli do nje, kao i Barca protiv Chelsea uvijek će ostati mrlja.U ravnopravnom omjeru snaga nisu mogli ništa.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 04 jun 2017, 10:42

Ja nikada necu prezaliti izgubljeno finale protiv Chelsea na domacem terenu. Vec bi bili blizu Milana po broju titula.

Inter nas je bio nadigro s Mourinhom, prije toga.

6 titula smo morali imati.

Spanci su bili dominanti ovako i u reprezentativnom fudbalu, pa opet Svabe zauzese tron. Ne moze, niti ce Spanci vjecno harati. Svemu dodje kraj.

Kroos nam je velika greska sto smo ga pustili ciganima iz madrida.

Ni Real ni Barca nikada vise nece imati ovakve generacije igraca, svjesni su oni toga.

Drugi polako dolaze, a tu svakako svoje mjesto ima i Bayern, koji ce biti legalni nasljednik ovih sa pirineja.

Fudbal pocinje i zavrsava sa izrekom: da je to igra u kojoj nijemci na kraju uvijek pobjedjuju. :bih:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 jun 2017, 11:02

Smijesno je reci da je Real bolji jer ima bolje pojedince; imaju Zidanea koji na -ne-znam-ni-ja-kako- nacin melje protivnike, diktira tempo utakmice i to je to.
Malo je promijenio formaciju, prepoznao da Ronaldo vise ne moze trcati uz liniju, prebacio ga u napad, i boom.
Samo me zanima jel' ovo njegov bljesak ili..mislim, sljedece sezone se vec zna kako ce igrati, i prostudirace ga treneri.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 jun 2017, 11:24

muhamedhulk je napisao/la:Smijesno je reci da je Real bolji jer ima bolje pojedince; imaju Zidanea koji na -ne-znam-ni-ja-kako- nacin melje protivnike, diktira tempo utakmice i to je to.
Malo je promijenio formaciju, prepoznao da Ronaldo vise ne moze trcati uz liniju, prebacio ga u napad, i boom.
Samo me zanima jel' ovo njegov bljesak ili..mislim, sljedece sezone se vec zna kako ce igrati, i prostudirace ga treneri.
Dok oni skontaju Zidanea, fraer uspio odbraniti titulu.
Real ima strasnu ekipu i to je fakt. Ekipa koja melje.

Svjestan sam i da su nas sudije naguzile ovu sezonu ali vratit ce se to nama.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 jun 2017, 12:08

evo ih kmece, :), tacno se znalo

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jun 2017, 12:28

Iz Reala jedino Navas i Benzema ne bi ušli u 11 Bayerna, pa vi vidite tko ima bolji kadar. :kafa:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 jun 2017, 13:00

Otkad ih je Pero popustio sa svojim karafekama i otkad sluša trenera i daje mu šta treba oni su uzeli tri titule. Naša uprava je uradila katastrofalne greške i zato imamo šta imamo odnosno nemamo LP. Igrala se snagatora, igrali bez sportskog direktora i pomoćnog trenera, prodali bekap napadača na zimu, vječno produžavali ugovore igračima koji se raspadaju bez da idu naprijed, treneri se više ništa ne pitaju, dovode se igrači koje uprava odabere a ne trener... sve dok je tako neće biti bolje. A što je najveća greška je to da se gleda trofej LP po svaku cijene na uštrb plana za budućnost. Ako se uzme ta LP smjena genaracije će nas ubit šakama.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 04 jun 2017, 13:26

sljivo je napisao/la:Otkad ih je Pero popustio sa svojim karafekama i otkad sluša trenera i daje mu šta treba oni su uzeli tri titule. Naša uprava je uradila katastrofalne greške i zato imamo šta imamo odnosno nemamo LP. Igrala se snagatora, igrali bez sportskog direktora i pomoćnog trenera, prodali bekap napadača na zimu, vječno produžavali ugovore igračima koji se raspadaju bez da idu naprijed, treneri se više ništa ne pitaju, dovode se igrači koje uprava odabere a ne trener... sve dok je tako neće biti bolje. A što je najveća greška je to da se gleda trofej LP po svaku cijene na uštrb plana za budućnost. Ako se uzme ta LP smjena genaracije će nas ubit šakama.

Jedan je bio odsutan u njemackom zatvoru, drugi nema kapacitet da bilo sta napravi sam.
Ovaj Reschke, ako sta dovede, to ce nam biti to.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 jun 2017, 13:55

U ovom svijetu divljačkih cijena i plata igrača Bayern na žalost još sebe ne može pronaći tu, tamo da se bori sa ovim kojima je šala dati 60-70 mil za igrača. Ljudi nude blizu 100 mil za Mbapea i slične koje je Bayern skautirao prije godinu dvije i koji su koštali 10-15 mil i gdje je opet bilo nećkanja i milion provjera. Lemar je bio realna opcija da dođe u Bayern. Sad će doć, al u q. Šta onda za provjerene igrače koji žele plate 15+ miliona i čija godina ugovora košta 50. Nema više pametne uprave već ima one koja ima novac ili nema.

Bayern ukoliko se želi pokazati i biti ozbiljan u LP mora kupovati igrače tipa Sanchez. Mora ići na provjerenog desnog beka, koliko god da košta, a ne praviti beka od nekoga. Cifra od preko 100 mil za transfere mora biti normalna. Jednostavno ako si u tom krugu teškaša tako se moraš tako i udarati. Ukoliko dođu Gnabry, Brandt, i neki kojima se čeka da istekne ugovor meni će biti jasno gdje smo mi i šta možemo i na osnovu toga će i biti očekivanja tj. neka sreća ili prepad da se uzme LP bez da se posjeduje stvarna snaga i konstanta.

Čitam, Bild, kaže da su Costa, Sanches i Urlich na transfer listi. Aferim. Kupiti nekoga za koga znaš da nije Ribery i od njega u 26 godini hoćeš da praviš igrača tog tipa. Drugom niko živ nije pomogao da se asimilira plus kao i treći koji nikad nije igrao, ni minute.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 04 jun 2017, 14:22

Sanches ni u snu ne smije bit' na transfer listi. Ako to urade nisu normalni. Njegov transfer je bio taj neki prelom koji pokazuje da ako želimo da budemo konkurentni moramo da platimo veliki novac, čak i za nedokazane igrače.

Ne znam da li je istina da Alexis traži tu neku ogromnu platu? U Bayernu imaš bar 5-6 boljih igrača od njega. Nije on ta klasa da dobije toliki novac. Ako već hoće tako nešto nek' ide u Kinu, al' eto sve su prilike da ostaje kod Vengera. Ja bih Hazardu recimo dao 20 miliona godišnje. Slažem se da u današnjem fudbalu ne postoji riječ racionalno al' ipak treba imat' neku mjeru. Alexis jeste proigr'o kako je u Arsenalu, a pitanje je kako bi se snaš'o kod nas, u dosta kvalitetnijoj sredini?? Već je bio u jednoj takvoj, i otjerali su ga.

PS: Dajte novu anketu. Može nešto za transfere, da vidimo hoćel' ko šta pogodit' ? :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jun 2017, 14:49

Spominje se Perišić kao alternativa za Alexisa. S obzitom koliko volite krasti igrače MUFC-u ne bi me čudilo ni da je istina. :mrgreen:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jun 2017, 15:48

Uli jedva čeka da iskešira 40 mil za ublehu Perišića. :rol:

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 jun 2017, 16:31

Bayern nikad nije prodavao igrace za velike pare, ali nije ni davao ogromne pare.
Ako bi sad poceli da dovode igrace za 50+ mil, i to ne samo jednog, automatski bi znacilo da se mora i prodati neko. A sto prodavati top 3 igraca, npr? Ili samo zato sto ga hoce real npr.?
Ne vole u Bayernu to rizikovanje sa kupovinom/prodajom za ogromne pare. Imaju jake sponzore i to je osnova, ne kupuju/prodaju se igraci napamet, nego se radi pametno.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jun 2017, 17:33

muhamedhulk je napisao/la:Bayern nikad nije prodavao igrace za velike pare, ali nije ni davao ogromne pare.
Ako bi sad poceli da dovode igrace za 50+ mil, i to ne samo jednog, automatski bi znacilo da se mora i prodati neko. A sto prodavati top 3 igraca, npr? Ili samo zato sto ga hoce real npr.?
Ne vole u Bayernu to rizikovanje sa kupovinom/prodajom za ogromne pare. Imaju jake sponzore i to je osnova, ne kupuju/prodaju se igraci napamet, nego se radi pametno.
U suštini si u pravu. ;)
Mislim da se bezveze ulazi u diskusije, koje pojedinci pokušavaju izazvati, zbog toga što im je dosadno ili iz Boga pitaj kojih razloga.

Prvo, činjenica je da Bayern daje velike iznose i za transfere i za plate i da je doveo u proteklom periodu dvojicu top trenera koji su izuzetno dobro plaćeni. Po pitanju igrača dovođena je provjerena klasa i skoro svi su transferi bili pun pogodak. Suprotnih primjera je vrlo malo.

Drugo, neće Bayernova uprava svakom igraču iskeširati onoliko koliko je njegova želja, samo da bi zadovoljila želje nekih pojedinaca, nekih navijača. A zašto je i glupo diskutovati po pitanju visine Sanchezove plate i po pitanju toga da uprava mora tu ići do samih limita? Pa iz prostog razloga što u našem kadru ima 6-7 igrača boljih (po različitim parametrima) od ALexisa, a sigurno su još 3-4 igrača na istom ili samo nešto slabijem nivou od njega. I onda bi sada uprava sada trebala njemu dati najveću platu..... :D :D

A što se tiče tih nekih suma iznad 40 miliona eura i sfera u kojima još nismo ulagali, to će doći u datom momentu kada igrača određenog kvaliteta naša uprava ne mogne kupiti za sume koje je do sada ulagala. Ako procijeni da igrač nije vrijedan npr 50 miliona eura, onda se toliki iznos ili veći, neće ni davati.

Čuj ti samo pošalica, mi bi ko trebali plakati za jednim Sanchezom, ako on odbije da dođe.... :D :D Skoro čovjek da pomisli da ovdje govorimo o Messiju.

A druga stvar, što bi i meni bilo drago da dođe. Ali što žuriti, kada će Wenger popustit sa zahtjevima za obeštećenjem, pa koliko god se spusti dobro je. A i Alexis po pitanju plate. Samo treba biti jasno, s njim mi dobivamo igrača u širini (više u širini), nego što dobivamo igrača koji je puno ili opšte bolji od igrača koje već imamo... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 04 jun 2017, 17:47

5-6 boljih od sancheza?
Nase top klase su hummels neuer lewi vidal medu klase alaba i thiago a nedefinirani kimmich coman sanchez.Ribery je proslo vrijeme dok je robbrn jos uvijek najbolji ali tko bi se usudio ista prognozirati za njega u 34godini sa njegovim ljecnickim kartonom
Nama ako zelimo biti konkurentni trebaju igraci ala sanchez htjeli mi to priznati ili ne ili se definitivno okrenit mladima pa cekat da stasaju iako nam.ekipa po godinama nije u poziciji da ceka tako da bi moglo doci do disbalansa

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.