FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
76
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 155

svemalim1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la svemalim1 » 26 jan 2025, 20:14

- Što se tiče stvarno ovog prvog dijela priprema, možemo reći da nas je vrijeme poslužilo, jer čudno je da u januaru nema snijega. Sigurno je da smo zadovoljni pripremama. Imamo tu rovitih igrača, ali nadam se da će se oni priključiti punom trenažnom procesu.

Idemo u Tursku gdje nas čekaju tri dosta jake i teške utakmice (op. a. protiv Gangvona, Karpatija i Sileks umjesto Šahtar Donjecka), gdje ćemo vidjeti šta smo i gdje smo – rekao je Ćorić.

Tokom priprema u Sarajevu prvi tim je odmjerio snage s juniorima "Plavih“ (5:0). Zbog rovitih fudbalera u veznom redu, Ćorić je ukazao priliku dvojici juniora koje će voditi i na pripreme u Antaliju.

- Na kraju krajeva je to i nagrada tim momcima u omladinskoj školi i može biti dodatni motiv da svojim radom i zalaganjem budu dio naše prve ekipe – naglasio je Ćorić.

Željezničar djeluje kao prava ekipa, atmosfera u timu je na pravom nivou, a čelni ljudi kluba rade na glavnom cilju – da zadrže ključne igrače.

- Ja sam zadovoljan rosterom. Nisam čovjek koji kuka, niti ću kukati. Idemo raditi, želim da se ovi igrači koji su tu dignu na još viši nivo, siguran sam da mogu. Ono što je vrlo bitno da se mi već sedam–osam mjeseci znamo, kako ja ekipu tako i mene ekipe. I ovi momci koji su došli, od Šošića do Lagumdžije, vjerujte da su se dobro uklopili. S Brazilcima treba polako, ali mislim da ćemo mi rasti kao ekipa i nadam se još boljim igrama na proljeće.

Želimo zadržati kostur ekipe na duže vrijeme i onda normalno nadograđivati tim svaki prijelazni rok. To nam je cilj. Zahvaljujući predsjedniku i ljudima koji vode klub vizija nam je da Željo bude sve jači – rekao je Ćorić.

Vizija kluba
Navijače uvijek, osim potencijalnih pojačanja, zanima i status omladinaca kluba. Ćorić je govorio i o Željinoj djeci.

- Mogu isto naglasiti da su mi rekli u klubu kako je protiv juniora igrala nikad mlađa ekipa u historiji Želje. Izbacite li Markovića mislim da je prosjek 22-23 godine. Nezgodno je pogotovo ovu sezonu, jer znamo da četiri kluba ispadaju, pa ne možeš sebi priuštiti taj luksuz da gurneš mladog igrača u vatru jer je svaki bod dragocjen. Ne kažem da bi bilo bolje ili lošije.

Međutim, nama je bio prioritet bilo da uđemo u mirnu luku, znamo šta je bilo prošle sezone i da se stabiliziramo te da rastemo prema vrhu. Ovaj klub, navijači i svi ljudi to zaslužuju. Željo treba da se svake godine bori za sami vrh. Mlade igrače trebamo postepeno uvoditi – naglasio je on.

Nakon tmurne protekle sezone u kojoj se činilo da su se nad Grbavicom nadvili svi mogući sivi oblaci, sada je stanje drugačije – navijači dolaze i odlaze s osmijehom, igra se dobar fudbal, a tu su i rezultati.

- Mi smo svi zajedno vratili nadu, od predsjednika, ljudi koji vode klub, mog stožera do naravno igrača, oni su najzaslužniji. Mi smo jedna klapa, jedna porodica i težimo tome da budemo bolji iz utakmice u utakmicu i iz treninga u trening.

Meni je kao treneru najveće zadovoljstvo kada vidim osmijeh na navijačima. Bože moj, nekad će biti poraza, to je sastavni dio života. Svi trebamo biti ponosni što smo dio ovoga. Dajemo sve od sebe u svakom trenutku, to su navijači prepoznali. Ja mogu samo obećati da ćemo mi nastaviti raditi i težiti da budemo bolji, a navijači su svojim djelima pokazali koliko vole klub... – istakao je Ćorić.

Navijače ne možete prevariti, stoga podrška koju Ćorić dobiva s tribina dovoljan je pokazatelj njegovog rada na Grbavici.

- Kada sam dolazio, rekao sam da me zanima samo korektan i profesionalan odnos i da pokušamo Želju vratiti tamo gdje mu je mjesto. U svoje ime i ime cijelog stožera bih zahvalio navijačima koji su pokazali kako vole svoj klub – naveo je on.

Ćorić ima ugovor do kraja sezone uz opciju produžetka na još jednu godinu. Otkrio nam je da se po dolasku na Grbavicu dogovorio za samo dvije minute, a kroz smijeh je rekao da će ovog puta sigurno biti potrebno i manje vremena.

- Vidite da klub polako rješava ove stvari po pitanju igračkog kadra, da ostavimo one ključne igrače, da ostane kostur ekipe. Moj ugovor je najmanji problem, to zna i predsjednik kluba. Prvi put sam se dogovorio za dvije minute, mislim da ćemo se ovaj put dogovoriti i za manje od minute – poručio je Denis Ćorić za "Dnevni avaz".

Pola Vareša navija za Želju

Željezničar drugi dio sezone zvanično otvara 8. februara kada će igrati protiv Vareša u osmini finala Kupa BiH.

Iz Vareša je stigla zanimljiva izjava trenera Mahira Džafe koji je rekao da "pola tima i cijeli stručni štab navijaju za Želju“. Pitali smo Ćorića šta misli o tome.

- Lijepe riječi od njih, ali to je utakmica gdje mi želimo krenuti pobjedom u ovaj drugi dio sezone.

Kada smo saznali protivnika čestitao sam prije svega Varešu i ljudima na velikom uspjehu i ulasku u osminu finala. Ja sam rekao da su dobrodošli na Grbavicu, osjećat će se kao kod kuće, ali mi tražimo pobjedu – naglasio je Ćorić.
:bow:
Zadnja izmjena: svemalim1, dana/u 26 jan 2025, 20:19, ukupno mijenjano 3 puta.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 jan 2025, 20:15

Ma svakako bi protiv nas igrali sa nekom B-C postavom vjerovatno, koliko se sjećam Velež je prošle zime dobio Shakhtar na priprema tako da to nije neko mjerilo, odnosno nijedna prijateljsta za mene nije nikakvo mjerilo. Gledam ih jedino ako dođe neki novi, zanimljiv, igrač kojeg želim što prije vidjeti u dresu Želje na terenu i to je to, a takvog godinama nisam dočekao :mrgreen:

PS: Svaka čast ljudima u klubu za potpis novih ugovora, posebno sa Boljevićem i Radovcem. Još ako sa Karamarkom uspiju produžiti :tokralju: Mislim nije mi ovdje stvar u tome što je neki od ovih igrača vrhunska klasa pa ih mi eto zadržali, nego zato što to pokazuje ozbiljnost da se igrači zadržavaju duže od jedne sezone i da ako negdje odu (a realnost je recimo da će Boljević sigurno otići do kraja ugovora ukoliko zadrži ovaj nivo igara) onda barem dobijemo i neke pare za njih.

Kakvo je ono sad pravilo sa strancima kod nas u ligi, mogu maksimalno tri biti u ekipi za jednu utakmicu je li tako? Što znači da će neko od četvorke (Al-Jaber, Odinaka i dva Brazilca) biti van konkurencije u svakoj utakmici?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 26 jan 2025, 20:28

MocMahale444 je napisao/la:
26 jan 2025, 19:43
Dobro rece Irfo svaki prelazni šarnemo nekog na kog se bace pare.

Sta ce nam lik iz 2lige Trograncic? Samo mater njegova zna o njemu jer ga je rodila.
pa zato što je zadovoljio kriterij na probi, ako se dobro pokaže na pripremama, potpisaće
Fuck you fighter

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 26 jan 2025, 20:41

Raonffa je napisao/la:
26 jan 2025, 20:15
Kakvo je ono sad pravilo sa strancima kod nas u ligi, mogu maksimalno tri biti u ekipi za jednu utakmicu je li tako? Što znači da će neko od četvorke (Al-Jaber, Odinaka i dva Brazilca) biti van konkurencije u svakoj utakmici?
leo ima pravo i na talijanske papire. kad se to zavrsi, bice i on eu igrac.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 jan 2025, 20:52

f16 je napisao/la:
26 jan 2025, 20:28

Sta ce nam lik iz 2lige Trograncic? Samo mater njegova zna o njemu jer ga je rodila.
pa zato što je zadovoljio kriterij na probi, ako se dobro pokaže na pripremama, potpisaće
Daj Boze da se pokaze kao Ronaldo (jok KristiJano) i šarne pa ga prodamo za milione.
Nema tog filma kod nas iskreno.

Vodis nekog u Tursku a nije šarno, placas sve naravno pa nije sad da imamo para na bacanje.
Vec su rizik ovi Brazilci pa jos natovari i ovog drugoligasa da uzima mjesta MOZDA nekom nasem malcu.

Nisam pljuvac, puna podrska Rahimicu i Coricu.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 26 jan 2025, 21:01

Argentina je napisao/la:
26 jan 2025, 17:45
Gdje su insajderi koji su po 100x fulili informacije za Al Jabera? Od transfera od 5M, ulaganja u kamp do toga da ne ide na pripreme. Cestitam svim debili na pokusaju plasiranja notornih lazi :kafa:
Izdvojimo par sekundi da se ismijemo "insajderima" koji svojim glupostima unose negativu,prosle sedmice se satrali pisanjem kako Jaber ne ide u Antaliju itd..

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 26 jan 2025, 21:11

Ejnur je napisao/la:
26 jan 2025, 21:01
Argentina je napisao/la:
26 jan 2025, 17:45
Gdje su insajderi koji su po 100x fulili informacije za Al Jabera? Od transfera od 5M, ulaganja u kamp do toga da ne ide na pripreme. Cestitam svim debili na pokusaju plasiranja notornih lazi :kafa:
Izdvojimo par sekundi da se ismijemo "insajderima" koji svojim glupostima unose negativu,prosle sedmice se satrali pisanjem kako Jaber ne ide u Antaliju itd..
gluposti sinanovog portala. jedina istina je da je momak propustio par treninga zbog upale grla. znaci nidje veze prica laznih insajdera.

ponude za njega postoje, a da li ce otici sad ili na ljeto, vidjecemo. svakako ima vazeci ugovor.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 26 jan 2025, 21:50

NoDi80 je napisao/la:
26 jan 2025, 20:04
Riquelme1921 je napisao/la:
26 jan 2025, 19:52
Iskreno bilo mi je drago vidjeti da za protivnika imamo Shakhtar ali samo zbog imena. Šta mi tačno možemo vidjeti u toj utakmici? Realno ne bi mi tu Bog zna šta uradili niti mogli uigrati..
Na kojem si nivou od lige prvaka do nase lige
Shakthar dobio Brest, igraju jos protiv Dortmunda prije nas
Dobra iskustva za nase igrace pogotovo za ove mladje Muftic, Jaber, Sukilovic, Sabic, Odinaka, Sosic…
Ma drug iskustvo je to za njih da je to utakmica kvalifikacija za Europu recimo pa da nam dođe tako neki gigant, ali ovo je obična prijateljska u kojoj bi oni izašli u Bog zna kojem sastavu, a ako izađu u prvom sastavu jedino sigurno je da se mi tu ne bi naigrali previše. Po meni je bolje izabrati protivnika po mjeri za pripremne utakmice kako bi igrači isprobali nešto novo itd itd.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 26 jan 2025, 21:52

Što se tiče Jabera, imao je ponudu koju je klub imao namjeru prihvatiti ali on nije bio za to. Po meni ako klub može pregurati finansijski do ljeta bez njegove prodaje to bi bilo skroz top. Ako odigra sa nama Europu cijena će vjerovatno dodatno skočiti..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 jan 2025, 22:11

svemalim1 je napisao/la:
26 jan 2025, 20:41
Raonffa je napisao/la:
26 jan 2025, 20:15
leo ima pravo i na talijanske papire. kad se to zavrsi, bice i on eu igrac.
Mislim da to nema veze je li EU igrač ili neki igrač van Evrope, kao stranci se vode svi koji nisu ex-yu koliko znam, mada moguće da griješim.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 26 jan 2025, 22:17

Ove godine je izglasan zakon da se svi ex yu i eu igraci ne vode kao stranci
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 jan 2025, 22:17

26 jan 2025, 21:52
Što se tiče Jabera, imao je ponudu koju je klub imao namjeru prihvatiti ali on nije bio za to. Po meni ako klub može pregurati finansijski do ljeta bez njegove prodaje to bi bilo skroz top. Ako odigra sa nama Europu cijena će vjerovatno dodatno skočiti..
Nadam se da mu je godila ova pauza jer dosta je pao u formi u drugom dijelu polusezone, prvo hajp, pa priča oko novog ugovora, pa reprezentativne pauze na mjesečnoj bazi i odlasci na drugi kontinent, pa onda saga oko navodnog transfera... Nije to lako za jedno dijete koje je hiljadama kilometara daleko od kuće a očigledno ima veliki pritisak i od tamošnje fudbalske javnosti kao da mu nije dovoljan pritisak kod nas. Uglavnom, dobro je on ikako odradio ovu polusezonu s obzirom na sva dešavanja.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 jan 2025, 22:19

19vendetta87 je napisao/la:
26 jan 2025, 22:17
Ove godine je izglasan zakon da se svi ex yu i eu igraci ne vode kao stranci
E to nisam znao za EU, izvinjavam se. Znam da su promijenili za ex-yu što je samo po sebi cirkus, a plus to sa EU igračima je cirkus na kvadrat u režiji saveza al' helem nejse.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 26 jan 2025, 22:28

26 jan 2025, 21:50
NoDi80 je napisao/la:
26 jan 2025, 20:04
26 jan 2025, 19:52
Iskreno bilo mi je drago vidjeti da za protivnika imamo Shakhtar ali samo zbog imena. Šta mi tačno možemo vidjeti u toj utakmici? Realno ne bi mi tu Bog zna šta uradili niti mogli uigrati..
Na kojem si nivou od lige prvaka do nase lige
Shakthar dobio Brest, igraju jos protiv Dortmunda prije nas
Dobra iskustva za nase igrace pogotovo za ove mladje Muftic, Jaber, Sukilovic, Sabic, Odinaka, Sosic…
Ma drug iskustvo je to za njih da je to utakmica kvalifikacija za Europu recimo pa da nam dođe tako neki gigant, ali ovo je obična prijateljska u kojoj bi oni izašli u Bog zna kojem sastavu, a ako izađu u prvom sastavu jedino sigurno je da se mi tu ne bi naigrali previše. Po meni je bolje izabrati protivnika po mjeri za pripremne utakmice kako bi igrači isprobali nešto novo itd itd.
Utakmica sa juniorima je bio neki uvod u drugi dio
Pa ima Gangwon, Shakthar, Karpaty i Vareš
Kup je posljednja utakmica i jedina znacajna
Dovoljno utakmica pred Sarajevo, Zrinjski i Borac
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 jan 2025, 23:56

irfo je napisao/la:
25 jan 2025, 10:24
Bez bitnog kotaca idemo u Antaliju
Ko je to?
Svi su tu?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 27 jan 2025, 00:03

bhsport je napisao/la:
26 jan 2025, 23:56
irfo je napisao/la:
25 jan 2025, 10:24
Bez bitnog kotaca idemo u Antaliju
Ko je to?
Svi su tu?
I mene bas zanima
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 27 jan 2025, 01:13

Možda je mislio na Karamarka, koji je trebao ostati u Sarajevu da bi potpisao ugovor.
Fuck you fighter

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 27 jan 2025, 01:17

Vjerujem da je mislio na Jabera koji je zbog bolesti bio upitan.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 27 jan 2025, 10:37

26 jan 2025, 20:52
f16 je napisao/la:
26 jan 2025, 20:28

Daj Boze da se pokaze kao Ronaldo (jok KristiJano) i šarne pa ga prodamo za milione.
Nema tog filma kod nas iskreno.

Vodis nekog u Tursku a nije šarno, placas sve naravno pa nije sad da imamo para na bacanje.
Vec su rizik ovi Brazilci pa jos natovari i ovog drugoligasa da uzima mjesta MOZDA nekom nasem malcu.

Nisam pljuvac, puna podrska Rahimicu i Coricu.
Antonio će biti vrhunski samo ako je mentalno sazrio i, srećom, tu je Denis da to procijeni. Tom momku su predviđali vrhunsku karijeru. Lako se može desiti da bude jedan od naših najboljih igrača sljedeće sezone a i ako ne bude neće nas zaklati što smo nešto uložili u njega. Lično sam ga pratio ljetos i nadao sam se da će ostati ali eto mogao bi sada.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 27 jan 2025, 11:18

Znaci bit ce nas najbolji igrac, eh MashAllah momcina nema sta.
Jos ako si ga ti licno pratio fajront, sad sam siguran da ce biti ko doksa.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blank123, Ferroviere1987, perodeformero i 49 gostiju.