Papir ne čini ekipu, niti je kad činio!Chinaglia je napisao/la:ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje za lazio, milan i romu kad je rijec o lp, jer niti jedna od ovih ekipa nema slabiji igracki kadar od atalante, cak stavise, moze se argumentovat da imaju kvalitetniji igracki kadar, pa ako moze atalanta, morale bi i ove ekipe
krenimo od golmana, dal je gollini kvalitetniji od strakoshe, donnarume ili pau lopeza... tu je to negdje, s tim da je donnarumma ipak najkvalitetniji golman u toj skupini i to se ne moze dovesti u pitanje
kad je rijec o odbrani, dal vi uopste znate ko cini zadnju liniju atalante, tj stoperske pozicije: djimsiti, kjaer, toloi, masiello, palomino, dal su ti igraci kvalitetniji od stopera gore navedenih ekipa... kad bih upitao navijace tih ekipa, rekli bi da su to sve prosjecni igraci (kao sto i jesu) i da niti jednog ne bi voljeli u svojoj ekipi... npr meni ne djeluje kao da su ti igraci bolji od acerbija, luiz felipea, bastosa, wallacea, radua, ili romagnolija, caldare, musacchija, ili smallinga, fazija, mancinija
kad je rijec o bocnim pozicija, atalanta ima sljedece igrace: gosens, castagne i hateboer, lazio ima lulica (dobro, njega je pregazilo vrijeme) i lazzarija, milan ima thea hernandeza i calabriju, odnosno contija, roma ima kolarova (i njega gaze godine, al drzi se), florenzija, zappacostu, odnosno spinazzolu... uopste mi ne djeluje da su igraci atalante kvalitetniji od ovih igraca, tu je to negdje
vezni red atalante cine pasalic, de roon i freuler, vezni red lazija cine lucas leiva, sergej i luis alberto, nedvojbeno kvalitetniji igraci od ovih iz atalante, dok vezni red milana, odnosno rome, cine kessie (koji je igrao u atalanti i bio odlican), lucas paqueta, bennacer, lucas biglia, te veretout, pastore, pellegrini, cristante (koji je takodjer bio odlican u atalanti), diawara... moze se reci da je vezni red milan najmanje kvalitetan od svih ovih ekipa, al nije to nista sto dobar trener ne moze da rijesi
ofanzivni dio atalante cine papu gomez, ilicic, muriel i zapata, dok ofanzivni dio lazija cine j. correa, immobile i f. caicedo, dok su to u milanu i romi, piatek, suso, r. leao, calhanoglu, te dzeko, zaniolo, under, mkhitaryan... cinjenica je da atalanta ima najveci ofanzivni potencijal, al takodjer je cinjenica da taj ofanzivni potencijal ne bi dosao do izrazaja bez dobrog vodstva od strane trenera, sto vazi za sve linije ekipe, ne samo napadacku
zakljucak je da gasperini bolje vodi atalantu, nego simone, giampaolo/pioli, fonseca svoje ekipe, takodjer, atmosfera u i oko kluba je mnogo zdravija, sto je pokazatelj da taj klub bolje funkcionise nego ovi navedeni... nema opravdanja, atalanta nema kvalitetniji igracki kadar od ovih ekipa, cak bih rekao da imaju slabiji, al su zato prilicno bolja ekipa
Primjer evo friško je Man Utd, precijenjena ekipa.
Mi smo samo NA PAPIRU 4 najskuplja ekipa, mislim ukupno vrijedimo 505 miliona €, ispred Rome fino, a daleko ispred Lazia, Atalante, Fiorentine i sl.
Eh sad pitanje je odakle ovolika tržišna vrijednost igrača, a ovako slabi rezultati?
Glavni i osnovni razlog je što su ti igrači plaćeni skoro svaki duplo nego što realno vrijede, pa bi se prije reklo da mi imamo ekipu od 300 miliona € realnih nego 500 miliona koje smo napucali!
Platili igrače koji vrijede realnih 20 miliona oko 40 i one od 15 platili ih 30, pa im stoji sad ta tržišna cijena zahvaljujući samo našim glupanima u upravi!
Fino si ti to sve uporedio, ali u realnom svijetu, ništa mi bolje igrače nemamo, kao prvo većina bez iskustva i velikih stvari u karijeri, a drugo svi su došli iz manjih klubova Genoa, Atalanta, Empoli, Lille, čak Atalanta bez CC, Kessie i sl igraju LP, tako da smo mi ustvari dobili smeće od igrača (osim Thea) a platili to smeće papreno!
Još na sve to dodaj da nemamo dobrog trenera, imamo najgoru upravu i onda smo tu gdje jesmo!
Zaključak: Probudite se i ne zavaravajte stanjem na papiru!