a i BILD u zadnje vrijeme baca mnoge Bombesljivo je napisao/la:Kakav ba Kicker. Ubleha ko oni engleski. Samo BILD.
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
-
Nerminovic
- Kontakt:
Gnabry definitivno napusta Bremen kraj ovog mjeseca, aktivirala se klauzula neka u ugovoru.
Imam onaj osjecaj...da ce u Bayern
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
-
Bundesliga
- Kontakt:
U Hoffenheim će on.Nerminovic je napisao/la:Gnabry definitivno napusta Bremen kraj ovog mjeseca, aktivirala se klauzula neka u ugovoru.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
[quote="sekerbay"] Bayern neće postati drugi dortmund niti će izdvajati te ogromne sume za pojačanja.
Bayern ima odličnu upravu koja za uslovno rečeno male novce dovodi vrhunske igrače.
Koliko su plaćeni roberi i levat?
Dortmund 2 na nacin da svaki prelazni rok uzme igrace od njih, osvaja bundesligu i to je to. Sljedeca su pojacanja iz Leipziga. A ovo danasnje vrijeme ludih cijena nema sanse da bi roberi dosli za te pare, nazalost. Ne sumnjam ja da ce oni dovoditi vrhunske igrace. Evo vec se Costa fulio (male pare a vrhunski igrac se trazio), Ali samo kazem da ako ce dati 50 miliona za Alexisa sa 29 godina, onda bolje dodati jos i 20-30 miliona i traziti igraca koji ce sluziti kao roberi.
Bayern ima odličnu upravu koja za uslovno rečeno male novce dovodi vrhunske igrače.
Koliko su plaćeni roberi i levat?
Dortmund 2 na nacin da svaki prelazni rok uzme igrace od njih, osvaja bundesligu i to je to. Sljedeca su pojacanja iz Leipziga. A ovo danasnje vrijeme ludih cijena nema sanse da bi roberi dosli za te pare, nazalost. Ne sumnjam ja da ce oni dovoditi vrhunske igrace. Evo vec se Costa fulio (male pare a vrhunski igrac se trazio), Ali samo kazem da ako ce dati 50 miliona za Alexisa sa 29 godina, onda bolje dodati jos i 20-30 miliona i traziti igraca koji ce sluziti kao roberi.
- muhamedhulk
- Kontakt:
100 mil eura za 4 godine ugovora i odstetu. U pitanju je Alexis. Ovo je neka moja max racunica, 40 odstete i 4x15 plata. Mislim da i Klub ne bi imao nista protiv ovoga 
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Koliko se kuka oko godina ovdje, a Vidala smo doveli on imo 28 godina i par mjeseci i plaćen 37 miliona € i sad odjednom problem je isto toliko platiti Alexisa Sancheza iako i on ima 28 godina(u decembru puni 29)...Ne razumijem nikako.
Smatram da Alexis može kod nas odigrati 3-4 godine na VRHUNSKOM nivou(28, 29, 30, 31, pa i sa 32 godine neće biti za bacanja). Jedan od najglupljih razloga za trenutno ne dovođenje Alexisa jeste razmatrati to što ima 28/29 godina, pogotovo jer je danas produžen vremenski rok trajanja jednog prvoklasnog fudbalera.
Smatram da Alexis može kod nas odigrati 3-4 godine na VRHUNSKOM nivou(28, 29, 30, 31, pa i sa 32 godine neće biti za bacanja). Jedan od najglupljih razloga za trenutno ne dovođenje Alexisa jeste razmatrati to što ima 28/29 godina, pogotovo jer je danas produžen vremenski rok trajanja jednog prvoklasnog fudbalera.
Jest jest, Alexis je sa 28 star ali nam je Ribery sa 34 jos nosioc ekipe
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
schickeria
- Kontakt:
Alexis ima 28 godina ,nek odigra tri sezone imat ce 31 ,dogodine dovodimo brandta umjesto riberia i za tri godine brandt puni 24 i postaje top igrac sto po sadasnjim predispozicijama treba postati.
Gnabria isto treba potpisati i neka postepeno mjenja robbena u ovoj sezoni ,za dvije godine imamo vrhunsko krilo ,ne smiju nam se ponoviti sane i draxler
Gnabria isto treba potpisati i neka postepeno mjenja robbena u ovoj sezoni ,za dvije godine imamo vrhunsko krilo ,ne smiju nam se ponoviti sane i draxler
-
schickeria
- Kontakt:
Zbog ozljeda neuera i ulreicha koji sigurno prposutaju kinesku turneju moguce je da starke ipal preoduzi karijeru i odradi jos mali period kod nas
Iako ne znam sto uprava vise ceka sa dovodenjem rezervnog vratara
Iako ne znam sto uprava vise ceka sa dovodenjem rezervnog vratara
Ja se nadam da ce Bayern brzo zavrsiti ove price oko transfera i na vrijeme sklopiti ekipu za narednu sezonu
Posebno mi se svidja Toliso iz Lyona super igrac i bas bi nam dobro dosao uz evo citam rezervna opcija ako alexis ne dodje j Carasco iz Atletica mislim da bi to bilo izuzetno dobro a rezerva ce sigurno doci ali vjerovatno kada prodaju urlicha
Mada cujem bayern ima jednog od najboljih mladih golmana u njemackoj neznamnzasto on nebi dobio priliku
Posebno mi se svidja Toliso iz Lyona super igrac i bas bi nam dobro dosao uz evo citam rezervna opcija ako alexis ne dodje j Carasco iz Atletica mislim da bi to bilo izuzetno dobro a rezerva ce sigurno doci ali vjerovatno kada prodaju urlicha
Mada cujem bayern ima jednog od najboljih mladih golmana u njemackoj neznamnzasto on nebi dobio priliku
-
schickeria
- Kontakt:
fruchtl christian,ozbiljnije ozljeden također ,propusta kinu ali bit ce treci vratar u ovoj sezoniBayern111 je napisao/la:Ja se nadam da ce Bayern brzo zavrsiti ove price oko transfera i na vrijeme sklopiti ekipu za narednu sezonu
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Koja je to ekstra klasa koja bi bila bolja ili podjednako dobra kao Robbery a koštao bi 70 milijuna?Gigabyte je napisao/la:Dortmund 2 na nacin da svaki prelazni rok uzme igrace od njih, osvaja bundesligu i to je to. Sljedeca su pojacanja iz Leipziga. A ovo danasnje vrijeme ludih cijena nema sanse da bi roberi dosli za te pare, nazalost. Ne sumnjam ja da ce oni dovoditi vrhunske igrace. Evo vec se Costa fulio (male pare a vrhunski igrac se trazio), Ali samo kazem da ako ce dati 50 miliona za Alexisa sa 29 godina, onda bolje dodati jos i 20-30 miliona i traziti igraca koji ce sluziti kao roberi.sekerbay je napisao/la: Bayern neće postati drugi dortmund niti će izdvajati te ogromne sume za pojačanja.
Koliko su plaćeni roberi i levat?![]()
Sane - ne ide nigdje iduće 3 godine, Hazard - jedino u Real, Neymar? Messi? Carrasco - ne ide nigdje, Sadio Mane - ne ide nigdje, Coutinho - jedino Barca, Bale? Dembele?
To nisu realne opcije i teško da ćemo nekoga od tih igrača dovesti jer oni jednostavno vrijede 70+ milijuna a Bayern je klub koji troši racionalno i neće se rasipati novcima samo tako.
Igrači koje mi moramo pratiti svaku tekmu i onda ih pokušati dovesti ( ako zadovolje struku ) jesu Berardi, Gnabry, Brandt, Mahrez, Florian Thauvin, Lemar, Keita Balde, Felipe Anderson, Bernardesci, Muniain, Depay......
Jedino je moj ljubimac Konop pao ove sezone iako mi nije jasno kako u ovom Schaleku nije mogao biti prvi izbor za lijevo krilo...
Poanta mog posta je da Bayern i dalje neće dati 50+ milijuna za jednog igrača i to je dobro. Bolje je prepoznati veliki potencijal i dovesti ga dok još možeš za 30 milijuna nego recimo iduću godinu za 50+ milijuna. Ali ne brinem se ja za to iako je Bayern imao promašaja zadnjih sezona i to gadnih.
Sane je trebao biti danas igrač Bayerna i legitimni nasljednik Robbena. Ako za nekim igračem žalim što nije u Bayernu, onda je to svakako on i **** tih 50 milijuna koliko je dao City kad je ovaj najveći talenat u Europi i ekstra kvaliteta za koju jednostavno moraš dati te novce jer znaš da ćeš desno krilo imati slijedećih 10+ godina kao što je to Robben već toliko godina kod nas.
Zadnja izmjena: Stefan Effenberg, dana/u 08 jun 2017, 23:38, ukupno mijenjano 2 puta.
To je to kolega gigabajt, efenberg mi je oteo misao.
Samo ću dodati to da je konkurencija sa evropske scene trošila nemilice i opet nisu na nivou bayerna.
Bayern će trošiti racionalno i opet biti među tri glavna kandidata za osvajanje "klempe"
Ponavljam, u dortmundu i lajpcigu ima igrača koji bi nas pojačali.
Samo ću dodati to da je konkurencija sa evropske scene trošila nemilice i opet nisu na nivou bayerna.
Bayern će trošiti racionalno i opet biti među tri glavna kandidata za osvajanje "klempe"
Ponavljam, u dortmundu i lajpcigu ima igrača koji bi nas pojačali.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
I ja zalim za Saneom yebem li im 50 miliona, strasan talent plus reprezentativac Njemačke.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
1. Nema dileme kod nas navijača samo mi nikako, ali nikako nije jasno koji k. oni čekaju sa tom pozicijom umjesto da instaliraju neku legendu koji ima malo znanja i inteligencije i koji će biti poveznica između svih kao što je to bio Sammer??sljivo je napisao/la:Hajmo malo o kadru:
- dovesti sportskog direktora - staviti domara ali samo da postoji ova funkcija.
- dovesti pomoćnog trenera - na ovom se radi, Sagnol.
- Golman - Neuer, Urlich - ako ima imalo soli u glavi ići će, a i stavljen je na transfer listu (očekuje se 3 mil. za njega) - dovesti drugog golmana u slučaju da Urlich napusti.
- Desni bek - Kimmich - žao mi je ovog momka što mora biti dio eksperimenta i što napušta svoju prirodnu poziciju. Rafinja bekap i Rudy po potrebi. Desna strana nam je u rangu prosječnog bundesligaša.
- Lijevi bek - Alaba starter, oko Bernata postoje špekulacije da ide (10 mil transfer). Dovesti nekoga ako ode. Ova strana je ok.
- Centralna odbrana. Hummels starter. Javi, Sule i Boa se bore za drugo mjesto. Ukoliko se bude igrao isti sistem Javi će opet igrati štopera iako bi svi voljeli da se vrati na DM. Ovaj dio terena je ok.
- Sredina. Thiago, Vidal, Sanches, Rudy. Kad se pogleda ovo je smijeh. SMIJEH. Sanches vjerovatno ide (stavljen je na listu). Ova pozicija nema bekap igrača. Znači ovdje je potreban igrač, dva. Za najveće domete neka klasa a za BL ne mora. 8-ca ili AMF ako će Thiago igrati 6-icu i DLM ako će Thiago igrati naprijed. Thiago i Vidal starteri, ostalo se ne zna.
- Krila. - Costa na transfer listi. Robbery pred penzijom. I ostaje Coman. Hodanje po žici što se tiče ove pozicije. Sanchez ako hoćemo šta ozbiljno ako ne onda može i Gnabry, Perišić. Robben starter, drugo krilo Costa/Ribery ili novi igrač.
- Napad. Lewa starter, Muller po potrebi. Potreban bekap napadač.
2. Sagnol nije loš za asistenta ali nekako ne bih volio da on preuzme Bayern nakon Ancelottija... ne znam, kao asistent može svakako ali kao trener baš i ne.
3. Svakako je važna pozicija rezervnog golmana ali ako se zbog čega ne brinem onda je to upravo ta pozicija jer evo sad već godinama imamo odlične rezervne golmane tako da tu nema brige.
4. Polako, svima nam je žao i nije nam jasno ali vjeruj mi da se Kimmich sam ne slaže sa tom pozicijom da bi to bio show program u Bayernu. Neka ga, ono što mi se za sada sviđa kod njega je to da ima odličan centaršut bez puno treninga a to je za beka najvažnija stvar u njegovoj definiciji i poimanju istoga. Prema naprijed je pokazao da može, ima dobar laufpensum što je itekako važno za beka, jedino me u obrani nije impresionirao ali eto, uz Sagnola može puno naučiti a i Lahm će biti tu negdje u pozadini da ga usmjeri na pravi put. Konačno, ako ne uspije eksperiment i totalno zakaže, još uvijek se može vratiti u sredinu.
5. Slažemo se.
6. Varaš se, ovdje se nitko ne bori. Hummels i Boateng će biti standardan stoperski par iduće sezone. Sule zamjena koja će isto dobiti puno više prilika jer će uprava narediti Ancelottiju da nema zajebancije više sa našim mladićima. Ne bi Sule sigurno dolazio da bi bio 4. opcija i tako prosjedio cijelu sezonu na klupi.
Zapamtimo svi, ako želimo osvojiti naslov lige prvaka, Martinez mora igrati zadnjeg veznog pokraj Vidala. Ne svaku utakmicu, ali u najtežim utakmicama obavezno. Ljudi su počeli previše gledati na tu poziciju kao na igrača koji mora čim brže okrenuti stranu, sa čim manje dodira, mora biti brzi u razmišljanju, odličan pass, odličnu dugu loptu. Mnogi bi htjeli da igraju sa 3 Thiaga u sredini i pri tome zaboravljaju na osnovne fudbalske koncepte.
Ljudi su zaboravili da bi taj igrač prije svega trebao biti defanzivno orijentiran, da bi taj igrač trebao presijecati protivničke napade, razbijati iste svojim uklizivanjem, borbenošću i velikim trkačkim mogućnostima, biti jak u duelu, biti dobar u skoku itd.. Mogu samo navesti primjer: otkad je Zidane ubacio u prvu postavu Reala Casemira na mjesto zadnjeg veznog Real je počeo dominirati europskim terenima jer su postigli balans između redova.
7. Smijeh je kad se pogleda tako, ali ovdje moraš dodati Martineza. Javi se mora vratiti na tu poziciju. Ako će i Thiago igrati tog zadnjeg veznog, 8-ca, onda nema smisla dovoditi još jednog veznjaka. Ako čak i Thiago ode naprijed na AMF-a, opet se postavlja pitanje zašto dovoditi još nekoga a imaš Sanchesa koji je željan igre i koji će sa utakmicama polako postajati bitan kotačić u našem veznom redu i zašto smo doveli Rudya koji bi u tom slučaju kao i Sanches minute dobivao svaku 7-8 utakmicu.
Ako npr. dovedeš Verratija ili nekog drugog, onda stvaraš još veću konkurenciju za Sanchesa kojem trebaju minute i igranje. Sanches je pokazao da zna, da može i da želi. Ja ne znam šta su mnogi očekivali od njega, da kao centralni vezni u prvoj sezoni u Bayernu zabije min. 5 golova i ima min. 5 asistencija u svega 900 odigranih minuta? Pa i najbolji centralni vezni u najboljim godinama teško postižu brojke od 10 golova i 10 asistencija. Nemojmo tako da šutnemo ovog igrača nakon samo jedne odigrane sezone, ili ako opet i iduće neće igrati, nakon eto dvije sezone, i onda za 2-3 godine da slinimo i žalimo za njim a imali ga kod nas.
8. To smo već prošli i slažemo se da ovdje mora doći jedna apsolutna klasa a s obzirom na tržište to jedino može biti Sanchez. Ili Mahrez? Costu prodati jer taj nema kvalitet za nešto više plus sebičnost koju je pokazao protiv Reala u 2 utakmice znači samo odlazak iz Bayerna a slijedeći put unajmiti detektiva da preispita pojedine igrače jer je nevjerojatna khurcobolja primila ovog igrača u najvažnijem dijelu sezone što mu ja nikako niti danas ne mogu oprostiti. Trebali smo ga kad je bilo najteže, frajer je pokazao nezahvalost i odlučio je inatiti se Bayernu a momak fino prima 4-5 milijuna netto na račun od Bayerna. Hvala i prijatno.
Coman je igrač koji mora dobiti također priliku i iduća sezona je njegova u mnogo pogleda. Konačno će iduća sezona pokazati koja je njegova prava pozicija, da li lijevo ili desno krilo. Pokazat će također i da li je ovaj momak napredovao u nekim segmentima igre kao što je dribling na sitno, kombinatorika, udarac. Svakako ovdje možemo i moramo očekivati napredak jer će priliku imati svaku tekmu.
9. Pozicija bekap napadača je obavezna kupovina na ljeto. Svi najveći klubovi imaju 2 napadača jedino mi glumimo nešto sa jednim i onda ostanem šokiran popodne prije prve utakmice protiv Reala kad sam saznao da Lewa ne igra. Klub kao što je Bayern si ne može i ne smije dozvoliti takav propust jer jednostavno moraš imati 2 napadača u ekipi. Ne Muller i Lewa, nego Lewa i još netko.
Sad je samo pitanje koga dovesti. Da li jednoga mladog potencijalnog napadača kao što je Schick ili iskusnog lisca kao što je Bafetimbi Gomis koji je ove sezone stavio 20 komada? Ili jednoga brzonogog igrača kao što je Gameiro ili jednog visokog za skok kao što je Giroud? Opcija ima, samo trebamo nekoga jer ako mislimo Mullera koristiti kao špicu nećemo se provesti dobro.
Sve je to ok, i slazem se ja sa tim da ce Bayern opet biti medju top 3 ali imam svoje misljenje i po meni dati pare koje se pominju na 28/29 godina starog Alexisa je previse a to su cifre koje su mnogo vece od ovih 37 koliko se dalo za vidala. Od ovih koje effe napisa da ih trebamo pratiti 80% bi prije doveo nego Alexisa. Werner i Salah, Lemar i Carrasco, Depay i Martial, svi oni ne idu nigdje ali kad gigant zovne razmislja se. A trenutno ako je Bayern u top 3 ne mogu svi igraci u Real i Barcu. Opet na kraju nista se niko od nas ne pita nama ni iz dzepa ni u dzep ali svako ima svoje misljenje.
- Bayern@heart
- Kontakt:
https://fcbayern.com/de/news/2017/06/pr ... co-trainer
Willy dobrodošao ponovo među svoje
Sad po transfere
Willy dobrodošao ponovo među svoje
Sad po transfere
Niko ne kaže da ti @giga nisi u pravu, naprotiv.
Svi bi ga bacali da bayern dovede bejla ili hazarda bez obzira na to što je bejl sklon povredama.
Problem je što uprava ne razmišlja na taj način.
Oni će dovesti igrače s kojima pola nas neće biti zadovoljno ali će ipak napraviti rezultat.
Svi bi ga bacali da bayern dovede bejla ili hazarda bez obzira na to što je bejl sklon povredama.
Problem je što uprava ne razmišlja na taj način.
Oni će dovesti igrače s kojima pola nas neće biti zadovoljno ali će ipak napraviti rezultat.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
-
Nerminovic
- Kontakt:
Lewet postao pravo arogantan i glup sa izjavama

Bas tu zadnju tekmu protiv Freiburga je fulao 2-3 zicera ne znam o cemu prica frajer, lupetaAsked whether losing his prize on the final day had left any scars, Lewandowski told reporters in Poland: "It doesn´t hurt anymore, but it did at first.
"Maybe because I wasn´t completely satisfied with the way my team helped me. Immediately after the last game, I felt anger. I was disappointed with my team. That was the feeling I had.
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
-
Bundesliga
- Kontakt:
Nije pretjerano bistar, to je pokazao u mnogo situacija.Nerminovic je napisao/la:Lewet postao pravo arogantan i glup sa izjavama
I ono što je govorio za Aubameyanga je joj jedan dokaz koliko je narcisoidan.
I am not yet born; O hear me.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.